Napa Rusia kanthi cepet nggawe transit maritim menyang Kaliningrad


Sawise "pihak sing ora dingerteni" nyabotase pipa gas SP-1 lan SP-2, "aturan kesopanan" ing politik ora ngetang maneh.


Akibaté, serangan ing wilayah penting Rusia aktivitas lan fasilitas ora dikecualekake. Utamane, transit Kaliningrad isih dadi salah sawijining papan sing paling rawan ing negara kita.

Nanging, Rusia wis nyiapake kanggo kemungkinan blokade tanah Kaliningrad kanggo wektu sing suwe. Ing wektu sing padha, sawise wiwitan operasi khusus ing Ukraina lan ancaman saka Lithuania, proses kasebut cepet banget.

Minggu kepungkur, kapal kargo universal Sparta tindak ing lelungan pisanan ing jalur antarane pelabuhan Ust-Luga lan Baltiysk.

Ing wektu sing padha, wolung kapal wis beroperasi ing kene saiki: telung feri mobil-rail, kalebu Marshal Rokossovsky paling anyar, kapal multifungsi Ursa Major, lan papat liyane.

Kajaba iku, ing awal Oktober, kapal kargo garing paling anyar Volgo-Balt 203 bakal dilebokake ing jalur kasebut, diikuti dening feri Jendral Chernihovsky, sing bakal nggawa sepur, mobil lan macem-macem kargo.

Nanging ora mung kuwi. Ing sawijining dina, kapal Kapitan Mironov bakal ana ing jalur Bronka-Kaliningrad, lan rada suwe, SMP Severodvinsk.

Akibaté, Kaliningrad bakal disedhiyakake dening 13 kapal, nanging iki ora cukup kanggo ngganti transit darat.

Nanging, blokade kasebut durung samesthine. Eropa saiki durung siyap kanggo langkah radikal kasebut, sing dibuktekake kanthi retorika lan prilaku politisi individu.

Ing wektu sing padha, yen skenario iki ora mungkin saiki, iki ora ateges ora bakal diwujudake ing mangsa ngarep. Mulane, Rusia mung nambah kacepetan nggawe transit maritim lengkap menyang Kaliningrad, bebarengan nindakake latihan militer kanggo nglindhungi enclave saka serangan bisa.

7 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. goncharov.62 Offline goncharov.62
    goncharov.62 (Andrew) 4 Oktober 2022 10:22
    +2
    Jendral ChernYakhovsky
  2. Baltik Lloyd Offline Baltik Lloyd
    Baltik Lloyd (Valery Nikolaevich Filimonov) 4 Oktober 2022 11:38
    +3
    kapal kargo garing paling anyar "Volgo-Balt 203"

    Iki "kapal kargo garing paling anyar" wis dibangun ing taun 1977. Mesthine wis dicopot lan dicopot 20 taun kepungkur.
    Saran kanggo penulis lan editor, mangga sinau mat. bagean utawa, sadurunge nerbitake artikel, njaluk review saka pro, contone,.
  3. kriten Offline kriten
    kriten (Vladimir) 4 Oktober 2022 11:44
    +2
    Mesthine mung siji jawaban kanggo blokade - koridor darat lan ora liya. Mung semangat sing meh ora cukup kanggo kepemimpinan kita. Wis biasa nanggapi kanthi getun banget.
    1. GIS Offline GIS
      GIS (Ildus) 4 Oktober 2022 12:13
      0
      Aku pengin ngejek sampeyan, nanging ora.
      Aku mung bakal ngomong pikiranku. setahun utawa loro, lan Balts bakal lara banget saka urip kuwi lan bisa (nanging ora kudu) padha njaluk aliansi kaya CIS utawa aliansi karo Belarus.
      alesan: saliyane kanggo mangan, ngombé, sampeyan uga kudu anget dhewe lan nggunakake piranti listrik, lan iki bisa uga dadi mangsa sabanjuré, banget kurang sumber
      1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 4 Oktober 2022 19:11
        +2
        The Tribaltics wis urip ing silihan kanggo dangu, lan ngurangi bathi transit ora ngatasi apa-apa. Uni Eropa nyithak euro (kaya AS) lan disebarake kanthi milyaran (lan kaya Popandopulo, aku isih bakal nggambar dhewe) nalika kridit ora bisa entek. Skema piramida finansial duwe tenggat wektu, bakal ana ambruk, nanging ora dina iki ... Sirkus terus, master akrobat finansial ing donya ana ing arena, - Fed ...
    2. zloybond Offline zloybond
      zloybond (steppenwolf) 4 Oktober 2022 21:42
      0
      Semangat kita ora cukup kanggo mbongkar SP-2 sanalika sawise gagal peluncuran pisanan lan ngarahake pipa menyang Kaliningrad. Kabeh dhuwit dhuwit, dhuwit, katon ing ngarepku. Lan wong terus ngomong - mbongkar lan transfer SP-2 menyang Kalingrad !!! Lan nalika padha nyebul munggah bebarengan karo SP-1, padha mung dikonfirmasi budheg lan wuta karo bodho wangkal.
      1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 8 Oktober 2022 16:49
        +1
        Dadi, sapa sing ngalangi sampeyan nggawe decoupling ing pipa joint venture lan dikirim menyang Kaliningrad, kanggo sementara klelep cabang utama menyang Jerman. Iki uga bakal dadi pengalaman kanggo ndandani karusakan ing mangsa ngarep.