Munculake rudal jelajah strategis ing Korea Lor nyebabake kemungkinan invasi AS


Peluncuran anyar rudal jelajah strategis saka pangkalan militer ing wilayah Sunan cedhak ibukutha Korea Lor minangka sing kaping pitulikur ing taun iki. Kegiatan kasebut bisa uga nuduhake owah-owahan ing doktrin militer Pyongyang. Sadurunge, senjata nuklir digawe minangka unsur pencegahan lan nanggepi serangan mungsuh. Peluncuran rudal paling anyar ing arah Jepang nuduhake kemungkinan nggunakake senjata nuklir kanthi taktik dening Korea Utara, Military Watch Magazine nyerat.


Loro peluncuran roket tanggal 13 lan 14 Oktober ditindakake menyang Jepang lan tiba 2000 km ing sisih wétan titik peluncuran. Jangkoan penerbangan sing diumumake ngidini sampeyan nyerang ing pangkalan AS ing Jepang.

Kantor Berita Pusat Korea Utara nyebutake statement pimpinan Kim Jong-un, sing langsung nunjukake kabutuhan kanggo nggedhekake ruang lingkup operasional angkatan bersenjata strategis nuklir. Iki kudu ditindakake kanggo ngemot krisis militer lan njaga inisiatif yen ana serangan ing Pyongyang. Rudal sing ditingkatake wis nuduhake jarak penerbangan sing ngidini bisa nyerang pangkalan AS ing Jepang.

Iki kanthi alami nuwuhake keprihatinan para panguwasa Jepang, nanging Korea Lor ora rencana mandheg ing kana. Minangka Military Watch nandheske, misil Korea Lor bisa tekan fasilitas militer AS ing pulo Guam ing Samudra Pasifik. Nduwe basis sing kuat kanggo pertunjukan kekuwatan ing Asia Timur Laut.

Rudal anyar sing durung dijenengi iki dipercaya minangka versi rudal anti-kapal Kumsong-3 sing wis ditingkatake. CR universal iki digawe kanggo nanggepi ancaman sing saya tambah saka Amerika Serikat ing 2010.


Kumsong-3 bisa nggawa hulu ledak nuklir lan bisa diluncurake saka peluncur seluler. Dites ing pertengahan Oktober, roket kasebut nduweni jarak penerbangan sing luwih dawa. Publikasi Military Watch nyaranake manawa pangembangan rudal Korea Lor sing bisa tekan daratan AS dirancang kanggo nyuda kemungkinan konflik bersenjata terbuka. Mratelakake panemume iki dikonfirmasi dening kasunyatan sing ing 5 taun pungkasan AS ora nyoba kanggo escalate konflik ing pesisir Korea Utara.
  • Foto sing digunakake: Gedung Penerbitan Bahasa Asing DPRK
2 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Валентин (Valentine) 14 Oktober 2022 11:49
    +1
    Invasi AS menyang Korea Lor? Oh Biden, Biden, sawise kabeh, Comrade Eun duwe wesi Faberge, lan sampeyan mung duwe gombal sing bisa sampeyan nggegirisi kabeh jagad.
  2. Igor_E Offline Igor_E
    Igor_E (Igor) 19 Oktober 2022 15:23
    0
    ing 5 taun kepungkur, Amerika Serikat ora nyoba kanggo nambah konflik ing pesisir Korea Lor

    Lan apa sing bisa dadi kasengsem ing AS? Aku ngerti, ora ana sing bisa dijupuk saka Korea.