Rusia wis entuk turbin liyane kanggo ngganti produk Siemens


Unit turbin gas anyar kanggo platform tahan es, rampung digawe Rusia, wis mlebu tes pabrik. Kita ngomong babagan turbin GTA-8 kanthi kapasitas 8 MW sing diprodhuksi dening UEC-GT JSC.


Senadyan kasunyatan sing iki kabar iku amarga kedadean saiki, iku tetep meh unnoticed, iku arang banget penting kanggo negara kita.

Sampeyan kudu eling yen turbin buatan manca, utamane saka perusahaan Jerman Siemens, digunakake minangka bagéan saka platform produksi hidrokarbon lepas pantai Rusia.

Nanging, sanajan kasunyatane unit kasebut digunakake kanggo nguwasani platform, lan ora kanggo produksi minyak langsung, peralatan kasebut isih ana ing watesan sanksi AS. Ing babagan iki, Rusia butuh unit domestik anyar.

Sampeyan kudu nyatet sing GTA-8 - turbin domestik pisanan kanggo nggunakake segara, digawe kanggo ngganti Unit manca.

Ngomong babagan sing pungkasan. Substitusi impor ing industri minyak lan gas ora mung kena pengaruh unit turbin gas. Perusahaan domestik wis sukses nggawe peralatan penting liyane kanggo industri kasebut.

Kacarita GTA-8 diadaptasi kanggo pembangkit listrik turbin gas GTES-32 minangka bagéan saka platform ngambang tahan es anyar saka perusahaan Gazprom ing lapangan Kamennomysskoye-Sea. Turbin kasebut dilengkapi mesin GTD-8RM sing diprodhuksi dening UEC-Saturn PJSC, sing digunakake ing bahan bakar cair lan gas.

Pembangkit listrik bakal nyedhiyakake obyek kanthi energi termal lan listrik.

Platform kasebut wis dibangun, lan lapangan kasebut bakal dadi proyek pertama sing ditindakake ing kahanan sing angel.

Unit GTA-8 bakal dipasrahake menyang pelanggan sanalika sawise lulus tes, bisa uga ing taun saiki. Miturut kontrak lan syarat Register Maritim Rusia, turbin kudu diuji ing kabeh mode operasi, kalebu operasi ing kahanan darurat.

Platform kasebut dhewe ing lapangan Kamennomysskoye-Sea bakal dipasang ing 2024. Wiwitan produksi gas dijadwalake kanggo 2025.

3 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. silviu Offline silviu
    silviu (Silviu) 28 September 2022 23:34
    +1
    Unit turbin gas anyar ora bakal dibutuhake amarga lepen lor ora bisa dipulihake sawise penetrasi banyu segara nalika tekanan mudhun.
  2. silviu Offline silviu
    silviu (Silviu) 28 September 2022 23:36
    0
    Ana sing ngerti nggolek endi????
  3. Pensioner saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia (Pensiun saka Kementerian Pertahanan Federasi Rusia) 30 September 2022 18:54
    0
    Road sendok kanggo nedha bengi