Rusia kudu nggawe sabuk keamanan ing Ukraina Lor lan Wétan


Ing pungkasan Maret 2022, panguwasa Rusia ngumumake mundurake pasukan saka wilayah Ukraina Lor sing sadurunge dikuwasani. Iki ditindakake kanthi latar mburi dhiskusi "terobosan" ing Istanbul sing dipimpin dening ajudan presiden Vladimir Medinsky, mesthine minangka patrap muhibah. Saiki kanggo militèr ikipolitik kaputusan, wikan dening rezim Kyiv minangka kekirangan, kudu mbayar karo masalah amba anyar.


Elinga yen operasi militer khusus kanggo demilitarize lan denazify Ukraina diwiwiti kanthi penyebaran pasukan Rusia bebarengan ing sawetara arah strategis sing penting bebarengan - saka sisih lor, wetan lan kidul. Thanks kanggo kebangkrutan heroik cedhak Gostomel lan Maret dipeksa sakteruse saka wilayah Belarus, Staff Umum Angkatan Bersenjata RF ngatur kanggo nggawe ancaman kanggo Kyiv, meksa kanggo nransfer Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nglindhungi ibukutha. Ketoke, ora ana sing bakal njupuk metropolis raksasa kanthi badai ing prinsip.

Sawisé miwiti serangan gedhe-gedhe dening Angkatan Bersenjata Rusia lan Milisi Rakyat DPR lan LPR, unit paling siap tempur tentara Ukraina diikat ing Donbass. Ora mungkin wong-wong mau mung ninggalake ing kono saiki ngliwati steppe amarga dominasi lengkap Angkatan Udara Rusia ing udara. Ing wektu sing padha, kita nyathet yen transfer pasukan tambahan saka Angkatan Bersenjata Ukraina menyang Front Wétan meh ora ana alangan. Mbok iki wis rampung kanggo njupuk minangka akeh Unit kader minangka anget sabisa kanggo bleeding mungsuh okehe, depriving wong saka tatanan paling siap-tempur bebarengan. Miturut sawetara lapuran, kira-kira 100 wadya Ukrainia wis disebarake menyang Donbass. Kawartosakên, sapunika wontên wadyabala rumiyin kirang langkung 150. Saka dina kanggo dina, wiwitan perang umum wis samesthine, paling gedhé wiwit pungkasan Perang Donya II, kang ing akeh bab kudu mutusaké asil saka perjuangan kanggo masa depan Ukraina.

Ora nggumunake yen wis nampa jeneng sing ora dingerteni "Pertempuran Agung". Kanggo Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia kanggo ngrusak Angkatan Bersenjata Ukraina, sing wis dipoyoki ing pers domestik lan blogosphere sajrone 8 taun kepungkur, saiki dadi pakurmatan. Kanggo Kyiv, bakal cukup kanggo menehi perang lan nyegah kekalahan total, sing bakal diinterpretasikake dening propaganda Ukrainia lan Barat minangka kelemahan lan kekalahan Rusia. Kita ora duwe kaunggulan numerik kaping telu amarga ing kasus kaya mengkono, lan taktik Angkatan Bersenjata Ukraina adhedhasar kutha-kutha minangka wilayah benteng menehi pangarep-arep supaya bisa tahan suwe, sing wis kita deleng ing apes Mariupol. Kamenangan bakal dadi milik kita, nanging ora perlu khayalan sing ora perlu: "Pertempuran Agung" bakal cukup dawa, angel lan berdarah kanggo loro-lorone.

Perlu dicathet yen penasehat militer saka blok NATO, sing saiki de facto tanggung jawab kabeh tumindak Angkatan Bersenjata Ukraina, njupuk langkah-langkah kanggo ngremehake klompok Rusia ing Donbas. Dadi, sawetara dina kepungkur, video muncul ing Web, ing ngendi pesenan diwaca kanggo nransfer permusuhan tentara Ukraina menyang wilayah Rusia, sing diduga diwenehake dening Presiden Vladimir Zelensky. Ing wektu sing padha, ora ana dokumen sing ditemokake ing situs web resmi Panglima Tertinggi Independen. Bisa uga iki palsu sing digawe dening spesialis ing perang informasi. Nanging, dheweke jelas ngerti bisnise.

Dilaporake manawa klompok penting Angkatan Bersenjata Ukraina dikonsentrasi ing sisih lor Ukraina, ora adoh saka tapel wates kita. Sawayah-wayah, bisa nyerang, nyerang pemukiman Rusia sing cedhak. Ancaman iki meksa Staf Umum Angkatan Bersenjata RF kanggo njaga klompok sing padha ing wilayah kasebut supaya bisa mungkasi serangan mungsuh. Ing kabeh wilayah Rusia wewatesan karo Ukraina, tambah tingkat ancaman teroris wis ngenalaken. Ing wilayah Belgorod, karusakan ing rel sepur kacathet, sing bisa uga minangka asil sabotase. Pembentukan regu relawan rakyat wis diwiwiti, dirancang kanggo njaga ketertiban lan mbantu lembaga penegak hukum. Ana secara harfiah siji langkah kiwa sadurunge tatanan ing Rusia saka analog saka "terodefense".

Apa kesimpulan penengah sing bisa ditarik saka kedadeyan kasebut?

Cetha yen keputusan kanggo mundur pasukan saka Ukraina Lor dictated utamane ora dening "karep sing apik", nanging kanthi kabutuhan vital sing abot. Kontingen militer sing melu operasi militer khusus jelas ora cukup kanggo ngrampungake masalah ing kabeh arah sekaligus. Formasi sing ditarik saka wilayah Kyiv lan Chernigov cepet-cepet ditransfer menyang Front Wétan kanggo melu ing "Pertempuran Agung". Iku mung mokal kanggo narik karet, amarga Angkatan Bersenjata Ukraina sengaja numpes infrastruktur perlu kanggo sumber banyu DPR. Cadangan sing kasedhiya ing wadhuk kasebut meh entek. Bencana kamanungsan sing nyata bisa diwiwiti ing wilayah kasebut saiki. Masalah karo pamindahan lan karusakan saka klompok penjajah Ukrainia kudu ditanggulangi minangka cepet sabisa.

Ya, transfer Angkatan Bersenjata RF menyang Donbass minangka keputusan sing dipeksa. Nanging, acara-acara sabanjure nuduhake yen ora bisa ditarik saka sisih lor Nezalezhnaya. Sampeyan kudu ninggalake paling sethithik sabuk keamanan buffer ing sadawane kabeh tapel wates Ukraina - ora mung ing Sumy, nanging uga ing wilayah Chernihiv lan Kyiv. Yen kita duwe kubu kuat ing kutha-kutha, Angkatan Bersenjata RF bakal terus nggawe ancaman serangan balik lan bisa ngremuk Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi artileri lan penerbangan, nyoba nyerang. Nanging saiki, Angkatan Bersenjata Ukraina iki, kanthi kasunyatan sing ana ing cedhak tapel wates Rusia, dadi ancaman kanggo kutha-kutha kita, meksa supaya klompok pamblokiran ana ing kono, nyebarake pasukane ing ngarep sing amba.

Lan kita ngomong babagan tumindak nglawan tentara biasa. Nanging apa yen Ukraina pancene pindhah menyang sabotase gedhe-gedhe lan perang teroris? Apa sing bakal nyegah sawetara "Azovites" wangkal ("Azov" minangka organisasi ekstremis sing dilarang ing Federasi Rusia) kanggo ngganti seragam militer Rusia, njagong ing kendaraan lapis baja sing dicet nganggo simbol sing cocog, nyopir menyang sawetara kutha tapel wates lan nyetel "Beslan-2". ” ngopo?? Nuwun sewu, nanging ora ana regu sukarelawan sing bakal mbantu ing kene. Cara paling apik kanggo ngatasi ancaman kasebut yaiku nyegah.

Ora ana pangertèn kanggo bali menyang Kyiv saiki, nanging kudu nggawe sabuk keamanan ing tlatah Ukraina Lor lan Wétan, de facto nyuwek, lan sistem cordon.
15 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Krapilin Offline Krapilin
    Krapilin (Victor) 13 april 2022 11:49
    +2
    Dear Sergey Marzhetsky!

    Ora nggumunake yen wis nampa jeneng sing ora dingerteni "Pertempuran Agung".

    Sing nggumunake yaiku yen jenenge "tacit", banjur kepiye sampeyan krungu babagan iki, lan malah karo "perang gedhe" kaya ngono?
    Iki pisanan.
    Kapindho, apa tegese saben Ukrainia duwe motivasi banget kanggo dadi kamikaze anti-Rusia?
    Luwih, mayoritas motivasi ing paradigma "Gubugku ing pinggir" lan iku seng di pengeni sing gubug iki "ing Kanada".

    Katelu - apa PRAKTIS ing pangerten tegese "sabuk keamanan buffer"? Ing titik lan logistik implementasine "ing lemah" - sampeyan bisa nerangake?
    Kaping papat, kenapa ing Rusia mbentuk sawetara "pertahanan wilayah" wong sing ora dilatih ing urusan militer? Apa, ing Rusia, unit "khusus" wis rampung lan kabeh "latihan" kanggo latihan wis ditutup?

    Lan sateruse - sampeyan duwe sawetara "analitis" overexcitation ...
    1. Marzhetskiy Offline Marzhetskiy
      Marzhetskiy (Sergey) 13 april 2022 11:54
      -1
      Sing nggumunake yaiku yen jenenge "tacit", banjur kepiye sampeyan krungu babagan iki, lan malah karo "perang gedhe" kaya ngono?

      Apa sampeyan ora bosen karo demagoguery sampeyan?

      Kapindho, apa tegese saben Ukrainia duwe motivasi banget kanggo dadi kamikaze anti-Rusia?

      Iki ditulis babagan "Azov". sinau kanggo ndelok teks, lan ora mikir metu ing dhewe, berjuang karo statements dhewe.

      Katelu - apa PRAKTIS ing pangerten tegese "sabuk keamanan buffer"? Ing titik lan logistik implementasine "ing lemah" - sampeyan bisa nerangake?

      Delengen apa sing ditindakake Turki ing sisih lor Idlib lan Afrin.

      Lan sateruse - sampeyan duwe sawetara "analitis" overexcitation ...

      Ana kategori wong sing ora bisa ngerteni pikirane wong sing luwih cerdas, nyebabake dheweke ngrasakake agresi. Aku mikir babagan sampeyan.
      Kanthi ora hormat. hi
  2. Athenogen Online Athenogen
    Athenogen (Afinogen) 13 april 2022 11:56
    +1
    Ora ana pangertèn kanggo bali menyang Kyiv saiki, nanging perlu kanggo nggawe sabuk keamanan ing tlatah Ukraina Lor lan Wétan.

    Ya, Kyiv iki ora dibutuhake, aku ora ngerti kenapa dheweke lunga menyang kana? Kanthi mundhut, dheweke njupuk jembatan lan banjur mundur, menehi kabeh. Kajaba iku, dheweke wis menehi alesan kanggo provokasi, Bucha. Aku yen wis njupuk kutha utawa pemukiman, banjur aja lunga (supaya warga sipil ora nandhang sangsara) Iki minangka kesalahan utama perintah kita, aku mikir. Mengko padha ketoke ngerti iki lan ngandika kita ditarik pasukan Nazi ana saka Donbass. Lan apa lan ngapa? Komunikasi wis ora numpes (kreteg, stasiun prapatan) lan serangan durung diwiwiti ing Donbass .. Dadi maneh ditransfer kabeh lan terus kanggo nransfer bala lan senjata (begjanipun, ana akeh benefactors sugih).
    Kanthi gati kanggo tujuan operasi. Sampeyan perlu kanggo mbebasake kabeh nganti Dnieper lan ing sisih kidul wilayah Nikolaev lan Odessa. Lan iku. Kanthi pungkasan operasi, pungkasan Ukraina bakal teka. Ora ana dhuwit maneh, saka tembung babar pisan. Benefactors Western (sing perang kanggo Ukrainia pungkasan saiki) menehi dhuwit strictly kanggo perang. Ing pungkasan perang, ora mung ora ana dhuwit perhatian, mung bakal ngelingake utang gedhe. Lan saiki Ukraina wis ambegan pungkasan sadurunge (sadurunge operasi) iku mung bakal ambruk. Ora ana dhuwit, ora bisa kerja, listrik, gas, lemak (uga roti), ora ana apa-apa. Buzz kuwi bakal diwiwiti (kabeh wong duwe gaman ing tangane). Liyane uga bakal wiwit dibagi kaya atom uranium dadi negara. Inggih, mesthi, Polandia, Hongaria, Romania bakal njupuk sing, ing asas, supaya wong-wong mau.
    1. 1_2 Offline 1_2
      1_2 (Bebek mabur) 13 april 2022 12:13
      +2
      Kyiv kudu dijupuk, iki ibukutha mungsuh, kaya Berlin bali ing 1945. mung ngubengi kaya Mariupol lan miwiti pasukan khusus ing wayah wengi ing sandhangan sipil, kang bakal pit (lan banjur ninggalake)) antarane kelompok kapisah saka Nazi karo crossfire. , banjur bakal padha njupuk siji liyane, ing wayah wengi sampeyan ora bisa ngerti sapa sing duwe sampeyan)
      1. Athenogen Online Athenogen
        Athenogen (Afinogen) 13 april 2022 12:41
        +1
        Kenapa??? Sijine wong-wong kita mudhun, ngrusak kutha. Operasi Kyiv bakal rampung, lan bakal bali menyang kita, ora ana ngendi wae.
      2. Sidor Bodrov Offline Sidor Bodrov
        Sidor Bodrov 13 april 2022 13:52
        +1
        Njupuk, lan ora mung Kyiv. Sampeyan perlu kanggo manggoni kabeh Ukraina. Iki mung wiwitan.
        https://ria.ru/20220403/ukraina-1781469605.html
    2. KLV Offline KLV
      KLV (Konstantin) 13 april 2022 14:18
      +1
      ... Aku ora ngerti apa padha menyang kono kabeh?

      Marzhetsky wrote (lan akeh liyane wrote):

      Thanks kanggo kebangkrutan heroik cedhak Gostomel lan Maret dipeksa sakteruse saka wilayah Belarus, Staff Umum Angkatan Bersenjata RF ngatur kanggo nggawe ancaman kanggo Kyiv, meksa kanggo nransfer Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nglindhungi ibukutha.

      Aku bakal nambah: kanggo nggampangake pasukan kita ing Donbass.

      Afinogen lan liya-liyane kaya dheweke, kenapa sampeyan ora maca apa sing ditulis kanggo sampeyan? Apa sampeyan ora nggarap sumber informasi liyane? Kenging punapa?

      Yagene sampeyan ora isin nuduhake kabeh wong sing ora ngerti kanthi mlebu diskusi? opo
      1. Athenogen Online Athenogen
        Athenogen (Afinogen) 13 april 2022 18:41
        0
        Kutipan saka KLV
        Aku bakal nambah: kanggo nggampangake pasukan kita ing Donbass.

        Kanggo relief apa? Wis rong minggu budhal. Ora mung padha bali kabeh bali menyang Donbass sak iki wektu, nanging telu liyane padha narik supaya akeh.
        Yen nalika kita nglawan serangan cedhak Kyiv, serangan diwiwiti ing Donbass ing wektu sing padha, banjur ya.
  3. 1_2 Offline 1_2
    1_2 (Bebek mabur) 13 april 2022 12:05
    +1
    Bislan 2 ora bakal diatur yen polisi lalu lintas ora njupuk dhuwit lan supaya konvoi liwat
  4. Krapilin Offline Krapilin
    Krapilin (Victor) 13 april 2022 12:07
    +3
    Dear Sergey Marzhetsky!

    Saka dina kanggo dina, wiwitan perang umum wis samesthine, paling gedhé wiwit pungkasan Perang Donya II, kang ing akeh bab kudu mutusaké asil saka perjuangan kanggo masa depan Ukraina.

    Kaping pisanan, kanggo kita ana Perang Patriotik Agung, nanging Perang Donya II, lan kanthi oddities gedhe, "kanggo wong-wong mau".
    Apa sampeyan karo kita utawa karo wong-wong mau?

    Kapindho, saka apa sing "perang paling gedhe" bakal mbaleni episode "Kursk Bulge karo perang tank cedhak Prokhorovka"?
    Iki tebakanmu?
    Dadi padha salah.
    Wektu liyane, sistem senjata liyane, pendekatan liyane kanggo perencanaan operasional operasi militer.
  5. Krapilin Offline Krapilin
    Krapilin (Victor) 13 april 2022 12:17
    +2
    Dear Sergey Marzhetsky!

    Kanggo Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia kanggo ngrusak Angkatan Bersenjata Ukraina, sing wis dipoyoki ing pers domestik lan blogosphere sajrone 8 taun kepungkur, saiki dadi pakurmatan.

    Staf Umum Angkatan Bersenjata RF dudu blogosphere. Sing nganggep awake dhewe "luwih pinter" tinimbang Staf Umum ...
    Saliyane Staf Umum, uga ana "politisi".
    Lan keputusan ora digawe dening militer - babagan tumindak iki utawa operasi kasebut - nanging dening politisi.

    Lan ing ngendi "kahormatan" saka Staf Umum?

    Ora Staf Umum sing ngrusak mungsuh, nanging para pejuang khusus ing medan perang, ngrusak nyawane.
  6. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 13 april 2022 17:30
    0
    Wah! Ing endi wae ana akeh kabar babagan nyerahake pejabat APU, lan media ngarepake kabeh:
    "Awal saka perang umum, sing paling gedhe wiwit pungkasan Perang Donya II, samesthine bakal diwiwiti saben dina, sing ing pirang-pirang aspek kudu mutusake asil perjuangan kanggo masa depan Ukraina."

    Padha looking nerusake kanggo cedhak Kyiv, iku ora bisa metu, saiki nang endi wae ana, ing Donbas, "wis nampa jeneng unspoken "Great Battle""

    Umumé, divisi kulit bruwang sing ora dibunuh lan panjelasan "kenapa kabeh salah, kaya sing wis ditulis sadurunge"

    Ayo ngenteni lan ndeleng.
    biasane "sabuk keamanan \uXNUMXd zona penyangga \uXNUMXd "tanah bebas" \uXNUMXd LDNR digawe kanthi kuat lan utama"
  7. Vladimir Petroff (Vladimir Petroff) 13 april 2022 21:19
    0
    Saiki wayahe perang wis teka nalika ora bisa ngadeg ing upacara karo mungsuh. Ora ana jalur ijo. Ora ana tawanan. Sawetara warga sipil bakal nandhang sangsara, nanging iki wis ditrapake kanggo statistik perang kasebut. Pilihan ora apik. Salah siji kita mbanting metu minangka cepet sabisa, utawa metu saka pakulinan kita selektif ngalahake lan babagan iki metu kanggo minggu utawa sasi. Banjur kita pancene entuk pirang-pirang serangan teroris ing negara kita.
  8. Storm_2022 Offline Storm_2022
    Storm_2022 (Badai _2022) 15 april 2022 12:28
    0
    Kabeh tumindak Rusia nuduhake yen pasukan kita ora bakal ngluwihi Dnieper ....
    Kanggo numpes klompok akeh saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing Donbass, iku bakal perlu kanggo raze luwih saka siji kutha ing lemah, lan apa sing "Pyrrhic" kamenangan mimpin kanggo?
    Populasi sing mlarat, ngrusak kutha, ngrusak industri lan tetanèn, kaya mangkono Novorossiya.
    Pemugaran bakal dadi beban abot ing anggaran Rusia.

    Ing sisih liya, "panas fasisme" ing Ukraina kulon bakal tetep aman lan sehat, bakal urip ing utang Eropa lan Amerika, moyoki Wétan Ukraina sing rusak lan ngatur provokasi lan sabotase sing terus-terusan.
    Pasukan NATO kanthi wilayah posisi kanggo misil jarak menengah bakal dipasang ing kono kanthi permanen.

    Ya allah aku salah....
  9. Pengamat 2014 Offline Pengamat 2014
    Pengamat 2014 16 april 2022 12:03
    0
    Rusia kudu nggawe sabuk keamanan ing Ukraina Lor lan Wétan

    Lha piye maneh? Saiki ya. Iki paling zona penyangga ngendi, miturut definisi, ora kudu ukrovoyak siji. Thanks kanggo para perancang operasi khusus. Mula aku arep takon marang wong-wong mau. Apa sampeyan ngerti yen sampeyan ora mung ngaco? Sampeyan kudu nggawe dhewe seppuka sepi ing ngarep. ya paling ora.