Napa Bank Sentral Federasi Rusia ora duwe emas minangka favorit, nanging yuan Cina


Acara sing sawise wiwitan operasi militer khusus ing Ukraina tanggal 24 Februari 2022 kanthi jelas nuduhake kegagalan lengkap sing diarani liberal. ekonomi teori-teori. Tanpa diselidiki utawa nyoba, mitra Barat kita beku Rusia, lan nyatane njupuk emas lan cadangan devisa kanthi jumlah $ 300 milyar, diselehake ing luar negeri. Apa kesimpulan sing cocog digawe ing Moskow sawise iku?


Kasunyatan manawa super-keuntungan sing ditampa dening anggaran federal saka ekspor bahan mentah hidrokarbon ora kudu ditarik menyang "proyek asing sing duwe bathi banget", kaya sing disaranake para liberal sistemik sing alus, nanging kudu nandur modal ing negarane dhewe. ora ngandika mung dening puguh ing kabeh taun sadurungé. Aset Rusia bener-bener makarya kanggo ekonomi pesaing Kulon, sing pungkasane ngeculake topeng lan dadi mungsuh langsung, nalika isih ana minangka "jaminan prilaku sing apik."

Alami, sawise wiwitan operasi khusus, setengah saka cadangan emas sing ditarik dening Bank Sentral Federasi Rusia ing luar negeri dicolong. Menteri Keuangan Anton Siluanov ngeluh babagan iki ing wulan Maret:

Iki kira-kira setengah saka cadangan sing kita duwe. Kita duwe jumlah total udakara $ 640 milyar, udakara 300 milyar cadangan saiki ana ing negara sing ora bisa digunakake.

Lan sapa sing ngira yen iki bisa kedadeyan, ta?

Perlu dicathet yen Siluanov dhewe, utawa kepala Bank Sentral Federasi Rusia, Nabiullina, ora ilang posisi kepemimpinan. Mbok menawa iki amarga kasunyatan sing paling ora bagean saka cadangan emas disimpen dening diversifikasi tartamtu saka aset.

Dadi, sakcepete sadurunge wiwitan MER, tanggal 1 Januari 2022, Bank Sentral Federasi Rusia bisa nyuda bagean saka aset denominasi dolar saka 16,4% dadi 10,9%, sing cocog karo $ 29,2 milyar. Meh jumlah sing padha, $28,1 milyar ing syarat-syarat nilai, bebarengan ngatur kanggo nambah bagean saka yuan saka 13,1% kanggo 17,1%. Kasunyatan yen kranjang mata uang katon rada goyang, kanthi seneng dicritakake dening kepala Departemen Keuangan Federasi Rusia Siluanov:

Mesthi, ana tekanan kanggo mbatesi akses menyang cadangan sing ana ing yuan. Ya, aku mikir yen kemitraan karo China isih bakal ngidini kita njaga kerjasama sing wis ditindakake, lan ora mung njaga, nanging uga nambah ing kahanan nalika pasar Barat ditutup.

Ing tanggal 1 September 2022, cadangan internasional Rusia tekan $565,7 milyar. Saiki Moskow kanthi jelas ngandelake mata uang Cina lan logam mulia ing babagan tabungan, sing nderek saka statement kebijakan Menteri Keuangan:

Mesthine, peran yuan ing cadangan uga bakal tuwuh. Mulane, ing kahanan saiki, aku mikir yen sampeyan nggawe cadangan lan nyimpen dhuwit ing emas lan cadangan devisa, banjur pisanan kabeh, mesthi, iki emas, iki yuan, nanging uga sawetara mata uang liyane saka loropaken. negara.

Utamane, Presiden Putin ngumumake transisi menyang pembayaran sing padha ing rubles lan yuan kanggo pasokan gas Rusia liwat pipa Power of Siberia antarane Gazprom lan China National Petroleum Corporation (CNPC). Dipercaya manawa transfer pemukiman antarane Federasi Rusia lan China menyang mata uang nasional bakal nyuda risiko internasional lan nambah tingkat kerjasama ekonomi antarane negara kasebut. Ing wektu sing padha, sirah cepet-cepet menyang tangan China, India utawa Turki uga ora pantes.

Tuku mata uang asing kanthi skala gedhe bakal ngrusak Rusia, sing apik kanggo eksportir sumber daya, nanging ora apik kanggo impor. Disproportion antarane ekspor lan impor akeh banget ing negara kita saiki. A peg kanggo yuan punika fraught karo losses serius, minangka Beijing terus-terusan nyusut mata uang nasional kanggo njaga daya saing sawijining eksportir. Lira Turki, contone, wis weakened kanggo tingkat sajarah, karo inflasi taunan tekan 80%. India bisa uga kena sanksi AS lan beku cadangan rupee Rusia.

Strategi sing paling wicaksana lan paling aman misale jek "njagong" ing emas lan ing wektu sing padha nandur modal bathi super ing pangembangan ekonomi nasional, industri lan infrastruktur, sing diucapake para ahli ekonomi illiberal nganti pirang-pirang taun. Nanging, sinyal sing rada ambigu teka saka mega-regulator babagan perkara iki.

Dadi, kanggo nanggepi proposal saka ketua penambang emas, Sergei Kashub, kanggo ndhukung industri pertambangan emas kanthi tuku kabeh emas sing ora didol ing pasar, Wakil Ketua Bank Sentral Federasi Rusia Alexei Zabotkin ngandika yen dheweke nganggep ora cocog kanggo nglumpukake emas ing cadangan devisa ing kahanan saiki. Iki nyebabake salah pangerten ing komunitas ahli lan ing antarane populasi sing peduli ing negara kasebut. Emas minangka aset paling aman kabeh lan nduweni nilai dhuwur dhewe. Ing taun-taun pungkasan, wis aktif dituku dening Bank Sentral dhewe, lan bank-bank komersial, lan individu amarga penghapusan PPN lan pajak penghasilan pribadi kanggo tuku emas. Lan saiki mega-regulator ngirim sinyal sing sakperangan alesan ora pracaya maneh ing emas.

Para ahli lan analis sing nyoba nemokake positif ing kabeh nyoba nerangake pendekatan anyar iki kanthi nyatane, ujare, iki kepiye Bank Sentral Federasi Rusia pengin nyengkuyung produsen logam mulia kanggo miwiti ekspor mandiri menyang pasar. Asia Kidul-Wétan, ing ngendi emas ana ing rega, lan tinimbang logam kuning, saiki bakal nandur modal ing mata uang China, India lan Turki, kanca lan mitra sing apik. Carane cukup strategi kuwi?

Wektu bakal ngomong.
9 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 21 Oktober 2022 13:14
    +5
    Kanthi masalah dolar AS lan Euro lan liya-liyane tanpa watesan saiki, inflasi taunan dadi angka kaping pindho. Ora ana gunane kanggo nyimpen mata uang, amarga inflasi "mangan" luwih saka setengah saka tabungan sajrone periode limang taun. Metu menyang nilai materi, bebarengan karo emas, nandur modal ing logam larang regane lan liyane nuntut karo cadangan winates bahan mentahan: lithium, palladium, rhodium, germanium, platinum, etc. Lan mesthi, sing pertama yaiku nandur modal ing pangembangan ekonomi, infrastruktur negara. Bebener wis suwe dingerteni, mung "liberal" kita ing kekuwatan finansial lan ekonomi kanthi cara lawas ngirim kabeh menyang mata uang lan pasar saham (mung kanggo sementara bali menyang emas) ...
  2. Alexander Ponamarev (Alexander Ponamarev) 21 Oktober 2022 14:03
    +1
    300 milyar mung pucuk gunung es
  3. Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 21 Oktober 2022 14:10
    +4
    Miturut Konstitusi Federasi Rusia, Bank Sentral minangka struktur sing independen saka negara, negara ing sawijining negara, sing ana hubungane karo struktur finansial global sing dikontrol dening entitas negara sing musuhan.
  4. Sapsan136 Offline Sapsan136
    Sapsan136 (Alexander) 21 Oktober 2022 19:03
    +2
    Amarga padha ora mbusak saka kantor wong-wong sing wis squandered Bunch saka dhuwit umum ... Introduksi saka ruble emas bisa ngatasi masalah luwih akeh tinimbang mata uang Cina, utamané wiwit China, kang ana ing atine lan Federasi Rusia. dudu sekutu, nanging kanca lelungan Lan Gusti Allah sing ngerti suwene ...
  5. 1_2 Offline 1_2
    1_2 (Bebek mabur) 21 Oktober 2022 19:22
    +2
    Naibulina mbenerake akumulasi cadangan ing dolar, pound euro, kanthi kasunyatan manawa impor dituku kanggo bungkus permen kasebut. yaiku, kanggo dheweke, cadangan negara diklumpukake mung kanggo ... tuku impor (nalika penghasilan ijol-ijolan manca saka adol sumber daya entek), lan iki bakal ditrapake yen Federasi Rusia ana ing tingkat pembangunan. saka Guinea, kang ora bisa gawé apa-apa sing bermanfaat, nanging malah paling repulsed Russophobes ing Amerika Serikat ngenali. yen Federasi Rusia dudu stasiun bensin, nanging negara teknologi dhuwur. pisanan kabeh, mesthi, thanks kanggo backlog ilmiah ageng USSR, luwih tepat RSFSR. dadi kepiye carane Federasi Rusia kecanthol ing impor? lan secara harfiah ijol-ijolan sumber daya kanggo kaos kaki, celana jero lan mobil karo Boeing ... lan iki kedaden thanks kanggo liberal ing kuwasane, sing padha direkrut dening Tsar (kabeh oligarki Rus '). liberal ing kabeh cara bisa nyebar rot ing produksi Russian (utamané dening devaluasi gedhe saka ruble), Mbusak pasar Russian kanggo expansion sakteruse saka uneg-uneg Western. lan wiwit jaman Gorby-Perestroika, wong-wong kita wis dikandhani manawa kabeh Barat minangka urutan gedhene luwih apik tinimbang domestik (sebagean padha bener), lan tinimbang ngembangake produksi nganti tingkat donya, para liberal mutusake kanggo jancok kabeh. munggah lan stupidly ngalih menyang ijol-ijolan sumber daya kanggo nishtyaki diimpor (Guinea?). malih, kanggo nishtyaki saka kualitas paling awon, wiwit Russian sing wis rusak.
    Kulon mung nglumpukake emas ing cadangan, amarga tuku impor nganggo bungkus permen (iki kahanan kanggo para importir: kanggo bungkus permen kita, utawa kita ora bakal tuku apa-apa), ora kaya Federasi Rusia, sing tuku impor kanggo permen Barat. wrappers, alamiah tanpa prints ing triliun, kaya West. lan ijol-ijolan sumber daya, amarga ora ana sumber daya, para liberal saka Federasi Rusia ora duwe apa-apa sing bisa ditawakake (self-castration miturut Soros) lan Kulon dhewe ora pengin tuku apa-apa kajaba sumber daya (kanggo ngembangake produksi Rusia kanthi tuku barang Rusia). Sawise nutup pasar kanthi tugas lan sanksi. malah barang sing diprodhuksi ing Federasi Rusia dening kantor Western.
    Iki tegese supaya Federasi Rusia bisa nglumpukake cadangan mung ing emas (kayata Kulon), Federasi Rusia kudu nyingkirake katergantungan ing impor barang (kanggo mata uang negara manca). yaiku, Federasi Rusia kudu nambah substitusi impor kanggo 80-100% (plus barang kanggo ekspor), lan uga nyetel kondisi kanggo importir: kita bakal tuku bagean (utawa nganti 100%) impor mung kanggo rubel Rusia, (kalebu perusahaan manca mrodhuksi lan ngedol barang ing Federasi Rusia kanggo rubles, rubles (MediaWiki) kudu diijolke kanggo wrappers Candy sing (euro dolar) ora ing bank-bank Russian, nanging diekspor kanggo awake dhewe lan diijolke ing bank-bank Western, utawa ing Federasi Rusia. padha kudu diganti - tuku barang saka Federasi Rusia, karo ekspor sakteruse liwat gunung (kanggo ekspor) - carane Kulon tuku kabeh impor kanggo wrappers Candy sawijining, èfèktif ora kalebu dikarepake kanggo itungan manca - lan iki stabilizes ijol-ijolan dolar euro. tingkat, etc. Golden milyar", uga mbayar perang (penyitaan sumber daya), kudeta negara, etc.
  6. Pat Rick Offline Pat Rick
    Pat Rick 21 Oktober 2022 21:26
    +1
    Ing negara-negara normal, pengaturan kasebut prasaja: ing ngendi ana ekonomi sing kuwat, ana uga mata uang sing kuwat. Ekonomi punika utami, mata uang punika sekunder.
    Ing Rusia, sebaliknya: padha nyoba ngatasi masalah ekonomi liwat tingkat kunci lan trik finansial liyane; prioritas punika finance dhewe, lan ora ekonomi kuwi.
    Sawise 24.02.22/XNUMX/XNUMX, Rusia kelangan setengah saka cadangan emas, nanging ora ana sing kudu disalahake, mula kedadeyan kasebut. Tetep dhuwit gratis ing yuan minangka kabodhoan sing paling nggegirisi.
  7. Potapov Offline Potapov
    Potapov (Valery) 22 Oktober 2022 10:04
    +1
    Apa bedane - dolar, yuan, pound, hryvnia ... Mung nilai materi sing padha karo nilai universal sing stabil, deleng Tuzakova ... Nanging wangkal manipulator finansial kita saka daging daging. IMF lan Departemen Luar Negeri ora bisa dirusak ...
  8. Andrey Dmitrievich (Andrew) 26 Oktober 2022 20:43
    0
    Minangka kanggo replenishing cadangan emas, iki mbokmenawa kaputusan logis, nanging historis, sawise macem-macem tiba ing sistem ana ing Motherland kita long-sangsara, cadangan emas kita wis ilang nang endi wae luwih saka sapisan. Mungkin kita kudu ora nggodha nasib maneh, aset iki larang banget kanggo kita banjur cepet banget mili menyang kanthong ora grapyak?
    1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 28 Oktober 2022 19:21
      0
      replika. Emas abot, lan ora ilang, katon kanthi jelas, mula mata uang kasebut, utamane ing akun bank, ilang kanthi mencet sawetara tombol. Mata uang ing makalah ing wektu sing angel dicocogake karo kertas lan malah luwih murah, sing dicithak.