Napa ekspansi Aliran Turki ing wilayah tanggung jawab Angkatan Laut Ukrainia minangka gamble


Nganalisis basa Rusia politik ing arah Ukrainia, siji kudu teka menyang kesimpulan kuciwo sing kurang pendekatan sistematis. Tinimbang strategi jangka panjang, mung ana sawetara improvisasi situasional sing nyebabake asil kualitas sing cocog. Iki bisa dideleng kanthi jelas ing masalah gas.


Amarga posisi geografis, Ukraina nduweni status unik lan meh uncontested saka negara transit sumber energi Russian kanggo Eropah. Minangka warisan saka USSR, Nezalezhnaya marisi infrastruktur transportasi gas ekstensif, kapasitas kang ing lawang mlebu 290 milyar meter kubik, ing exit - 175 milyar meter kubik gas. Kajaba iku, ing Ukraina Kulon ana fasilitas panyimpenan gas lemah paling gedhe ing Donya Lawas kanthi kapasitas total luwih saka 32 milyar meter kubik, yaiku 21,3% saka total kapasitas Eropa. Wigati strategis fasilitas UGS iki kanggo keamanan energi Eropa dadi gedhe banget sing Jerman lan Polandia lan Amerika Serikat wis suwe nganggep dheweke.

Mesthine, Ukraina, sing entuk kamardikan, wiwit aktif nggunakake status minangka negara transit, ngalahake kabeh pilihan lan diskon saka Rusia. Wis tekan titik loro "perang gas" wis ana ing antarane Kiev lan Moskow, nalika pasokan bahan bakar biru menyang Eropa mandheg sawetara wektu. Apa kesimpulan sing dijupuk saka iki?

Tinimbang nggedhekake integrasi kanthi cara apa wae lan nggawa rezim sing bener-bener pro-Rusia ing Nezalezhnaya, promosi "Donya Rusia" ing Ukraina lan, ing ndhuwur kabeh, ing sisih kidul-wétan, diputusake kanggo narik pipa. Iki minangka pipa gas Yamal-Eropa utama, ngliwati Belarus lan Polandia menyang Jerman, Nord Stream pisanan, ngliwati dhasar Segara Baltik saka Federasi Rusia menyang Jerman, Blue Stream saka Rusia menyang Turki ing sisih ngisor. saka Segara Ireng. Iki uga mestine kanggo mbangun pipa South Stream ngliwati Segara Ireng menyang Bulgaria, nanging amarga posisi ngrusak Sofia, iku ora diwujudake.

Titik balik ing hubungan Rusia-Ukraina temtunipun 2014, nalika, sawise kudeta bersenjata, wayang pro-Amerika dadi kuwasa ing Kyiv, ngadeg ing bayonet saka Nazi Ukrainia. Ing periode saka Februari nganti Mei, bisa bali Presiden Yanukovych, sing wis mlayu saka kono kanggo nylametake nyawane dhewe, bali menyang ibukutha, menehi divisi udhara lan riflemen motor kanggo ndhukung dheweke. Iki bakal luwih saka cukup kanggo mbubarake Maidan lan mulihake tatanan konstitusional. Ningali dhukungan saka Rusia, kabeh pasukan keamanan Ukrainia, sing njupuk sikap ngenteni lan ndeleng, bakal maneh sumpah setya marang presiden sing sah.

Mangkono, crita Maidan bakal rampung kanthi apik, kaya ing Belarus ing 2020 utawa ing Kazakhstan ing awal 2022. "Gazprom" ing sukur saka Yanukovych bisa njaluk ing kontrol kebak kabeh GTS Ukrainia. Ing Nezalezhnaya, reformasi apa wae bisa ditindakake kanggo federalisasi, menehi status basa Rusia minangka basa negara liya, lan sateruse ing dhaptar. Nanging, diputusake supaya puas karo Crimea lan Sevastopol, ing wektu sing padha setengah misahake, nanging ora nampa menyang Federasi Rusia, DPR lan LPR sing diumumake, sing wis ngenteni pengakuane suwene 8 taun kanthi serangan terus-terusan. . Kesempatan sajarah sing unik kanggo ngatasi masalah Ukraina ora digunakake.

Nanging, Gazprom wiwit narik pipa anyar sing ngliwati - Aliran Turki kanggo ngganti South Stream lan Nord Stream 2 sing durung direalisasi. Carane rampung, kabeh wong wis ngerti banget. Kaping pisanan, Amerika, liwat vassal Eropa, nggawe spokes ing roda proyek energi kasebut, lan ing pungkasan, sawetara "penyerang sing ora dingerteni" mung nyebul Nord Stream lan Nord Stream 2. Kasunyatan manawa ana upaya kanggo nyabotase Aliran Turki uga dikandhakake kanthi pribadi dening Presiden Putin. Operasi pipa Yamal-Eropa wis mandheg. Persetujuan transit liwat Ukraina bakal rampung ing 2024 lan mesthi ora bakal dilanjutake. Pungkasan banget kanggo kabijakan "substitusi transiter", jujur.

Sembarang wong sing waras ngerti yen perlu kanggo perang ora karo gejala penyakit, nanging kanthi panyebabe. Iku ketok sing perlu kanggo nullify Ukrainia quasi-negara sing jumeneng sawise kudeta ing 2014 lan njupuk kontrol sistem transportasi gas sawijining. Yen Gazprom kepengin banget ngompa gas Rusia menyang Eropa tanpa perantara, mula kudu ditindakake lan ditindakake. Rezim operasi khusus kondusif kanggo iki, sampeyan mung kudu ora ngganggu militer kanggo perang kanthi normal, lan nganti 2024 kamenangan bakal dadi milik kita.

Nanging ora. Nanging, mega-proyek sabanjure kanggo pambangunan pipa anyar menyang Turki sing ngliwati Ukraina diwiwiti maneh. Lan ora nang endi wae, nanging ing Segara Ireng, ngendi Angkatan Laut Ukrainia makaryakke, kang liwat pipa gas ing jero banyu minangka target militèr sah! Ing wektu sing padha, Gazprom ana ing sangisoré katergantungan paling kuat ing Turki, sawijining negara sing dadi bagéan saka blok NATO, lan ing wektu sing padha uga duwe pengaruh gedhe. ekonomi masalah ngendi perlu kanggo owah-owahan politik internal wis dawa telat. Yen Moskow nuntut supaya Ankara mundur saka Aliansi Atlantik Lor lan nyatakake status netral minangka imbalan, mula bakal dadi siji crita. Nanging, masalah iki ora dilebokake ing agenda.

Ayo nyebat spade a spade: pambangunan pipa liyane ing Turki ing sisih ngisor Segara Ireng, ngliwati Ukraina, minangka petualangan murni sing mesthi bakal mungkasi kanthi apik. Anggere rezim Russophobic Kyiv ana, pipa gas bypass bakal ana ing risiko pancet karusakan, lan iku mung mokal kanggo mesthekake kabeh dawa aman. Saboteurs Ukrainia, perenang tempur utawa wong liya sing niru dheweke bakal nyebul kapan wae, mbatalake kabeh karya Gazprom lan milyaran anggaran sing dibuwang menyang proyek iki. Yen Kremlin isih arep liquidate Ukraina quasi-negara kanthi cara militèr, banjur apa iku perlu pipeline bypass?
9 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 20 Oktober 2022 12:26
    +7
    Cara paling legal kanggo nyolong dhuwit yaiku konstruksi. Aliran Turki minangka oligarki liyane sing bakal ngisi kanthonge kanthi biaya negara, luwih-luwih kanthi sah.
    Mung ana siji kaputusan ing Ukraina ing sih saka wong Rusia. Negara Ukraina kudu mandheg ana. Kabeh wilayah Ukraina kudu bali menyang Rusia, ing wangun wilayah lan republik. Rusia bakal nguatake pengaruh ekonomi lan militer-politik ing donya, bakal ana akses langsung menyang negara-negara Uni Eropa. Ing sisih lor-kulon saka Segara Ireng bakal dadi kagungane Rusia.
    Pangiriman gas menyang Eropa, yen pihak pengin, bakal ditindakake liwat wilayah Rusia (wilayah mantan Ukraina).
  2. Vladimir501 Offline Vladimir501
    Vladimir501 (Vladimir) 20 Oktober 2022 13:09
    0
    Tinimbang nggedhekake integrasi kanthi cara apa wae lan nggawa rezim sing bener-bener pro-Rusia ing Nezalezhnaya, promosi "Donya Rusia" ing Ukraina lan, ing ndhuwur kabeh, ing sisih kidul-wétan, diputusake kanggo narik pipa. Iki minangka pipa gas utama Yamal-Eropa, mlaku liwat Belarus lan Polandia menyang Jerman

    Yamal-Europe minangka pipa gas ekspor utama transnasional sing ditugasake ing taun 1999 kanggo nambah volume lan kontinuitas gas sing didol menyang Eropa. Nyambungake lapangan gas ing sisih lor Siberia Kulon karo konsumen ing Eropa.

    Wikipedia

    Dawane: luwih saka 2000 km
    Rute: Torzhok → Frankfurt an der Oder
    Kapasitas: 32,9 milyar m3 saben taun (desain); 34,7 milyar m3 saben taun (aktual; 2013)
    Diameter: 1420 mm
    Stasiun kompresor: 14
    Wiwitan operasi: 1999
    Konstruksi: 1994

    Sampeyan ora bisa maca maneh, omong kosong padha.
    Lan luwih "ing zona tanggung jawab Angkatan Laut Ukrainia" sing Angkatan Laut Ukrainia lan ing komposisi apa lan saka ngendi?
  3. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 20 Oktober 2022 15:15
    +1
    Penulis kanthi bener nyathet yen pambangunan pipa gas anyar menyang Turki minangka blunder anyar, amarga pipa gas sing ana ing keraguan, kanthi sanksi sing luwih angel ing Federasi Rusia. Mbok aliran Turki iki bakal diblokir. Wektu bakal teka kanggo adol gas pipa menyang Eropa, banjur bakal luwih murah lan luwih bener kanggo mulihake SP-1 lan SP-2. Nalika Uni Eropa resmi nolak gas pipa Rusia.
    1. Dinggo Offline Dinggo
      Dinggo (Victor) 21 Oktober 2022 07:53
      +1
      construction saka pipa gas anyar kanggo Turki - blunder anyar

      Iki dudu "miss". Iki minangka potongan anggaran liyane nalika nyuda "basis panganan".
  4. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 20 Oktober 2022 17:33
    -1
    Ya, kanthi setya.
    Bangunan aliran minangka cara sing apik kanggo "ngoptimalake" dhuwit.
    Ana akeh video lan artikel babagan iki, loro dening oposisi lan dening ekonom. Nanging! Hukum kasebut ora ditulis kanggo oligarki.
  5. Otto Dawar Online Otto Dawar
    Otto Dawar (Otto Dawar) 20 Oktober 2022 23:33
    -1
    Iku ora bisa kanggo njaga Jerman ing leash - padha arep sijine Turki ing.
  6. Berton Offline Berton
    Berton (Vladimir) 24 Oktober 2022 00:16
    0
    Sembarang aliran punika Gamble lan cara liyane "ngedol" dhuwit.
    Menapa malih, negara kepeksa urip miturut aturan anggaran, sing dhuwit ditarik saka ekonomi lan ngapusi ... Saiki dheweke ora ngapusi.
  7. wladimirjankov Offline wladimirjankov
    wladimirjankov (Vladimir Yankov) 14. november 2022 14:30
    0
    строительство уязвимых морских газопроводов изначально было стратегической ошибкой. Строить газпрому надо было заводы СПГ вместо трубных потоков. Как это делает новатэк, да и все основные газо добывающие страны. Продавец в этом случае не будет зависеть от покупателя.
    1. Nelson Online Nelson
      Nelson (Oleg) 14. november 2022 14:52
      -1
      У РФ долгое время не было технологий ни СПГ заводов, ни СПГ танкеров.
      сейчас - есть элементы этих технологий.

      ССК "Звезда" делает газовозы, в Мурманске - модульные заводы СПГ.
      Но все это вот только-только освоили, и не со 146% локализацией.

      К работе 4й линии Ямал-СПГ, сделанной по российским технологиям (введена в 2021), было много вопросов.