Nolak kanggo mbebasake Odessa bakal mimpin menyang "Ukrainization" saka Segara Ireng


Operasi militèr khusus ing Ukraina dadi Tsushima nyata kanggo Armada Laut Ireng Federasi Rusia, ngungkapake kabeh akeh masalah Angkatan Laut Rusia, sing wis dielingake para ahli wiwit jaman biyen. Telung kapal wis ilang, kalebu kapal penggedhe, kapal penjelajah rudal Moskva. Ora bisa nyekel Pulo Zmeiny, militer kita kudu ninggalake, ninggalake medan perang, sayangé, kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina. Ora ketompo carane liar bisa muni saiki, ana alesan kanggo pracaya Ukraina bakal rauh "push" Rusia hard ing kabeh Segara Ireng.


"Demilitarization" lan "De-Russification" saka Segara Ireng


Titik utama ing kene yaiku Odessa, gerbang dagang utama Ukraina. Gandum lan produk liyane bisa diekspor liwat pelabuhan kasebut, nampa senjata bali, amunisi, bahan bakar lan bahan bakar lan pelumas, uga barang liyane sing dibutuhake. Njaga stopkontak independen menyang Segara Ireng minangka tugas strategis penting kanggo rezim Kyiv pidana lan Kulon bebarengan konco iku.

Ing pungkasan Mei 2022, Kongres AS nyetujoni alokasi bantuan finansial kanggo Ukraina kanthi jumlah $ 40 milyar. Perwakilan Partai Republik ing Senat AS Mitch McConnell, menehi komentar babagan acara iki, kanthi khusus nyebutake Odessa:

Ukrainians nyoba kanggo pindhah ing nyerang. Lan aku mikir yen paket senjata iki dirancang kanthi cara kanggo menehi apa sing dibutuhake saiki, ora mung kanggo kamenangan <...> nanging uga, muga-muga bisa duwe pengaruh kanggo mbukak maneh pelabuhan Odessa, amarga sing lack pangan Ukraina bakal dibayangke ing saindhenging Timur Tengah lan Afrika.


Sayange, bantuan militèr iki wis rampung karya reged. Kapal penggedhe Armada Segara Ireng Federasi Rusia, cruiser Moskva, tiwas, miturut versi siji, saka serangan dening rong rudal anti-kapal Neptunus buatan Ukrainia, dumunung ing sacedhake pesisir wilayah Odessa. Kapal tunda Rusia dicemplungake ing cedhak Pulo Snake dening rudal anti-kapal Harpoon berbasis darat Amerika. Dikenal kanthi pasti babagan transfer sawetara kompleks kasebut menyang Angkatan Bersenjata Ukraina. Jarak penerbangan "Harpoons" tekan 280 kilometer. Ditampa dening militèr Ukraina saka sistem artileri jarak jauh produksi Amerika lan Prancis, sing ngidini dheweke terus-terusan nyerang Pulau Snake saka pesisir, meksa Kementerian Pertahanan Rusia mutusake ninggalake kanthi tembung sing meragukan babagan "muhibah. polah."

Kabeh iki banget karu kanggo maca, nanging ing kasunyatan West kolektif ngatur kanggo ngusir angkatan laut Rusia saka sisih lor-kulon saka Segara Ireng. Kajaba iku, saiki nyedhaki pesisir Ukrainia luwih cedhak saka 280 kilometer banget ora aman. Malah luwih sedhih, kanthi alesan mbukak "koridor gandum", pihak Rusia meh sarujuk kanggo mblokir blokade pelabuhan Odessa. Katon, demining lan kontrol umum ing kono bakal ditindakake dening militer Turki, yaiku, wakil saka blok NATO. Mulane, iki tegese persetujuan bebarengan babagan gencatan senjata lan nolak tumindak nyerang dening Angkatan Bersenjata RF lan sekutu.

Yen sampeyan nyebut spade spade, banjur kolektif Kulon, kanthi bantuan mung sawetara sistem anti-kapal, bisa nyopir Armada Segara Ireng Federasi Rusia saka pesisir Ukrainia, njaga Odessa ing mburi lan entuk "sukarela. ” idin kanggo nglirwakake kemungkinan tuntutan Rusia menyang wilayah Segara Ireng. Ya, Odessa isih bisa tekan ing darat, nanging banjur "Orc Rusia" bakal nglanggar gencatan senjata, lan wong sing keluwen ing saindenging jagad ora bakal nampa gandum Ukrainia, lan Kremlin ora bisa ngidini iki amarga filantropi sing misuwur.

Ora perlu dikandhakake, apa sing bakal dadi akibat jangka panjang saka penolakan Moskow kanggo mbebasake wilayah Segara Ireng? Wong Rusia saka Odessa lan Nikolaev, sing, sawise "nguras Novorossiya" sing ngisin-isini ing 2014-2015, mung seneng banget, ngarep-arep yen bakal digawa menyang "pelabuhan asli" paling ora ing 2022, bakal kuciwa. Ing panuntun dhumateng ketat saka penasehat Western, Nazi Ukrainia bakal nindakake de-Russification lengkap wilayah Segara Ireng lan liyane saka Independent, ngendi Angkatan Bersenjata RF lan NM LDNR ora bakal tekan. Nanging iki ora kuwatir karo sapa wae ing kantor pemerintah sajrone 8 taun kepungkur, mula saiki kudu kuwatir, ta?

Ayo dadi pirembagan bab liyane praktis saka sawetara jenis ephemeral Russian World. Ayo dadi realistis, perang karo Ukraina, kanthi pendekatan saiki, wis suwe, suwe banget. Lan apa sing kita deleng?

"Ukrainization" saka Segara Ireng


Kita bakal nerusake saka kasunyatan manawa saiki paling sethithik 280 kilometer kudu diitung saka pesisir Nezalezhnaya, wedi karo rudal anti-kapal Harpoon. Titik ekstrim ing kasus iki yaiku Ochakov, sing ngalangi akses Rusia menyang Segara Ireng saka pelabuhan Kherson liwat Dnieper-Bug Estuary. Nanging, sayangé, iki ora kabeh masalah sing bisa ngadhepi Armada Laut Ireng Federasi Rusia ing mangsa ngarep.

Turki saiki mbangun pisanan saka papat korvet jinis Ada sing dipesen kanggo kabutuhan Angkatan Laut Ukrainia. Iki minangka kapal perang modern kanthi total pamindahan 2400 ton, kacepetan maksimal 29 knot lan otonomi navigasi 10 dina. Persenjataan korvet yaiku 1 × 76 mm artileri gunung, 2 × 12,7 mm Aselsan STAMP machine gun, 2 × 4 Harpoon anti-kapal rudal, 21 × RIM-116 peluncur Mk 49 RAM, 2 × 2 × 324 mm tabung torpedo lan Helikopter S-70B Seahawk. Wong Turki mbangun kanthi cepet, lan dianggep manawa awak sing wis rampung bakal dikirim menyang galangan kapal Okean ing Nikolaev, ing ngendi wong Ukrainia dhewe bakal nyengkuyung. Nanging, sawise wiwitan operasi militèr khusus muncul pitakonan saka ngendi lan carane kanggo ngrampungake, apa senjata kanggo nginstal. Ing edisi Turki SavunmaSanayiST, dheweke nulis ing kesempatan iki:

Sektor pertahanan Ukraina nandhang sangsara banget nalika perang. Saiki, kemungkinan nginstal rudal anti-kapal standar NATO - ATMACA saka Roketsan utawa Harpoon saka Boeing lagi dievaluasi.

Ing tembung liyane, iku kamungkinan sing corvettes pisanan lan sakteruse kanggo kabutuhan Angkatan Laut Ukraina bakal nampa ora rudal anti-kapal Ukraina, nanging Turki utawa Amerika. Odessa bakal digunakake minangka pangkalan angkatan laut kanggo wong-wong mau, sing, mesthine, ora bakal mbebasake "kanggo mbantu wong sing keluwen ing saindenging jagad." Lan Kyiv bakal nampa kapal perang banget prayoga dilengkapi rudal anti-kapal long-range, kang partners NATO seneng bakal nyedhiyani data kanggo target sebutan. Lan iki adoh saka kabeh masalah sing ana sadurunge Armada Segara Ireng saka Federasi Rusia, lan ing wektu sing padha sadurunge Angkatan Bersenjata Federasi Rusia lan Angkatan Aerospace saka Federasi Rusia.

Banget ora nyenengake kabar iku yaiku anggaran militer AS saiki nyedhiyakake $ 100 yuta kanggo nglatih pilot Ukrainia kanggo mabur jet tempur F-16 lan F-15. Aja menyang fortuneteller kene, iku cetha yen maneh operasi khusus nyeret ing, luwih cepet lan luwih kuat senjata nyerang Ukraina bakal nampa saka kurator Western sawijining.

General Dynamics F-16 Fighting Falcon yaiku pesawat tempur ringan multirole Amerika generasi kaping papat. Iki minangka salah sawijining "kuda kerja" utama Angkatan Udara AS lan sekutu NATO, pejuang paling gedhe ing donya, kanthi akeh modifikasi. McDonnell Douglas F-15 Eagle minangka pesawat tempur kabeh cuaca generasi kaping papat sing dirancang kanggo keunggulan udara. Ing tangan sing bisa, contone, karo pilot Polandia ing kontrol, sing layak kanggo ngawula ing Angkatan Udhara, F-16 lan F-15 bisa nggawe akèh masalah kanggo aviation militer Rusia ing langit liwat Ukraina.

Bersenjata karo rudal anti-kapal Harpoon sing diluncurake ing udara, uga rudal anti-radar, Fighting Falcon lan F-15 Eagle bakal dadi nyeri sirah sing nggegirisi kanggo Armada Laut Ireng. Radius tempur para pejuang Amerika lan macem-macem rudal anti-kapal bakal ngidini Angkatan Udara ngontrol kabeh wilayah Segara Ireng. Kita ora bakal kaget banget yen, nalika operasi khusus Rusia terus maju, Pentagon bakal nyedhiyakake Angkatan Laut Ukraina kanthi pesawat anti-kapal selam Boeing P-8 Poseidon kanggo patroli Segara Ireng.

Inggih, ing langit liwat Ukraina dhewe, mesthi, iku bakal dadi panas banget. Iku ora supaya gampang kanggo njupuk metu F-16 lan F-15 karo pilot experienced ing siji gapura, kaya pejuang Ukrainia lawas lan pesawat serangan, karo Angkatan Aerospace Rusia.
51 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Bulanov Offline Bulanov
    Bulanov (Vladimir) 18 Juli 2022 16:22
    + 14
    Yen Nikolaev lan Ochakov ora dijupuk dening tiba saka Angkatan Bersenjata RF, Crimea, bebarengan karo Yevpatoria lan Simferopol, paling kamungkinan bakal shelled saka rudal Amérika anyar. Bisa uga Amerika Serikat, kanthi nyediakake senjata anyar menyang Kyiv, pengin ngatur Rusia dadi Vietnam, kira-kira padha karo sing diatur dening USSR kanggo wong-wong mau, nyedhiyakake senjata anyar kanggo Vietnam. Mulane, supaya bisa tenang ing Crimea, Angkatan Bersenjata RF mesthi kudu njupuk Nikolaev lan mblokir Odessa saka sisih lor. Yen ora, acara bakal berkembang padha karo Vietnam utawa Korea.
    1. Degrin Offline Degrin
      Degrin (Alexander) 23 Juli 2022 12:32
      +1
      Tembung artikel kanggo tembung mbaleni artikel dening Strelkov / GirkinD, sing diterbitake ing TG.
  2. Krapilin Offline Krapilin
    Krapilin (Victor) 18 Juli 2022 16:28
    +9
    Yen sampeyan nyebut spade spade, banjur kolektif Kulon, kanthi bantuan mung sawetara sistem anti-kapal, bisa nyopir Armada Segara Ireng Federasi Rusia saka pesisir Ukrainia, njaga Odessa ing mburi lan entuk "sukarela. ” idin kanggo nglirwakake kemungkinan tuntutan Rusia menyang wilayah Segara Ireng.

    Pengarang!
    Yen sampeyan nelpon spade spade, sampeyan bisa ngatur kanggo nyenengake wong.
    Odessa bakal diblokir saka tanah lan regane minangka "port transshipment" direset menyang nol.
    Iki pisanan.

    Kapindho, ora ana sing "ngoyak" Armada Segara Ireng Federasi Rusia, amarga ing Segara Ireng, sing ditembak saka Crimea dening sistem rudal pesisir sing cocog "liwat" lan "bebarengan" - ora ana " driver" saka tembung ing kabeh.

    Apa durung kesel "analitik", kaya saka tangki bilge sing ditindhes?
    1. Michael L. Offline Michael L.
      Michael L. 18 Juli 2022 16:39
      +3
      F-16 lan F-15 ora nyenengake!
      1. sgrabik Offline sgrabik
        sgrabik (Sergey) 18 Juli 2022 16:57
        +3
        Kutipan saka Mikhail L.
        F-16 lan F-15 ora nyenengake!

        Iki dudu siluman, pesawat saka generasi sadurunge, ora ana adikodrati.
        1. Michael L. Offline Michael L.
          Michael L. 18 Juli 2022 18:39
          -3
          Dheweke bola-bali nembak MiG (dudu Rusia), tanpa nandhang kapitunan!
          1. sgrabik Offline sgrabik
            sgrabik (Sergey) 19 Juli 2022 16:17
            +1
            Iki dudu indikator efisiensi sing dhuwur, lan luwih unggul tinimbang Su-30SM lan Su-35, lan yen "aces" Ukrainia uga ana ing kontrol, mula bakal mbebayani banget.
        2. Marzhetskiy Offline Marzhetskiy
          Marzhetskiy (Sergey) 18 Juli 2022 20:05
          -2
          Pesawat kita uga ora katon, yen ana
          1. sgrabik Offline sgrabik
            sgrabik (Sergey) 19 Juli 2022 16:10
            +1
            Aku ora ateges, dheweke mung dideteksi kanthi apik lan uga ditembak kanthi apik dening sistem pertahanan udara kita, kanggo S-300 iki minangka target sing cukup entheng, aku ora ngomong babagan S-400.
      2. Sergey_2 Offline Sergey_2
        Sergey_2 (Za Mir) 19 Juli 2022 09:58
        +3
        Analog Mig29, sing saiki kasil ilang APU.
    2. Marzhetskiy Offline Marzhetskiy
      Marzhetskiy (Sergey) 18 Juli 2022 20:06
      -6
      Yen sampeyan nelpon spade spade, sampeyan bisa ngatur kanggo nyenengake wong.
      Odessa bakal diblokir saka tanah lan regane minangka "port transshipment" direset menyang nol.
      Iki pisanan.

      Vitya, dheweke nerangake sampeyan ing basa Rusia yen, paling kamungkinan, ora ana sing bakal mblokir Odessa lan ora bakal.
      Nanging sampeyan ora ngerti. Ora diwasa. Mengkono.
      1. Omah 25 Sq. 380 Offline Omah 25 Sq. 380
        Omah 25 Sq. 380 (Omah 25 Ap. 380) 19 Juli 2022 11:17
        +4
        Vitya, dheweke nerangake sampeyan ing basa Rusia yen, paling kamungkinan, ora ana sing bakal mblokir Odessa lan ora bakal.
        Nanging sampeyan ora ngerti. Ora diwasa. Mengkono.

        Sapa sing nerangake?
        1. Marzhetskiy Offline Marzhetskiy
          Marzhetskiy (Sergey) 19 Juli 2022 11:30
          -10
          Lan ing kene ana "penjaga" liyane sing metu. eseman
          1. Omah 25 Sq. 380 Offline Omah 25 Sq. 380
            Omah 25 Sq. 380 (Omah 25 Ap. 380) 19 Juli 2022 12:09
            +3
            Lan ing kene ana "penjaga" liyane sing metu

            Apa aku takon pitakonan sing angel?
            Dadi sapa sing nerangake?

            Miturut cara, aku tansah pengin ngerti: antonim "wali" - apa istilah?
      2. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 19 Juli 2022 11:41
        +7
        Marzhetsky, Krapilin nerangake marang sampeyan Rusia nganggo putih yen Odessa bakal diblokir saka tanah. Iki klasik! Yen sampeyan ora entuk pisanan, aku bakal mbantu sampeyan nerangake kanthi gampang. Serangan saka segara, malah ing pesawat paling sarujuk saka kahanan, ndadekake iku bisa kanggo Nazi nampa bantuan saka wilayah Ukraina. Malah, minangka pilihan pungkasan, mundur menyang Ukraina. Ora ana komandan militer sing nyukupi sing bakal tiba ing petualangan kasebut. Watesan saka daratan bakal cepet-cepet nyerang lan mbuwang Nazi menyang segara. Dheweke ora bakal duwe papan kanggo mundur lan entuk replenishment. Ngerti? Aku yakin aku nerangake kanthi gampang apa sing diomongake Krapilin. Ngerti sing bakal dadi, sampeyan kaya neraka - ... paling kamungkinan padha ora bakal mblokir Odessa. Lan ora statement, nanging banal - paling kamungkinan - analog - highkey kaya, utawa apa iku tengen. Cekakipun, "kemungkinan" sampeyan adoh banget saka taktik militer lan malah luwih saka strategi militer!
      3. Piramidon Offline Piramidon
        Piramidon (Stepan) 19 Juli 2022 12:04
        +7
        Kutipan: Marzhetssky
        Nanging sampeyan ora ngerti. Ora diwasa.

        Apa sampeyan banget lintang lan tembaga, Seryoga? Apa sampeyan nganggep sampeyan mung siji-sijine panguwasa "wong diwasa" lan analis sing ora bisa dibantah? Ngisor irung rada ngisor, sampeyan narik munggah banget. Saka sampeyan terus-terusan ngliwati cathetan ngremehake lan ora ngormati pangguna situs kasebut.
        1. Sergey Pavlenko Offline Sergey Pavlenko
          Sergey Pavlenko (Sergey Pavlenko) 20 Juli 2022 11:59
          +3
          Ya, miturut pendapatku, iki minangka alarmis utama ing kene, nalika layanan khusus wis menehi perhatian marang dheweke ....
    3. Piramidon Offline Piramidon
      Piramidon (Stepan) 19 Juli 2022 11:59
      +6
      Kutipan: Krapilin
      Apa durung kesel "analitik", kaya saka tangki bilge sing ditindhes?

      Ing "fountains" Marzhetsky, kalah, "jet" kabeh-propal tambah katon.
      1. Sergey Pavlenko Offline Sergey Pavlenko
        Sergey Pavlenko (Sergey Pavlenko) 20 Juli 2022 12:00
        +1
        Inggih, piyambakipun piyambak ngonfirmasi bilih priyayi, kang turunane saiki nyoba bengok-bengok nglawan Rusia saka Polandia, mula aku ora ngilangi manawa iki Cossack dikirim ing kene lan makarya nglawan Rusia ...
  3. Michael L. Offline Michael L.
    Michael L. 18 Juli 2022 16:37
    +4
    Sisih kidul khusus.
    Perang karo NATO kanggo slamet Federasi Rusia ora gampang mlaku!
  4. Krapilin Offline Krapilin
    Krapilin (Victor) 18 Juli 2022 16:41
    +6
    Pengarang!
    Sawise ngresiki Donbass saka ukrovermacht, sirah kanggo "vna ukrainy" bakal, kaya kuldi Buridan, antarane rong pilihan: defend wilayah Segara Ireng utawa defend Kyiv lan Lvov.
    Nanging iki isih rama durung miwiti apa-apa ...

    Kang menehi kritik dening analytics penulis - saka artikel kanggo artikel - "vna ukraine" ing bayangan inflamed sawijining pantry sumber daya unrelenting, loro manungsa ing wangun pejuang super profesional, lan 100500 bagéyan peralatan saben kilometer ngarep.

    Lan ing Rusia - ing analytics penulis - kabeh wis rampung, loro karo prajurit lan peralatan.
    1. Michael L. Offline Michael L.
      Michael L. 18 Juli 2022 16:45
      +5
      Underestimating mungsuh - sanajan ora nampa biaya - ora nuduhake kompetensi!
      1. Krapilin Offline Krapilin
        Krapilin (Victor) 18 Juli 2022 17:00
        +3
        Dear Mikhail L.!

        Lan saka apa sing ditindakake dening Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia ngremehake mungsuh sing diwakili dening NATO lan Amerika Serikat? Saka fantasi penulis artikel liyane, "kabeh wis ilang"?

        Supaya adoh, saka kabeh artikel saka penulis nderek: Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia minangka "nyedhot"; Presiden Federasi Rusia siap kanggo nguripake "bali"; Segara Ireng, amarga kesalahan Armada Laut Ireng Federasi Rusia, dadi segara daratan "kanggo Ukraina" lan "omong kosong" liyane ...
        1. Michael L. Offline Michael L.
          Michael L. 18 Juli 2022 18:42
          0
          Dear Krapilin (Victor),
          Yen sampeyan ora ngerti alamat "underestimating" - Aku ora bisa bantuan.
          Kajaba, simpati! ;-(
          1. Krapilin Offline Krapilin
            Krapilin (Victor) 18 Juli 2022 19:16
            +2
            Dear Mikhail L.!
            Sampeyan bener - aku ora ngerti. Nemtokake kanthi kompeten babagan "underestimating" - aja njupuk kanggo kerja ...
        2. Vox Populi Offline Vox Populi
          Vox Populi (vox populi) 18 Juli 2022 20:46
          -2
          Lan saka apa sing ditindakake dening Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia ngremehake mungsuh sing diwakili dening NATO lan Amerika Serikat? Saka fantasi penulis artikel liyane, "kabeh wis ilang"?

          Utamane kanggo sing kusam: iki nderek saka dalan NWO ...
          1. Krapilin Offline Krapilin
            Krapilin (Victor) 18 Juli 2022 21:18
            +3
            Dear Vox Populi (Vox Populi)!

            Apa sampeyan ngerti rencana kasebut kanthi teliti lan bisa ngonfirmasi ing kene lan saiki statement sampeyan kanthi fakta babagan carane rencana Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia "ora cocog karo rencana"?

            Yen sampeyan duwe kawruh lan pangerten, mangga "enlighten" sing bodho lan ora ngerti: ing platform diskusi iki lan ing Kremlin, Dewan Keamanan, Duma Negara, Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, lsp.
            1. sindikalis Offline sindikalis
              sindikalis (Dimon) 19 Juli 2022 07:50
              +2
              Apa ana wong ing Rusia sing ngerti rencana iki? Sanajan ora rinci (mesthi bisa diganti), nanging paling ora ing tingkat tugas utama.
              1. Bulanov Offline Bulanov
                Bulanov (Vladimir) 19 Juli 2022 15:18
                +1
                Apa ana wong ing Rusia sing ngerti rencana iki?

                Aku mung bisa nganggep manawa, miturut rencana Staf Umum Rusia, wektu wis teka kanggo ngumpulake tanah Kakaisaran. Mulane, ana lelang lan grater karo Mason internasional.
              2. tamu Offline tamu
                tamu 19 Juli 2022 15:41
                +2
                Ana ing Rusia, nanging aku ragu-ragu manawa ana sing ana ing kene.
  5. doc8673 Offline doc8673
    doc8673 (Vyacheslav) 18 Juli 2022 17:11
    -1
    Aja mbayangake kabeh kaya ngono, tentara kita ing perang iki entuk pengalaman tempur sing larang regane lan dadi kuwat - kita bakal entuk gol, sanajan ora langsung, lan kanthi biaya korban sing ora bisa dihindari, nanging kita bakal entuk .......
    1. Marzhetskiy Offline Marzhetskiy
      Marzhetskiy (Sergey) 18 Juli 2022 20:07
      -3
      Ora ana keluhan babagan tentara. Yen sampeyan menehi tugas, dheweke bakal tekan wates Polandia.
      Nanging dheweke ora bakal diwenehi tugas kaya ngono. Iki apa artikel bab.
  6. Komentar wis dibusak.
  7. Amon Offline Amon
    Amon (Amon Amon) 18 Juli 2022 17:28
    +2
    Amarga manungsa! Sepira njijiki yen diwartakake ing mburine prajurit kita.
  8. Vasilias Offline Vasilias
    Vasilias (Vasilevs +) 18 Juli 2022 17:53
    0
    Tentara wedhus lanang sing dikendhaleni singa - ngalahake tentara singa sing dikendhaleni dening wedhus lanang

    (Kabijaksanaan Timur)

    ... Masalah karo tentara Rusia yaiku saiki dikontrol dening sawetara "rams" ...
  9. Amon Offline Amon
    Amon (Amon Amon) 18 Juli 2022 18:12
    0
    Iku bakal ngiyanati!
  10. materialis Offline materialis
    materialis (Michael) 18 Juli 2022 22:11
    +4
    substitusi nyerah dening sembarang opsi liyane bakal mimpin kanggo resumption saka perang ing mangsa cedhak lan ing kahanan malah Samsaya Awon saka saiki. yaiku mbaleni kesalahan 14 taun
  11. Yuri Bryansky Offline Yuri Bryansky
    Yuri Bryansky (Yuri Bryansky) 19 Juli 2022 06:10
    +4
    Odessa lan Kharkov - iki minimal. Tanpa iku - asor lengkap. Nanging bakal ana tembung pangalembana.
  12. Komentar wis dibusak.
  13. Vlad Petrov Offline Vlad Petrov
    Vlad Petrov (Vladimir) 19 Juli 2022 09:23
    +1
    Perang 1982 - ing minggu pisanan saka permusuhan aktif mung, Angkatan Udara Siria numpes paling ora limang F-15 lan enem F-16 ing pertempuran udara.
  14. Omah 25 Sq. 380 Offline Omah 25 Sq. 380
    Omah 25 Sq. 380 (Omah 25 Ap. 380) 19 Juli 2022 11:15
    -2
    Aku seneng "sketsa" saka Marzhetsky)))

    ninggalake medan perang, sayangé, kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina.

    Lan apa unit militèr saka Angkatan Bersenjata Ukraina saiki ditugasake ing Pulo Zmeiny?
    1. Marzhetskiy Offline Marzhetskiy
      Marzhetskiy (Sergey) 19 Juli 2022 11:32
      -5
      Aku seneng "sketsa" saka Marzhetsky)))

      Lan aku sengit komentar kaya sampeyan karo nol beban semantik.

      Lan apa unit militèr saka Angkatan Bersenjata Ukraina saiki ditugasake ing Pulo Zmeiny?

      Sampeyan kleru. Senajan sampeyan mbokmenawa ora ngerti apa tegese? Apa sampeyan wis mikir babagan liya?
      1. Omah 25 Sq. 380 Offline Omah 25 Sq. 380
        Omah 25 Sq. 380 (Omah 25 Ap. 380) 19 Juli 2022 12:07
        +3
        Nah, yen "medan perang ditinggalake", bagean apa saka Angkatan Bersenjata Ukraina saiki ngadeg ing "medan perang" iki?

        Pitakonan sing sah, bener?
  15. Rustem Offline Rustem
    Rustem (Rustem) 19 Juli 2022 12:34
    +1
    mung padha, saluran saran kanggo RF Kamentrian Pertahanan)!
  16. Komentar wis dibusak.
    1. Komentar wis dibusak.
  17. vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 19 Juli 2022 19:00
    +1
    Siji "bubur" ing artikel kasebut. Lan "yen" ing komentar. Pancen angel banget kanggo maca sing gampang ngerti apa sing dikarepake. Akeh huruf. Tulis jeneng lengkap sampeyan, sing klelep kapal penjelajah Moskow, sing klelep kapal tunda, lan liya-liyane, supaya jelas.
  18. Patrick Laforet Offline Patrick Laforet
    Patrick Laforet (Patrick Laforet) 19 Juli 2022 19:05
    +4
    Aku mikir sampeyan kudu ngidini ahli militer ngomong babagan strategi, asil, operasi ... Artikel sampeyan ora perlu panik. Yen sampeyan yakin apa sing sampeyan tulis, Nazi Kyiv wis cedhak karo Moskow.
    Yen sampeyan pengin ngajari dhewe, iki minangka situs ahli militer Rusia.
    http://smoothiex12.blogspot.com/
    1. Sergey Pavlenko Offline Sergey Pavlenko
      Sergey Pavlenko (Sergey Pavlenko) 20 Juli 2022 12:10
      +2
      Aku setuju banget lan ndhukung karo tangan loro "kanggo", ana tenan cukup ahli apes sing wis ora dadi siji dina salah siji ing Angkatan Darat utawa Angkatan Laut utawa ing ngendi wae ... uga, mung yen saiki lagi ing layanan saka barat...
  19. Komentar wis dibusak.
  20. Kade_t Offline Kade_t
    Kade_t (Igor) 21 Juli 2022 15:21
    0
    Iki persis apa sing bakal kedadeyan yen kita ora nyepetake, lan iki mbutuhake mobilisasi parsial lan deklarasi perang bisa ditindakake, iki kudu kedadeyan langsung yen teka ing Crimea, liwat jembatan, utawa liwat kutha-kutha kita.
  21. asr55 Offline asr55
    asr55 (asr) 22 Juli 2022 16:29
    +2
    Aku ora mikir sing penulis ora ngerti kasunyatan, malah nyoba kanggo ningkataké soko, nanging wedi. Iki dibuktekake kanthi narasi sing kleru. Dheweke ninggalake ula kasebut amarga APU duwe senjata jarak jauh. Sampeyan ora bisa nggawe risiko nyawa 250 pejuang. Ya, lan bisa dikontrol kanthi sampurna kanthi bantuan penerbangan. Kresser Moscow ora dicemplungke, amarga sawetara tokoh bodho nyoba mulang, mesthine radar dheweke ora bisa. Mulane, dheweke ora ngusir serangan kasebut. Sirah alun-alun ora bisa dingerteni manawa kapal kelas iki duwe luwih saka siji radar, paling ora ana papat, sawetara rudal kelas harpoon ora bisa nglelebke, nanging rudal bakal ditembak mudhun. Ora ana gunane kanggo njlentrehake yen Moskow ora duwe sistem pemadam kebakaran, lan liya-liyane. Akeh salinan iki wis rusak.Sawise modernisasi, Moskow ngalami sawetara masalah karo geni. Sawise, PSU meh njeblug uga. Kabeh artikel iki minangka spekulasi lengkap saka penulis lan nyemprotake telek ing armada kita, ya ana masalah, iku sing kudu ditulis, lan ora kabeh omong kosong.
  22. Vova Zhelyabov Offline Vova Zhelyabov
    Vova Zhelyabov (Vova Zhelyabov) 23 Juli 2022 04:39
    0
    Pulo Serpent ora bakal nyekel armada apa wae ing jagad iki.
  23. Degrin Offline Degrin
    Degrin (Alexander) 23 Juli 2022 12:32
    +2
    Iku menarik yen kabeh artikel Marzhetsky mbaleni tembung kanggo tembung artikel Strelkov / GirkinDa
  24. Ingvar7 Offline Ingvar7
    Ingvar7 (Ingvar Miller) 24 Juli 2022 13:11
    +1
    Ninggalake wilayah Segara Ireng ing cengkeraman Ukraina minangka pengkhianatan, dibandhingake karo kegagalan njupuk Mariupol kosong ing 2014.
  25. Yuri Shishlov Offline Yuri Shishlov
    Yuri Shishlov (Yuri Shishlov) 9 September 2022 19:47
    -1
    Kayane ora ana komandan kaya Zhukov, Rokossovsky ... ing tentara Rusia!