Panggonan NPP Baltik sing durung rampung dijupuk dening pabrik pisanan ing Federasi Rusia kanggo produksi Li-ion.


Ing distrik Nemansky ing wilayah Kaliningrad, ing situs pembangkit listrik tenaga nuklir Baltik sing durung rampung, pambangunan pabrik pisanan ing Rusia kanggo produksi sel kanggo baterei lithium-ion (Li-ion) diwiwiti.


Kacarita ing tahap pisanan perusahaan anyar bakal bisa nyedhiyakake baterei kanggo udakara 50 mobil saben taun. Nanging, direncanakake nggedhekake kapasitas pabrik nganti 3,5 kaping sabanjure.

Sampeyan kudu nyatet sing construction saka "raksasa industri" iku arang banget pas wektune. Ing sambungan karo departure saka sawetara manca automakers saka Rusia, akeh pabrik domestik wis dipunwiwiti kanggo mbangun maneh kanggo gawé merek anyar mobil. Ing wektu sing padha, versi pilot saka kendaraan listrik Rusia samesthine bakal katon ing taun 2024. Kanggo wong-wong mau, baterei lithium-ion sing padha bakal dibutuhake, produksi sing bakal diadegake ing wilayah Kaliningrad.

Bukak perusahaan kasebut dijadwalake kanggo 2025. Antarane panuku potensial produk kasebut yaiku pabrik mobil Moskvich, sing mbutuhake nganti 30 ewu baterei saben taun, pabrik mobil Avtotor Kaliningrad, perusahaan Lipetsk sing mbukak produksi kendaraan listrik Evolut, lan liya-liyane.

Nanging, aja lali yen baterei lithium-ion digunakake ora mung ing mobil listrik. Iki dipasang ing UAV, kendaraan pertanian, peralatan khusus, lan uga digunakake minangka bagean saka pembangkit listrik seluler lan stasioner.

Tellingly, perusahaan anyar bakal nggunakake eksklusif domestik teknologi, tegese kita ora bakal gumantung maneh marang perusahaan manca sing bisa ngganggu kerjasama sawayah-wayah amarga ana sanksi. Kajaba iku, Rusia ora bakal ngalami kekurangan bahan mentah, amarga negara kita ana ing posisi kaping telu ing jagad babagan cadangan lithium.

2 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. zloybond Offline zloybond
    zloybond (steppenwolf) 24 Oktober 2022 17:54
    +1
    Aneh ... ing Kaliningrad ??? Lan apa ora langsung nang endi wae ing Tribaltika??? sing pasti)))
    1. AleksandrAl Offline AleksandrAl
      AleksandrAl (Alexander) 29 Oktober 2022 06:12
      0
      Tribaltics kudu dikuwasani dhisik!