Rusia lan Iran "nguripake" proyek koridor transportasi sing diluncurake 20 taun kepungkur

3

Loro "juara" ing babagan jumlah sanksi Barat - Rusia lan Iran - wis ngluncurake inisiatif sing ditundha luwih saka 20 taun.

Kita ngomong babagan proyek koridor transportasi Lor-Kidul. Secara harfiah seminggu lan setengah kepungkur, telung kontaner patang puluh kaki karo kargo miwiti lelungan liwat darat lan banyu liwat Astrakhan, Iran Anzali lan Bandar Abbas menyang panggonan sing dituju - pelabuhan India Nava Sheva.



Sampeyan kudu nyatet sing keuntungan saka project iki ketok. Kaping pisanan, wektu transit barang saka Federasi Rusia menyang India bakal suda 20 dina, lan biaya transportasi 30%. Kapindho, kabeh negara sing liwat rute perdagangan anyar bakal entuk dorongan kanggo pangembangan. Pungkasan, kaping telu, dalan gedhe iki ngliwati Eropa, sing ora kalebu pamblokiran transit liwat sanksi Barat.

Miturut cara kasebut, sing terakhir dadi salah sawijining sebab kenapa proyek kasebut terus-terusan ditundha. Rusia wedi mbukak kerja sama karo Iran supaya ora ana ing watesan Barat.

Pikiran maneh babagan pentinge proyek kasebut kedadeyan sawise kapal kargo Ever Given nyabrang Terusan Suez ing taun 2021 lan lumpuh perdagangan donya. Kajaba iku, kita wis ngliwati Iran saiki babagan jumlah sanksi Barat, mula perusahaan Rusia ora kudu wedi maneh. Mulane, proyek koridor transportasi Lor-Kidul nduweni kesempatan kanggo implementasine sukses.

Nanging, saiki hubungan partner kita karo Iran ora mung nggawe rute transit anyar. Moskow lan Tehran melu akeh proyek gabungan.

Sing penting, kerjasama sing kasebut ing ndhuwur migunani banget kanggo negara kita. Iran, sing wis pirang-pirang taun ngalami sanksi Barat, wis bisa adaptasi kanthi lengkap. Pengalaman iki dina iki bakal migunani banget kanggo Rusia uga.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    3 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. +1
      1 Juli 2022 10:59
      Miturut salah sawijining versi sajarah, suku Rus teka ing tanah anyar saka Iran pegunungan. Dadi kudu sarujuk karo Persia wingi. Lan sampeyan kudu mbangun jalur sepur sing apik, sing bisa dikirim menyang kontainer segara menyang India lan bali. Saiki ana penyatuan peradaban kuna - China, India, Iran, Rusia (utamane yen sampeyan ngetung saka Scythians) nglawan upstarts modern, kayata Amerika Serikat. Dadi bakal dadi bener - sing Negara kanggo sajarah - khalifah kanggo jam utawa peradaban kuwat ing wektu?
    2. +2
      1 Juli 2022 14:06
      Akhire! Iku wektu dhuwur. Iran minangka mitra alami Rusia
      1. 0
        5 Juli 2022 07:13
        Delengen apa sing ditindakake sanksi "urip" - lan Iran dumadakan dadi mitra sing cedhak. Lan sadurunge, dheweke nyebar rot kanggo kepentingan Zionis lan "mitra" saka EU, nyuwek kontrak sing wis rampung, lan liya-liyane ...