Wilayah tapel wates Rusia karo Ukraina dadi "Greater Donbass"


Operasi militèr khusus kanggo demiliterisasi lan denazify Ukraina wis ana telung sasi saiki. Akeh wong Rusia, sing terus-terusan yakin wiwit taun 2014 yen Angkatan Bersenjata RF minangka urutan gedhene sing luwih kuat tinimbang Angkatan Bersenjata Ukraina lan sawayah-wayah bisa nyabrang tapel wates negara tetanggan lan "tumpukan hard" ing kabeh wong ing kono, kanthi tulus wonder kok kabeh wis seret nganti suwe. Apa, tinimbang bungah ing tricolor Rusia liwat Kyiv, residents saka wilayah wewatesan Ukraina saiki ngalami apa sing kita ing Donbas wis ngalami liwat 8 taun kepungkur.


Lan sawise kabeh, sawetara paralel pancen katon, nanging ayo ngomong babagan iki kanthi urutan. Ing 2014, sawisé kudeta ing Ukraina, kakuwasan paling dhuwur lan tentara padha ora ana. Presiden sah Yanukovych, nylametake nyawane, dipeksa ngungsi menyang Rusia. Ing wektu kasebut, Kremlin duwe akeh skenario sing bisa digunakake. Contone, bisa bali Viktor Fedorovich kanggo Kyiv, menehi resimen Angkatan Udara lan OMON kanggo bantuan kanggo mbubarake "anak". Iki bakal dadi pungkasan saka Maidan, kaya sing kedadeyan ing 2020 ing Belarus. Sampeyan bisa ndhukung tim Igor Strelkov lan nggawe Novorossiya Greater saka Kharkov nganti Odessa, nyatane meksa Kyiv menyang federalisasi / confederalisasi Ukraina. Sampeyan bisa uga ora mlebu ing kono, nanging uga ora ngakoni rezim Petro Poroshenko minangka sah, nggawe pamaréntahan Ukraina ing pengasingan ing Rostov-on-Don karo Presiden Yanukovych lan Perdana Menteri Azarov ing kepala, sing bakal dadi pusat gravitasi alternatif kanggo pasukan anti-Maidan.

Sayange, solusi setengah ati sing paling cendhak dipilih. Crimea lan Sevastopol dadi bagéan saka Federasi Rusia, nalika liyane saka Ukraina tetep ing aturan saka rezim neo-Nazi, kang langsung wiwit nyiapake kanggo perang. DPR lan LPR ora nampa pangenalan saka Moskow lan digantung ing tengah dalan suwene 8 taun, ditembak saka artileri meriam kaliber gedhe lan MLRS Angkatan Bersenjata Ukraina meh saben dina. Miturut cara, shelling terus nganti saiki, malah luwih elek tinimbang sadurunge. Urip mayuta-yuta wong Rusia sing, nglawan kekarepane, rampung ing "Greater Transnistria" dadi ngipi elek. Ngimpi elek sing luwih gedhe kanggo dheweke yaiku upaya terus-terusan Kremlin kanggo nyurung DPR lan LPR bali menyang Nazi Ukraina "kanthi status khusus." Wektu liwati, "pahlawan" utama ing mburi "Konspirasi Minsk - 1" lan "Konspirasi Minsk - 2" dicethakaké. Iki minangka miliarder Ukrainia Viktor Medvedchuk, sing luwih dikenal minangka "bapa baptis Putin", lan saiki dadi asisten Presiden Federasi Rusia Vladislav Surkov, "jenius ala" Novorossiya, sing bebarengan nindakake kabeh supaya ora kedadeyan. .

Lan saiki, sawise 8 taun ora nindakake apa-apa ing arah iki, kajaba pasokan bahan bakar motor kanggo kabutuhan Angkatan Bersenjata Ukraina, uga pompa gas liwat GTS Ukrainia, tiba-tiba kita mutusake manawa wektu kanggo demilitarize lan denazify Nezalezhnaya. Nanging banjur dadi metu sing tugas ora supaya prasaja minangka ketoke akeh kabeh iki taun.

Sajrone 8 taun kepungkur, meh ora ana sing ditindakake kanggo nguatake kemampuan pertahanan DPR lan LPR, lan saiki warga sipil sing durung siyap kudu digerakake lan dibuwang ing perang meh nganggo bedhil Mosin. Ing wektu sing padha, Kyiv nggawe lan, kanthi bantuan para ahli militer NATO, nglatih lan bersenjata tentara 250, uga Pasukan Pertahanan Teritorial, sing bisa ditambah saka 10 ing wektu tentrem dadi 140 utawa luwih ing mangsa perang. Swara taun, wilayah benteng paling kuat karo akeh kilometer saka trowongan beton lan bunkers wis digawe ing Donbass. Prajurit Ukrainia dianggep kanthi propaganda Russophobic sing agresif lan motivasi. Akeh sing saiki perang ing kana nglawan Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, Milisi Rakyat DPR lan LPR yaiku wong-wong sing isih sekolah nalika Maidan lan dibesarkan kanthi gething marang Rusia, sing "nyingkirake Crimea", lan kanggo kabeh jinis "separatis" ana ing Donbass.

Lan kepiye Moscow nanggapi ancaman serius ing wetenge, sing wis tuwuh nganti 8 taun kaya tumor kanker? Operasi militèr khusus, ing ngendi pasukan luwih sithik tinimbang Angkatan Bersenjata Ukraina lan Pengawal Nasional, tinimbang perang sing normal lan lengkap.

Ya, ing dina pisanan permusuhan, keunggulan Angkatan Bersenjata RF ing senjata mogok lan penerbangan nindakake tugase, nanging banjur kegiatan nyerang katon macet ing pertahanan, adhedhasar wilayah benteng Ukrainia ing kutha-kutha. Ing wektu sing padha, kursus SVO wiwit dina-dina pisanan wiwit nuwuhake akeh pitakonan. Pikirane wong kepingin weruh kenapa simbol negara Ukrainia ora dibusak ing wilayah sing wis dibebasake, kenapa mburi ora diresiki, kenapa administrasi militer-sipil khusus ora digawe kanggo ngontrol lokalitas. Nesu nyata ing antarane wong Rusia biasa lan wong Ukraina sing nyukupi disebabake komentar saka karakter kaya negosiator Medinsky utawa "kepala omongan" Peskov, njaluk persetujuan perdamaian karo rezim pidana Presiden Zelensky.

Isih ana jawaban unambiguous kanggo kabeh pitakonan iki, nanging ana hipotesis sing kabeh rencana asli saka operasi khusus adhedhasar nuduhake munggah kaya hussar lan ngganti Zelensky karo, ngomong, Medvedchuk padha, lan banjur ayu ninggalake menyang. surup. Ora bisa, yen ide kasebut pancen mung kaya ngono. Lan banjur paralel tartamtu karo acara 2014 diwiwiti.

Mangkono, peran "Crimea" anyar saiki diklaim dening wilayah Kherson lan kidul Zaporozhye, sing ora ana sing bakal menehi marang Kyiv. Masalah pasokan banyu lan koridor darat menyang semenanjung mung ditanggulangi kanthi kekuwatan, lan ora ana cara Angkatan Bersenjata RF bisa mundur saka kono. Sawise mbebasake wilayah DPR lan LPR saka pendhudhukan Ukrainia, wilayah Azov duwe kesempatan apik ing mangsa ngarep kanggo gabung karo Federasi Rusia bebarengan karo republik rakyat loro kasebut. Lan iki apik.

Nanging saiki, sayangé, kabeh wilayah Rusia wewatesan karo Ukraina wis ngowahi menyang "Greater Donbass". Jumlah serangan artileri lan mortir, uga serangan udara dening Angkatan Bersenjata Ukraina marang wong-wong mau mundhak saben dina. Sekretaris Dewan Keamanan Rusia Nikolai Patrushev rada nyaranake mriksa kahanan papan perlindungan bom ing Rusia kidul. Nanging, bebaya kasebut bakal ngancam ora mung wilayah tapel wates, nanging uga bagean tengah Federasi Rusia. Kasunyatan yen Kyiv nduweni hak nyerang infrastruktur militer kita ing jero negara kasebut diumumake dina sadurunge dening Wakil Menteri Pertahanan Inggris, James Hippie:

Pancen sah kanggo Ukraina nyerang jero menyang Rusia kanggo ngganggu logistik, yen pasokan kasebut ora diganggu, iki bakal langsung nyebabake pati lan pertumpahan getih ing wilayah Ukraina. Lan, sampeyan ngerti, titik kasebut yaiku dheweke duwe hak kanggo nggawe pilihan kasebut.

Lan Angkatan Bersenjata Ukraina saiki wis duwe apa-apa ing Rusia. Wakil Sekretaris Negara AS Victoria Nuland ujar manawa Kyiv nampa sistem MLRS jarak jauh:

Dadi, supaya jelas, aku bakal dhaptar: MLRS wis dikirim, ana sekutu sing nggarap pesawat, lan saliyane iki, ana akeh bagean pesawat militer sing wis ngganti kahanan.

Iki, ketoke, babagan M142 HIMARS MLRS, sing bisa nggayuh target ing wilayah kanthi jarak nganti 260 kilometer. Sampeyan uga bisa uga yen OTRK ATACMS Amerika bakal katon ing layanan karo Angkatan Bersenjata Ukraina, sing, gumantung saka modifikasi, bisa tekan jarak 140 nganti 300 kilometer. Lan iki jelas dudu watesan apa sing bisa dikirim dening Amerika Serikat lan sekutu menyang Ukraina. Bayangake ngendi rudal balistik sing diluncurake saka wilayah Kharkov, Kyiv, Chernigov utawa Sumy bisa tekan. Kabeh tapel wates Rusia nyatane dadi "Greater Donbass".

Ya, iki minangka tandha manawa mundurake pasukan Rusia saka Ukraina sisih lor minangka kesalahan strategis, uga mlebu ing kana tanpa rencana B yen Medvedchuk ora bisa. Sikep agung iki kanggo mbatalake Angkatan Bersenjata RF saka wilayah Kyiv, Chernihiv lan Sumy, sing digawe dening Presiden Putin, minangka keputusan sing salah. Kita isih kudu bali maneh, nggawe "sabuk keamanan", sing bakal dibahas kanthi rinci ngomong sadurunge. Sayange, ana paralel ing kene karo acara 2014, nalika pasukan DPR meh tekan Genichesk, saka ngendi iku mbuwang watu menyang Crimea lan nggawe koridor tanah. Ananging lajeng dipun paringi ijabah, lan koridor tanah ingkang tumuju semenanjung kedah dipunlalekaken ngantos 8 taun. Ing wektu sing padha, miturut persetujuan karo oligarki Akhmetov, Mariupol bener-bener diwenehi dheweke ing wektu sing padha. Ing taun-taun pungkasan, Azov (organisasi ekstremis sing dilarang ing Federasi Rusia) manggon ing kana, ngowahi kutha pesisir sing apik iki dadi benteng Nazisme Ukrainia. Mbusak ing taun 2022 mung bisa ditindakake bebarengan karo Mariupol dhewe, sing saiki ana ing reruntuhan. Semono uga regane "sikep ayu".

Lan, pungkasane, aku pengin ngomong sawetara tembung babagan negosiasi antarane Moskow lan Kyiv babagan persetujuan perdamaian tartamtu. Kabeh masalah saiki Rusia lan Ukraina dumadi amarga ing 2014 padha mutusaké kanggo setuju amicably karo Nazi lan kurator Western. Ukrainia sing cukup ing wilayah sing dikuwasani dening Angkatan Bersenjata Rusia saiki ngrungokake karo medeni pernyataan Medinsky lan Peskov, sing ora apik kanggo dheweke. Yen saiki "Minsk" mlaku kaping telune lan rezim pidana Zelensky ditinggalake sanajan sebagean wilayah, bakal ana jeda singkat kanggo ngompa senjata Angkatan Bersenjata Ukraina lan Pengawal Nasional lan nyiapake pembantaian sing luwih nggegirisi tinimbang. sing lagi mlaku saiki.
69 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 28 april 2022 15:50
    0
    Inggih, paling ora ing "Grozny amba".
    Bisa dideleng manawa ana wong sing ngarepake yen kita bakal njupuk, nanging ora.
    Dheweke dhewe nulis yen Ukrainia iku Rusia, lan Rusia ora nyerah. Kajaba iku, ora ana alesan kanggo nyerah marang oligarki Ukrainia - Deripaska bakal teka lan njupuk kabeh. (kaya sing bakal dijupuk saka rama, yen mung duwe dreyfil). Dadi, bakal bisa kanggo mbela produksi lan pangolahan - lan bakal nganggo sandwich karo kaviar.

    Dadi, kabeh bakal ditindakake miturut rencana sing licik (kayata, kita bakal kenek), utawa ora ana rencana. (kabeh gagal ing substitusi impor lan mundhak rega lantaran kanggo operasi lan Kulon, lan dissatisfied dipencet kanggo kuku)
    1. Marzhetskiy Online Marzhetskiy
      Marzhetskiy (Sergey) 28 april 2022 16:04
      +1
      Bisa dideleng manawa ana wong sing ngarepake yen kita bakal njupuk, nanging ora.
      Dheweke dhewe nulis yen Ukrainia iku Rusia, lan Rusia ora nyerah.

      Aku wis nulis wiwit 2014 yen kita ninggalake kabeh, kita bakal wisuh karo getih. Kene kita wisuh.

      Inggih, paling ora ing "Grozny amba".

      Kepiye Mariupol dudu Grozny? Yen sampeyan mandheg saiki, banjur kutha gedhe liyane ing Ukraina bakal dadi Marik - Dnepropetrovsk, Zaporozhye, lsp.
      1. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
        Sergey Latyshev (Serge) 28 april 2022 17:20
        -4
        Artikel kasebut babagan "wilayah Rusia", lan "Mariupol, Dnepropetrovsk, Zaporozhye, lan liya-liyane", ana ing Ukraina, lan bisa uga minangka bagean saka rencana licik.

        Miturut cara, malah Mariupol ora narik Grozny. Independen padha remuk ing kono - kabeh diluku nganti tekan cakrawala ....
      2. Oleg Rambover Offline Oleg Rambover
        Oleg Rambover (Oleg Pitersky) 28 april 2022 17:34
        -4
        Kutipan: Marzhetssky
        Aku wis nulis wiwit 2014 yen kita ninggalake kabeh, kita bakal wisuh karo getih. Kene kita wisuh.

        Eh .... kancaku, wiwit 14 sampeyan ngajak perang imperialis.

        Kutipan: Marzhetssky
        Yen sampeyan mandheg saiki, banjur kutha gedhe liyane ing Ukraina bakal dadi Marik - Dnepropetrovsk, Zaporozhye, lsp.

        Lan yen sampeyan ora mandheg, dheweke ora bakal nguripake? Logika.
        Aku ora mikir yen novel 1984 bisa dadi kenyataan.
        1. Marzhetskiy Online Marzhetskiy
          Marzhetskiy (Sergey) 29 april 2022 07:33
          -1
          Eh .... kancaku, wiwit 14 sampeyan ngajak perang imperialis.

          Olezha, tingkat kompetensi sampeyan ing perkara iki dibuktekake kanthi nyatane sampeyan wis nulis ing Reporter ing kene wiwit taun 2018 yen ora bakal ana perang antarane Rusia lan Ukraina lan ora ana gunane.
          Sampeyan ora kudu ngomong babagan kaya ngono.

          Lan yen sampeyan ora mandheg, dheweke ora bakal nguripake? Logika.
          Aku ora mikir yen novel 1984 bisa dadi kenyataan.

          Aku mesthi ngerti yen liberal Rusia minangka wong bodho suci.
          1. Oleg Rambover Offline Oleg Rambover
            Oleg Rambover (Oleg Pitersky) 29 april 2022 15:56
            -4
            Sergey, rong sasi SVO ngomong babagan tingkat kompetensi sampeyan, sanajan sawetara, ayo ora nuding sampeyan, ditugasake APU 10 jam. Lan aku elinga negesake manawa pasukan sing kasedhiya ora mung bisa nelukake, nanging uga ngrebut Ukraina (ninggalake Kyiv minangka conto kanggo sampeyan).

            Ya, aku ora pracaya ing SVO (dadi bisa ngomong saiki?). Aku ora weruh (lan ora weruh) alasan kanggo iku. Motif dheweke kanggo miwiti ora rasional. Tegese alesan kanggo implementasine ora dumunung ing alam materi, alasan sing bisa dianalisis, nanging ing alam gagasan, ing alam psikiatri. Lan medeni banget! Ora bisa prédhiksi pangembangan acara luwih lanjut. Menapa malih, gagasan elit kita, sing disuarakake dening Medinsky lan Surkov, ayo ngomong, rada aneh. Mesthi ora kiwa. Nanging sampeyan bisa bungah. Yen jagad slamet saka krisis iki, banjur sawise ambruk sabanjure kita bakal ngadhepi belokan ngiwa. Muga-muga ora adoh banget.

            Kutipan: Marzhetssky
            Aku mesthi ngerti yen liberal Rusia minangka wong bodho suci.

            Apa sampeyan kudu ngomong sawise nalar kaya:

            Kutipan: Marzhetssky
            Yen sampeyan mandheg saiki, banjur kutha gedhe liyane ing Ukraina bakal dadi Marik - Dnepropetrovsk, Zaporozhye, lsp.

            Sinau apa doublethink iku.
            1. Marzhetskiy Online Marzhetskiy
              Marzhetskiy (Sergey) 29 april 2022 16:45
              -1
              Sergey, rong sasi SVO ngomong babagan tingkat kompetensi sampeyan, sanajan sawetara, ayo ora nuding sampeyan, ditugasake APU 10 jam. Lan aku elinga negesake manawa pasukan sing kasedhiya ora mung bisa nelukake, nanging uga ngrebut Ukraina (ninggalake Kyiv minangka conto kanggo sampeyan).

              Rungokna, sampeyan liberal ngapusi. Iki minangka kutipan saka artikelku sing sampeyan maksudake
              https://topcor.ru/22737-razgroma-vsu-za-50-minut-budet-nedostatochno-dlja-pobedy-nad-ukrainoj.html

              Lan apa sing kita deleng? Ing dina liyane, kita seneng karo sumber tartamtu ing Kementerian Pertahanan Rusia, sing ngumumake prospek konflik antarane Angkatan Bersenjata Federasi Rusia lan Angkatan Bersenjata Ukraina, yen tentara Ukraina bakal "netralake" ing wektu 50 menit nganti 10 jam:

              Kanggo ngatasi masalah kasebut, "gelembung larangan akses" disebarake ing Crimea, uga ing semenanjung lan cedhak Novorossiysk ana kabeh segara, penerbangan, artileri lan roket, uga sarana liyane.

              Ya, tentara Rusia kanthi objektif luwih kuwat tinimbang Ukrainia, nanging 50 menit? Iku muni banget jingoistic lan ora nyukupi, supaya macem-macem ahli militèr kudu decipher pesen iki. Pranyata yen kita ora ngomong babagan "dijupuk Kyiv" lan ora babagan "pendudukan Ukraina", nanging babagan "netralisasi" tartamtu saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Dipunanggep minangka serangan rudal lan serangan udara ing pos komando Angkatan Bersenjata Ukraina, gudang kanthi amunisi lan bahan bakar lan pelumas, titik kontak, komunikasi, lan papan panyebaran unit militer gedhe. Lan pancen, ing 10 jam, iki bisa uga ditindakake kanthi ora ngatur potensial serangan lan pertahanan mungsuh. Nanging apa sabanjure? Apa kamenangan militer bakal diamanake kanthi sah lan politik?

              Eh, ora. Sanalika, para ahli nerangake yen "neutralisasi" ora ateges "camp ing Kyiv", amarga swasana ati umum ana ora kaya ngono. Iku tetep mung kanggo shrug. Iku menarik carane sajarah donya bakal berkembang yen I.V. Stalin ing siji wektu ora gelem nggawa Tentara Abang menyang wilayah Reich Katelu, amarga Jerman ana anti-Soviet? Ing kana, sawise kabeh, ora ana sing bakal ketemu karo kembang, lan "anak-anak" saka Pemuda Hitler bakal njupuk ing mburi. Kabeh iki muni aneh banget, jujur. Lan ayo dipikirake apa asil nyata saka "netralisasi" kasebut tanpa kampanye nglawan Tbilisi, nuwun sewu, nglawan Kyiv. Ya, kita njupuk roket lan ngrusak infrastruktur militer Angkatan Bersenjata Ukraina, banjur apa?

              Sabanjure bakal ing ngisor iki:

              Kaping pisanan, kita bakal ditampani paket anyar sanksi Barat sing angel, sing bisa dadi rega kanggo kamenangan militer lan resolusi "masalah Ukraina", nanging bakal dadi retribusi kanggo ora bisa mungkasi.

              Kapindho, Kyiv bakal njaluk bantuan NATO, lan kemungkinan entri menyang aliansi bakal nyedhaki 100%. Ing Ukraina bakal ngomong: deleng apa sing ditindakake wong Rusia iki, kita ora bisa nindakake tanpa sampeyan. Pangiriman menyang Angkatan Bersenjata Ukraina senjata Barat modern anyar mung dijamin. Sawise serangan rudal lan udhara, Pentagon mesthi bakal nempatake unsur sistem pertahanan rudal dual-use AS ing Independent, ing ngendi rudal anti-pesawat bisa diganti ing sawijining dina karo Tomahawks kanthi hulu ledak nuklir.

              Katelu, sawise nandhang kekalahan sing ora diamanake kanthi tumindak nyerah tanpa syarat, masyarakat Ukrainia bakal nglawan Rusia luwih akeh, pungkasane ngilangi kabeh Rusia saka awake dhewe. Sampeyan bisa mbayangno kaya apa wong Rusia sing manggon ing kono lan kanthi macem-macem alasan ora bisa lunga saka ngendi wae.

              Iki mung sing ana ing permukaan, lan bakal ana akibat sing luwih negatif. Lan kenapa? Lan amarga kasus kasebut ora digawa menyang kesimpulan logis. Kamenangan militer kudu tansah diowahi dadi asil politik sing jelas. Nanging, kebijakan setengah langkah maneh lan maneh bali menyang Rusia kanthi masalah liyane.

              Sinau apa doublethink iku.

              Aku wis maca Orwell. Aplikasi kanggo dhewe.
              1. Oleg Rambover Offline Oleg Rambover
                Oleg Rambover (Oleg Pitersky) 29 april 2022 17:16
                -2
                Kutipan: Marzhetssky
                Lan tenan, 10 jam, mbokmenawa, bisa rampung, disorganizing potensial nyerang lan pertahanan mungsuh. Nanging apa sabanjure? Bakal apa kamenangan militèr dijamin legal lan politik?

                Aku ngenteni njaluk ngapura.
              2. isofat Offline isofat
                isofat (isofat) 29 april 2022 19:29
                0
                Sergey Evgenievich, jinis iki asring ora ngerti makna saka teks ditulis. Sawetara dheweke ora cukup Rusia. Utawa pura-pura bodho. Apa sing dikarepake saiki?
    2. Smilodon terribilis nimis 28 april 2022 18:19
      +4
      Apa Rusia nembak wong sipil? Khokhol minangka geeks, roh jahat sing dikembangake kanthi jumlah sing ora bisa dipikirake.
  2. Michael L. Offline Michael L.
    Michael L. 28 april 2022 16:22
    +2
    Posting persuasif.
    Nanging khususe: yen Angkatan Bersenjata Ukraina nampa saka sistem rudal Amerika sing bisa nyerang target ing jero tlatah Federasi Rusia, banjur "sabuk keamanan" sing diusulake dening Penulis ora dadi solusi kanggo masalah kasebut.
    Kajaba iku, penulis menehi pitunjuk babagan incompetence kepemimpinan Rusia.
    Ing kasus iki, "petunjuk" saka V. Vysotsky sing ora iso lali:

    Shah mlebu ing kasekengan lengkap
    Kene, njupuk lan ngganti! Where kanggo njaluk?
    Kita duwe liyane ing Turkmenistan - Ayatollah lan malah Khomeini.
    1. Marzhetskiy Online Marzhetskiy
      Marzhetskiy (Sergey) 29 april 2022 07:59
      0
      Nanging khususe: yen Angkatan Bersenjata Ukraina nampa saka sistem rudal Amerika sing bisa nyerang target ing jero tlatah Federasi Rusia, banjur "sabuk keamanan" sing diusulake dening Penulis ora dadi solusi kanggo masalah kasebut.

      Iki minangka pangayoman saka serangan artileri lan mortir, uga saka serangan dening kelompok lapis baja seluler Angkatan Bersenjata Ukraina ing pemukiman kita. Kanggo nglindhungi rudal, perlu kanggo nglengkapi pertahanan udara ing sisih lor Ukraina.
      Mesthi, iki kabeh setengah langkah. Solusi kasebut yaiku ngilangi Ukroreikh.

      Kajaba iku, penulis menehi pitunjuk babagan incompetence kepemimpinan Rusia.

      Mikir apa sing dikarepake. Nanging kabeh pertumpahan getih iki minangka akibat langsung saka kabijakan kepemimpinan kita wiwit taun 2014. Lan dheweke ora kesusu ngupayakake kesalahane.
  3. Yuri Bryansky Offline Yuri Bryansky
    Yuri Bryansky (Yuri Bryansky) 28 april 2022 17:17
    +3
    Inggih, Sergey. Aku wedi yen obahe terus. Ora let suwe Polandia lan Rumania bakal miwiti, kaya asu ajag, ngrusak pinggiran kanthi biaya. Lan nalika kita supaya snot. We kudu asil.
  4. Avarron Offline Avarron
    Avarron (Sergey) 28 april 2022 17:25
    +1
    Menehi kula break, lan Kulon bakal ngompa Ukraina nganggo senjata nganti pungkasan.
    Mungkasi ing tapel wates Polandia, lan DRG lan teroris bakal terus-terusan nyusup saka kana.
    Serang Polandia lan entuk Art. 5 saka Piagam NATO.
    Sapuan keras lan getihen Eropa menyang Selat Inggris lan entuk serangan nuklir saka Amerika Serikat.
    Sampeyan ngerti skrip?
    Mung yen Eropa nendhang Polandia metu saka NATO, skenario iki bisa dihindari. Nanging perang karo Polandia, sayangé, ora ilang saka iku.
    Utawa nyebabake serangan nuklir preventif marang mungsuh, amarga ing kasus apa wae, aku prédhiksi kerugian gedhe.
    1. Smilodon terribilis nimis 28 april 2022 18:21
      +1
      Artikel 5 bakal digunakake ing wilayah Jerman, nanging ora Polandia. Utawa ana wong sing percaya yen wong Inggris bakal ngrusak nyawane kanggo kurcaci Euro? Apa dheweke ngatur Brexit amarga iki?
  5. InanRom Offline InanRom
    InanRom (Iwan) 28 april 2022 17:35
    +6
    Umume bener. Lan mung wong wuta sing ora bisa ndeleng. Lan, "kesalahan strategis" yaiku karusakan saka USSR, lan banjur dalan menyang "pasar" lan kapitalisme ing Rusia, ing ngendi populasi tansah gravitated menyang kolektivisme komunal / sosial, ing kontras kanggo kultus Western saka selfishness lan " kebebasan individu" (kayata LGBT lan BLM). Tanduran buatan saka pasar ""gratis"", cara urip lan pamikiran Kulon (sing asing kanggo wong Rusia) sajrone telung dekade kepungkur, karusakan produksi lan apropriasi properti umum dening sawetara oligarki nakal, karusakan saka pendidikan lan ilmu, looking menyang tutuk saka "mitra lan kolega", Western-oriented lan ngrusak birokrasi-oligarkis" ilika ", lan nimbulake kabeh masalah sing wis katon cetha ing Course saka acara anyar.
    Mulane wong-wong Rusia nandhang sangsara lan prajurit lan perwira Rusia mati, mulane "substitusi impor" lan "proyek nasional", mulane cadangan negara ora disimpen maneh dening potensial lan, nanging dening mungsuh sing jelas (lan, miturut, padha sita), mulane muddy "negosiasi" , Medina, Abramovichs, lan lack of kajelasan, Mulane, ora ana sing tanggung jawab kanggo apa-apa, lan "penasehat khusus" Chubais, anak didik saka West, lan managers ndhuwur liyane calmly lan karo impunity ninggalake cordon.
    Pertarungan sing paling apik ora diwiwiti, nanging yen sampeyan miwiti perang, perang nganti mati lan ngadeg nganti pungkasan.
    Amarga, ora kaya perang jalanan, ing endi pungkasan sing ala yaiku bruises, fraktur lan benjolan, ing kahanan saiki "perang hibrida" nglawan Uni Eropa, NATO lan negara, pungkasan sing ala yaiku pati kabeh negara. Lan kaya biasane, "Rafik ora lugu."
    Ing sawetoro wektu, mung keberanian prajurit Rusia lan warisan sing disengiti dening "Ilitka" saiki, USSR, nylametake negara kasebut saka bilai.
    Polandia sing dihukum metu:

    EKONOMI 15:49, 28 April 2022 Gazprom nuduh Polandia nampa gas Rusia liwat Jerman

    Gazprom (sing padha "properti nasional" ing ngendi nganti pirang-pirang taun Jerman Matthias Warnig, uga mantan kanselir terkenal) Gerhard Schroeder lan wong manca liyane, lungguh ing papan kanggo pirang-pirang taun) dituduh ..... epik ... .

    Gazprom: Polandia tuku gas Rusia kanthi mbalikke saka Jerman
    Sawise penundaan pasokan gas Rusia, Polandia wiwit tuku bahan bakar ing Jerman, lapor Gazprom. koran Rusia

    Lucu?!
    Kulon nambah pasokan senjata, lan Gazprom nambah pasokan minyak lan gas menyang pemasok senjata kasebut. Yen ing Februari-Maret padha mblokir transit menyang Eropah lan negara, ora bakal ana persediaan, nanging sayangé, "kewajiban kita ing kontrak" ... ing hubungan kanggo mungsuh, karo pembayaran kanggo transit kanggo Ukraina, iku ridiculous, ridiculous lan mbebayani. . Rusia ditampani ing pipi kiwa, nalika pejabat lan pedagang nguripake pipi tengen tinimbang ngetutake Prajanjian Lawas - "Mripat kanggo mripat lan waos kanggo waos"! Kanggo karo mungsuh mung iki perlu lan bisa!
    1. InanRom Offline InanRom
      InanRom (Iwan) 28 april 2022 20:22
      +4
      Serangkaian bledosan kuat gludhug ing tengah Kherson, sing ana ing kontrol militer Rusia. Serangan kasebut ditindakake saka sisih posisi pasukan Ukrainia ing wilayah Nikolaev. Serangan kasebut ditindakake dening telung misil Tochka-U, loro sing ditembak mudhun.

      takon dhewe: carane akeh "tekane" wis ing tlatah Rusia, carane akeh liyane bakal ana nalika Ukraina nampa medium-jarak utawa sistem rudal lengkap, nalika rawuh miwiti ing kutha-kutha tentrem adoh saka garis ngarep?! yen saka 3 poin U (Soviet lawas) mung 2 sing ditembak mudhun lan iki ana ing kahanan garis ngarep, banjur apa sing bakal kelakon yen Ukrainians nampa pluru luwih utawa kurang modern (lan iki ora kaya Fantasi, minangka sawetara pracaya, amarga West bakal lay mudhun karo balung, mung kanggo cilaka Rusia) lan carane akeh sing bakal tiba ing kutha kita?! lan kenapa? Amarga ana sing main ing negosiasi, ora ngirim janji "serangan ing pusat pengambilan keputusan" (sing nggumunake malah layanan intelijen lan analis Barat), sing mung tuwuh ora sopan saka impunitas kasebut?! Lan isih dudu perang? lan sampeyan kudu rembugan karo rezim Ukrobander?! Swung - hit! Lan aja ngacak-acak sikilmu kanthi cepet! Getih prajurit Rusia, wong Rusia lan Donbass dudu banyu lan dudu subyek game!
    2. Starover_Z Offline Starover_Z
      Starover_Z (Yuri) 29 april 2022 14:21
      +1
      Kutipan saka InanRom
      Rusia ditampani ing pipi kiwa, nalika pejabat lan pedagang nguripake pipi tengen tinimbang ngetutake Prajanjian Lawas - "Mripat kanggo mripat lan waos kanggo waos"! Kanggo karo mungsuh mung iki perlu lan bisa!

      Dadi para hucksters ora nguripake pipi, uga nggawa prakara kanggo operasi militèr, padha ora melu - iki dudu bab lordly padha ngomong!
  6. Oleg Rambover Offline Oleg Rambover
    Oleg Rambover (Oleg Pitersky) 28 april 2022 17:48
    -5
    Contone, bisa bali Viktor Fedorovich kanggo Kyiv, menehi resimen Angkatan Udara lan OMON kanggo bantuan kanggo mbubarake "anak".

    About resimen minangka painfully menowo.

    Nanging saiki, sayangé, kabeh wilayah Rusia wewatesan karo Ukraina wis ngowahi menyang "Greater Donbass". Jumlah serangan artileri lan mortir, uga serangan udara dening Angkatan Bersenjata Ukraina marang dheweke tambah saben dina.

    1. Komentar wis dibusak.
    2. Marzhetskiy Online Marzhetskiy
      Marzhetskiy (Sergey) 29 april 2022 07:32
      +1
      Contone, bisa bali Viktor Fedorovich kanggo Kyiv, menehi resimen Angkatan Udara lan OMON kanggo bantuan kanggo mbubarake "anak".

      About resimen minangka painfully menowo.

      Ing 2014, ora ana tentara utawa batalyon nasional ing Ukraina. Wis cukup kanggo resimen polisi huru-hara kanggo mbubarake Maidan. Sawise dhukungan langsung Yanyk saka Rusia, kabeh pasukan keamanan lokal bakal miwiti maneh tugas, kaya sing dikarepake.
      1. Oleg Rambover Offline Oleg Rambover
        Oleg Rambover (Oleg Pitersky) 29 april 2022 15:18
        -2
        Malah saiki sampeyan bakal remuk ing 10 jam.

        Kutipan: Marzhetssky
        Wis cukup kanggo resimen polisi huru-hara kanggo mbubarake Maidan.

        Dheweke ora duwe cukup kabeh Kementerian Dalam Negeri. Apa wae, iku bakal dadi penundaan sing ora bisa ditindakake.
        1. Marzhetskiy Online Marzhetskiy
          Marzhetskiy (Sergey) 29 april 2022 16:29
          -1
          Malah saiki sampeyan bakal remuk ing 10 jam.

          Aku njaluk kutipan.
          Punika artikel kula ing pitakonan, ketoke
          https://topcor.ru/22737-razgroma-vsu-za-50-minut-budet-nedostatochno-dlja-pobedy-nad-ukrainoj.html
          judhul: Kekalahan Angkatan Bersenjata Ukraina ing menit 50 ora bakal cukup kanggo ngalahake Ukraina

          Lan iki teksku:

          Lan apa sing kita deleng? Ing dina liyane, kita seneng karo sumber tartamtu ing Kementerian Pertahanan Rusia, sing ngumumake prospek konflik antarane Angkatan Bersenjata Federasi Rusia lan Angkatan Bersenjata Ukraina, yen tentara Ukraina bakal "netralake" ing wektu 50 menit nganti 10 jam:

          Kanggo ngatasi masalah kasebut, "gelembung larangan akses" disebarake ing Crimea, uga ing semenanjung lan cedhak Novorossiysk ana kabeh segara, penerbangan, artileri lan roket, uga sarana liyane.

          Ya, tentara Rusia kanthi objektif luwih kuwat tinimbang Ukrainia, nanging 50 menit? Iku muni banget jingoistic lan ora nyukupi, supaya macem-macem ahli militèr kudu decipher pesen iki. Pranyata yen kita ora ngomong babagan "dijupuk Kyiv" lan ora babagan "pendudukan Ukraina", nanging babagan "netralisasi" tartamtu saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Dipunanggep minangka serangan rudal lan serangan udara ing pos komando Angkatan Bersenjata Ukraina, gudang kanthi amunisi lan bahan bakar lan pelumas, titik kontak, komunikasi, lan papan panyebaran unit militer gedhe. Lan pancen, ing 10 jam, iki bisa uga ditindakake kanthi ora ngatur potensial serangan lan pertahanan mungsuh. Nanging apa sabanjure? Apa kamenangan militer bakal diamanake kanthi sah lan politik?

          Eh, ora. Sanalika, para ahli nerangake yen "neutralisasi" ora ateges "camp ing Kyiv", amarga swasana ati umum ana ora kaya ngono. Iku tetep mung kanggo shrug. Iku menarik carane sajarah donya bakal berkembang yen I.V. Stalin ing siji wektu ora gelem nggawa Tentara Abang menyang wilayah Reich Katelu, amarga Jerman ana anti-Soviet? Ing kana, sawise kabeh, ora ana sing bakal ketemu karo kembang, lan "anak-anak" saka Pemuda Hitler bakal njupuk ing mburi. Kabeh iki muni aneh banget, jujur. Lan ayo dipikirake apa asil nyata saka "netralisasi" kasebut tanpa kampanye nglawan Tbilisi, nuwun sewu, nglawan Kyiv. Ya, kita njupuk roket lan ngrusak infrastruktur militer Angkatan Bersenjata Ukraina, banjur apa?

          Sabanjure bakal ing ngisor iki:

          Kaping pisanan, kita bakal ditampani paket anyar sanksi Barat sing angel, sing bisa dadi rega kanggo kamenangan militer lan resolusi "masalah Ukraina", nanging bakal dadi retribusi kanggo ora bisa mungkasi.

          Kapindho, Kyiv bakal njaluk bantuan NATO, lan kemungkinan entri menyang aliansi bakal nyedhaki 100%. Ing Ukraina bakal ngomong: deleng apa sing ditindakake wong Rusia iki, kita ora bisa nindakake tanpa sampeyan. Pangiriman menyang Angkatan Bersenjata Ukraina senjata Barat modern anyar mung dijamin. Sawise serangan rudal lan udhara, Pentagon mesthi bakal nempatake unsur sistem pertahanan rudal dual-use AS ing Independent, ing ngendi rudal anti-pesawat bisa diganti ing sawijining dina karo Tomahawks kanthi hulu ledak nuklir.

          Katelu, sawise nandhang kekalahan sing ora diamanake kanthi tumindak nyerah tanpa syarat, masyarakat Ukrainia bakal nglawan Rusia luwih akeh, pungkasane ngilangi kabeh Rusia saka awake dhewe. Sampeyan bisa mbayangno kaya apa wong Rusia sing manggon ing kono lan kanthi macem-macem alasan ora bisa lunga saka ngendi wae.

          Iki mung sing ana ing permukaan, lan bakal ana akibat sing luwih negatif. Lan kenapa? Lan amarga kasus kasebut ora digawa menyang kesimpulan logis. Kamenangan militer kudu tansah diowahi dadi asil politik sing jelas. Nanging, kebijakan setengah langkah maneh lan maneh bali menyang Rusia kanthi masalah liyane.

          Lan saiki babagan ngapusi sing nomer loro, liberal:

          Dheweke ora duwe cukup kabeh Kementerian Dalam Negeri. Apa wae, iku bakal dadi penundaan sing ora bisa ditindakake.

          Maidan mung bisa ditindakake amarga pasukan keamanan lokal mandheg nindakake tugas lan nggawa gopota Kulon menyang Kyiv. Yen Rusia wis langsung ndhukung Yanyk, kontrol lan kasetyan saka pasukan keamanan bakal dilestarekake, punk bakal buyar kanggo siji sore saka Maidan.
          1. Oleg Rambover Offline Oleg Rambover
            Oleg Rambover (Oleg Pitersky) 30 april 2022 13:32
            -1
            Kutipan: Marzhetssky
            Aku njaluk kutipan.

            Aku wis nggawa luwih saka sepisan. Apa masalah sampeyan?

            Kutipan: Marzhetssky
            Lan tenan, 10 jam, mbokmenawa, bisa rampung, disorganizing potensial nyerang lan pertahanan mungsuh. Nanging apa sabanjure? Apa kamenangan militer bakal diamanake legal lan politik?

            Isih ngenteni njaluk ngapura.

            Kutipan: Marzhetssky
            Maidan mung bisa ditindakake amarga pasukan keamanan lokal mandheg nindakake tugas lan nggawa gopota Kulon menyang Kyiv. Yen Rusia wis langsung ndhukung Yanyk, kontrol lan kasetyan saka pasukan keamanan bakal dilestarekake, punk bakal buyar kanggo siji sore saka Maidan.

            Iki minangka fantasi sampeyan, ora ana sing bisa dibuktekake. Maidan utama yaiku Yanukovych. Ora ana sing kudu disalahake kajaba awake dhewe. Lan "pemicu" saka Maidan yaiku pambubaran siswa ing wayah wengi 29-30 November dening elang emas kanthi pukulan massal. Yen unit manca nindakake iki, kemungkinan respon bakal luwih nyebar.
  7. Griffith Offline Griffith
    Griffith (Oleg) 28 april 2022 17:57
    +4
    Ora kabeh prasaja kaya sing dikarepake. Mbalik ing 90s, paling saka partai elit saka CPSU wanted kanggo njaluk proyek ing Kulon lan ngiyanati negara. Iki nyebabake ambruk USSR lan mlebu atusan ewu manajer efektif saka Kulon, macem-macem agen layanan intelijen Barat, macem-macem dissidents ing payroll Kulon, lan keturunan Nazi sing durung rampung saka Amerika, Kanada, Eropa. , Turki, uga macem-macem utusan organisasi setan menyang negara-negara tilas USSR. Lan saiki ing Rusia ana atusan ewu, yen ora pirang-pirang yuta wong Rusia sing ditarik liwat macem-macem LSM, hibah, kedutaan, aliran, lsp. Menapa malih, iki ora buruh hard biasa, nanging wong-wong sing dibangun ing utawa cedhak daya ing Rusia. Saiki dakkandhani carane bisa ngatasi masalah Ukraina ing 2014 ing kahanan iki. Saiki, paling ala, tentara wis dianyari, tetanèn, impor substitusi paling sawetara. Ing 2014, iki meh ora ana. Lan kanggo referensi, kenapa Rusia bakal menang. Kabeh iku prasaja banget. Rusia duwe tanah kanggo tuwuh pangan, banyu, tentara. Iki minangka dhasar kanggo kaslametane bangsa apa wae. Lan sampeyan ora bakal entuk kabeh jinis turunan, bitcoin, platform streaming lan monetisasi liyane yen sampeyan ora tuku pangan lan banyu. Ora suwe bakal jelas kanggo saben wong kepiye nyata GDP Amerika lan Eropa mundhak lan apa posisi nyata Rusia ing jagad iki. Banjur ing kene dheweke nyritakake babagan 4% PDB donya.
  8. vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 28 april 2022 18:00
    0
    Takon dhewe. Pira perang sing dimenangi Federasi Rusia sajrone 30 taun kepungkur? ora ana.
    Sadurungé perang, perlu kanggo netepake yen wilayah Ukraina minangka properti Rusia, sing dirusak minangka akibat saka kudeta ing taun 1991 kanthi bantuan NATO.
    Banjur, operasi militer sing ditindakake dening Rusia ing Ukraina yaiku mbebasake wilayah Rusia sing dikuwasani dening separatis, pemugaran integritas wilayah Rusia.
    Contone, ing taun 2005, China nglulusake "Undang-Undang ing Counteracting Perpecahan Negara." Miturut dokumen kasebut, yen ana ancaman kanggo reunifikasi damai ing daratan lan Taiwan, pamrentah RRC kudu nggunakake kekuwatan lan cara liya sing dibutuhake kanggo njaga integritas wilayah kasebut.
    Ora ana hukum sing nyatakake yen wilayah Ukraina minangka properti Rusia ngidini para mungsuh bisa napsirake operasi militer khusus sing ditindakake dening Rusia minangka agresi lan pendhudhukan dening Rusia.
    1. Smilodon terribilis nimis 28 april 2022 18:26
      0
      Apa ana sing penting? Ya, sing paling penting yaiku Suriah. Padha bisa nyimpen kabeh asu rabid iki ana. Inggih, Rusia, kaya-kaya, kaping pirang-pirang luwih kuwat tinimbang Suriah.
      Ayo padha napsirake apa sing dikarepake, nanging aja lali yen kedadeyan kekacoan gedhe bakal dadi awu.
    2. Neville Stator Kab (Neville Stator) 28 april 2022 18:31
      0
      Aku menang ing Chechnya, Georgia, Syria, Crimea
    3. Komentar wis dibusak.
    4. panas dusha Offline panas dusha
      panas dusha (Dyusha) 29 april 2022 01:19
      +1
      Sapa sing ndeleng hukum, kontrak lan kertas liyane? Demi Allah, kaya bocah. Ana hak wong kuwat lan kabeh prajanjian dibusak. Nampa hukum ... lucu
      1. Komentar wis dibusak.
      2. Marzhetskiy Online Marzhetskiy
        Marzhetskiy (Sergey) 29 april 2022 16:33
        -1
        Sapa sing ndeleng hukum, kontrak lan kertas liyane? Demi Allah, kaya bocah. Ana hak wong kuwat lan kabeh prajanjian dibusak. Nampa hukum ... lucu

        Sinau ilmu, Dyusha, lan sampeyan bakal seneng. Sampeyan bakal kurang ngguyu babagan perkara sing durung dingerteni.
    5. unimog1 Offline unimog1
      unimog1 29 april 2022 01:26
      +1
      A dipikir ing 30+ taun kepungkur mung logika bener saiki. Yen ora, kita wis ngaco.
    6. Orthodox Offline Orthodox
      Orthodox (Ortodoks) 29 april 2022 10:20
      +1
      Pancen bener!!!
  9. Alexander Popov Offline Alexander Popov
    Alexander Popov (Alexander Popov) 28 april 2022 19:13
    +2
    Persis.
  10. Kolonel Kudasov Offline Kolonel Kudasov
    Kolonel Kudasov (Leopold) 28 april 2022 19:14
    +4
    Penulis bener. Kahanan dadi ora bisa dingerteni, lan pimpinan terus mbaleni mantra aneh: kabeh tugas sing disetel kanggo Ukraina mesthi bakal rampung. Ing ndhuwur, siji faktor sing luwih penting bisa ditambahake, kejatuhan sing ora bisa dihindari saka wektu ing semangat para prajurit perang ing wilayah manca. Operasi kasebut kudu rampung sadurunge musim panas
    1. Michael L. Offline Michael L.
      Michael L. 28 april 2022 19:37
      -1
      Serangan ing wilayah kasebut bakal nambah semangat para prajurit Rusia.
      Nanging kenapa detasemen sukarelawan Ukrainia ora digawe - sing bakal nyepetake operasi lan menehi ideologi sing beda - ora bisa dingerteni!
      1. Komentar wis dibusak.
  11. rotkiv04 Offline rotkiv04
    rotkiv04 (Victor) 28 april 2022 19:47
    +7
    Nganti saiki, kita mesthi bisa ujar manawa ahli strategi Kremlin ora ngarep-arep perang, mula wong-wong bodho mlaku-mlaku ing dalan ing wiwitan lan, minangka asil, akeh korban ing antarane kita, nanging sing lucu yaiku intelijen utawa dheweke. dhewe diaktifake metu pancen ora kompeten ing apa padha wanted kanggo misahake Angkatan Bersenjata Ukraina saka Nazi, carane iku perlu kanggo ora ngontrol kahanan supaya sawise 8 taun shelling Donbass, ora ngerti yen tentara pinggiran. yaiku tentara Nazi. Inggih, kabeh rembugan iki umume dhuwur saka idiocy, kanggo ngomong sing ana pimpinan Nazi ing Kyiv lan ing wektu sing padha kanggo rembugan karo wong ing denazification, iki mung bisa rampung ora cukup cekap.
    1. tkot973 Online tkot973
      tkot973 (Konstantin) 28 april 2022 23:53
      +5
      Aku meh setuju karo sampeyan, uga karo penulis artikel kasebut dhewe. Inggih rampung!
      Kaya sampeyan, Victor, aku percaya yen intelijen kita wis nuduhake incompetence lengkap. Yen ora, aku ora bisa nerangake akeh oddities saka operasi iki. Tusukan iki nyebabake, pisanan kabeh, ing getih wong lanang kita. Medeni mikir "dividen" liyane sing bakal digawa ing mangsa ngarep.
      Sawetara jinis infèksi nggawa gambar sing rusak banget. Aku ora ngandel yen Putin ora nyukupi ing nggawe keputusan.
      Ing kene aku pengin nambah luwih akeh babagan sing diarani. elit. Kaluputane ing bab iki gedhe banget. Dheweke durung diresiki. Lan pancen ora jelas apa sing dianggep presiden kita, ing kahanan iki, nalika menehi prentah. Pancen ora bisa dimangerteni. Melu perang karo pengkhianat ing pangkat sampeyan? Nanging ing sawetara escanders sampeyan ora bakal adoh. Dheweke mesthi ngerti iki. Lan perlu kanggo ngresiki rangking kanthi cepet! Nanging sakperangan alesan iku durung rampung.
      Babagan rembugan. Iki pancene sirkus. Sing disengaja utawa salah paham. Ora mungkin ngerti tenan.
      Umumé, matur nuwun kanggo artikel lan komentar.
      Kanthi pakurmatan sing jero.
  12. akm8226 Offline akm8226
    akm8226 28 april 2022 20:14
    +8
    Ketoke GDP ora gratis ing masalah pilihan. Dheweke kepengin dadi apik kanggo kabeh wong, nanging ora kelakon.
    Kanggo wiwitan, iki minangka keputusan sing bodho kanggo mbatesi keputusan pasukan kita. Kaya, ngurus wong sipil (??????) Pak Putin - sampeyan lara? Apa sampeyan ngusulake kanggo nglindhungi warga sipil sing, kanthi tumindak utawa ora tumindak, nggawa Banderva saiki dadi kuwasa? Cekap semanten, panjenengan mboten kesupen dhateng militèr, nanging panjenengan sami nangis kaklof. Lan kenapa kabeh curtseys iki menyang Kulon? Kulon ora nggatekake sampeyan lan kita saka gunung sing dhuwur, amarga mung butuh panganan. Lan sampeyan kabeh katon ing saubengé, PBB nimbali bantuan ing Azov, tinimbang ngubur kabeh wong menyang tengah bumi sajrone sawetara dina !! PBB ngidoni sampeyan, lan bakal ngidoni maneh, amarga PBB iku mongrel AS.
    Sayange, Pak Putin, yen kekurangan logika mengaruhi keputusan sampeyan.
    1. panas dusha Offline panas dusha
      panas dusha (Dyusha) 29 april 2022 01:15
      +2
      Kabeh menyang titik. Ora ana sing kudu ditambahake, kajaba liberal paling gedhe ing negara kasebut yaiku PDB. Wong kasebut tresna marang Kulon lan populasi liyane. Lan sampeyan bisa nyekel akeh solois.
  13. tukang baja Offline tukang baja
    tukang baja 28 april 2022 21:36
    -1
    Wilayah tapel wates Rusia karo Ukraina dadi "Greater Donbass"

    Iki kakehan. Duwe kalbu! Ana sing kudu pensiun utawa mlebu neraka!!!
  14. Komentar wis dibusak.
  15. panas dusha Offline panas dusha
    panas dusha (Dyusha) 29 april 2022 01:12
    -3
    Marzhetsky maneh ora cukup turu lan menehi artikel kabeh-Propropan lan nandheske .... Aku isih ngandhani sampeyan ing taun 1917. Langsung Kashpirovsky.
    1. Marzhetskiy Online Marzhetskiy
      Marzhetskiy (Sergey) 29 april 2022 07:30
      0
      Sapa kowe, cah?
  16. Mikhail55 Online Mikhail55
    Mikhail55 (Michael) 29 april 2022 05:28
    +1
    Kutipan saka InanRom
    Umume bener. Lan mung wong wuta sing ora bisa ndeleng. Lan, "kesalahan strategis" yaiku karusakan saka USSR, lan banjur dalan menyang "pasar" lan kapitalisme ing Rusia, ing ngendi populasi tansah gravitated menyang kolektivisme komunal / sosial, ing kontras kanggo kultus Western saka selfishness lan " kebebasan individu" (kayata LGBT lan BLM). Tanduran buatan saka pasar ""gratis"", cara urip lan pamikiran Kulon (sing asing kanggo wong Rusia) sajrone telung dekade kepungkur, karusakan produksi lan apropriasi properti umum dening sawetara oligarki nakal, karusakan saka pendidikan lan ilmu, looking menyang tutuk saka "mitra lan kolega", Western-oriented lan ngrusak birokrasi-oligarkis" ilika ", lan nimbulake kabeh masalah sing wis katon cetha ing Course saka acara anyar.

    Iku oyod saka kabeh masalah! Presiden ora bebas mutusake perkara sing penting...konsensus kudu digoleki saka oligarki (panggedhe anyar Rusia)! Apa dheweke dadi wong sing paling apik ing Rusia? Dadi Ulyukaev wis dibebasake kanthi parole ... wong miskin wis suwe banget. Negara iki ana ing ambang acara penting ... Zemsky Sobor kudu ketemu, luwih-luwih, kanthi cepet. Aku iki dudu wakil rakyat .... stumped ... Iku wektu kanggo mutusaké - apa sing kita mbangun, ngendi kita arep, lan sing paling penting - karo sapa ??? Abramovich lan Deripaska minangka lampu kita utawa MININS lan POZHARSKIES???
  17. viktor goblin Offline viktor goblin
    viktor goblin (viktor goblin) 29 april 2022 07:54
    -1
    Ora ana sing ngatur ing "konservatorium" - saka masalah kasebut.
  18. Dmitry X Offline Dmitry X
    Dmitry X (Dmitry X) 29 april 2022 09:49
    +3
    Setuju banget karo penulis. Kahanan dadi kritis banget. Yen kita uga nggatekake acara ing Transnistria lan napsu Polandia kanggo Ukraina Kulon, mula dadi jelas yen wektu nglawan kita lan karya iki nyepetake saben dina. Lan taktik sing kita pilih kanggo alon-alon nyurung pertahanan mungsuh migunani utamane kanggo mungsuh. A terobosan kuat dibutuhake, lan yen bisa luwih saka siji, karo consolidation lan expansion saka bridgeheads dikuwasani kanggo jotosan luwih kanggo mburi mungsuh. Iki mbutuhake pasukan seger kanthi kaunggulan numerik ing arah kita paling ora kaping pindho. Lan wajib yaiku introduksi hukum militer ing Federasi Rusia, utawa paling ora ing wilayah kidul-kulon Federasi Rusia. Iki dudu PERANGMU! Lan luwih cepet kita ngakoni, luwih akeh kemungkinan kita kudu menang.
  19. kekuwatan roh Offline kekuwatan roh
    kekuwatan roh (Wasya) 29 april 2022 10:09
    -1
    Jendral Ivashov dielingake ing awal Februari yen bakal dadi bencana kanggo Rusia melu perang ing wektu iki. Kanthi ekonomi kolonial. Dheweke dituduh ngiyanati. Saiki, mangga. Mobilisasi bakal diwiwiti lan para patriot bakal dadi sing pertama nyingkiri
    1. Komentar wis dibusak.
  20. the_SteelReporter (Alexandr Martynov) 29 april 2022 10:19
    -3
    Viktor Fedorovich bisa bali menyang Kyiv, menehi resimen Angkatan Udara lan OMON kanggo mbubarake "anak". Iki bakal dadi pungkasan saka Maidan, kaya sing kedadeyan ing 2020 ing Belarus. Sampeyan bisa ndhukung tim Igor Strelkov lan nggawe Novorossiya Greater saka Kharkov nganti Odessa, nyatane meksa Kyiv menyang federalisasi / confederalisasi Ukraina. Sampeyan bisa uga ora mlebu ing kono, nanging uga ora ngakoni rezim Petro Poroshenko minangka sah, nggawe pamaréntahan Ukraina ing pengasingan ing Rostov-on-Don karo Presiden Yanukovych lan Perdana Menteri Azarov ing kepala, sing bakal dadi pusat gravitasi alternatif kanggo pasukan anti-Maidan.

    Sayange, solusi setengah ati sing paling cendhak dipilih. Crimea lan Sevastopol dadi bagéan saka Federasi Rusia, nalika liyane saka Ukraina tetep ing aturan saka rezim neo-Nazi, kang langsung wiwit nyiapake kanggo perang.

    Napa ngirim "omong kosong" tartamtu (ing tandha petik, aku nyathet)

    Pangertèn sing kita bakal teka "ing bayonet"?

    Sawise kabeh, Ukrainians padha pumped munggah Wis, sawise kabeh, karo propaganda

    Lan Sembarang, tumindak luwih aktif ing sawijining wilayah - disebabake a. dhukungan prawan. "bangunan" ("Apa kita ngomong yen Rusia iku agresor? - Kene!")
    Apa sing bakal nyebabake manifestasi pemberontakan sing paling kuat lan kepinginan kanggo "kamenangan"
    Apa sampeyan pengin kabeh tentara minangka dhasar? - Ora? Nah, nehir banjur nyiptakake apa wae
    Yagene padha nindakake cara iki?
    "Politik iku masalah sirah sing adhem"
    Aku bakal mbukak sing Crimea wis kapisah saka dharatan lan padha dikuwasani Perekop lan iku, "basta", siji sethitik. Kanggo liyane, kita ora manggoni tentara, amarga garis ngarep lan substitusi ing sanksi
    Awake dhewe durung siyap.
    Kekuwatan Ukrainia ing pengasingan? "Heh" - "Apa ana sing butuh?" Kabeh iki Guaydons
    Aku nerangake - "ing driji": Ing Ukraina, sawise kabeh, ternyata didhukung kanthi kuat lan utama - pemerintah "anyar".
    Lan sapa sing kasengsem ing tokoh kasebut?
    Donbass? Nanging dheweke uga ngomong babagan Spring Rusia, kepiye carane bisa kanggo Ukraina?
    "Uga ing pesawat"
    Dadi sh...
    Gu lan apa sing dikarepake ing Minsk 2 - "shtosh, donya tipis ..."

    Lan mung jam iki, ana sing katon "konvergen ing lintang"
    Apa persiapan wis rampung?
    PS uga, kanggo kabeh. Kita ora bakal nggatekake omong kosong babagan lib. power - apa kita adol minyak lan gas menyang comm? Iki tegese tokoh kudu wis, kang rahasia ing sisih kulon. [tataran kerjasama sing cedhak karo app. - potongan kasebut disusun maneh ing papan "Game Gedhe"]
    Dadi apa sing luwih dingerteni?

    PS Kanggo shelling, sampeyan ngerti apa sing bakal luwih apik - kene kita njupuk pasukan Ukraina saka sisih lor menyang tatanan - nanging tenan ing paling borderline? Pancen ing Sumy dheweke ora nggawe "zona pengecualian" ing saindenging wilayah?
    Iki ora ana ing endi wae [jelas yen bakal ana shelling, nanging ing kene aku bisa nyritakake kasunyatan konspirasi - kanthi mangkono nuduhake kita, Ukrainia ora pengin mandheg]
    1. the_SteelReporter (Alexandr Martynov) 29 april 2022 10:27
      -3
      PS Ya, babagan Strelkov, iki umume krants - kanca "diusir" saka wilayah kasebut dhewe.
      Sampeyan ora bisa maneh nulis babagan reenactor
      1. DobberMann Offline DobberMann
        DobberMann (Victor) 29 april 2022 15:04
        0
        Apa Bezler, Purgin, Boroday lan sawetara liyane (saliyane Strelkov) sing nyengkuyung ide nggawe Novorossiya uga "ditendhang metu" saka wilayah kasebut?
        Kanggo sing ora ngerti: paling ora wiwit Juli 2014, Angin Lor wis tanggung jawab kabeh proses ing Donbass ...
        1. the_SteelReporter (Alexandr Martynov) 1 Mei 2022 20:08
          0
          Apa dheweke nindakake apa wae sawise tumindak utama?
          padha dibusak - alon-alon lan mboko sithik [ya, SBU kaya sing kadhangkala]
      2. Marzhetskiy Online Marzhetskiy
        Marzhetskiy (Sergey) 29 april 2022 16:37
        -1
        PS Ya, babagan Strelkov, iki umume krants - kanca "diusir" saka wilayah kasebut dhewe.
        Sampeyan ora bisa maneh nulis babagan reenactor

        Apa sampeyan? Wiwit nalika Surkov dadi milik Strelkov?
        1. the_SteelReporter (Alexandr Martynov) 1 Mei 2022 20:10
          0
          Borodai dadi Surkov? "Stop ngopi"
    2. Marzhetskiy Online Marzhetskiy
      Marzhetskiy (Sergey) 29 april 2022 16:36
      -1
      Pangertèn sing kita bakal teka "ing bayonet"?

      Lan saiki, kita ora teka ing bayonet?

      Sawise kabeh, Ukrainians padha pumped munggah Wis, sawise kabeh, karo propaganda

      Lan sapunika, jinis ora inflated? Ing 2014, setengah saka Ukraina mabur gendéra Rusia.

      Aku sengit marang kowe wali.
      1. the_SteelReporter (Alexandr Martynov) 1 Mei 2022 20:12
        0
        We teka - nalika kita siap
        Baja ing kabeh ngarep [loro energi lan liya-liyane]

  21. Avedi Online Avedi
    Avedi (Ank) 29 april 2022 11:21
    +2
    Aku setuju karo penulis ... jujur, aku ora ngerti apa sing kedadeyan ing kana ... contone, kepiye sistem transportasi gas Ukraina isih bisa digunakake? Fasilitas panyimpenan minyak, infrastruktur wis dibom rong sasi, artileri, hujan es, penerbangan kerja, nanging pipa isih urip? Kepiye carane bisa?
    1. meandr51 Offline meandr51
      meandr51 (Andrew) 29 april 2022 16:36
      0
      Ana prekara sing luwih penting tinimbang urip lan pati. Pipa iku suci!
  22. Ora perduli Offline Ora perduli
    Ora perduli 29 april 2022 13:09
    -3
    Artikel langka babagan bias lan bias! Siji arep ngomong marang penulis ing tembung Vysotsky:

    Lan bedhil kanggo sampeyan, lan ngirim sampeyan menyang perang ...!

    Dadi ilat tanpa balung. Petugas kita uga kudu sinau babagan perang. Iki dudu Suriah! Ya, lan lagi perang karo Rusia (ora ketompo carane getun bisa muni)! Mulane iku tugas sing dawa lan angel! Nanging Kulon nggosok tangane lan sikile bengkong. Iki sampeyan kudu nulis babagan! !
    1. Cooper Offline Cooper
      Cooper (Alexander) 29 april 2022 13:48
      0
      Sampeyan minangka wong awam sing lengkap ing kahanan kasebut.
    2. Marzhetskiy Online Marzhetskiy
      Marzhetskiy (Sergey) 29 april 2022 16:37
      -1
      Aku mung arep marang penulis ing tembung Vysotsky: "Lan bedhil kanggo sampeyan, nanging ngirim menyang perang ...!"

      Sampeyan lan wong-wong kaya sampeyan "Wali" kudu dikirim menyang perang ing Donbass.
    3. meandr51 Offline meandr51
      meandr51 (Andrew) 29 april 2022 16:39
      0
      Lha ya, pas sampeyan stigmatisasi kabeh lan kabeh sing ana ing markas lan pemerintah, kabeh bakal langsung lancar! Kerensky nindakake mung ing taun 1917. Dheweke uga ngenalake demokrasi ing tentara. Pesenan bisa dibahas lan ora ditindakake. Iku demokrasi!
      Nanging sakperangan alesan Jerman ora ngormati iki lan dikuwasani Ukraina.
  23. Pavel57 Offline Pavel57
    Pavel57 (Paulus) 29 april 2022 13:28
    0
    Ora bisa ngatasi masalah karo Ukraina kanthi cepet. Pilihan utawa perang, utawa isin.
  24. Cooper Offline Cooper
    Cooper (Alexander) 29 april 2022 13:45
    +1
    Aku tansah mbantah sadurunge yen ing 2014 pimpinan Rusia nggawe kesalahan strategis fatal, yen ora luwih elek ... Ya, lan saiki, sampeyan ora ngerti apa sing kedadeyan, sawetara jenis sirkus. Kanggo perang kaya iki kanggo perang, kanthi kabeh kekuwatan, tanpa snot lan kompromi.
  25. kriten Offline kriten
    kriten (Vladimir) 29 april 2022 14:05
    +1
    Nanging kita yakin manawa kabeh bakal ditindakake miturut rencana Staf Umum. Kita nyoba nylametake luwih akeh wong Ukrainia kanthi ngobahake 300 meter saben dina, lan Angkatan Bersenjata Ukraina ing wektu iki bakal terus ngebom Rusia, luwih adoh, luwih akeh senjata bakal digawa menyang wong-wong mau luwih kuat. Lan iki rencana sarwa ???
    1. meandr51 Offline meandr51
      meandr51 (Andrew) 29 april 2022 16:30
      0
      Yen pasukan luwih cepet, kerugian bakal mundhak kaping pirang-pirang amarga ora cukup perawatan geni ing wilayah benteng. Wajib sing ora dilatih kudu dibuwang ing perang. Lan yen sampeyan sumpah, dheweke ora bakal lunga ing ngendi wae! Sampeyan ora tansah bisa ndeleng kabeh saka sofa.
      Lan ora ana sing bisa njamin apa-apa. Sampeyan njamin dhewe. Ing babagan "rencana Staf Umum", dokumen kanthi label "Penting Khusus" biasane ora diterbitake ing pers. Kabeh sing bisa diterbitake mung disinformasi saka mungsuh.
      1. DobberMann Offline DobberMann
        DobberMann (Victor) 29 april 2022 18:32
        0

        Komando Udara "Kidul" Angkatan Bersenjata Ukraina nampa sistem pertahanan udara S-300 anyar saka negara mitra. Iki dilaporake ing kaca Facebook perintah kasebut. Komplek sing ditemtokake dilebokake ing tugas tempur lan "wis nindakake misi tempur."
        "Polandia wis nyerahke 200 tank T-72 menyang Ukraina, sing bakal nglengkapi rong brigade tank," laporan Radio Polandia. Saliyane tank, sawetara rolas kendaraan tempur infanteri dikirim menyang Ukraina, antara liya.
        Kacarita Warsawa masrahake peralatan 7 milyar złoty marang Ukraina.
        Antarane senjata sing ditampa Ukraina saka Polandia yaiku 2S1 Gvozdika self-propelled howitzers lan Grad multiple roket launchers. Polandia uga nyedhiyakake misil udara-ke-udara kanggo pesawat MIG-29 lan Su-27.

        (Strana.ua)

        Laju alon saka serangan Angkatan Bersenjata RF kebak karo peningkatan kemampuan tempur Angkatan Bersenjata Ukraina.
        Ngelingi wiwitan pangiriman penerbangan, sistem pertahanan udara lan senjata abot menyang Ukrainia, enggal Angkatan Bersenjata RF bakal luwih angel menang lan kerugian luwih gedhe tinimbang saiki ...
  26. DobberMann Offline DobberMann
    DobberMann (Victor) 29 april 2022 16:09
    +2
    Duwe dicaplok Crimea menyang Rusia, matur nuwun (utamane) kanggo S. Aksyonov (organisasi utama proses iki), I. Strelkov (salah sawijining penyelenggara utama pertahanan Isthmus Krimea) lan Presiden Federasi Rusia (sing lengkap). ndhukung inisiatif kasebut), panguwasa Rusia tenang babagan iki lan ora wiwit ndhukung gerakan populer ing wilayah kidul-wétan Ukraina kanggo nggawe Novorossiya. Kajaba iku, wiwit aktif ngalangi proses iki, disorganizing nyekeli referendum populer ing wilayah iki. Malah menehi hak legal kanggo Presiden lan Panglima-in-Chief kanggo nggawa Angkatan Bersenjata RF menyang tlatah Ukraina ora dileksanakake, senadyan bola-bali shelling saka wilayah Federasi Rusia lan korban ing antarane populasi sipil.
    Panjelasan logis mung kanggo iki bisa dadi mercantile
    kapentingan oligarki Rusia.
    Akibaté, kita entuk apa sing kita entuk ...
  27. meandr51 Offline meandr51
    meandr51 (Andrew) 29 april 2022 16:27
    +1
    Ora preduli sapa sing ngetung apa. Yen Federasi Rusia ora ngirim pasukan menyang Donbass, Ukraina bakal nindakake ing tanggal 8 Maret. Lan bakal luwih elek, amarga kudu perang ing tlatah Federasi Rusia. Kanthi pasukan NATO, kanthi zona larangan terbang lan lotion liyane.
  28. Ampere Offline Ampere
    Ampere (Vlad) 29 april 2022 22:23
    -1
    Ing kabeh moldy, bosok biasa-biasa wae, sycophancy, srakah, kanca, roso kabeh bakal apik, kita bakal sukses, kita anak putu sing menang. Hore, topi unsheathed! ..... Lan ayo padha setuju? Iku sickening kanggo ngrungokake ngomong kepala, nglawan latar mburi gambar elek saka kasunyatan perang lan kebingungan lengkap ing pikiran.
  29. ambler20 Offline ambler20
    ambler20 (INO HODETS) 30 april 2022 22:20
    0
    Pamrentah Rusia ajeg nduduhake kecendrungan lan wawasan sing luar biasa. Sing ketok kanggo mayoritas warga waras Federasi Rusia, kanggo dheweke saben-saben dadi surprise apes. Salah siji padha ora nyana yen Ukraina bakal dadi ora bisa rembugan, lan wolung taun nunggu kanggo implementasine saka Minsk-2 bakal digunakake kanggo sak tenane nyiapake kanggo perang karo Donbass lan Rusia. Lan sing diarani. "Intelijen manca" saka Federasi Rusia ternyata ora bisa ndeteksi pratandha saka persiapan kasebut sajrone kabeh wektu iki (saiki dheweke ngandhani: "uga, dheweke wis mbangun benteng beton sing kuat kabeh wektu iki! Apa surprise!"). Nanging, dheweke ora bisa ngelingake babagan serangan Azerbaijan ing Karabakh, lan babagan upaya aneh ing "kudeta" ing Kazakhstan, lan babagan dhukungan sing direncanakake kanggo Ukraina dening negara NATO ... Lan pembekuan aset? Kepiye babagan blokade informasi? Daftar terus.
    Saiki diganti, ninggalake wilayah sing dikuwasani ing wilayah Kyiv, Chernigov, Sumy. Amarga maneh "Aku ora nyana provokasi saka Nazi jahat iki." Ngeluh yen Ukraina maneh mimpin irung ing negosiasi, sanajan ora jelas apa sing bakal disepakati, ngumumake tugas demilitarisasi lan denazifikasi ... Ngarepake yen Zelensky bakal melu aktif ing babagan iki?
    Saiki ngidini nyerang wilayah Rusia meh sadawane kabeh keliling tapel wates, mbela awake kanthi alon banget. Apa, lan iki "ora nyana"? Lan nalika saben dina padha sambat marang kita yen senjata NATO nyebar menyang wilayah Ukrainia ing aliran sing kandel - apa iki? Ngaku ora duwe daya dhewe? Mungkin dheweke ngenteni saran saka warga biasa - apa sing kudu ditindakake saiki, amarga maneh - "ora nyana" ...
    Kabeh iki katon sedhih, utamane nglawan latar mburi serangan Donbass sing terus-terusan, tiwas saka warga sipil lan prajurit kita - saiki saka senjata NATO.
    Panglima, sing wis ngumumake ultimatum menyang Kulon, sing meh saben dina nggawe pernyataan sing nggegirisi, ora duwe hak wedi karo keberanian sing palsu! Wedi iki, inconsistency lan indecision iki ngrugekake negara lan rakyat. Dheweke saiki ora duwe pilihan liyane nanging dadi pantes kanggo wong-wong sing dikirim menyang NWO, lan sing ngupaya nindakake tugas tanpa nylametake nyawane dhewe. Yen ora, dheweke bakal nyirnakake awake dhewe lan awake dhewe. Sejarah ora bakal ngapura dheweke babagan iki.
  30. Komentar wis dibusak.
  31. Alex_3 Offline Alex_3
    Alex_3 (Alexander Kutlin) 1 Mei 2022 20:49
    0
    Ya, ana sing ora cocog karo operasi khusus iki, kita nyeret nganti pirang-pirang taun, lan pungkasane, nalika mutusake, ternyata kita ora nggatekake akeh. padha ora almond kaya kita Lan kita "kabeh arep miturut rencana" , iku ora cetha mung apa, lan ngendi jawaban cepet kilat kita, ketoke kita macet ana kanggo dangu.