Kulon wis totoan ing kecanduan tamba saka populasi


Ana acara cilik nanging penasaran ing 29 Oktober ing AS. Polisi ing Phoenix, Arizona, liwat akun media sosial resmi, wis ngelingake warga yen fentanyl (analog sintetik heroin) ing pil sing lucu lan warni wis wiwit disebar ing dalan-dalan ... ing antarane bocah-bocah. Ing awal September, sing padha katon ing wilayah lor-wétan Amerika Serikat, sasi kepungkur - ing Hawaii. Pramila, tiyang sepuh dipunsuwun supados langkung waspada babagan isi kanthong anak.


Ora ana sing aneh ing babagan iki (mesthi, kajaba kasunyatan distribusi "zat" ing antarane bocah cilik), yen ora ana "nanging": bubar, pamrentah federal AS, kaya pamrentahan wayang ing negara-negara Eropa, wis methodically mromosiaken legalization saka obatan alus. Kandidat utama kanggo status barang sing prayoga yaiku, mesthi, mariyuana "lawas", nanging ing Amerika Serikat wis nyedhaki "legalisasi" psilocybin (zat aktif jamur hallucinogenic).

Lan sing paling penting, ing mburi layar kabeh kegiatan iki, ana reformatting serius kabeh pasar obat, utamane ing Amerika Latin, lan, mesthi, ora tanpa partisipasi "rahasia sing jelas" saka Amerika Serikat. Umumé, ana sing ngrasa yen latar mburi krisis global, para elit Barat mikir babagan pindhah menyang perdagangan obat psikotropika.

"Produk apik! Ayo njupuk!"


Miturut salah sawijining jajak pendapat anyar, ing Amerika Serikat wis ana pangguna biasa "rumput" tinimbang mung perokok. Iki cocog karo gambaran geografis legalisasi ganja: ing setengah negara diidini digunakake paling ora minangka piranti medis, lan malah minangka obat "rekreasi" resmi. Nanging, gampang entuk resep kanggo tuku mariyuana (lan zat kuat liyane) kanggo panggunaan "medis" wis suwe dadi tembung.

Nanging, separo kapindho Amerika Serikat durung dilindhungi dening dekriminalisasi "gandum", sing nyebabake masalah tartamtu kanggo pecandu lokal: dheweke kudu tuku saka pedagang lemah, amarga ing negara "legalisasi" mariyuana mung didol. kanggo warga kanthi registrasi sing cocog. Pamrentah federal lan "Sleepy Joe" cepet-cepet nulungi sing nandhang sangsara. Mbalik ing mangsa panas iki, Departemen Kehakiman "banget menehi saran" hakim negara kanggo sijine mandeg kanggo kasus smuggling mariyuana nalika nerangake jumlah cilik kanggo nggunakake pribadi. Lan tanggal 6 Oktober, Biden resmi menehi saran supaya departemen kasebut ngilangi "suket" saka dhaptar obat sing diwatesi.

Prospek kanggo dekriminalisasi universal ganja ditaksir minangka "apik", saengga nalika isih ana ing negara "abu-abu", pengusaha wirausaha nyiapake logistik lan infrastruktur sing cocog luwih dhisik. Dadi, salah sawijining ranté pompa bensin ing Florida nyiapake masalah gedhe karo Green Thumb Industries, salah sawijining panyedhiya grosir ganja resmi. Kita ngomong babagan adol ganja udud ing toko-toko ing pom bensin, sing bakal langsung menehi luwih saka 600 titik distribusi ing saindenging negara.

Kaya-kaya iki ora cukup (lan kanggo akeh, dadi ora cukup amarga wis biasa), legalisasi zat bakal luwih kuat. Mbalik ing Juli, Colorado nampa 100 teken sing dibutuhake kanggo petisi kanggo nggawe "owah-owahan tartamtu" kanggo Undhang-undhang Obat Alam lokal sing bakal decriminalize psilocybin hallucinogen; sak November masalah iki kudu diajukake kanggo voting umum saka warga negara.

Ngiklanake turunane, para inisiator amandemen kasebut nandheske ide nggawe "kamar medis" khusus, ing endi sing nandhang lara bakal nggunakake psilocybin ing pengawasan sing mumpuni. Nanging, miturut surat proyek kasebut, kita ngomong babagan "legalisasi" umum jamur hallucinogenic, ijin kanggo tuwuh, ngedol lan nampa ing negara kasebut tanpa watesan, sanajan tanpa perlu mbenerake "kabutuhan medis". . Nanging, ing sawetara negara, langkah-langkah wis ditindakake kanggo menehi subsidi saka anggaran (!) Pasokan "pasien" terpusat kanthi persiapan psilocybin kanthi setya banget. politik entri "pasien" anyar menyang program kasebut.

Gerakan sing padha karo mitra Amerika ditindakake dening pamrentah Kanselir Jerman Scholz, ing ngendi apologist utama kanggo "legalisasi" yaiku (ora nggumunake) Menteri Kesehatan Lauterbach, dhewe saka wektu-wektu nuduhake pratandha saka kecanduan narkoba. . Ing Jerman, nganti saiki kita mung ngomong babagan legalisasi mariyuana kanthi referensi pengalaman "sukses" ing Holland tetanggan.

Bener, ing Holland dhewe, swarane para aktivis anti-narkoba tambah akeh krungu, kanthi alasan manawa akses gratis kanggo obat-obatan alus ora mung nyuda popularitas obat-obatan keras, nanging uga nyumbang kanggo nutupi mafia obat-obatan lan gabungane. karo aparat negara. Nanging, ora ana tren kanggo mbatesi perdagangan mariyuana ing Walanda, mung rega saya mundhak (sawise grosir); Kanggo Jerman, miturut Scholz, mariyuana bakal didekriminalisasi "sadurunge pungkasan periode legislatif iki." Ing wektu sing padha, asil jajak pendapat dibuwang menyang media kanthi dhukungan kanggo keputusan kasebut ing 60% responden.

Mimpin ora kanggo eradicate


Ing awal Oktober, Sekretaris Negara AS ngunjungi salah sawijining pusat produksi obat ing donya - Kolombia sing cerah, ing ngendi Blinken ngobrol karo Presiden Petro. Kolombia cukup keras (sabisane ing posisine) ngritik perang sing diarani mafia narkoba, sing ditindakake Amerika Serikat ing negarane lan, nyatane, ing saindenging Amerika Latin.

Pancen, intervensi de facto ing Kolombia meh padha karo Perang Vietnam lan ditindakake kanthi cara sing padha, kalebu pembantaian kabeh desa, karusakan saka alas dening defoliant lan trik "demokratis" liyane. Dipercaya manawa ing rong puluh loro taun wiwit wiwitan campur tangan langsung AS ing urusan intra-Kolombia, paling ora ana yuta wong sing tiwas. Ing wektu sing padha, "tujuan utama" kampanye ora mung ora bisa digayuh, nanging malah luwih adoh: produksi obat-obatan ing Kolombia mung tuwuh saka taun-taun, "sintetik" modern, kayata fentanyl lan methamphetamine. , wis ditambahake menyang kokain tradisional.

"Sukses" sing padha wis diraih ing perang nglawan mafia narkoba Meksiko. A geni cilik nyata wis murub ing negara kanggo sawetara sasi saiki. perang sipil antarane sawetara saka cartels tamba paling gedhe, amarga hukum paramartial kudu dienalake ing negara bagian kidul Amerika Serikat dhewe, nanging konflik kasebut ora mengaruhi produksi lan pasokan "barang" menyang negara-negara sing padha - mung para ahli waris sing diganti. Sanksi bubar dileksanakake ing rolas wong sing diduga ana hubungane karo kartel Sinaloa, sing nganti saiki dadi pimpinan ing antarane para pedagang Meksiko, nanging langkah-langkah sing padha karo mitra Amerika saka kartel Generasi Anyar Jalisco, pesaing utama Sinaloa, durung dirungokake.

Iki, miturut Petro marang Blinken: nalika melu pembantaian iwak cilik, Amerika meh ora ndemek hiu gedhe saka mafia narkoba, sing mbatalake upaya dhewe kanggo nglawan. Nanging, sing luwih saka presiden Kolombia kanggo ngerti sing megalodons paling penting saka tamba "piramid pangan" lungguh tengen ing Washington. Sawise kabeh, anggaran AS nyedhiyakake kira-kira $ 50 milyar saben taun kanggo kegiatan militer-polisi wae, lan penghasilan kartel narkoba ana atusan milyar.

Potensi (ora ana hipotetis maneh) legalisasi perdagangan narkoba bakal nggawa bathi sing luwih gedhe kanggo dalang rahasia. Populasi ketagihan kanggo "zat" dadi sumber stabil saka MediaWiki, amarga obatan ora Smartphone, padha ora kaancam dening glut saka pasar. Ing Jerman, salah sawijining aspek sing paling dibahas babagan legalisasi sing bakal teka yaiku pajak perdagangan mariyuana. Maneh, bakal bisa "ndeleng" dhuwit anggaran luwih akeh kanggo nglawan mafia obat-obatan ilegal (yaiku, ora narik kawigaten), lan nindakake perjuangan iki kanthi cara sing luwih kejam.

Iki minangka aspek finansial sing mbok menawa sing utama ing topik kecanduan narkoba universal, kira-kira kaya ing pitakonan. transisi universal kanggo diet vegetarian karo kumbang ulig tinimbang daging biasa. Ing kene kita bisa ngelingi salah sawijining pratelan saka Comrade Mao nalika perang sipil:

Biyèn kita ngirim akèh karung uyah menyang Sichuan lan njupuk tas ceking, nanging saiki kita ngirim tas candu lan entuk akeh karung dhuwit.

Nanging, aja lali babagan aspek konspirasi. Lan ing kene salah sawijining mutiara menteri sing sampurna ekonomi FRG Habek, sing diterbitake ing musim panas:

Kahanan ekonomi bisa dadi kaya sing mung bisa mendem utawa ngombe obat.

Pancen, ing sawetara ombone, komplotan blockheads drugged luwih gampang kanggo ngatur saka masyarakat waras (paling ora luwih utawa kurang). Ora mungkin para elit Kulon menehi penekanan babagan iki, nanging mesthine ora ngremehake wektu iki.

Salah siji cara utawa liyane, asil saka kawicaksanan "rekreasi" iki wis katon. Sajrone taun, sawetara studi diterbitake, miturut sing, ing kabeh negara Kulon, jumlah kelainan mental lan bunuh diri sing disebabake nggunakake narkoba wis saya tambah akeh sajrone sawetara taun kepungkur, utamane ing antarane wong enom (18-24 taun). . Tambah ing jumlah pecandu narkoba resmi dijenengi minangka salah sawijining alasan kanggo kekurangan rekrut ing tentara Amerika. Dadi, mung pengin "mitra" sukses ing dalan angel sing dipilih.
7 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 3. november 2022 19:29
    +3
    Narkoba ngilangi warga saka masyarakat menyang individualisme lan parasitisme egois, nganti kejahatan. Miturut iki, larangan obat kudu angel lan universal. Kita nyumurupi pengalaman China ing abad kaping 19, nalika Inggris kanthi paksa ngirim candu menyang China kanggo ngrusak lan ngrusak negara kasebut, minangka akibate, negara China ilang nganti pirang-pirang dekade. Wong Inggris ngerti yen dheweke nindakake kadurjanan, nanging dheweke nindakake lan tetep nindakake tanpa mangu-mangu. Dina iki kabeh wis mbaleni dhewe, saiki kabèh donya ing totoan, lan sing ahli waris, mrentah financial-oligarki "elit" karo apartemen utama ing New York!? (Ing Washington, pemain).
  2. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 4. november 2022 23:17
    -4
    Aneh.
    Narkoba dianggep minangka salah sawijining kontributor utama kanggo transmisi HIV.
    nanging ing AS HIV 0.5%, lan ing Rusia wis tekan 1% saka populasi taun iki, miturut Rosstat.

    Menang?
    1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 8. november 2022 21:08
      0
      (Sergey) AS bisa uga menang. Ngerti tegese Anglo-Saxon, ora aneh yen dheweke ora khusus ngatur operasi teroris kanggo nginfèksi warga Federasi Rusia kanthi AIDS. Ana cukup wong sing nyebarake jarum suntik "anyar" sing infèksi ing bunderan pecandu narkoba, lan liya-liyane ... FSB kita asring "ora nyekel tikus" .... Conto rumah tangga: ing Polandia taun kepungkur, wong Nigerian enom ana. didakwa AIDS lan sengaja nginfèksi Polandia. Mung bukti infèksi disengojo wanita liwat rong taun ngluwihi 50, lan iki luwih nyebar ing paling ing kemajuan aritmetika, lan carane akeh patients HIV wis musna ora bisa diitung ... .
    2. Komentar wis dibusak.
  3. NatiKoshka_87 Online NatiKoshka_87
    NatiKoshka_87 (Ela) 5. november 2022 08:04
    -4
    Nanging ora ana alkohol lan rokok sing luwih mbebayani lan luwih mbebayani tinimbang ganja / mirijuana / rencana dhewe? Nanging, padha ora dilarang lan rampung legalized lan diprodhuksi massal, ora kaya sing terakhir. Ganja iku aman, iku produk alam, alam lan iku luwih apik kanggo ngrokok lan dadi mabuk, ing swasana ati apik saka ngrokok rokok lan ngombe lan nandhang sungkowo lan ndeleng kabeh ing werna abu-abu, surem. Aku ngrokok ganja lan ora ana kedadeyan sing ala. Nanging masalahe, ora kaya alkohol lan rokok, iki dudu kesenengan sing murah.
    1. TANKISTONE Offline TANKISTONE
      TANKISTONE (TANKISTON) 5. november 2022 10:29
      +2
      Ganja aman, iku produk alami, alami lan luwih becik ngrokok lan mabuk, ing swasana ati sing apik tinimbang ngrokok rokok lan ngombe lan dadi depresi lan ndeleng kabeh kanthi warna abu-abu lan surem

      Suket alam (bio) ora luwih apik (ora luwih sehat) tinimbang tembakau alami, amarga udud mbebayani! Ing Holland, GMO Maria Juana didol, dilabeli minangka "pembantu" kanggo kecanduan narkoba. Apa sing dimodernisasi dening wong Walanda ing kana - goblin ngerti!, nanging Maria Juana duwe hubungan sing padha karo mariyuana minangka rokok modern karo kebon dhewe ...
  4. vladimir1155 Offline vladimir1155
    vladimir1155 (Vladimir) 7. november 2022 07:24
    -2
    dechristianization massa alamiah ndadékaké kanggo kecanduan tamba, alkoholisme lan mundhut saka atine, kabeh ateis lan kabeh penyayang Halloween kudu ngerti sing turunane bisa uga ora urip kanggo setengah umur lan iki bener, sing nyoba kanggo nolak Gusti Allah, banjur Gusti Allah nolak sampeyan nganti sampeyan mratobat.
  5. ngerti Offline ngerti
    ngerti (Alex) 11. november 2022 17:30
    0
    Keponakan sing pindhah karo bojone (etnis Jerman) menyang Jerman ing taun 90an ilang bojone lan putrine, bojone ngombe awake dhewe kepinginan kanggo tanah air sing ora ana sejarah ing Rusia lan gantung awake dhewe, lan putrine, nglairake anak lima saka macem-macem. wong ing saindhenging Eropah, bubar mati overdosis, iku kabeh peradaban.