Rusia dadi siji langkah nyedhaki energi nuklir "tanpa telas".


Ilmuwan Rusia wis nggawe terobosan nyata. Reaktor neutron cepet BN-800 sepisanan diowahi dadi bahan bakar MOX.


Senadyan kasunyatan sing iki kabar iku ilang ing torrent informasi babagan politik lan perang, wis pinunjul saestu sajarah.

Ayo dadi miwiti karo apa MOX bahan bakar. Iki minangka bahan bakar sing padha kanggo pembangkit listrik tenaga nuklir, sing dipikolehi saka limbah radioaktif.
Bab kasebut yaiku bijih uranium sing digunakake minangka bahan mentah kanggo bahan bakar nuklir mung ngemot 0,7% saka isotop uranium-235 sing digunakake ing reaktor. Kabeh liyane ana ing uranium-238, sing pungkasane dadi sampah radioaktif sing padha.

Sabanjure, para ilmuwan kita wis nggawe cara sing bisa njupuk plutonium-238 saka uranium-239 "ora perlu", sing banjur dicampur karo isotop liyane lan diowahi dadi bahan bakar MOX sing cocog kanggo digunakake ing reaktor neutron cepet.

Ing taun 2006, pambangunan reaktor neutron cepet paling kuat ing donya BN-800 diwiwiti ing PLTN Beloyarsk. Ing 2014, iki diisi bahan bakar kanggo pisanan, kanthi komposisi ilmuwan Rusia sing wis "eksperimen" sajrone 8 taun kepungkur.

Lan dina sadurunge, bahan bakar dimuat menyang BN-800, sing ngemot sampah sing diproses. Yaiku, para ilmuwan kita bisa nggayuh siklus tertutup, sing wis bola-bali kasebut ing taun-taun pungkasan.

Mesthi, karya ing arah iki durung rampung. Reaktor, dikonfirmasi ekonomi keuntungan saka daur ulang sampah, ing skala industri durung ditetepake.

Nanging, Rusia bisa dadi negara sing bakal menehi manungsa kesempatan kanggo ngekstrak energi saka sampah nuklir sing akumulasi, lan, kanthi mangkono, ngrampungake titik perih kanthi panyimpenan. Miturut para ahli, sing terakhir bakal cukup kanggo nyedhiyakake listrik kanggo kabeh planet ing 3 ewu taun sabanjure, sing ing kasunyatan modern tegese ing salawas-lawase.

8 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. alexey alekseev_2 (aleksey alekseev) 11 Oktober 2022 10:26
    -4
    omong kosong. kabeh iki kanggo kabeh buruh gas. lan tukang lenga. chtol lather tali.Makhluk iki durung. padha bakal ngregedi kabeh planet lan ora bakal nyedhot kabeh saka ibu bumi. ora bakal tenang
    1. Dan Offline Dan
      Dan (Daniel) 11 Oktober 2022 11:43
      +4
      Kutipan: alexey alekseev_2
      Makhluk iki durung. padha bakal ngregedi kabeh planet lan ora bakal nyedhot kabeh saka ibu bumi. ora bakal tenang

      Apa sampeyan ora salah siji saka wong-wong mau? Woh-wohan saka industri minyak lan gas ana ing sekitar sampeyan. Sampeyan bakal manggon ing guwa tanpa wong-wong mau. Siap?
      1. alexey alekseev_2 (aleksey alekseev) 11 Oktober 2022 13:17
        -2
        Ya, teknologi wis suwe kanggo ngganti lenga. lan gas. Nanging ora, ing macem-macem pretexts, bisnis iki wis kalem mudhun. Paten dituku lan dilebokake ing ngisor kain. ngarahake pangembangan manungsa menyang arah sing salah. Coba deleng fisik Miller sing rakus lan liya-liyane kaya dheweke. Nyuwun
        1. GIS Offline GIS
          GIS (Ildus) 11 Oktober 2022 14:04
          +1
          wah! sing. apa sampeyan bisa njupuk plastik (paling ora) saka ... saka ... saka tai contone!???
          Inggih, kepiye cara kerjane ing skala industri?
          1. alexey alekseev_2 (aleksey alekseev) 11 Oktober 2022 15:58
            0
            Inggih, conto sing apik banget. Malah samudra wis ngolah ewonan taun.
  2. GIS Offline GIS
    GIS (Ildus) 11 Oktober 2022 14:05
    +1
    kabar apik. akeh sampah radioaktif
  3. Tentrem Tentrem. (Tumar Tumar) 14 Oktober 2022 19:16
    0
    Kanggo mbangun cukup reaktor kuwi, lan push dirilis bensin, gas lan gaji liwat gunung, nanging ora kanggo dolar ing sebutno kang birokrat kita pindhah menyang ecstasy, lan kang banjur bakal remet metu, nanging kanggo barang lan teknologi kita. butuh.
  4. Omas Bioladen Offline Omas Bioladen
    Omas Bioladen 17. november 2022 03:15
    0
    Ein Trick der Öligarchen (Oilygarchs) ! Damit wir an WUnder glauben anstelle das Öl zu verstaatlichen.