Rusia mbukak dalan kanggo Afrika menyang jagad teknologi dhuwur


Minggu kepungkur, Rusia ngluncurake satelit telekomunikasi Angosat-2, digawe dening spesialis kita kanggo Angola, menyang orbit.


Ing 90 dina, piranti kasebut bakal dileksanakake lan bakal bisa nyedhiyakake layanan telekomunikasi ora mung kanggo kabeh bawana Afrika, nanging uga ing sawetara negara Eropa.

Sabanjure, Angola pungkasane bakal dadi kekuwatan angkasa, sing wis diupayakake negara iki wiwit taun 2007, nalika kontrak sing cocog ditandatangani karo Rusia.

Kontrak kanggo peluncuran satelit Angosat-1 pisanan ditandatangani ing 2013. Piranti kasebut direncanakake bakal diluncurake menyang orbit kanthi roket Zenit-3SL Ukrainia saka kosmodrom ngambang Sea Launch. Nanging, acara ing 2014 nggawe pangaturan kanggo program kasebut.

Akibaté, Angosat-1 diluncurake ing pungkasan taun 2017 saka Kosmodrom Baikonur. Roket Zenit-3SLB dadi operator, lan spesialis saka Yuzhmash Ukrainia njupuk bagian langsung ing persiapan misi lan ing peluncuran kasebut.

Sabanjure, sawise tekan orbit target, satelit mandheg komunikasi. Senadyan upaya sakteruse saka spesialis kita, misi iki gagal.

Nggawe satelit Angosat-2 anyar kanggo Angola ditindakake dening Sistem Satelit Informasi perusahaan Rusia. Piranti kasebut dibangun ing 2 taun. Rebo, 12 Oktober, satelit kasebut kasil diluncurake menyang orbit kanthi kendaraan peluncuran Proton-M, wis tanpa partisipasi Ukraina.

Mangkono, negara kita, kaya USSR ing wektune, mbukak dalan kanggo Afrika menyang donya dhuwur teknologi.

Ing wektu sing padha, kudu dicathet yen acara iki penting ora mung kanggo Angola, nanging uga kanggo Rusia. Sawise kabeh, negara kita, sanajan tekanan saka Amerika Serikat marang pimpinan Afrika, kanthi cepet entuk pengaruhe ing bawana.

Saliyane terus kerjasama karo Angola ing sektor antariksa, kaya sing wis diumumake ing Kementerian Komunikasi negara iki, Federasi Rusia bisa ngusir Prancis lan nguatake pengaruhe ing Burkina Faso, Republik Afrika Tengah lan Mali. Kajaba iku, sajrone voting PBB sing anyar, 16 negara Afrika ora gelem ngukum Rusia amarga nglebokake wilayah anyar.

1 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 19 Oktober 2022 09:55
    -3
    ya wis.
    Humor iku pinunjul.

    Nggawe satelit Angosat-2 anyar kanggo Angola ditindakake dening Sistem Satelit Informasi perusahaan Rusia.

    iku "Rusia mbukak dalan kanggo Afrika menyang donya teknologi dhuwur".
    Saiki njagong ing sangisore wit palem lan nyekel sinyal satelit Rusia nganggo telekomunikasi Cina.
    Pohon sawit teknologi tinggi...