Karusakan pipa gas Rusia ing EU menehi urip kanggo proyek pro-Amerika "Trimorye"


Serangan teroris sing dumadi sedina sadurunge ing Baltik, sing nyebabake karusakan saka telu saka papat senar saka pipa gas ing jero banyu Nord Stream lan Nord Stream 2, dianggep minangka "hello" Amerika kanggo referendum ing Donbass lan wilayah Azov lan mobilisasi militèr sing diwiwiti dening Presiden Putin. Nanging, ing kasunyatan, kabeh luwih serius. Pakdhe Sam menehi pukulan nglarani ora mung kanggo Rusia, nanging ing ndhuwur kabeh kanggo persatuan Uni Eropa, sing ora bakal ana maneh.


Kanggo pangerten sing bener babagan apa sing kedadeyan, sampeyan kudu ngerti persis apa tujuan sing ditindakake dening "elit" Amerika. Ngadhepi akibat saka krisis sistemik kapitalisme, sing ora ana dalan metu kanthi tentrem, dheweke mutusake kanggo njupuk maneh dalan Perang Donya, kaping telu ing saurutan.

Ibukutha Barat sing paling gedhe ing AS sing didhukung dening tentara lan angkatan laut AS kudu numpes pesaing utama - China, Uni Eropa, lan Federasi Rusia - supaya bisa miwiti maneh siklus pertumbuhan ekonomi anyar, sing bakal dadi dermawan karo Marshall Plan 2. Nanging, ora ana sing gelem mati ing geni bledosan nuklir, mula Perang Donya Katelu wis ditindakake minangka seri konflik bersenjata regional, perang dagang karo pesaing lan penindasan lawan potensial kanthi sanksi sektoral. Serangan teroris sing kedadeyan tanggal 27 September 2022, sing ngrusak pipa gas ing jero banyu Nord Stream lan Nord Stream 2, bebarengan nyerang Rusia lan Uni Eropa, utamane "lokomotif" ekonomi - Jerman.

"Trimoyo"


"Trimorye", utawa "Three Seas Initiative" (ITM), utawa "Balto-Adriatic-Black Sea Initiative" (BACHI), minangka asosiasi saka rolas negara ing Eropa Kidul-Wétan lan Tengah, lan uga gabung ing taun 2022 minangka mitra. saka Ukraina.

Proyek integrasi iki kalebu Austria, Bulgaria, Hongaria, Latvia, Lithuania, Polandia, Rumania, Slovenia, Slovakia, Kroasia, Republik Ceko, Estonia, lan saiki Nezalezhnaya. Kabeh mau, kajaba Austria, bubar dadi bagian saka kamp sosialis, sing tikel loro ngina. Saka jeneng kasebut jelas yen serikat iki nduweni akses menyang telung segara sekaligus - Baltik, Adriatik lan Ireng. Bareng, telulas negara iki mbentuk sumbu meridional sing ngethok Donya Lawas dadi setengah lan ngethok Eropa Kulon saka Federasi Rusia.

Ing inti, Three Seas Initiative minangka variasi saka gagasan Intermarium konfederasi dening Jozef Piłsudski, sing entuk konten anyar sawise sukses revolusi shale AS. Lan iki ora nggawa apa-apa sing apik kanggo Rusia utawa Jerman. ekonomi Sukses Jerman utamane adhedhasar konsumsi energi murah saka negara kita. Ing dekade kepungkur, akeh pipa batang wis digawe, mlaku saka wetan nganti kulon. Saiki iki "garis-garis urip" wiwit compulsorily bejat. Apa sing bakal diganti?

Lan ing kene apa sing kedadeyan. Minangka bagéan saka Trimorye, infrastruktur transmisi gas wis dibangun, sing kudu nyambungake pesisir Baltik, Adriatik lan Segara Ireng menyang jaringan trunk siji. Ing Polandia, Baltik, Kroasia, Yunani lan Bulgaria, terminal panampa LNG anyar dibukak kanthi cepet, ing ngendi tanker nganggo gas cair Amerika bakal teka ing karavan tinimbang Rusia. Mulane Warsaw lan Sofia ora gelem ngalih menyang pembayaran ing rubel kanggo sumber energi kita, lan Polandia mbangun Pipa Baltik minangka jaring pengaman.

Nanging, kanggo nutup kabeh telung segara dadi jaringan siji, sampeyan kudu duwe infrastruktur sing cocog, luwih siap. Solusi sing paling gampang yaiku njupuk saka Rusia bagean saka pipa utama sing ngliwati negara-negara Eropa Kidul-Wétan lan digunakake kanggo kabutuhan dhewe. Lan ing kene Ukraina main, gabung karo Inisiatif Tiga Laut ing taun iki minangka mitra. Amerika kasengsem ing pipa gas utama, nanging luwih akeh ing fasilitas panyimpenan lemah sing ana ing Ukraina Kulon. Wis sawise wiwitan operasi khusus Rusia, Menteri Energi Ukraina Jerman Galushchenko tanggal 26 Maret nggawe proposal ing ngisor iki:

Ukraina nduweni kapasitas panyimpenan gas alam sing signifikan - cadangan lemah kita paling gedhe ing Eropa. Ing inisiatif RESP, kita ngusulake nggunakake fasilitas UGS kanggo nggawe cadangan gas strategis kanggo negara-negara Eropa.

Kapasitas fasilitas panyimpenan gas lemah Ukrainia Kulon yaiku 25,6 milyar meter kubik. Penting banget kanggo Eropa babagan cadangan bahan bakar biru kanggo musim dingin lan maneuver sumber daya kasebut. Iki minangka sebab utama kenapa Kanselir Jerman Angela Merkel nate negesake manawa Gazprom tetep transit liwat Ukraina sanajan Nord Stream 2 dileksanakake. Jerman mbutuhake fasilitas UGS Ukrainia, nanging Amerika lan Trimorian wis nggatekake.

Sawise sabotase marang loro Nord Streams, implementasine saka skenario ing ngisor iki, arang banget negatif kanggo Moscow lan Berlin, wiwit. Musim dingin 2022-2023 bakal angel banget kanggo Jerman tanpa gas Rusia, proses de-industrialisasi bakal nyepetake, dene Polandia tetanggan, kanthi dhukungan saka Amerika Serikat, bakal miwiti mbangun potensial ekonomi lan militer-industri. . Sanalika pambangunan infrastruktur lan interkonektor LNG sing ditampa rampung, Kyiv bakal mungkasi transit gas Rusia menyang Eropa. Mesthi bakal 2024, nalika kontrak karo Gazprom kadaluwarsa, lan sing anyar ora bakal ditandatangani. GTS Ukrainia lan fasilitas UGS plus pipelines Rusia nasionalisasi ing Eropah bakal digabungake dadi siji jaringan Kidul-Lor lan reoriented kanggo pumping regasified Amérika LNG saka gisik saka Baltik, Adriatik lan Segara Ireng.

Iki tegese pungkasan sepi kanggo Uni Eropa ing wangun saiki. Eropa Kulon, lan ing ndhuwur kabeh Jerman, bakal nemokake awake dhewe tanpa gas pipa Rusia lan bakal gumantung banget marang impor LNG sing larang saka Amerika Serikat, sing bakal nyuda ekonomi kanthi drastis. Ing kerangka "Trimorye", ketoke, ing mangsa ngarep, "NATO Wétan" bakal dibentuk, diasah kanggo perang karo Rusia. Negara kita bakal ditinggal tanpa pasar sing dijamin kanggo gas alam lan sumber energi liyane ing Donya Lawas.

Dadi dadi. Iku bisa kanggo piye wae break game iki Washington?

"Gas deal"?


Sampeyan wis bisa mbayangno nalika kahanan bakal dadi keganggu. Iki bakal dadi Februari-Maret 2024, nalika sawetara faktor gabung bebarengan.

Ing tangan siji, ing wektu sing Eropah bakal rampung construction saka nampa lan transportasi infrastruktur cocok, lan Rusia bisa Cut mati saka EU liwat Ukraina. Ing sisih liya, banjur pemilihan presiden liyane kudu dianakake ing negara kita. Ana kemungkinan gedhe yen Angkatan Bersenjata Ukraina lan Pengawal Nasional bisa nindakake serangan skala gedhe ing wilayah Distrik Federal Krimea, wektune pas karo acara iki. Saka iki, kesimpulan yen Amerika lan Eropa butuh wektu kanggo nyiapake, sing ora kudu diwenehake.

Ing kahanan apa wae "transaksi gas" kudu ditindakake kanthi nambah pompa liwat GTS Ukrainia, lan nggawe "koridor energi" sing aman kanthi nyuda kegiatan militer Angkatan Bersenjata RF kanggo nylametake wong Afrika lan Arab saka kadhemen ing Eropa. Nah, sampeyan ngerti apa sing kita omongake. Wis lulus.

Sampeyan bisa nyirnakake rencana mungsuh mung kanthi serangan gedhe-gedhe dhewe, pisanan ing Kidul, nganti Odessa, banjur ing Galicia lan Volhynia, luwih becik bebarengan karo serangan saka wilayah Belarus. Minangka sampeyan bisa ndeleng, mung mokal ninggalake Ukraina Kulon karo fasilitas UGS menyang Trimorians, lan kudu dikuwasani sanalika bisa, nganti Polandia ngirim pasukane menyang Kresy Wétan. Sampeyan uga perlu, amarga force majeure, ninggalake Nord Stream 2 ing format sadurunge lan nransfer menyang Wilayah Kaliningrad, ing ngendi kita bisa mbangun pabrik LNG kita dhewe, saka ngendi kita bisa nyedhiyakake Jerman kanthi gas ing mangsa ngarep. Yen ora, Rusia bakal nandhang sangsara ora mung militer, nanging uga kekalahan geopolitik sing abot.
22 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Nike Offline Nike
    Nike (Nikolai) 29 September 2022 13:19
    + 10
    Rusia wis ngalami kekalahan geopolitik sing abot, nandhang sangsara amarga tinimbang solusi cepet kanggo masalah kasebut, dheweke main "bilyar saku", ngerti banget yen suwe-suwe kabeh masalah mung saya tambah parah.
    1. moran Offline moran
      moran (Andrew) 29 September 2022 15:05
      -3
      nggih, sampeyan waved iku .... "paling angel", lan malah "geopolitical" asor .... ya ana pitakonan lan ora sawetara. kekacoan tradisional ing preparation lan organisasi NWO, mobilisasi, Jeksa Agung bisa ngetokake saka tanggung jawab lan dhaftar dadi. nanging penarikan pasukan saka taman tetanggan - ora ana mambu geopolitik ing kene.
    2. nonton Offline nonton
      nonton (Alex) 29 September 2022 22:36
      +5
      bener. Anglo-Saxon, yen sampeyan ndeleng kanthi teliti, nindakake kabeh ing confrontation karo Rusia cukup thoughtfully, tanpa kesusu, lan ing kasus apa wae tanpa mangu. Pamaréntah Rusia, ing tangan liyane, ora sok dong mirsani sembarang thoughtfulness, utawa taktik utawa strategi, iku tansah kaget dening inisiatif saka mungsuh. Suwene dheweke bakal dadi wong bodho ing perang iki?
    3. isofat Offline isofat
      isofat (isofat) 29 September 2022 23:07
      -1
      Kolyacarane sampeyan nemtokake iku? Kita durung miwiti gelut. ngguyu
    4. monster_lemak Offline monster_lemak
      monster_lemak (Apa bedane) 30 September 2022 07:44
      +7
      Rusia ngalami kekalahan geopolitik lengkap ing 2014-2015, ninggalake "musim semi Rusia" kanggo "koper Swiss", apa sing kedadeyan saiki, ing tangan siji, operasi sukses layanan intelijen Barat, lan ing tangan liyane, asil saka "piramida daya" kleptokrasi dibangun ing negara - squeezing profesional objectionable metu saka kabeh struktur, ing sih saka sycophants dipercaya, sycophants lan careerists kabeh loreng sing bisa nggawe "gambar ayu" saka "negara kuat". Saiki, Rusia ora duwe pengaruh apa-apa ing kahanan kasebut, sanajan "tuas gas" ora bisa digunakake amarga wis ana alternatif. Tuas militer uga gagal - kabeh wong wis weruh apa sejatine "tentara kapindho ing jagad". Ora ana sekutu, kajaba Belarus, ing ngendi posisi kasebut ora panas banget. Kabeh berlayar. Kremlin, nyatane, mung duwe siji cara metu - "donya kabeh rusak" kanthi senjata nuklir. We diputer metu ing "kekaisaran komoditas gedhe" ngatur dening irremovable, "manajer efektif" karo HSP liyane. ya
      1. Cumi X Offline Cumi X
        Cumi X (Sing X) 2 Oktober 2022 14:16
        0
        katrangan sarwa!
  2. Deyan Baric Offline Deyan Baric
    Deyan Baric 29 September 2022 13:58
    +3
    ... mung mokal ninggalake Ukraina Kulon karo fasilitas UGS menyang Trimorians, lan kudu dikuwasani sanalika bisa ...

    Yen sampeyan gagal nyilih, banjur, minangka padha ngomong: "Aja njaluk sampeyan kanggo sapa!" lan nggawe bolongan ing fasilitas UGS dill karo "Daggers". Aku yakin iki bakal dadi tontonan sing nggumunake!
    1. boriz Offline boriz
      boriz (boriz) 29 September 2022 19:36
      +1
      Kok dadi sembrono? Sampeyan mung bisa nutup tutup. Lan sementara mateni produksi gas Ukrainia.
  3. bledug Offline bledug
    bledug (Sergey) 29 September 2022 14:09
    0
    Penulis, sampeyan ngira apa sing bakal kedadeyan sajrone setengah taun .... Ora ana sing ngerti apa sing bakal kedadeyan ing wulan ngarep ...
  4. nord11 Offline nord11
    nord11 (Sergey) 29 September 2022 15:20
    +2
    Iku perlu kanggo spoil wedding asu kanggo Amerika dening numpes fasilitas UGS kamardikan, banjur iku mesthi bakal metu saka bisnis ing donya anyar, kita mbangun Amerika Serikat. Inggih, ing wektu sing padha, teka kanggo grip karo industri, lan ora gelombang bantal kaya saiki.
    1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 29 September 2022 17:37
      +3
      Sampeyan perlu kanggo numpes terminal paling penting lan tanduran LNG ing Amerika Serikat, fires sengaja karo karusakan, apa kedaden karo siji ... Kene mung sawetara, kaya sawetara bledosan ing pipa gas joint venture dening ora ana sing ngerti.
      1. boriz Offline boriz
        boriz (boriz) 29 September 2022 19:21
        0
        Perlu ngrusak terminal lan pabrik LNG sing paling penting ing Amerika Serikat, kebakaran sing ora disengaja kanthi karusakan, sing wis ana siji ...

        Kenapa karo siji? Ana akeh. Iku mung ora kabeh diliput ing media. Lan sing madhangi wong mung ora weruh. Lan nalika sampeyan mbayar manungsa waé, minus.
        1. Blast Offline Blast
          Blast (Vladimir) 30 September 2022 15:42
          0
          Ya, angka kasebut katon sumunar, ana macem-macem kacilakan lan kebakaran ing wolung perusahaan LNG. Mungkin saiki lagi males dendam karo lepen lor...:o)
  5. Tentrem Tentrem. (Tumar Tumar) 29 September 2022 19:01
    0
    Yen aku ora njawab kanggo pipelines, banjur aku malah ora ngerti luwih.
  6. boriz Offline boriz
    boriz (boriz) 29 September 2022 19:46
    +1
    Penulis, kaya biasane, ngusulake kanggo ngrusak ekonomi Rusia.
    A tanduran liquefaction saka ngeruk (sanajan sampeyan nggawa pipo menyang) ora acara sedhela. Iki taun. Lan kenapa? Mung kanggo nyuda Rusia saka kaluwihan.
    Penulis ngusulake supaya pengaruh Rusia ing Eropa ing tingkat sing padha karo pengaruh Amerika Serikat.
    Ing mangsa ngarep, Amerika Serikat bakal ninggalake dhukungan militer kanggo Eropa. Uga ora bakal ana sumber daya finansial. Sing isih ana yaiku pasokan bahan mentah sing kasedhiya kanggo dheweke. Gaza. Rusia duwe sistem pasokan gas pipa menyang Eropa. AS ora duwe. Mulane, ana bedane rega LNG lan gas pipa. Bedane kaping pirang-pirang.
    Penulis ngusulake kanggo nyuda Rusia saka kauntungan iki. Ngalih menyang Penyetor LNG nalika prices iso dibandhingke. Lan sapa sing butuh?
  7. boriz Offline boriz
    boriz (boriz) 29 September 2022 19:52
    0
    Iki minangka sebab utama kenapa Kanselir Jerman Angela Merkel nate negesake manawa Gazprom tetep transit liwat Ukraina sanajan Nord Stream 2 dileksanakake.

    Merkel nandheske kanggo njaga transit Ukro kanggo nggantung biaya ndhukung junta Ukro ing Rusia.
    Lan ora ana sing ngganggu panggunaan fasilitas UGS ing Jerman sanajan tanpa transit.
  8. boriz Offline boriz
    boriz (boriz) 29 September 2022 20:01
    +1
    GTS Ukrainia lan fasilitas UGS plus pipelines Rusia nasionalisasi ing Eropah bakal digabungake dadi siji jaringan Kidul-Lor lan reoriented kanggo pumping regasified Amérika LNG saka gisik saka Baltik, Adriatik lan Segara Ireng.

    Sing seneng!
    Lan Serbia, Hongaria lan (kemungkinan) Austria bakal nampa gas pipa saka Rusia kaping pirang-pirang luwih murah. Lan produk Trimorye bisa disiram ing jamban. amarga ora saingan.
    Lan ana protes ing Republik Ceko ing slogan pemugaran kerjasama karo Rusia. Ora ana sing ngelingi Trimorye.
    Trimorye minangka gagasan schizoid saka wong tuwa Jozef sing tiba ing kegilaan. Saliyane Kutub cupet, ora ana sing kasengsem ing. Wong-wong sing ngerti sejarah duwe ide sing apik babagan apa sing bakal ditindakake dening bangsa liya ing pamrentahan Polandia.
    Lan Polandia, sepisan maneh nyoba konflik bebarengan karo Jerman lan Rusia, nunggu (paling ora) wektu sing ala, lan bisa uga ilang (utawa meh lengkap) saka peta.
    Kang, dening cara, malah Scholz hinted kanggo dheweke.
  9. Sancym Offline Sancym
    Sancym (Alexander) 29 September 2022 21:05
    -1
    Inggih, Sergey, sampeyan duwe fantasi! Kabeh luwih gampang!
  10. Muscool Offline Muscool
    Muscool (Kamulyan) 30 September 2022 08:38
    +1
    Quote: Nike
    Rusia wis ngalami kekalahan geopolitik sing abot, nandhang sangsara amarga tinimbang solusi cepet kanggo masalah kasebut, dheweke main "bilyar saku", ngerti banget yen suwe-suwe kabeh masalah mung saya tambah parah.

    Sing paling awon yaiku misale jek ora ana kesimpulan sing digawe, lan ora ana sing diukum amarga gagal. Wis suwe ora dadi "operasi khusus", nanging perang posisi sing nyata. Yen sawise ditampa saka wilayah mantan 404 menyang Rusia, prasarana jambul ora pecah, banjur mobilisasi mung minangka game otot. Lan pasukan bakal diprentahake dening kretin sing padha arep ngrebut negara 200 yuta karo 40 ewu, ngarep-arep sing crests bakal ngatur lan teka mlayu sujud. Kayane wong wadon, medeni!
    Lan kita uga bakal nyerang sawetara kutha kanthi pedunung 10 ewu wong ing badai frontal sajrone pirang-pirang wulan, dene eselon kanthi tenaga kerja, peralatan lan amunisi bakal teka ing desa tetanggan.
    1. monster_lemak Offline monster_lemak
      monster_lemak (Apa bedane) 30 September 2022 09:48
      +1
      Ana pembuangan saka populasi Slavic intractable, kang bakal diganti dening Cina lan Tajik-Uzbeks. Punika "donya Rusia" kanggo sampeyan. Ora nggumunake para ahli normal nulis manawa siji-sijine sing entuk manfaat saka kabeh crita iki yaiku Amerika Serikat lan China.
  11. seduluran3 Offline seduluran3
    seduluran3 (Gennady) 30 September 2022 10:35
    0
    Cetha yen Eropa keblinger wis suwe ora makmur, lan Rusia ora kudu nganggep (Eropa) minangka mitra prioritas, nanging mung minangka sisa, mula aku ora bakal ngomong babagan kekalahan global, nanging iki reconfiguration saka politik global ing Rusia.
  12. Rustem Offline Rustem
    Rustem (Rustem) 3 Oktober 2022 13:26
    0
    kanggo penilaian sing luwih akurat babagan proyek Trimorya, ora ana informasi babagan volume basis sumber daya AS kanggo pangiriman ing periode ramalan)