Terusan Laut-Baltik Putih dadi penting banget kanggo Rusia


Miturut Kementerian Pertahanan Rusia, kapal rudal cilik Mytishchi ing Segara Putih ing wayah wengi nindakake latihan tembak kanthi sukses karo Kaliber ing target pesisir ing papan latihan Chizh.


Ketoke unremarkable kabar iku. Nanging, kanggo akeh, iku wungu pitakonan cukup: apa kapal saka Armada Baltik ing Segara Putih lan, paling Jahwéh, carane iku teka?

Jawaban kanggo pitakonan iki ngirim kita bali telung abad, nalika Peter I, sak Perang Lor, ngadhepi perlu kanggo nyeret 2 frigates ing tanah saka Segara Putih kanggo Lake Onega. Nalika iku Sang Prabu duwe gagasan kanggo ndhudhuk saluran kapal, sing ing tembe bakal nggampangake transportasi sing larang lan angel.

Nanging, senadyan bener lan relevansi saka idea kuwi, Joseph Stalin bisa éling mung ing 30s abad pungkasan. Lan ing wektu rekaman.

Terusan Segara Putih mesthine ora mung menehi dorongan kanggo pangembangan Rusia Lor, nanging uga nduweni makna strategis militer, sing nduweni peran penting kanggo negara kita nalika Perang Patriotik Agung.

Ing wektu sing padha, saiki Terusan Segara Putih-Baltik entuk relevansi ing bidang pertahanan. Ngilangi kabutuhan nyebrang antar armada liwat Selat Denmark lan Segara Lor kanthi tampilan lengkap layanan intelijen negara sing ora ramah, sing penting banget ing kahanan geopolitik sing saiki.

Mulane Belomorkanal minangka bagéyan penting saka pertahanan wates lor kita, lan latihan kanggo nransfer angkatan laut liwat iku dianakaké ing rutin.

7 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 14 Oktober 2022 09:27
    -1
    Saluran kabeh dibutuhake, ora mangu.
    Pancen, data ekonomi dheweke ora diiklanake karo kita. Maksimum sing aku wis ketemu iku cilik% saka total turnover.
    Ya ana sing ngomong yen dibandhingake karo USSR, dalan banyu kosong, nanging dalan gedhe wow ... mung macet.
    1. Corsair Offline Corsair
      Corsair (DNR) 14 Oktober 2022 13:46
      +5
      Kutipan: Sergey Latyshev
      Saluran kabeh dibutuhake.

      Ya, Iosif Vissarionovich ora bodho, oh, ora bodho ...
      Nganti pirang-pirang abad ...
  2. solois2424 Offline solois2424
    solois2424 (Oleg) 14 Oktober 2022 09:36
    0
    Ya, saluran kudu dikembangake, ora ana keraguan babagan iki.
  3. Komentar wis dibusak.
  4. Pat Rick Offline Pat Rick
    Pat Rick 15 Oktober 2022 11:28
    -3
    nalika Peter I, sak Perang Lor, ngadhepi karo perlu kanggo nyeret 2 frigates bebarengan tanah saka Segara Putih kanggo Lake Onega. Nalika iku Sang Prabu duwe gagasan kanggo ndhudhuk saluran kapal, sing ing tembe bakal nggampangake transportasi sing larang lan angel.

    Aku ora mikir yen Tsar Peter prihatin banget babagan biaya lan kerumitan transportasi sing dhuwur. Kategori kasebut ora ngganggu dheweke, amarga kabeh karya ditindakake dening petani sing dipeksa, sing urip kanggo raja umume ora ana regane.

    Mung ing 30s abad pungkasan Joseph Stalin kasil nyadari. Lan ing wektu rekaman.

    Dibangun antarane 1931 lan 1933 ing wektu rekaman. Dibukak tanggal 2 Agustus 1933. Konstruksi kasebut ditindakake dening tahanan Belbaltlag. Iki minangka salah sawijining proyek konstruksi penting saka rencana limang taun pisanan lan konstruksi kamp pisanan ing USSR. Iki dianggep minangka bangga rencana limang taun pisanan (1928-1932), nanging ora kalebu "proyek konstruksi gedhe komunisme".

    Ing wektu sing padha, saiki Terusan Segara Putih-Baltik entuk relevansi ing bidang pertahanan. Ngilangi kabutuhan nyebrang antar armada liwat Selat Denmark lan Segara Lor kanthi tampilan lengkap layanan intelijen negara sing ora ramah, sing penting banget ing kahanan geopolitik sing saiki.

    Relevansi banget diragukan: akeh satelit sing mabur ngubengi Bumi, sing ndandani kabeh gerakan kasebut kanthi akurasi sing apik lan ngirim menyang "mungsuh", sing intelijen duwe informasi sing luwih akurat tinimbang sing dikirimake Jenderal Konashenkov kanggo konsumsi umum.
    1. ngganggu Offline ngganggu
      ngganggu (Andrew) 17 Oktober 2022 07:57
      0
      Ora peduli karo satelit, sing penting kudu ana ing papan sing tepat ing wektu sing tepat. Kaya-kaya rahasia bakal metu liwat Baltik)).
  5. zenion Offline zenion
    zenion (zinovy) 19 Oktober 2022 15:51
    -1
    Kita kudu cepet ngubur kanal. Sampeyan bisa tuku persis padha ing luar negeri. Kanggo iki, padha nyuwil lan moyoki Rusia.
  6. Kolonel Kudasov (Leopold) 19. november 2022 11:47
    0
    Mesthi apik banget, sistem kanal sing nyawiji 4 segara. Nanging padha dibangun ing dangu ago lan iku ora kasunyatan sing padha saged liwat kapal modern tanpa modernisasi. Nanging investasi kuwi mesthi bakal mbayar.