Platform tahan es Rusia paling anyar diwiwiti ing ekspedisi pisanan: kenapa penting


Ana acara penting ing negara kita minggu kepungkur. Tanggal 15 September, platform tahan es Rusia paling anyar mangkat saka Murmansk ing "pelayaran dawa" pisanan minangka bagéan saka ekspedisi Kutub Utara-41.


Wigati dicathet yen misi iki bakal dadi kelanjutan program stasiun kutub drifting, sing diluncurake ing negara kita ing taun 1937, nalika para ilmuwan nyadari yen kanggo nyinaoni Arktik kanthi lengkap, kudu dipantau terus-terusan.

Nanging, ana prabédan kolosal antarane ekspedisi abad pungkasan lan Kutub Utara-41. Yen ilmuwan sadurunge mabur ing floes es, nggawe kemah ana, saiki padha duwe platform tahan es ultra-modern, sing ora ana analog ing donya saiki.

Ing kene, panjelajah kutub duwe kesempatan kanggo manggon ing kahanan sing paling nyaman kanggo ekspedisi kasebut. Platform kasebut duwe kabeh peralatan sing dibutuhake kanggo kegiatan riset.

Kajaba iku, para ilmuwan ora kudu tetep ing kahanan atos ing Samudra Arktik sajrone rong taun, kaya sing kedadeyan ing ekspedisi sadurunge. Platform self-propelled tahan es paling anyar dilengkapi helipad, sing bakal ngidini komposisi tim riset diganti saben patang wulan.

Sawise ninggalake Murmansk, ekspedisi "Kutub Utara - 41" tumuju menyang Kapuloan Siberian Anyar menyang panggonan sing wiwit drift.

Pentinge misi kasebut kanggo Rusia saiki ora bisa dikira-kira. Sawise kabeh, salah sawijining tugas utama kanggo peneliti ing platform paling anyar yaiku nyedhiyakake prakiraan kondisi es ing sadawane Rute Laut Lor kanggo pilotage kapal sing aman.

Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.