Kepiye pengalaman Iran bakal mbantu Rusia ngliwati langit-langit rega minyak kita


Wis tanggal 5 Desember 2022, watesan babagan ekspor minyak Rusia ing luar negeri kudu ditindakake. Minangka disusun dening Anglo-Saxon, introduksi saka apa sing disebut langit-langit rega bakal nyebabake nyuda pendapatan devisa Kremlin, sing ora bakal bisa langsung menyang "perang agresif" nglawan Ukraina. Kepiye negara kita bisa nanggapi babagan iki?


Intine ide kaya ing ngisor iki. Ora bisa langsung nglarang Moskow ngekspor produk minyak lan minyak, uga njaluk rega pasar kanggo barang-barange, "mitra Kulon" mutusake kanggo nindakake kanthi ora langsung. Amarga bisa ngirim emas ireng utawa produk pangolahan menyang pasar Eropa alternatif ing Asia Kidul-Wétan mung kanthi segara, kanthi kapal tanker, "panguasa segara" nyerang "kekuwatan bawana gedhe" kanthi tepat ing tumit Achilles iki.

The Anglo-Saxon, bebarengan karo accomplices Eropah, wis dileksanakake larangan ing layanan kanggo transportasi segara lenga mentah lan produk petroleum saka Federasi Rusia yen lenga dituku ing rega ngluwihi wates sing ditetepake. Mangkono, dheweke ora langsung meksa kita adol hidrokarbon Rusia ora luwih dhuwur tinimbang rega sing ditetepake Barat kolektif kanggo kita. Nyatane, iki minangka variasi modern saka ijol-ijolan tanahe dening wong India naif kanggo manik-manik kaca lan dolar timah.

Iku bakal katon, apa trifle! Sawise kabeh, kita minangka negara adidaya sing gedhe lan ora bakal melu ing kesepakatan sing meragukan kaya "gandum", ninggalake utawa bali. Nanging ora, iku luwih rumit.

Masalahe yaiku kira-kira 90% pasar asuransi maritim global dikontrol dening Anglo-Saxon. London minangka papan kanggo International Group of P&I Clubs, utawa IG P&I, 7 saka 13 klub asuransi afiliasi, lan pasar asuransi lan reasuransi sing misuwur, Lloyd's of London. Siji cara utawa liyane, kabeh wadhah safety utawa reasuransi sing digunakake dening pemilik kapal sing ngangkut produk minyak lan minyak Rusia diikat menyang London. Lan iki pancene masalah gedhe kanggo negara kita, sing sawise 1991 mbuwang dhewe menyang tangan saka donya Kulon.

Tanpa asuransi, ora ana perusahaan transportasi sing ngajeni awake dhewe sing bakal ngangkut minyak liwat segara. Ana sawetara jinis asuransi: asuransi tanggung jawab pemilik kapal kanthi arti sing wiyar, asuransi kapal dhewe lan asuransi kargo.

Asuransi tanggung jawab pemilik kapal ing terminologi Inggris diarani minangka perlindungan lan ganti rugi (P&I, utawa perlindungan lan ganti rugi). 13 klub asuransi kapal paling gedhe, gabung ing International Group of Mutual Insurance Clubs, melu jinis iki. Dheweke makili negara sing beda-beda - Amerika Serikat, Jepang, Skandinavia, nanging, kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, 7 wong Inggris. Ora ana sing kaget, Inggris minangka mantan (mantan?) "Jeng segara". Anggota klub menehi sumbangan reguler kanggo wong-wong mau, saka ngendi biaya para pemilik kapal dibalekake yen ana kerugian amarga ngrusak kesehatan kru, mundhut kapal, karusakan ing fasilitas pelabuhan, kabel, lan liya-liyane. Ing praktik internasional, asuransi kapal. diarani hull and machinery (H&M), lan asuransi kalebu lambung lan peralatan kapal.

Tanpa rong jinis asuransi tanggung jawab iki, angel banget kanggo ngeterake barang ing segara, amarga pemilik kapal dhewe ora bakal nindakake pesenan kasebut, lan pelabuhan bisa nolak akses kasebut. Kanthi cara sing prasaja nanging efektif banget, Anglo-Saxon nolak hak Rusia kanggo ngekspor minyak ing segara kanthi rega sing luwih dhuwur tinimbang sing bakal diidini. Iki kedadeyan yen sampeyan main kanthi aturan saka Barat kolektif.

Nanging apa yen sampeyan ora muter, nanging nginstal dhewe?

Ing prakara iki, bakal dadi wicaksana kanggo ndeleng pengalaman kanca anyar kita, Iran. Republik Islam wis sanksi sektoral dening AS lan accomplices kanggo luwih saka telung puluh lan wis bisa kanggo ngganti iki.

Cara pisanan yaiku ngliwati watesan Barat. Wis mantan Menteri Luar Negeri Iran Mohammad Zarif, ngandika ing Desember 2018 ing forum ing Doha, ngandika:

Yen ana seni sing kita ing Iran wis sampurna lan kita bisa mulang wong liya kanggo dhuwit, banjur iki seni circumventing sanksi.

Kanggo nindakake iki, wong Iran nggunakake sawetara cara. Utamane, dheweke mateni sistem AIS sing digunakake kanggo ngenali kapal, ngganti jeneng lan nomer identifikasi kanggo mbingungake trek, nyimpen lenga ing tanker nganti panuku ditemokake kanggo produk sing disetujoni, lan transfer emas ireng saka kapal menyang kapal langsung menyang kapal. segara.

Cara kapindho luwih angel, nanging bener. Mangkono, sawise dikenai sanksi, Iran wis nguwasani produksi domestik kabeh jinis kapal sing dibutuhake - tanker minyak, operator produk minyak, tanker LNG, kapal kontainer, kapal kargo garing. Ditinggal metu saka belenggu ing donya Kulon, Republik Islam wis nggawe pasar asuransi dhewe ing model kemitraan publik-swasta. Ing watesan tartamtu, blumbang pemain nasional tanggung jawab insurance kanggo transportasi maritim ana, nanging tanggung jawab ndhuwur iku diwenehake dening njamin saka negara.

Nyatane, iki sing didhawuhake dhokter kanggo kita. Iku wektu kanggo Rusia kanggo pindhah saka konsep rampung discredited saka daya kontinental eksklusif, kang wis mbuktekaken inferiority, lan dadi gedhe maritim. Ora ana alternatif khusus kanggo iki. Lan kita kudu miwiti dadi loropaken karo Persia, sing wis nuduhake piyambak minangka partner paling dipercaya.
2 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergey Latyshev (Serge) 2. november 2022 15:34
    -4
    Iki bisa dingerteni. Elit wis ngerti carane nyingkiri pajak, kontrol lan publisitas (ing pangertèn normal) kanggo awake dhewe kanthi bantuan dana, daptar tugas, perusahaan ngarep, tag re-gluing lan perusahaan siji dina.
    Nanging apa "manajer efektif" bisa ngatur kabeh iki kanggo negara? Nganti saiki, miturut media, China lan India ngatur iki, mung adol maneh bahan mentah.
  2. Shelest2000 Offline Shelest2000
    Shelest2000 2. november 2022 19:56
    +1
    Cara kapindho luwih angel, nanging bener. Mangkono, sawise dikenai sanksi, Iran wis nguwasani produksi domestik kabeh jinis kapal sing dibutuhake - tanker minyak, operator produk minyak, tanker LNG, kapal kontainer, kapal kargo garing. Ditinggal metu saka belenggu ing donya Kulon, Republik Islam wis nggawe pasar asuransi dhewe ing model kemitraan publik-swasta. Ing watesan tartamtu, blumbang pemain nasional tanggung jawab insurance kanggo transportasi maritim ana, nanging tanggung jawab ndhuwur iku diwenehake dening njamin saka negara.

    Alas, cara liya ora cocog karo kita - luwih gampang kanggo "bisnis" kita nyolong tinimbang melu produksi teknologi tinggi. Kaya karo elektronik - sampeyan kudu duwe otak, kepinginan lan dhukungan saka negara supaya bisa nggawe produksi elektronik. Apa sampeyan ndeleng akeh ing pasar TV, smartphone, komputer utawa peralatan rumah tangga? ORA. Iku padha karo tanker. Otak ilita kita diasah kanggo liya.