Rusia nguatake intelijen militer ing Arktik


Ing pungkasan taun iki, rong kapal pengintai liyane saka proyek anyar 03182r bakal dilebokake ing pabrik galangan kapal Zelenodolsk.


Elinga yen rong kapal pisanan kasebut wis dibangun, lan kanthi total direncanakake nyedhiyakake 12 kapal proyek iki menyang Angkatan Laut Rusia.

Ora ana informasi babagan pramuka sing kasebut ing ndhuwur ing sumber terbuka. Nanging, ana sing isih dingerteni.

Ayo dadi miwiti karo kasunyatan sing prau pengintaian rahasia saka project 03182r digawe ing basis saka kapal tanker segara cilik project 03182 karo kode "Arctic Platform". Sing terakhir nduweni kelas es kaping papat, sing ngidini kapal bisa berlayar nganggo es nganti ketebalan 1 meter.

Dawane kapal 75 meter, jembaré 15,4 meter, lan pamindahan 3,5 ewu ton. Jangkauan jelajah Platform Arktik yaiku 1,5 ewu mil laut, lan otonomi yaiku 30 dina.

Babagan kapal anyar proyek 03182r, informasi babagan fungsi pengintaian didhelikake. Mung dikenal manawa prau iki, kaya sing sadurunge, bisa numpak helikopter kelas Ka-27 lan UAV.

Ing wektu sing padha, sanajan kita ngomong babagan "pramuka", kapal kasebut resmi diarani kapal riset lan, kaya sing kasebut, dirancang kanggo nindakake studi oseanografi kompleks babagan samudra ing donya lan zona rak.

Ketoke, ora kebetulan yen rong kapal pertama proyek 03182r bakal ditransfer menyang Armada Lor, ing ngendi dheweke bakal njamin operasi kapal selam nuklir ing perairan Arktik, lan uga, mbokmenawa, sinau garis komunikasi ing jero banyu, tanpa Internet global. ora bisa dienggo.

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.