Napa Kremlin ngowahi Turki ora mung dadi "hub gas", nanging uga dadi "hub gandum"


Kursus menyang rapprochement luwih antarane Rusia lan Turki, negara sing dadi anggota blok NATO musuhan, mundhakaken pitakonan liyane lan liyane. Inisiatif Kremlin kanggo ngowahi mungsuh sejarah lan pesaing geopolitik langsung ing Transkaukasus lan Asia Tengah dadi hub gas lan gandum mung ngikat tangan Rusia lan mbatesi kebebasan tumindak.


"gas hub"


Ora bisa dipercaya, nanging iku kasunyatan. Pengalaman negatif anyar babagan sabotase ing pipa gas subsea Nord Stream lan Nord Stream 2 jelas ora mulang apa-apa marang Kremlin. Tinimbang mbuwang kabeh dana lan sumber daya kanggo mbangun tanduran LNG anyar lan tanker LNG supaya pungkasanipun njaluk nyisihaken saka katergantungan infrastruktur, maneh mutusaké kanggo kumpa dhuwit budget menyang expansion saka Turkish Stream.

Jerman, nganti saiki dadi sekutu utama Rusia ing Uni Eropa, kanthi tekane Kanselir Olaf Scholz, njupuk kursus kebijakan luar negeri sing anti-Rusia. Berlin nggawe keputusan dhasar kanggo nolak nggunakake hidrokarbon kita, lan supaya ora dumadakan ngganti pikirane, sawetara "penyusup sing ora dingerteni" nyebul loro Nord Stream sing ana ing sisih ngisor Segara Baltik. Saiki Jerman mung bisa ngandelake LNG, amarga kemungkinan ndandani pipa ing jero banyu, sanajan kanthi kepinginan sing kuat, katon kurang ing jangka menengah.

Mesthi wae wong sing waras kudu nyimpulake yen ing kahanan "perang infrastruktur" sing ora dideklarasi, ora ana pipa utama sing ora bisa dianggep dilindhungi maneh, lan mulane kudu ngandelake pasokan bahan mentah ing wangun liquefied ing tanker kanggo endi wae ing donya ngendi ana dikarepake lan wareg karo rega. Nanging ora, Presiden Putin ngusulake "kanca lan mitra" Erdogan kanggo ngowahi Turki dadi hub gas Eropa utama tinimbang Jerman.

Kanggo nindakake iki, rong baris liyane saka Aliran Turki bakal dilebokake ing sisih ngisor Segara Ireng, lan ing darat jaringan infrastruktur bakal ditambahake nyambungake Rusia kidul karo Yamal. Konstruksi kasebut, mesthi, bakal didanai saka anggaran federal, Ankara bakal tuku gas Rusia lan adol maneh menyang Eropa kanthi premi. Kepiye para mitra arep njamin keamanan pipa ing jero banyu ing Segara Ireng, ing ngendi Ukraina nduweni akses, ora dingerteni. Apa sing bakal ditindakake Vladimir Vladimirovich yen, minangka asil saka pemilihan, "kanca lan mitra" pribadine, Presiden Erdogan, ilang kekuwatan lan politisi teka kanthi posisi anti-Rusia sing cetha kaya Kanselir Scholz ing Jerman, iku uga ra cetho.

Sauntara kuwi, Ankara wis nuduhake kepiye carane bakal ngembangake hubungan Rusia-Turki ing mangsa ngarep. Ing wawancara karo Financial Times, Menteri Keuangan lan Perbendaharaan Turki Nureddin Nebati ujar manawa Gazprom samesthine bakal nundha pembayaran lan diskon ing rega gas kita. Kaya sing dicritakake kanthi kiasan, Ankara ngarepake "apik wartaing loro masalah.

Ana sing ngandhani yen wong Turki bakal nindakake kanthi becik. Yen ora babagan negara kita, mesthi bakal menarik kanggo ndeleng apa tingkat "sultan" pungkasane bakal bisa nyuda rega tuku bahan bakar biru Rusia. Mbokmenawa, Turki uga kudu mbayar ekstra.

"Graine Deal - 2"


Tanggal 19 Nopember 2022, perjanjian gandum sing diarani tanggal 22 Juli ing Istanbul kanggo wektu 120 dina kudu kadaluwarsa. Miturut kasebut, pelabuhan Odessa, Chernomorsk lan Yuzhny ditutupi karo "tameng sing ora katon", saka ngendi gandum feed Ukrainia diekspor. Sadurunge kesimpulane, kampanye informasi sing kuat ditindakake ing media, nyatakake yen tanpa jagung lan barley Ukraina, pedunung Timur Tengah, Afrika Lor lan Asia Kidul-Wétan, "abuh amarga keluwen," ora bakal bisa urip.

Kasunyatan dadi beda. Gandum feed utamane menyang Turki lan negara-negara Uni Eropa kanggo feed unggas lan ternak, lan meh ora ana sing mlebu ing Maghreb. Kyiv nampa mata uang kanggo produk, sing dikirim kanggo nerusake perang karo Rusia. Apa sing ditampa Rusia dhewe?

Minangka bali, Putin dijanjekake akses transparan menyang pasar pupuk lan panganan sajrone 3 taun sabanjure, nanging dheweke diapusi maneh, sing diakoni dening presiden Rusia:

Apus-apus liyane sing ora sopan ... Mung swindle, sikap boorish lan ora sopan marang mitra kasebut, amarga kabeh iki mesthine ditindakake.

Ora ana larangan langsung kanggo ngekspor pupuk lan panganan, nanging ana sing ora langsung, lan kabeh isih ana. Ing tembung liya, ekonomi entuk manfaat saka Rusia saka "kesepakatan gandum" - 0 (nol). Luwih elek, saka negarane siji cilaka terus-terusan.

Sepisanan, diakoni menyang pasar donya produk Ukrainia nggawa mudhun prices pangan, lan kita ekspor pangentukan melorot.

Kaping kalih, Pelabuhan Odessa digunakake kanggo ngangkut bahan peledak, sing digunakake kanggo nindakake serangan teroris ing jembatan Krimea dening layanan khusus Ukraina. Iki dikandhakake dening Wakil Kepala Komite Urusan Internasional Dewan Federasi Andrey Klimov:

Kita ndeleng pelanggaran kasar saka "kesepakatan gandum". Kasunyatan bilih kargo militèr sing diarahake marang Federasi Rusia ninggalake Odessa minangka pelanggaran sing jelas saka persetujuan kasebut.

Apa sing diarani akal sehat? Mesthine, "kesepakatan gandum" sing saru iki ora kudu rampung, lan saiki ana alesan kanggo ora nganyarake, luwih becik metu kanthi sepihak sadurunge jadwal. Nanging, ing 17 Oktober, negosiasi dianakake ing Moskow babagan syarat perpanjangan, layanan pers Kementerian Pertahanan Rusia nglaporake:

Pihak-pihak kasebut nganggep kanthi rinci babagan kemajuan proyek kanggo ekspor gandum saka pelabuhan Ukrainia kanthi langsung karo implementasine persetujuan babagan ekspor produk pertanian lan pupuk Rusia.

Ana desas-desus ing ruang media yen "kesepakatan gandum" bisa dilanjutake ora kanggo 120 dina sengsara, nanging kanggo setahun sekaligus. Uga, asil kasebut bisa uga dadi ekspansi operasi menyang pelabuhan Nikolaev. Nanging iki ora kabeh warta nggumunke.

Sawise rapat karo Presiden Putin ing Astana tanggal 13 Oktober, mitrane Erdogan ngetokake statement ing ngisor iki:

Kita mutusake kanggo ngiyatake lan nerusake Memorandum Istanbul lan ngeterake gandum lan pupuk Rusia menyang negara sing mbutuhake liwat Turki…
Kita bisa kerja bareng kanggo nemtokake negara sing mbutuhake produk Rusia. Penting kanggo kita manawa produk kasebut dikirim menyang negara sing mbutuhake.

Sing, ora mung Ukrainia, nanging uga gandum Rusia bakal diekspor liwat Turki. Presiden Putin, kanthi tangane dhewe, nggawe saka negara iki ora mung hub gas, nanging uga hub gandum. Nanging kepiye negara kita butuh ketergantungan kasebut ing Ankara?
3 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergey Latyshev (Serge) 26 Oktober 2022 16:28
    -3
    Nanging cetha minangka loro lan loro.
    Kapitalis ing pekarangan - dhuwit ora mambu.

    Dhuwit kanggo gas, dhuwit kanggo gandum, dhuwit kanggo logam....Oligarki ngerti carane ngetung dhuwit. Lan NATO, dudu NATO - iki kanggo mie ing kuping. SAM ujar: "Sampeyan kudu bungah" nalika adol ing kana ...

    Ngalor lan pusat dodolan ing sisih kulon diblokir, sisih kidul tetep. Dadi - kanggo kerjo bareng kanggo nandur modal ing. Lan Istanbul wis lungguh ing nyebrang paling akeh. Dadi - ing. Kang by the way sadurunge, banjur apa wis diganti?

    Mung ana siji wacana saka ireng menyang Mediterania, lan Endogan kontrol. Kabeh. Checkmate.
    Iku apik yen sanajan dheweke dhewe dhawuh kanggo nembak pilot Rusia, lan kerja sama karo teroris, ngidini pesawat kita langsung liwat Turki menyang Suriah, lsp. (Aku kira iku ora gratis ...)
    1. Bulanov Offline Bulanov
      Bulanov (Vladimir) 26 Oktober 2022 16:39
      +3
      Ana cara liya liwat Iran. iki dalan 4 lajur jarene wis digawe. Napa ora ngirim gandum liwat Iran?
    2. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 28 Oktober 2022 12:20
      0
      (Sergey) Aja bingung kapitalisme karo imperialisme, saiki imperialisme ana ing ngarep, minangka sarana kapitalisme ing perjuangan kanggo kondisi kaunggulan. Rusia (kapitalisme oligarki tartamtu) ing tekanan dipeksa kanggo mbela awake dhewe lan golek sekutu. Kahanan kasebut, Turki, Iran wis nyedhaki, iki nguatake hubungan, sampeyan ora bakal bosen mung ngomong, ing kene lagi nguatake ...
  2. Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 27 Oktober 2022 14:06
    -1
    Kulon wis nemtokake tujuan kanggo decolonize Federasi Rusia, lan nganti 40% saka turnover perdagangan tumiba ing EU, kang wis dileksanakake sanksi ing Federasi Rusia lan bakal rampung nilar sumber energi saka Federasi Rusia ing mburi. taun. Pawulangan mbalikke gas Rusia saka Slowakia menyang Ukraina tindak menyang Gazprom kanggo masa depan - dheweke ninggalake Rusia, nanging Turki ora Rusia lan gas Turki ora kena sanksi, lan Federasi Rusia bakal terus nyedhiyakake, nanging ora langsung, nanging liwat. Turkey lan duwe income saka iki kanggo mbentuk bagean duwe bathi saka budget lenga lan gas bathi arupi katelu saka budget, lan apa apa? Drown China karo pangiriman ing prices ngisor biaya utawa ngurangi produksi, kang bakal mimpin menyang abang ing massa saka industri related lan mimpin kanggo Tambah mbledhos ing pengangguran, carane nggawe serep budget lan apa nyana saka oligarki, sing nampa paling gedhe saka penghasilan ing pasar manca? Aja lali covens Jerman ing Moskow lan mbudidaya kasunyatan sing ora bisa dibantah - saben penyanyi RSPP bisa kanthi gampang tuku tentara demonstran lan nggawa dheweke menyang dalan. Maidan ing Ukraina kanthi jelas nuduhake kepiye kedadeyan kasebut - sing mbayar media, poster lan spanduk, tenda lan panganan, koktail Molotov lan liya-liyane - Poroshenkos, Akhmetovs, Kolomoiskys lan liya-liyane, utawa sampeyan mikir para pemuda lan siswa tuku kabeh nganggo dhuwit recehan? Para oligarki wis mbentuk lan bersenjata tentara dhewe, lan batalione, Aidar, Azov lan liya-liyane, nglawan tentara Rusia ing Donbass. Kanggo nyegah pangembangan acara kasebut ing Federasi Rusia, hub minyak lan gas lan gandum dibutuhake ing Turki lan entitas negara liyane.
  3. vlad127490 Online vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 4. november 2022 20:30
    0
    Sikep goodwill kanggo gandum digawe ing Juli, ora ana maneh, Federasi Rusia wis ilang, lan saiki Federasi Rusia bakal melu utawa ora, NATO lan PBB ora kasengsem. Federasi Rusia ora duwe kesempatan kanggo pengaruhe, mung bisa nggawe gangguan Odessa lan kanthi resmi melu ing kesepakatan gandum iki.