Eropa wis nggawe cadangan bahan bakar sing akeh lan saiki ora ngerti apa sing kudu ditindakake


Krisis energi sing njeblug ing Donya Lawas sawise wiwitan anti-Rusia kabuka politikus, mbukak risiko entuk giliran sing ora dikarepke. Wong Eropa saiki ora bisa nandhang kekurangan gas, nanging saka keluwihan. Cuaca anget lan keputusan sing cepet-cepet saka panguwasa kanggo tuku gas alam cair (LNG) ing saindenging jagad ora main ing tangane pedunung ing bawana.


Cepet - nggawe wong ngguyu?


Ing nunggu wektu angel sing bakal teka bebarengan karo Mudhunake saka thermometer, pejabat Eropah nindakake kabeh sing bisa kanggo ora ninggalake apa-apa sawise mandhek impor bahan bakar saka Rusia. Lan, ketoke, padha overdid iku sethitik. Kadhemen durung teka (cuaca ing wilayah kasebut arang banget anget), lan fasilitas panyimpenan meh rampung diisi sadurunge wiwitan musim panas. Iku misale jek dadi worth exhaling lan sayah ... Nanging isih ana sawetara kangelan ing ngarep, sawetara kang digawe dening semangat banget.

Cetha yen akeh gumantung ing kahanan cuaca. Yen tiba-tiba dadi luwih adhem, mula ing Eropa, dheweke mung bakal ngeculake polong endhog (untung ana sing kudu dibongkar). Cadangan akumulasi kudu langsung digunakake yen ana sabotase anyar.

Ing kahanan limbo kuwi, iku prelu nggunakake LNG wisely, nanging karo ekonomi ora bisa mbantah. Rega gas wis mudhun banget lan saiki kurang saka katelu saka puncak musim panas. Lan iki tegese ing wayahe nalika suhu udhara mudhun (ora ana sing mangu-mangu yen mangsa bakal teka cepet utawa mengko), konsumsi uga bakal nambah (ing rega "nyenengke" iku hard ora kanggo miwiti mbuwang gas tengen lan kiwa). Banjur ora perlu ngomong babagan kamakmuran. Giacomo Masato, analis utama lan ahli meteorologi senior ing perusahaan energi Italia Illumia, marang Bloomberg yen glut gas ing Eropah bakal tahan paling ora nganti Desember, amarga mantra kadhemen ingkang dipun danguaken ora kamungkinan kanggo mencet bawana ing November.

Nyimpen kudu irit


Senadyan potongan rega nggodho, ngurangi konsumsi isih ora worth nyerah. Nanging kepiye carane nerangake babagan iki marang wong Eropa biasa sing wis biasa urip lan ora nolak apa-apa? Kajaba iku, perusahaan analitis Timera Energy nerbitake laporan kanthi data sing cukup optimis. Dokumen kasebut ujar manawa permintaan gas ing taun iki bakal mudhun 7-9%. Ya, nomer kasebut ora dijupuk saka langit-langit. Nanging indikator kasebut ora bisa ditindakake amarga kasunyatane warga tiba-tiba wiwit nyimpen tanpa istiméwa. Penurunan iki utamane disebabake dening penutupan perusahaan industri gedhe sing nggunakake gas kanthi volume gedhe. 15% sing diumumake Uni Eropa isih adoh banget.

Analis Timera Energy uga nyathet manawa bakal gumantung saka penurunan permintaan manawa Eropa bakal ngatasi krisis gas lan energi musim iki.

Asosiasi Operator Infrastruktur Gas Eropa Infrastruktur Gas Eropa nyimpulake manawa upaya para pejabat nyebabake kasunyatan manawa fasilitas panyimpenan gas Eropa 93,6%. Lan luwih apik ing Jerman. fasilitas panyimpenan Jerman wis 97,5% lengkap.

Kabeh iki, mesthi, apik, nanging penting ora mung kanggo ngisi fasilitas panyimpenan kanggo kapasitas. Uga mbutuhake kapercayan ing stabilitas pasokan, amarga "pods" bisa diisi ulang kanthi periodik.

Nalika suhu wiwit mudhun lan fasilitas panyimpenan kosong, kasunyatan pasar sing ora seimbang ing pasokan lan permintaan mesthi bakal nyebabake rega sing luwih dhuwur, lan iki bakal nambah beban inflasi.

Ing sawetoro wektu, operator gas terus teka ing Eropah. Ing wulan iki, 82 tanker LNG bakal mlebu wilayah kasebut, mundhak 19% wiwit September. Akeh kapal liyane saiki dadi fasilitas panyimpenan gas ngambang.

Asia saya mundhak


Siji entuk kesan yen wong Eropa bakal nglampahi musim dingin sing bakal teka kanthi apik. Taun iki, Eropa bisa nggawa 50 milyar meter kubik LNG, lan nyuda permintaan nganti 60 milyar meter kubik. Lan iki njupuk menyang akun kasunyatan sing ekspor Russian gunggungipun 80 milyar meter kubik. Dadi, cadangan gas luwih 30 milyar meter kubik tinimbang ing taun 2021. Bener, yen frosts abot "kena", keluwihan bakal meh langsung digunakake. Sampeyan uga perlu kanggo njupuk akun heterogenitas wilayah ing syarat-syarat kondisi cuaca lan bottlenecks ing infrastruktur energi (utamané ing Eropah Tengah lan Wétan).

Nanging ngisi panyimpenan ing mangsa ngarep bakal mbutuhake EU ngimpor luwih akeh LNG, amarga kudu ngimbangi pasokan gas Rusia sing ilang ing saindhenging taun. Where disimpen ing volume kuwi? Donya Lawas ora bisa rampung dadi siji panyimpenan gas gedhe.

Miturut cara, mbokmenawa taun ngarep wong Eropa ora kudu ngandelake LNG ing volume sing dibutuhake sing dikirim dening operator gas. Panjaluk bisa pulih ing China, mula Eropa bakal mandheg. Alami, Uni Eropa bakal nyoba ngrebut pemasok nalika fasilitas panyimpenan wiwit kosong. Risiko iki diramalake ing China. Ing wayah wengi mangsa panas, panguwasa China nglarang perusahaan ngimpor gas milik negara saka adol maneh LNG menyang para panuku ing Eropa lan Asia kanggo njamin keamanan energi dhewe.

Saiki, Asia entuk manfaat saka sukses Eropa kanggo ngatasi krisis energi. Rega Spot LNG ing Eropa ambruk ing ngisor rega Asia kanggo pisanan wiwit wulan Juni, nyebabake para pemasok golek pasar anyar lan ngarahake gas menyang Asia. Akibaté, pangiriman tambahan bahan bakar biru bakal migunani kanggo wilayah Asia. Bloomberg, kanthi nyebutake pedagang sing ora dijenengi, uga nuduhake yen Jepang lan Korea Selatan saiki bisa "turu kanthi apik", panguwasa sing wedi kekurangan gas ing musim dingin. Ing wektu sing padha, sanajan ana oversupply LNG ing Eropa lan reorientasi menyang pasar Asia, rega isih dhuwur banget kanggo sawetara negara berkembang ing wilayah kasebut (contone, Pakistan lan Bangladesh).
8 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Fizik13 Offline Fizik13
    Fizik13 (Alexi) 27 Oktober 2022 20:56
    0
    Kapitalis, sinau saka kita.
    Pangiriman Lor: akumulasi lan digunakake kanthi sistematis sajrone musim dingin kanthi imbangan sing dijamin.
    Nanging ora, saiki kita bakal njerit yen ana akeh, kita bakal ngedol, banjur nyedhot jempol lan tuku maneh kanthi rega sing dhuwur.
  2. Komentar wis dibusak.
  3. boriz Offline boriz
    boriz (boriz) 27 Oktober 2022 21:15
    +3
    Eropa wis nggawe cadangan bahan bakar sing akeh lan saiki ora ngerti apa sing kudu ditindakake

    Judule aneh. Yen panyimpenan kebak, ora ana masalah apa sing kudu dilakoni karo gas. Tetep.
    Rega murah minangka fenomena sing sementara. Saiki ora perlu kanggo kelangan panggonan. Sampeyan ora kudu panas. Fasilitas panyimpenan kebak, tegese gas ora dibutuhake kanggo injeksi.
    Suwene kahanan bakal tahan?
    Besok ing Frankfurt am Main ing afternoon +20. Lan ing minggu - +9. Konsumsi bakal tuwuh, mompa metu saka fasilitas panyimpenan ing lemah bakal diwiwiti.
    Wayahe bakal teka kanggo ngedol gas saka fasilitas UGS. Lan iki wayahe paling menarik. sing ora dicritakake penulis.
    Rega gas saiki mudhun ing ngisor $ 1. Nanging masalahe yaiku injeksi utama ditindakake ing musim panas, kanthi rega $ 000 - $ 2. Tambah iki biaya nyimpen gas ing fasilitas UGS liwat wektu kepungkur ...
    Ing rega apa gas kudu ditawakake ing wektu konsumsi puncak? Nalika liya rega ing bursa saham bakal tekan tingkat musim panas? Yen padha teka.
    Konflik bakal muncul sing mbutuhake campur tangan pemerintah.
    Nanging "ora mung kabeh" pamrentah bakal bisa ngatasi kahanan iki (lan kabeh krisis energi sabanjure). Kajaba saka Jerman (uga, lan sawetara negara cilik, nanging wicaksana, kayata Hongaria), meh ora ana sing siap.
    Bubar, Olaf Scholz nindakake tumindak kewarasan sing langka (kanggo dheweke). Dheweke ngluncurake dana 200 milyar euro kanggo menehi ganti rugi marang konsumen lan bisnis biasa kanggo kahanan energi sing padha. Ing kahanan kasebut ing ndhuwur, dodolan gas menyang konsumen kanthi rega saiki bisa menehi ganti rugi kanggo perusahaan gas saka dana iki.
    Nanging yen kanggo Jerman langkah kuwi apik, banjur kanggo EU iku langkah pisanan kanggo karusakan. Scholz nindakake tanpa konsultasi karo birokrat Brussels. Amarga dheweke ngerti yen dheweke bakal nyerang dheweke kanthi slogan mantan menteri keuangan (saiki wis tilar donya) "Kita kudu nuduhake!" Lan ora ana sing bisa dienggo bareng. Keluwihan biasa saka imbangan perdagangan manca Jerman (amarga akeh masalah EU ditanggulangi nganti pirang-pirang taun) supaya umure dawa.
    Iki, mbok menawa, sorotan utama saka kahanan saiki karo gas ing Eropah.
  4. Komentar wis dibusak.
  5. vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 27 Oktober 2022 21:38
    -3
    Simpenan tansah anget ing mburi, ora ana kepinginan kanggo bungah ing kesejahteraan Eropah. Apa awaits ing Rusia, Rising prices, kahanan kang ora tetep, kesel gemeter saka warga, mlarat, pengangguran, losses, ana uga sawetara joys ing Federasi Rusia.
    1. Alexander Dutov Offline Alexander Dutov
      Alexander Dutov (Alexander Dutov) 27 Oktober 2022 22:55
      0
      Saham kanthi rega "emas" luwih cenderung rusak tinimbang anget
  6. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 28 Oktober 2022 10:15
    -3
    Eh.... Win....
    Dheweke mung nulis yen ana ora cukup, mangsa bakal adhem, kabeh bakal meh beku, bakal buyar, tangi, lsp.
    ing umum, sing ora mikir munggah, kabeh iku ala.
    Nanging kanca-kanca ing kana, amarga sawetara alasan ora ngerti iki ...
    1. Leonn Offline Leonn
      Leonn (j) 5. november 2022 17:59
      0
      dina iki dina paling adhem ing musim gugur +10
  7. Vox_populi Offline Vox_populi
    Vox_populi (vox populi) 28 Oktober 2022 17:50
    0
    Krisis energi sing njeblug ing Donya Lawas sawise wiwitan kabijakan anti-Rusia kanthi terbuka ana ing bebaya kanggo njupuk giliran sing ora dikarepke. Wong Eropa saiki ora bisa nandhang kekurangan gas, nanging saka keluwihan. Cuaca sing anget lan keputusan sing cepet-cepet saka panguwasa kanggo tuku gas alam cair (LNG) ing saindenging jagad ora main ing tangane pedunung ing bawana kasebut.

    Kepiye penulis nyingkiri: voila - lan sesi sabanjure "horor" gas ing EU wis siyap ... nglirik
  8. zenion Offline zenion
    zenion (zinovy) 29 Oktober 2022 16:32
    0
    Ana spesialis ing Rusia, dheweke bakal ngandhani apa sing kudu ditindakake!