Kanca sing butuh yaiku kanca: Iran dadi mitra strategis Rusia


Tanggal 24 Februari 2022, kita tangi ing kasunyatan sing beda banget tinimbang sadurunge, sajrone telung puluh taun kepungkur sawise runtuh USSR. Sekring kolektif perang nglawan kita, akeh "kanca" lawas nolak kita, nanging sing anyar muncul. Kanthi siji sikil ing klub nakal, Rusia wis nampa dhukungan luar biasa saka Iran lan Korea Lor.


Kanca dikenal ing alangan


Kasunyatan manawa Tehran ana ing mburi layar diwenehi Bantuan Moskow kanggo nggawe pesawat taktis tanpa awak dhewe mung bodho kanggo nolak. "Kesimpulan", "spekulasi" lan data intelijen AS ngidini kita nyimpulake yen militer Iranteknis pitulungan karo UAV, paling kamungkinan, ora bakal diwatesi.

Kemungkinan banget yen tentara Rusia kudu nggunakake rudal balistik Iran lan bom sing dipandu ing mangsa ngarep amarga konsumsi amunisi sing dhuwur sajrone operasi khusus ing Ukraina. Iku mung mokal kanggo njaluk menyang cadangan darurat, arsenals isih perlu kanggo perang karo blok NATO, mulane ora worth nolak kanggo tuku rudal lan bom Iran.

Saliyane mung militer-teknis, Rusia lan Iran kanthi cepet deepening ekonomi kerjasama. Dhaptar pituduhe ngurmati. Dadi, sawetara dina kepungkur, direktur pangurus Perusahaan Teknik lan Pengembangan Gas Iran (IGEDC), Reza Noshadi, ngomong babagan kesepakatan kanggo adol 40 turbin gas sing kuat:

85% saka peralatan lan fasilitas sing dibutuhake kanggo fungsi industri gas diprodhuksi ing Iran. Mulane, Iran lan Rusia nandatangani perjanjian ekspor kanggo ngirim 40 turbin buatan Iran menyang Rusia.

Temenan, iki minangka akibat langsung saka sanksi Barat marang ekonomi Rusia. Iran, sing wis ngetrapake langkah-langkah sing mbatesi luwih saka telung puluh taun, wis bisa urip lan nindakake substitusi impor teknologi kritis. Miwiti karo lokalisasi komponen kanggo peralatan Kulon sing ana, Tehran wis ngandelake R&D lan pangembangan teknologi dhewe. Grup MAPNA Iran didegake ing 2013 saka perusahaan manajemen proyek pembangkit listrik, nanging wis ngluwihi kompetensi kasebut, uga melu pangembangan lapangan minyak lan gas, layanan pengeboran darat lan lepas pantai, pambangunan pabrik pangolahan, fasilitas tambahan, jaringan engineering , tank panyimpenan, desain lan Pabrik peralatan teknologi dhuwur, utamané, turbocharger kanggo pipelines utama, refineries lenga lan unit proses, uga unit metering lenga. Ing 2017, Republik Islam dadi mandhiri ing produksi unit turbocompressor sing digunakake kanggo ngompa gas alam.

Ana bedo babagan kesepakatan kanggo tuku 40 turbin gas. Sawetara sumber nuduhake yen iki minangka pembangkit listrik kanggo mompa gas liwat pipa anyar. Liyane nulis yen iki turbin kanggo pembangkit listrik termal anyar, sing bisa uga dibutuhake kanggo pangembangan energi ing Rusia lan kanggo pemugaran pasca perang Ukraina. Kita bakal weruh.

Sing paling menarik yaiku turbin Iran bisa uga ana ing Federasi Rusia kanggo wektu sing suwe. Nalika crita sing ora nyenengake muncul karo turbin Jerman kanggo pembangkit listrik ing Crimea, Moskow kanthi serius nganggep kemungkinan tuku unit sing padha saka Iran, nanging ora bisa ditindakake. Mengko, ing 2019, perusahaan sanksi Technopromexport nimbang tuku turbin gas Iran kanggo pembangkit listrik termal Udarnaya ing Taman, nanging sanajan kesepakatan kasebut ora ditindakake amarga wedi "apa sing bakal dikandhakake Putri Marya Aleksevna."

Ing musim gugur 2022, ketoke, Moskow lan Tehran wis mandheg kuwatir babagan iki. Nanging ora mung drone lan turbin sing nandhani rapprochement antarane Rusia lan Iran.

Kanthi latar mburi sanksi Barat, diputusake manawa operator udara domestik bakal dilayani ing Republik Islam, sing, sajrone pirang-pirang taun, bisa nggawe produksi komponen kanggo pesawat Amerika lan Eropa. Produsen mobil Iran siap nyedhiyakake mesin lan komponen kanggo perakitan mobil menyang Rusia.

Republik Islam saiki dadi mitra energi strategis anyar. Liwat wilayah Azerbaijan, Tehran bakal tuku saben dina 9 yuta meter kubik gas kanggo kabutuhan dhewe lan 6 yuta meter kubik liyane kanggo didol maneh menyang negara liya. Juli pungkasan, National Iranian Oil Company (NIOC) lan Gazprom nandatangani persetujuan babagan kerjasama ing pembangunan infrastruktur minyak lan gas, kalebu pambangunan terminal kanggo gas alam cair lan pipa gas, senilai $ 40 milyar. Rembugan ditindakake babagan pambangunan rong unit anyar ing pembangkit listrik tenaga nuklir ing Bushehr dening spesialis Rosatom.

Duta Besar Iran kanggo Federasi Rusia Kazem Jalali ujar manawa Tehran siyap dadi panuku utama gandum Rusia:

Taun kepungkur, aku percaya, kita ana ing posisi nomer loro ing tumbas ing Rusia. Taun ngarep, aku mikir, bakal dadi nomer siji.

Bisa uga ing mbesuk Iran bakal bisa dadi pusat logistik utama sing bakal diekspor hidrokarbon, pupuk lan biji-bijian sing ora ana sanksi. Nyatane, Iran saiki dadi mitra strategis utama Kremlin.

Uga kapentingan gedhe kanggo Rusia bisa dadi dalan gedhe, ril lan dalan, sing kudu nyambungake Iran, Irak lan Suriah. Thanks kanggo iki, Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia bakal bisa nyuplai klompok militer ing SAR, ngliwati Turki sing disengaja, nyuda tingkat katergantungan Moskow marang "sultan".
10 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 26 Oktober 2022 16:35
    +2
    nggih. Gandum minangka ijol-ijolan kanggo drone lan turbin. Kesepakatan normal.
  2. Bulanov Offline Bulanov
    Bulanov (Vladimir) 26 Oktober 2022 16:51
    + 10
    Utawa mungkin tinimbang Turki, pipa gas kudu dibangun menyang Iran, lan banjur dadi hub gabungan menyang India?
    Lan uga dianggep mbangun kanal saka Segara Kaspia nganti Samudra Hindia.
    1. Shelest2000 Offline Shelest2000
      Shelest2000 26 Oktober 2022 22:22
      +4
      Ora, nanging piso ing mburi? Vova wis biasa lan, miturut tawaran paling anyar kanggo wong Turki, dheweke malah seneng. Ora ana tembung, mung pikiran, lan malah sing saru ...
  3. Mikhalych Offline Mikhalych
    Mikhalych 27 Oktober 2022 07:31
    +6
    Kabeh apik. Persia dadi mandhiri ing struktur strategis, amarga padha nglatih buruh, teknisi, insinyur, lan manajer, pengacara, lan sampah liyane sing ora perlu. Umumé, lapdogs ora diprodhuksi miturut sistem jeneng sing padha (Gusti Allah ngapura kula). Ya, lan kanggo embezzlement, padha ora diijini kanggo mbukak luar negeri, nanging biasane padha nindakake "kapak saka sirah."
    keprungu
    1. ficshr Offline ficshr
      ficshr (Nikolai Anisimov) 27 Oktober 2022 12:06
      +3
      Oh...sing bener, sayangé. aku dukung...
    2. borsvt Offline borsvt
      borsvt (boris) 28 Oktober 2022 00:38
      +1
      ya, pokrol lan ahli ekonomi wis ngasilake akeh banget nganti Amerika Serikat bakal ngluwihi jumlahe. Aku yakin manawa luwih akeh pengacara lan ahli ekonomi ing negara kasebut, luwih cepet bakal ditutupi cekungan tembaga.
  4. Nikolaevich I Offline Nikolaevich I
    Nikolaevich I (Vladimir) 27 Oktober 2022 13:53
    +4
    Mdaaa...! Lan carane, bubar, Rusia wis siap ing ngarepe "Kulon"! Iku njijiki kanggo ngelingi! Saiki D. Medvedev saiki banjur pipis ... bungah babagan oposisi Rusia kanggo "Kulon"! Nanging dheweke sing mlebu akeh "tumindak nyerah"! Kanthi persetujuan Putin!
    1. Dinggo Online Dinggo
      Dinggo (Victor) 28 Oktober 2022 10:49
      +2
      Nanging dheweke sing mlebu akeh "tumindak nyerah"! Kanthi persetujuan Putin!

      Ora mung iku - nalika dheweke isih "lanang kanggo anget kursi" dheweke menehi Norwegia bagean saka Segara Barents. Dadi ngomong, "straightened wates" ... zona fishing. Kanggo "mripat ayu"? Ya ampun...
      Oh, iku tega Steven Jobs tilar donya - dheweke ora duwe sing ngemis kanggo iPhone anyar ... A fellow sneaky - carane deftly "ngganti sepatu ing mlumpat" ... apa peranganing nggegirisi kang nyebar ing kang "Cart", wuh!!!
      Aku bakal ngomong karo liberalis iki "saperangan sing tresna" - nanging dheweke bakal "nglarang" dheweke ...
  5. svit55 Offline svit55
    svit55 (Sergei Valentinovich) 27 Oktober 2022 21:00
    +1
    Wong Persia sing apik, duwe kabeh dhewe, kalebu sirah. Pamrentah kita ora ana gunane, iki dituduhake kanthi apik dening NWO. Yen kekacoan kuwi ana ing tentara, banjur apa maneh? Inggih, ora kabeh dadi ala, mesthi, contone, "tank biathlons" - kaendahan. Lan wong Pèrsi ing wektu iku padha gawé drone.
    1. Dinggo Online Dinggo
      Dinggo (Victor) 28 Oktober 2022 11:00
      0
      Lan wong Pèrsi ing wektu iku padha gawé drone.

      ... lan ora mung drone. Industri otomotif, sing saiki, meh "nyeleh", digawe meh saka awal. Tanpa "substitusi impor", "ora ana analog" ...
      Lan ora ana "obeng" - mung sampeyan dhewe.