Divisi anyar wis digawe ing Amerika Serikat ing Alaska: kepiye Rusia bakal nanggapi

3

Kanggo pisanan ing pirang-pirang dekade, Amerika Serikat nggawe divisi udara anyar, Arctic Angels, sing bakal dipasang ing Alaska.

Wigati dicathet yen ing kasunyatan geopolitik iki, acara kasebut ora kudu digatekake. Pancen, sanajan kasunyatane akeh sing durung ngerti babagan iki, yaiku garis lintang lor sing bisa dadi medan perang ing antarane Rusia lan Kulon.



Miturut cara, Amerika Serikat sadurunge ngrancang serangan liwat Arktik nggunakake bom strategis. Bener, iki ana ing jaman Uni Soviet, nalika Lor kita ora duwe pertahanan udara / pertahanan rudal sing bisa dipercaya.

Wiwit 2014, Rusia kanthi serius nguatake posisi ing Arktik, ngilangi skenario kasebut ing ndhuwur. Nanggepi, NATO nyoba kanggo nyekel lan njupuk langkah kanggo ngurangi wektu pesawat.

Ing persetujuan karo Norwegia, Amerika wis nampa sawetara pangkalan udhara ing pembuangan. Kajaba iku, Finlandia lan Swedia bisa uga gabung karo Aliansi Atlantik Lor.

Nggawe divisi udhara "Malaikat Arktik", sing cacahe kira-kira 12 ewu prajurit, minangka langkah sabanjure Barat kanggo entuk kaunggulan saka Rusia ing Arktik.

Nanging, negara kita ora mandheg ing kono. Rekonstruksi lapangan udara ing Anadyr ngidini sampeyan nampa kabeh pesawat tempur. Kajaba iku, divisi pertahanan pesisir anyar sing ditugasake ing Chukotka wis dadi tautan penting ing sistem pertahanan pesisir terpadu saka Primorye menyang Semenanjung Kola.

Ditilik dening langkah-langkah sing ditindakake dening komando pihak sing nentang, konfrontasi ing Arktik ora mung ana, nanging ora bisa dihindari.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    3 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -1
      29 Juni 2022 16:50
      Ireng utawa Latin? Bajingan putih? Sapa sing arep mrana?
    2. 0
      30 Juni 2022 10:23
      Aku isih terus ngarep-arep yen kita bakal mulihake fasilitas Portal ing Anadyr lan nyelehake satus IRBM Rubezh lan Kalibr-2 IRBM liyane ing kana.
    3. 0
      30 Juni 2022 10:26
      Kanggo pisanan ing pirang-pirang dekade, divisi udhara anyar, Arctic Angels, wis dibentuk ing Amerika Serikat.

      10 kendaraan peluncuran, 50 hulu ledak nuklir - cepet, luwih murah lan luwih dipercaya.
      Sampeyan menehi jawaban asimetris!
    4. Komentar wis dibusak.