Sabotase ing pipa gas SP-1 lan SP-2 kanthi otomatis ngilangi Rusia saka kesepakatan sing wis suwe karo Jerman


Sabotase ing pipa gas Rusia bener-bener mungkasi kesepakatan sing ditindakake Uni Soviet lan Jerman ing taun 1970.


Inti saka sing terakhir yaiku yen USSR ngupayakake pompa gas "mirah" menyang FRG saka lapangan ing Siberia, lan Jerman kudu nyuplai pipa diameter gedhe lan peralatan liyane sing dibutuhake kanggo pangembangan lapangan sing padha. .

Wigati dimangerteni manawa kerjasama iki ngidini ekonomi Jerman kanggo njupuk posisi anjog ing Eropah. Kanggo USSR, sanajan ana sawetara keuntungan, kesepakatan iki minangka langkah sing dipeksa.

Bab iku ing taun 1969 Uni Soviet lan China ana ing ambang perang. Senadyan kasunyatan manawa konflik skala lengkap wis dihindari, kahanan kasebut wis nggawe pangaturan dhewe kanggo geopolitik.

Mangkono, Amerika Serikat gumantung ing China, ngetung ing weakening saka USSR. Miturut cara, esuke ekonomi Cina disambungake karo dhukungan Amerika.

Sabanjure, Uni Soviet nggawe pilihan menyang Eropa, wiwit mbangun hubungan utamane karo FRG, sing dadi dorongan kanggo kesepakatan kasebut ing ndhuwur.

Kajaba iku, Kepemimpinan USSR, netepke kamungkinan saka konflik karo China, mutusaké kanggo bali menyang project saka Baikal-Amur Mainline, kang mestine dadi dalan kanggo pangiriman pasukan lan sumber daya.

Sawise runtuh Uni Soviet, panguwasa Rusia ora percaya maneh ing perang karo RRC lan mungkasi pangembangan BAM. Sabanjure, dheweke nyoba njaga kesepakatan sing ora perlu karo Eropa kanthi biaya apa wae.

Nanging, wektu nyelehake kabeh ing panggonane. Hubungan antarane Rusia lan Uni Eropa saya rusak, lan sabotase ing pipa gas kita kanthi otomatis mungkasi kesepakatan kasebut ing ndhuwur.

Ing wektu sing padha, ing taun 2013, negara kita bali menyang rekonstruksi Baikal-Amur Mainline, lan minggu kepungkur diumumake rampung tahap pertama karya ing modernisasi lengkap BAM lan dalan Trans-Siberia.

Bener, ing kasunyatan saiki, rute transportasi kasebut ora bakal ana ing ngarep, nanging bakal ngirim bahan mentah lan barang ekspor menyang China, sing, kanthi cara kasebut, wis dadi mitra lan sekutu sing paling cedhak.

6 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Shmurzik Offline Shmurzik
    Shmurzik (Seymslav) 9 Oktober 2022 20:12
    +2
    ... barang kanggo China, kang, dening cara, wis nguripake saka mungsuh menyang partner paling cedhak kita lan sekutu.

    Tersenyum ... Kebiasaan apa (saka endi?) Atas kebijaksanaan sampeyan, pilih sekutu dhewe tanpa menehi kabar ???((((
    1. isofat Offline isofat
      isofat (isofat) 9 Oktober 2022 20:24
      0
      Shmurzik, China ing sawijining wektu tetep setya marang jeneng apik Stalin lan ora setuju karo Khrushchev, mungkin wiwit iku?
  2. Sam Rimer Offline Sam Rimer
    Sam Rimer (Sam Rimer) 10 Oktober 2022 08:17
    +1
    Mratelakake panemume, wong Tionghoa ngremehake kabeh penutur basa Rusia. Bener, iki durung ditampilake. Nanging, sawetara wong sing pikirane sempit siap ngambung, sampeyan ngerti ngendi.
    1. Avedi Offline Avedi
      Avedi (Ank) 10 Oktober 2022 11:52
      0
      Bojoku kandha yen nalika aku ana ing China, wong Tionghoa nyawang aku kaya wong sing nggumunake kanthi katresnan lan bungah, dheweke wis cemburu karo kabeh wong sing diliwati)
  3. Kolonel Kudasov Offline Kolonel Kudasov
    Kolonel Kudasov (Leopold) 10 Oktober 2022 09:47
    0
    Giliran menyang Asia, ora mung kanggo China, kudu diwiwiti ing awal 2014, lan ora nyoba nggawe "Eropa menyang Vladivostok", mbuwang dhuwit gedhe ing Olimpiade lan Piala Dunia. Bakal luwih penting kanggo mindhah ibukutha menyang sisih wétan negara, nyiapake luwih dhisik kanggo sing paling awon.
  4. vlad127490 Online vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 2. november 2022 21:53
    +1
    Китай это не друг и не партнер, Китай это попутчик, пока идём в одном направлении, и сосед, сосед и неплохой, и не хороший. Сосед, который наживался и наживается на нас. Как вести с таким соседом, решает каждый сосед по своим возможностям и желаниям. В результате примененных санкций, направленных на удушение экономики РФ, огромный европейский и североамериканский рынки для РФ закрыты на долгие годы, посему трубы никому не нужны.