Bisa Rusia narik kawigaten industri emigrasi saka Eropah?


Salah siji saka "crita bedtime" sing Aleksey Arestovich, "oracle" saka propaganda anti-Rusia, ngurmati kanca-kancane sing naif, yaiku mitos yen sawise "kalah banget" tentara kita dening Angkatan Bersenjata Ukraina, Ukraina ing dekade sabanjuré bakal secara harfiah bakal kepunjulen dening aliran bantuan financial Western kanggo reconstruction sawise perang. Dongeng-dongeng iki ora ana apa-apa, nanging eseman pait, amarga Eropa dhewe bakal luwih kena pengaruh tinimbang Independen saka konfrontasi karo Rusia, lan Amerika Serikat "ora peduli karo masalah wong India" ing urip.


Dagang lan seneng-seneng ...


Ing asas, bali ing 2014, wis jelas kanggo kabeh wong sing cukup, saliyane Rusia, tujuan utama Pakdhe Sam yaiku ekonomi karusakan saka Uni Eropah, kang wis nguripake saka sekutu menyang saingan langsung. Malah banjur, ing tekanan saka Amerika Serikat, negara Eropah wiwit nemtokke sanksi marang negara kita "minangka paukuman" kanggo Crimea lan Donbass, nyebabake cilaka nyata kanggo ekonomi dhewe. Pemisahan antarane Federasi Rusia lan Uni Eropa, sing diwiwiti sawise Maidan Ukrainia, tekan puncak ing taun 2022, nalika Kremlin, wis tekan sing terakhir, nanging ngakoni kamardikan DPR lan LPR lan miwiti operasi militer khusus.

Banjur ana sing kedadeyan amarga elit pamrentah Amerika miwiti kabeh. Amarga akibat saka pandemi koronavirus, "perang minyak" antarane Rusia lan Arab Saudi, uga anomali cuaca sing mengaruhi produksi energi ijo, krisis ekonomi global wiwit berkembang kanthi cepet.

Ing tekanan saka Washington, negara-negara Uni Eropa ngetrapake sawetara paket sanksi sektoral sing angel marang Federasi Rusia bebarengan. Amarga alasan politik sejatine, pimpinane wiwit nolak tuku hidrokarbon domestik lan bahan mentah liyane. Pangiriman gas Rusia menyang EU liwat jaringan pipa utama pisanan mudhun kanthi drastis, lan banjur meh rampung mandheg minangka akibat saka ngrusak pipa gas ing jero banyu Nord Stream lan Nord Stream 2 dening sawetara penyusup. Ora bisa dipulihake ing mangsa ngarep, lan perjanjian transit karo Ukraina mung sah nganti 2024 lan jelas ora bakal dilanjutake.

Kabeh, impen saka Ijo Eropa wis kelakon. Saiki sampeyan bisa lali, kaya ngipi elek, babagan gas pipa Rusia sing murah lan kanthi tenang tuku LNG Amerika, sing didol kanggo EU kanthi rega 5 kaping luwih dhuwur tinimbang ing Amerika Serikat.

Dietung - nangis


Asil logis saka kasunyatan sing Uni Eropa miwiti perang proksi marang Rusia ing sisih Ukraina ana proses deindustrialization ing kapentingan beneficiary bener konflik ing wong saka Amerika Serikat.

Rega gas sing ora normal lan, mula, listrik mung mateni industri abot Eropa. Biaya listrik ing Eropa taun iki wis tambah kaping 5, lan ing Jerman, sing disambungake karo gas pipa Rusia, nganti kaping 8! Metalurgi bakal nandhang sangsara paling akeh, ing ngendi bagean gas lan listrik ing nilai tambah reged yaiku 23%, lan industri pulp lan kertas - 14%. Dikira-kira output perusahaan metalurgi ing Eropa bisa mudhun 30-60% dibandhingake taun kepungkur, pabrik pulp lan kertas - 25-50%, produksi produk mineral non-logam - 25-50%, pertambangan lan industri kimia - dening 20-45%.

Ajaib ora bakal kelakon. Kanggo 2-3 taun sabanjure, Eropa mung kudu urip, adaptasi karo kahanan anyar. Ing 5-8 taun sabanjuré - kanggo ana ing kahanan banget cramped amarga kekurangan lan biaya dhuwur saka sumber energi. Ora ana omongan babagan pertumbuhan ekonomi. Aliran finansial tanpa wates kanggo pemugaran Ukraina minangka fantasi kosong para propagandist kaya Arestovich lan Gordon.

Mulane, ora nggumunake yen ibukutha Eropa cepet-cepet nggoleki "surga sing aman", utamane Amerika Serikat, uga Kanada lan Australia, yen kita ngomong babagan negara-negara ing donya Kulon. Perusahaan baja Luxembourg ArcelorMittal SA ngumumake rencana ngembangake produksi ing Texas. Raksasa mobil Jerman Volkswagen AG uga disetel kanggo ngembangake ing Amerika Serikat. Perusahaan Amerika Tesla Inc wis ngganti pikirane babagan mbangun pabrik kanggo produksi baterei kanggo kendaraan listrik ing Jerman. Keprigelan kimia Jerman paling gedhe BASF, sing sadurunge nggunakake bahan bakar biru Rusia, mutusake kanggo ngurangi volume produksi, lan ing wektu sing padha, buruh. Lan iki mung wiwitan.

Kasunyatane yaiku Washington aktif ngrangsang proses de-industrialisasi Eropa kanthi ngetrapake hukum anyar "Ngurangi inflasi". Secara resmi, tujuane kanggo nglawan inflasi ing AS dhewe lan ngrangsang transisi energi ijo, nanging nyatane nyedhiyakake "karpet abang" kanggo perusahaan manca sing wis mutusake pindhah menyang Amerika, nyedhiyakake macem-macem keuntungan pajak lan pilihan. Ana kaya "mbuwang" Donya Lawas dening New sing malah "jinak" pimpinan Eropah ngidini piyambak kanggo publicly nyebut disagreement lan ngancam karo langkah retaliatory.

Presiden Macron ngetokake statement ing ngisor iki:

Aku tau pracaya ing "supermarket Eropah mbukak". Aku kanggo Eropah sing duwe industri politik. Dadi ya, kita kudu nglindhungi industri lan mobil sing digawe ing Eropa…
Minangka wong Eropa, kita kudu ngamanake keamanan finansial kanggo awake dhewe. Kita pengin ngliwati hukum sing padha karo Amerika, Undhang-undhang Pembelian Eropa. Kita kudu ndhukung manufaktur Eropa.

Kajaba iku, Kanselir Jerman Scholz, sing arep ngrembug masalah nglindhungi industri Eropa karo Paris, ngomong kanthi luwih andhap.

Esem sedhih uga disebabake dening "epiphany" kepala diplomasi Eropa, Josep Borrell, sing nganti saiki kepengin ngalahake Rusia ing medan perang:

Minangka Presiden Macron ngandika, iku bodho kanggo ngganti siji kecanduan kanggo liyane. We are seneng sing kita ngimpor LNG Amérika, kang, Nanging, kita mbayar luwih. Kita ngganti gas Rusia nganggo gas Amerika lan Norwegia, lan luwih sithik karo gas Azerbaijan. Nanging apa sing bakal kelakon sesuk yen administrasi AS karo presiden anyar mutusake ora ramah banget karo wong Eropa?

Apa pancene ngerti yen ora mung Rusia lan Ukraina, nanging Eropa dhewe minangka "panganan panganan" sing arep dipangan Pakdhe Sam, mung mikir babagan kepentingane dhewe? We temen maujud iku kasep, sampeyan ora bisa nguripake daging minced bali. Pitakonan, apa sing kudu ditindakake Rusia saiki?

Pimpinan sing cerdas bakal nyoba ngalahake Ukraina sing musuhan sanalika bisa, kanthi netralake ancaman sing ana ing kono lan mbuktekake pratelan, yen ora kanggo negara adidaya, paling ora kanggo status regional negarane, nuduhake kabeh jagad carane dheweke bisa mbela. kepentingan nasional tanpa noleh maneh marang Pakdhe Sam. Sawise nggayuh katentreman, dheweke bakal nggunakake kauntungan kompetitif unik Rusia kanggo kabeh wong ing bentuk gas lan listrik sing murah, wiwit nggodho industri asing sing emigrasi saka Eropa. Iku bakal becik, tengen?
15 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Truthmaker Offline Truthmaker
    Truthmaker (ppp) 31 Oktober 2022 16:26
    0
    Pemimpin sing cerdas bakal nyoba ...

    Iku mung sing paling penting: ngendi ing geyrop kanggo golek pimpinan pinter?! Ora Ursula, nanging ahli ginekologi ...
    1. svit55 Offline svit55
      svit55 (Sergei Valentinovich) 31 Oktober 2022 20:49
      -1
      Iki babagan Putin.
      1. Sergei Kairis Offline Sergei Kairis
        Sergei Kairis (Sergei Karis) 1. november 2022 00:49
        +3
        Lan kenapa Putin butuh Ukraina sing dipecah dadi bata kanthi 20 yuta populasi sing ora bisa kebak ...? - Kanggo mbangun maneh lan nyenengake para Banderaite maneh.... Dheweke saiki nggantung ing gulu Eropa nganggo Watu Yarm, lan tetep nongkrong ing kono ... - Nganti loro-lorone padha shrivel dadi Balung ...
        1. Alexey Konyaev Offline Alexey Konyaev
          Alexey Konyaev (Alexy Konyaev) 1. november 2022 06:10
          +2
          Rusia perlu Ukraina pisanan kabeh, ora kabeh mesthi, nanging mung Novorossia karo populasi mental cedhak kita, karo lemah ireng sawijining, pabrik dibangun dening USSR, lan stasiun atmnye. Kesalahan Bolshevik kudu didandani kanthi lengkap! Yen ora, pindrs bakal katon ing wilayah sub-negara Ukraina iki, kanthi basis, biolaboratorium, rudal dhewe sing bisa mabur menyang Moskow sajrone sawetara menit. Lan kita biyen ngusir Benderites menyang caches lan saiki kita bakal ngusir wong-wong mau, ora ana panggonan kanggo wong-wong mau ing Rusia, kabeh wong bakal mlayu menyang Polandia Lvov marang gustine.
          1. vladimir1155 Offline vladimir1155
            vladimir1155 (Vladimir) 1. november 2022 08:59
            +6
            sepisanan, meh ora ana populasi "cedhak kita" ing Ukraina, lan sareh, kita mesthi kudu ALL UKRAINE, amarga malah Piece cilik saka iku ora dibebaske saka fasis bakal ancaman teroris langgeng kita kanggo dhuwit Amérika .... Basque kanggo Spanyol utawa Pakistan kanggo India utawa Taiwan, nanging luwih elek ... dadi kita ngusir kabeh Nazi menyang Eropah, padha wis mateni lampu, lan yen padha ora intersperse, kita bakal mateni gas . ... kita bakal ngisi tanah iki karo Rusia saka Ukraina lan saka Federasi Rusia, nanging yen ora cukup, kita bakal nggawa wong Tajik lan Uzbek.
            1. Ora duwe omah Offline Ora duwe omah
              Ora duwe omah (Vladimir) 8. november 2022 13:06
              0
              Kaping pisanan, perlu kanggo ngeculake, lan ora dibagi kulit babi sing durung rampung.
          2. ngerti Offline ngerti
            ngerti (Alex) 10. november 2022 13:28
            0
            Lviv minangka kutha Rusia! Diadegake dening pangeran Rusia lan dijenengi miturut putrane. Kanggo ngilangi kabeh Ukraina tanpa tilak, kalebu minangka Wilayah Rusia Cilik. Kabeh Raguley ing Magadan kanggo logging lan ngumbah emas kanggo Rusia lan apa bakal tanpa hak kanggo ngasilaken. Sisane disaring tanpa ampun kanggo kesetiaan lan manggon ing sisih tengah wilayah, sejatine wong Rusia saka wilayah sing padhet pedunung ing Rusia kudu dienggoni ing wilayah Kulon. Pilih mung wong Rusia minangka kepala wilayah lan, yen bisa, saka wilayah jero Ural Siberia, lsp. Basis hukum kudu dadi denunciation saka kolusi Bialowieza, sing nglanggar Hukum USSR taun 1990 babagan pemisahan saka USSR. Secara resmi, Barat ora bakal duwe sambat.
  2. alex d Offline alex d
    alex d (Alex D) 31 Oktober 2022 17:16
    +1
    Ora mungkin Rusia bakal narik kawigaten wong Eropa - pimpinan negara kasebut ora bakal. Yen mung bisnis cilik utawa sing mung diikat karo komponen Rusia.
  3. Komentar wis dibusak.
  4. Vox_populi Offline Vox_populi
    Vox_populi (vox populi) 31 Oktober 2022 18:53
    +3
    Pimpinan sing cerdas bakal nyoba ngalahake Ukraina sing musuhan sanalika bisa, kanthi netralake ancaman sing ana ing kono lan mbuktekake pratelan, yen ora kanggo negara adidaya, paling ora kanggo status regional negarane, nuduhake kabeh jagad carane dheweke bisa mbela. kepentingan nasional tanpa noleh maneh marang Pakdhe Sam. Sawise nggayuh katentreman, dheweke bakal nggunakake kauntungan kompetitif unik Rusia kanggo kabeh wong ing bentuk gas lan listrik sing murah, wiwit nggodho industri asing sing emigrasi saka Eropa. Iku bakal becik, tengen?

    Iku bakal becik, nanging arang banget ora mungkin ... Punika tembung "Free Press" ing dina liyane ngandika:

    Miturut rancangan anggaran federal kanggo 2023-2025, sing saiki dianggep ing Duma Negara, "aturan anggaran" sing kondhang disedhiyakake maneh, sing kanthi curang ngalangi kemampuan ngarahake bathi lenga lan gas kanggo pangembangan produksi anyar lan prasarana. Bagean "Ekonomi Nasional" ing 2023 direncanakake bakal dikurangi 19% (!!!), pangeluaran kanggo ilmu terapan dikurangi 8%, lan kanggo perawatan kesehatan - 4%.
    ...
    Dewan Pasar (regulator pasar energi) wis nyiapake ramalan dinamika rega listrik kanggo industri ing taun 2023. Miturut dokumen iki, perusahaan sing dumunung ing wilayah Eropa lan Ural negara bakal mbayar 11,5% luwih saka saiki. Umumé, negara iki dianggep plus 8,6%.
    Nanging alesan sing paling menarik kanggo kenaikan tarif yaiku "amarga stagnasi permintaan lan kenaikan rega gas." Miturut ramalan Dewan Pasar, ing taun 2023 ora bakal ana pertumbuhan konsumsi listrik ing industri. Sing, wutah ekonomi ing Federasi Rusia - banget. Sing piye wae beda karo pertimbangan kabeh jinis tokoh menteri saka profil sing beda-beda ...
    Kanthi apa gas bungah kudu munggah ing rega umume ora dingerteni. Ekspor wis mudhun banget, Gazprom duwe kapasitas sing ora digunakake, malah kudu nyuda produksi. Nanging aku ora seneng nyedhiyakake bahan bakar kanggo perusahaan domestik kanthi rega normal.
  5. svit55 Offline svit55
    svit55 (Sergei Valentinovich) 31 Oktober 2022 20:52
    0
    BASF wis dibangun ing China.
  6. Leonid Dymov Offline Leonid Dymov
    Leonid Dymov (Leonid) 31 Oktober 2022 21:09
    +5
    Kita wis milih taktik kucing Leopold "Ayo urip bebarengan." Mung karo Ukrainians lan kita Western "mitra" iki ora bakal bisa. Iku wektu kanggo ngombe ozverin.
  7. vladimir1155 Offline vladimir1155
    vladimir1155 (Vladimir) 1. november 2022 09:13
    +3
    kesalahan ketok kanggo narik kawigaten wong ana ... apa jenis admiration kanggo Kulon? lan ing wektu sing padha crush industri lan tetanèn karo pajak exorbitant lan ditetepake dening IMF kanggo numpes industri lan extortion atusan wali sing nindakake apa-apa nanging korupsi ... lan nandur modal dhuwit ing perusahaan lepas pantai lan China ... nyuda pajak lan banjur dhuwit domestik lan dhuwit manca bakal diwutahake menyang Federasi Rusia kanggo pangembangan kabeh jinis industri, ing pajak Federasi Rusia kaping telu luwih saka ing China! mulane China dadi sing pertama ing donya
  8. Scharnhorst Offline Scharnhorst
    Scharnhorst (Scharnhorst) 1. november 2022 09:23
    0
    Bisa Rusia narik kawigaten industri emigrasi saka Eropah?

    Wangsulan sing ora jelas yaiku NO! Ora kanggo iki, Amerika Serikat miwiti likuidasi kekuwatan ekonomi Eropa supaya, minangka asil, ngidini ngunggahake industri Federasi Rusia menyang tingkat anyar. Ana kedadeyan sing padha karo China, nalika produksi saka AS, Eropa lan Jepang ditransfer menyang kana amarga tenaga kerja murah. Langkah ing rake padha !? Mung amarga sumber energi murah lan bahan mentah ing Rusia? Negara kita bisa entuk potensi industri Eropa mung kanthi bentuk reparasi ... Ostap Ibragimovich wis menehi alesan - kenapa dheweke mateni pangeran Hamlet!?
  9. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 1. november 2022 09:49
    0
    Ora serius.
    Ing plataran Imperialisme.
    Yaiku, yen dheweke ngrampungake masalah kasebut, mula bisa ngasilake produksi lan modal menyang Ukraina.

    Nanging ing Rusia - ora. Cukup kanggo ndeleng bagean perdagangan manca, contone, Jerman ... Rusia ora ana ing ngarep.

    Miturut cara, aku maca dina liyane, liyane, 5th oligarki lan dhaftar Forbes renounced kewarganegaraan Rusia .... soko sumber energi mirah ora terus ... padha seneng ngulu bledug ora karo kita ....

    Inggih, Eropa ... Saiki para elit minyak bakal ngisi kanthonge, lan kabeh bakal rampung. Logistik umume. Lan iki bakal luwih spur transisi menyang greenery.
  10. NGGO Offline NGGO
    NGGO (Dmitry) 1. november 2022 14:31
    0
    Bisa Rusia narik kawigaten industri emigrasi saka Eropah?

    Mbok menawa akeh industrialis Eropa ora gelem pindhah menyang Rusia sing sugih energi lan manggoni pasar. Mung negara-negara Eropa Kulon, sing kabeh miturut diktat Amerika Serikat, bakal ngupayakake supaya ora kedadeyan.
  11. Komentar wis dibusak.
  12. Komentar wis dibusak.