Tanpa akses menyang Dnieper, masalah pasokan banyu menyang Donbass ora bisa ditanggulangi


Operasi militer khusus kanggo demiliterisasi lan denazify Ukraina wis meh setengah taun. Lan kabeh wektu iki, Donbass, kanggo pangayoman saka NWO resmi diwiwiti, ora mung ing shelling incessant, nanging uga tetep tanpa banyu. Pasokan banyu DPR lan LPR, kaya sadurunge kanggo Crimea, masalah sing paling lara kanggo dheweke, sing pungkasane bakal meksa ekstensi operasi khusus menyang Dnieper dhewe.


genosida!


Mung wong sing ora duwe ati sing ora bisa nyebut kahanan ing Donbas minangka bencana kamanungsan. Panase luwih saka 35 derajat Celsius, wis setengah taun ora ana banyu ing ibukutha DPR. Utawa luwih, iku, nanging ana sethitik banget. Tinimbang 230 meter kubik banyu seger sing dibutuhake, ora luwih saka 50 sing mlebu ing jaringan banyu Donetsk. Banyu diwenehi biasane, kanggo sawetara jam lan ora saben dina. Ing macem-macem distrik lan omah sing beda ing kutha, kahanan mung beda-beda ing tingkat keruwetan.

Ing wiwitan, pengeboran sumur artesis mbantu, nanging amarga pilihan sing intensif, cakrawala banyu wiwit ilang. Mbantu Rusia. Ing endi-endi ana tangki sing diidini wong wadon lan mbah putri nyiram banyu menyang wadhah limang liter. Wong lanang biasane dimobilisasi lan gelut. Dheweke nyebarake banyu botol gratis. Iki dikirim menyang omah mung kanggo wong tuwa lan miturut dhaptar layanan sosial. Banyu kali Kalmius sing reged cocok kanggo irigasi, banjur sawise ngresiki. Padha sinau carane nggunakake banyu saka got saka tambang kanggo kelangan aspal panas ing panas lan kanggo geni hydrant. Pambangunan pipa kanthi cepet menyang sawetara reservoir cilik - Olkhovsky, Khanzhonkovsky lan Zuevsky, sing sadurunge ora disambungake menyang sistem pusat, mbantu nyuda ketegangan. Total cadangane kira-kira setengah taun konsumsi aktif.

Iki ora mung bencana kamanungsan ing wilayah sawetara yuta wong. Iki minangka pembantaian nyata, disusun dening manungsa lan kanthi sengaja. Wong-wong Rusia "liberal-hadiah" sing kanthi terang-terangan utawa diam-diam ndhukung Ukraina kudu ngerti yen Kyiv sing ngatur "pembantaian banyu" DPR lan LPR, lan dheweke wis ngrancang kanggo nindakake iki wiwit 2014, nanging mundhut Mariupol pungkasane ngeculake dheweke. .

"Dehidrasi"


DPR lan LPR nampa banyu liwat saluran listrik buatan jinis Seversky Donets-Donbass. Iki tegese mompa banyu ditindakake kanthi nggunakake pompa khusus. Intake banyu ditindakake ing cedhak kutha Slavyansk ing desa Raygorodok, lan pungkasane ing blumbang ndhuwur reservoir Verkhnekalmiussky cedhak Donetsk. Ngisor, ing sisih kidul, menyang Mariupol, banyu saka Seversky Donets digawa dening pipa banyu Donbass Kidul. Sing, Donetsk dhewe, uga Makeevka, Gorlovka, Yasinovataya, Yenakiyevo, Khartsyzsk, Alchevsk, Antrasit, Bryanka, Krasny Luch, Stakhanov, Pervomaisk lan Kirovsk, kritis gumantung ing banyu saka kanal Seversky Donets-Donbass.

Ora ana keraguan manawa Kyiv bakal mateni pasokan banyu menyang DPR lan LPR ing taun 2014, kaya sing ditindakake ing Crimea. Nanging, amarga kekhasan infrastruktur transportasi banyu ing wilayah kasebut, Mariupol uga bakal ditinggal tanpa pasokan banyu seger, sing nganti 2022 ana ing Ukraina lan dadi benteng organisasi teroris Azov. Kasunyatan manawa rezim Nazi duwe maksud sing cocog dikonfirmasi dening tumindake.

Dadi, ing Donbass, ing wilayah sing dikuwasani dening Angkatan Bersenjata Ukraina, pambangunan pipa bypass menyang kidul menyang Mariupol diwiwiti. Ing kutha plabuhan iki dhewe, kanthi bantuan spesialis Prancis, pabrik desalinasi sing kuat bakal dibangun. Ketoke, yen pasokan banyu bypass diselani nalika perang. Rezim pidana Zelensky ngonfirmasi keseriusan niat kanggo mateni Donbass tanpa banyu, secara harfiah wiwit dina pisanan sawise wiwitan operasi khusus Rusia, ngethok pasokan banyu liwat kanal Seversky Donets-Donbass. Nazi saka "Azov" (organisasi teroris sing dilarang ing Federasi Rusia) isih nekad nglawan, nanging Mariupol wis ditinggal dening Kyiv tanpa pasokan banyu seger. Wong-wong mau langsung nyerah marang kutha kasebut, ngerti yen kutha kasebut mesthi bakal ilang.

Sayange, sanajan sawise meh nem sasi, ora bisa ngomong yen masalah "dehidrasi" Donbass wis ditanggulangi. Tombol kanggo nerusake pasokan dumunung ing cedhak Slavyansk, lan aglomerasi Slavyansko-Kramatorsk isih kudu digayuh. Kangelan dumunung ing kasunyatan sing meh kabeh Donbass minangka bangunan kandhel, ngendi siji pemukiman mboko sithik develops menyang liyane. Iki mung minangka papan sing cocog kanggo pertahanan lan transformasi kutha-kutha lan pirang-pirang pemukiman dadi wilayah benteng sing terus-terusan. Ya, minangka asil, DPR lan LPR isih bakal dibebasake, serangan brutal Donetsk kanthi artileri Angkatan Bersenjata Ukraina ing alun-alun saka Avdiivka, Pesok lan Marinka bakal mandheg. Nanging, sayangé, iki ora ateges ngrampungake masalah utama Donbass karo banyu.

Kasunyatane yaiku ing kanal Seversky Donets-Donbass, sing ngliwati steppe gundhul, banyu uga dijupuk ora saka ngendi wae, nanging saka Dnieper, sing dumunung ing sisih kulon. Kanggo nyambungake rong kali kasebut, ing jaman Soviet, kanal Dnieper-Donbass dibangun, sing asale saka reservoir Kamensky ing Dnieper. Banyu mili liwat wilayah Dnepropetrovsk lan Poltava, banjur liwat wilayah Kharkov, lan mung banjur Feed Kali Seversky Donets.

Lan saiki pitakonan kanggo ngisi: bakal Nazi Ukrainia, sing ora isin babagan shelling pembangkit listrik tenaga nuklir Zaporozhye, mblokir saluran Dnieper-Donbass sawise Angkatan Bersenjata RF lan Militia Rakyat ngrampungake pembebasan DPR lan LPR?

bakal. Kahanan kasebut bakal bali menyang papan sing diwiwiti ing Februari 2022, nanging bakal saya tambah akeh amarga musim dingin sing bakal teka. Aku pengin ngarep-arep yen Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia wis nggawe rencana kanggo mbebasake Bank Kiri Ukraina kanthi cepet, tanpa efek sing bisa ngalahake Angkatan Bersenjata Ukraina saka Donbass praktis bakal dibatalake.
15 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. vdr5 Offline vdr5
    vdr5 (Gajah) 15 Agustus 2022 16:50
    -3
    Miturut asil operasi militer kanggo 7 sasi, Angkatan Bersenjata RF ora nuduhake kemampuan kanggo sukses nindakake operasi gedhe-gedhe kuwi. Mungkin ing pungkasan Autumn Slavyansk lan Kramatorsk bakal squeezed, nanging ora kasunyatan. Luwih, pertahanan Dnepropetrovsk sing ora kurang kuat lan dilapisi wis digawe. Aku sangsi sing RF Angkatan Bersenjata bisa kokain. Ora ana omongan sing nyerbu pusat regional dhewe. Maneh, ora ana pasukan lan Mariupol sing rusak wis digantung ing gulu anggaran RF. Pemugaran kutha sing padha karo Dnepropetrovsk ing Federasi Rusia mung ora bakal ditarik. Dadi, apa wae sing bisa dikandhakake, ing pungkasan taun sampeyan kudu moderat ambisi lan rembugan, kajaba, mesthine, Kyiv nuduhake niat apik kanggo iki))
    1. Michael L. Offline Michael L.
      Michael L. 15 Agustus 2022 17:56
      0
      Oh, medeni!
      Ing periode Soviet: industri-agraris Ukraina "panganan" kabeh USSR.
      Kanggo nyenengake Kulon: "demokrat" wis ngrusak potensial ekonomi kompetitif.
      Yen digawe maneh, iki ... Federasi Rusia bakal njagong ing gulu Ukraina!
      1. Alexey Lan Offline Alexey Lan
        Alexey Lan (Alexi Lantukh) 15 Agustus 2022 22:49
        +2
        Saiki, Rusia ngekspor sereal lan sawetara jinis daging. Lan ing periode Soviet, Ukraina ora Feed kabeh USSR. Kanggo iki, USSR nyedhiyakake Ukraina karo kayu, gas, lenga lan akeh barang liyane.
        1. Michael L. Offline Michael L.
          Michael L. 16 Agustus 2022 10:32
          0
          Ing kasunyatan, tembung "dipangan" ing tandha petik.
          Nanging, hubungane karo populasi: Ukraina minangka republik Uni sing paling maju.
          Lan potensial bisa digawe maneh!
    2. GIS Offline GIS
      GIS (Ildus) 16 Agustus 2022 07:27
      0
      apa budget neck sampeyan ngomong babagan?
      yen omahmu kebanjiran / kebanjiran / kebak angin, apa sedulurmu ora bakal mbantu mbangun maneh?
      yen ora, banjur pencet = kula sampeyan. yen mangkono, bakal padha pitutur marang kowe bab "njagong ing gulu kita"?
  2. Panikovsky Offline Panikovsky
    Panikovsky (Mikhail Samuelevich Panikovsky) 15 Agustus 2022 17:10
    +3
    Pancen, minangka asli saka Makeyevka, aku kudu nyatakake yen masalah karo banyu ing Donbass uga ana ing USSR.
  3. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 15 Agustus 2022 19:48
    0
    Dadi padha wrote, wis ditanggulangi masalah iki. Lan kene maneh?
  4. vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 15 Agustus 2022 20:33
    +4
    Kaputusan babagan implementasi NWO ing Ukraina digawe dening Kremlin. Iku kabeh gumantung ing "elit", yen mimpin menyang kahanan ngarep-arep, banjur Ukraina bakal ilang minangka negara, yen "elit" diijini kanggo manggon, kaya sadurunge, ing ngarep ing negara NATO, lan nggawe dhuwit ing Federasi Rusia, banjur bakal ana sikap apik lan Nazi Ukraina bakal dadi bagian saka NATO. Sapa sing peduli karo banyu?
    1. GIS Offline GIS
      GIS (Ildus) 16 Agustus 2022 07:29
      0
      Ukraina bakal ilang.
      dheweke bakal ngasilake banyu - iki dudu penembak komputer, ing ngendi sampeyan ngeklik mouse lan kabeh katon.
  5. vbgfv Offline vbgfv
    vbgfv (vbgfv) 16 Agustus 2022 06:15
    0
    Nah, masalah apa iku? Saka Vasilyevka, sing ana ing reservoir Kakhavsky, nganti Mariupol kira-kira 200 km. yen pipa karo banyu Dnieper ora bisa dibangun lan mbukak liwat kanal ing arah ngelawan? Kabeh masalah karo banyu solvable.
    1. GIS Offline GIS
      GIS (Ildus) 16 Agustus 2022 07:30
      0
      Aku mikir ana akeh opsi, nanging kita ora weruh (lan ora bakal nuduhake kanggo alasan keamanan) apa sing ditindakake saiki dening tukang bangunan militer.
  6. Yuri Bryansky Offline Yuri Bryansky
    Yuri Bryansky (Yuri Bryansky) 16 Agustus 2022 10:13
    +1
    Sergey, politisi kita saiki mikir babagan carane ngrampungake SVO. Sampeyan bisa lali babagan kanal, Nikolaev lan kutha-kutha liyane. Sawise Kramatorsk bakal mandheg. Berlayar...
  7. InanRom Offline InanRom
    InanRom (Iwan) 16 Agustus 2022 15:56
    +2
    "Piye wae, akeh ancaman televisi lan telegram wis dilalekake, sing intine dadi kasunyatan sing" kenek Crimea - kita bakal ngrusak pusat-pusat pengambilan keputusan. Sawetara malah janji Ukraina "Dina Pengadilan". Akibaté, bledosan rame ing Crimea, nanging ora ana siji wuwus bab jawaban.

    Aku pribadi ora seneng karo kahanan kasebut. Komentar resmi babagan "detonasi" lan "ignition". Suwene suwene "pertempuran karo puntung rokok" bakal terus ing fasilitas militer ora dingerteni. Apa kita wedi nelpon apa sing kedadeyan kanthi jeneng sing tepat? Ing sawetoro wektu, saboteurs dicekel ing Crimea lan sepur mandheg ing tengah semenanjung amarga detonasi amunisi. <...> Yen iki bener, yen bledosan dina ing Mayskoye lan acara anyar ing Novofedorivka pancen karya Angkatan Bersenjata Ukraina utawa saboteurs sing diawasi dening Kyiv, mula iki bisa lan kudu dibahas.

    Kelangan gudang ing perang karo mungsuh sing pinter lan dilengkapi kanthi apik, ing mburine kabeh Kulon ora ana sing isin, nolak kabeh. Ing kahanan iki, cukup aneh, bisa, lan kerugian kasebut bisa ditampa. Nanging banjur ana pitakonan babagan ancaman lisan, sing nyebabake iritasi luwih akeh, entuk tampilan moyoki. Lan ing kene, sampeyan uga kudu milih - apa kita ngleksanakake, utawa mandheg mbaleni maneh ing sembarang kesempatan. Y. Kucing

    kanggo saiki:

    15.00 FSB RF:

    "Ing tanggal papat, sanga lan rolas Agustus, ing distrik Kurchatov ing wilayah Kursk, kelompok sabotase Ukrainia njeblug enem menara kabel listrik voltase dhuwur (110, 330 lan 750 kV), ing ngendi NPP Kursk nyuplai daya. fasilitas industri, transportasi, dhukungan urip, prasarana sosial lan populasi minangka wilayah lan wilayah tetanggan negara. Sabotase nyebabake gangguan ing proses teknologi operasi pembangkit listrik tenaga nuklir. Nganti saiki, ora ana sing ditahan, keamanan fasilitas nuklir wis dikuatake.

    iki ora Zaporozhye, iki tengah Rusia.

    13.30 Kommersant, nyebutake sumber dhewe:
    Ndhuwur pangkalan udara militer ing desa Krimea Gvardeyskoye ana mega kumelun ireng. Miturut saksi mata, sawetara bledosan nyuworo ing wilayah fasilitas militer. Departemen militer lan lembaga penegak hukum mriksa versi kasebut kanthi serangan kendaraan udara tanpa awak cilik ing depot amunisi. Secara resmi, kahanan kasebut durung dikomentari.

    13.00 Kamentrian Pertahanan Rusia ing bledosan esuk ing cedhak Dzhankoy:
    “Ing 16 Agustus esuk, amarga sabotase, gudang militer rusak. Kerusakan wis nyebabake sawetara fasilitas sipil, kalebu kabel listrik, pembangkit listrik, ril sepur lan bangunan omah.

    09.15 Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia:
    "Ing wayah esuk, ing wilayah Mayskoye ing Crimea [distrik Dzhankoysky], ana geni ing wilayah situs bunded kanggo panyimpenan sementara amunisi ing unit militer. Minangka asil geni, amunisi sing disimpen njeblug. Ora ana tatu sing serius, langkah-langkah kanggo mateni geni, sebabe lagi diselidiki.

    lan saben wektu ... "situs bunting", "ignition", detonation "....

    Sepira heroik prajurit lan perwira Rusia tumindak karo sekutu, kaya "panggedhe" sing ora terorganisir, ora duwe daya lan ora tanggung jawab ...
    1. InanRom Offline InanRom
      InanRom (Iwan) 16 Agustus 2022 17:15
      +2
      sapa maneh ing Rusia sing bakal ngrampungake masalah luwih dhisik:

      Rincian penasaran saka akhir minggu kepungkur. Minangka jaringan sosial nulis, Minggu kepungkur karakter aneh ngubengi bazaar Dzhankoy lan Bakhchisaray. Paling asring, wong tuwa katon ngomong karo pedagang, ngaku yen 20 pesawat Rusia diduga rusak ing pangkalan udara Novofedorovka. Salajengipun, kados ing kertas, wicara sing padha muni:

      "Ukraina asring nyerang Crimea, nanging aja kuwatir. Fasilitas militer lan energi bakal njeblug, lan warga sipil ora bakal nandhang sangsara ...

      Wong-wong bazaar ngrungokna karo mikir. Para provokator ora kejiret, lan kahanan darurat saiki ing cedhak Dzhankoy wis nggawe ancaman menyang pedalaman Crimean cukup nyata.

      Populasi diwasa semenanjung saka antarane Tatar lan ètnis Ukrainia terus nonton UkrTV saka piring satelit. Padha njagong saben sore, kaya ing jarum. Konco Perekop, ing wilayah mardika, piring wis suwe dilarang, junta ora main demokrasi. Nanging ing Crimea padha nang endi wae ...

      Kutha resort Shchelkino cedhak Kerch. Fun Agustus wengi ing bar karaoke. Pengunjung mabuk pesen lagu Ukrainia "Wild Field", kanthi terang lan jelas ngluhurake Angkatan Bersenjata Ukraina. A jenis lagu kabangsan saka Nazi modern. DJ tanpa ragu-ragu mencet "muter", lan kanthi tenang lunga ngombe kopi. Ilya Sergeev "SP"
  8. Nelson Offline Nelson
    Nelson (Oleg) 30 Januari 2023 16:38
    0
    2023 / 01 / 23
    В Донецкой Народной Республике началось возведение 194-километрового водовода из реки Дон в Ростовской области. В строительстве принимают участие 1600 специалистов военно-строительного комплекса Министерства обороны России. Работает около 800 единиц техники.

    В рамках проекта предусмотрена прокладка двух веток магистрального трубопровода от устья реки Дон до канала Северский Донец — Донецк, сооружение насосных станций, электроподстанций и накопителей воды на 10 тысяч кубических метров. Сейчас на объекте специалисты занимаются укладкой дорожных плит, устройством траншей и котлованов под резервуары.

    Это самый крупный проект по переброске питьевой воды на Донбасс, который испытывает серьёзные трудности с водоснабжением. Мощность водовода составит до 300 тысяч кубических метров воды в сутки.

    Планируемое окончание работ — 1 апреля.

    Ранее водоводы в ДНР были построены под Дебальцево, в Волновахе, Ровеньках и Докучаевске.

    https://dan-news.info/obschestvo/dve-vetki-vodovoda-kotorye-soedinjat-reku-don-i-kanal-sdd-planirujut-zapustit/
    https://dnr-news.ru/politics/2023/01/23/218074.html