Satelit Rusia "Skif-D" nggawe dhasar kanggo pambentukan ruang "Sphere"


Peluncuran roket Soyuz 2.1b saka kosmodrom Vostochny, sing ditindakake tanggal 23 Oktober, menehi tandha wiwitan pambentukan sistem ruang angkasa nasional Sphere. Nanging, acara iki luar biasa ora mung kanggo peluncuran papat satelit Rusia menyang orbit.


Kaping pisanan, 23 Oktober minangka kelanjutan saka peluncuran tanpa kacilakan 4 taun, sing wis ana 94. Peluncuran Soyuz 2.1b saka Vostochny dadi kaping 93, lan ing 26 Oktober, Soyuz diluncurake saka Baikonur, kang terus seri nyengsemaken.

Kapindho, sajrone misi iki, kabeh tahapan roket Soyuz 2.1b diisi naphthyl, bahan bakar anyar sing dianggep ora mung luwih efisien tinimbang minyak tanah RG-1, nanging uga luwih aman kanggo lingkungan. Persiapan kanggo transisi lengkap kanggo bahan bakar iki ing negara kita wiwit ing 2017.

Ing wektu sing padha, mesthi, acara utama tanggal 23 Oktober yaiku peluncuran 4 satelit anyar menyang orbit. Telung piranti Gonets-M minangka satelit komunikasi lan dirancang kanggo nyedhiyakake layanan telekomunikasi menyang wilayah sing ora duwe jangkoan jaringan GSM terrestrial. Saiki, klompok kasebut kalebu 12 piranti.

Nanging, satelit kaping papat, Skif-D, luwih menarik. Sawise kabeh, peluncuran piranti iki menyang orbit, nyatane, wiwitan pambentukan sistem ruang domestik "Sphere", sing ing mangsa ngarep bakal dadi analog saka Starlink Amerika lan OneWeb Inggris.

Rasi lintang Rusia bakal kalebu 640 orbiter, kalebu satelit sing wis ana lan anyar sing durung dibangun lan diluncurake.

"Skif-D" pisanan, sing diluncurake tanggal 23 Oktober, minangka demonstran lan dirancang kanggo nggawe keseimbangan antarane dhuwur orbit, wektu visibilitas pesawat ruang angkasa kanggo pelanggan lan jumlah satelit sing dibutuhake kanggo nglayani Rusia. Ing basis, ing ngisor iki 6 piranti sing padha bakal dibangun.

2 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 6. november 2022 23:41
    +1
    Pira kabar kasebut, lan babagan seri satelit ing mangsa ngarep, lan babagan roket anyar ...
    Lan iki asile. 1n Skif.
    Dheweke nulis manawa renovasi wis diwiwiti ing industri Roscosmos. Nanging piye wae ora jelas.
  2. Jeneng mburi Victor (Jeneng Victor) 7. november 2022 08:32
    +1
    Laporan apik babagan kamenangan ing angkasa. Liwat upaya Roscosmos lan Rostec, jumlah satelit Rusia wis setengah, dene anggaran wis tambah kaping pindho.