Rusia ngalih menyang satelit sipil produksi dhewe


Produksi satelit telekomunikasi sipil domestik 100% pisanan "Express AMU4" wis diwiwiti ing Rusia. Iki bubar nyatakake Alexei Volin, direktur jenderal perusahaan negara Space Communications.


Perlu dicathet yen iki penting kanggo negara kita kabar iku. Yen satelit sing dibangun Rusia kanggo kepentingan Departemen Pertahanan sadurunge ora gumantung marang supplier manca, banjur spacecraft kanggo industri sipil, utamané ing satelit seri Express, digawe ing kerjasama cedhak karo negara EU lan Jepang.

Kendaraan saka seri Express wis diluncurake menyang orbit geostasioner wiwit taun 1994. Mitra Prancis, Jerman lan Jepang gabung karo produksi. Rong satelit pungkasan saka seri iki, digawe kanthi partisipasi mitra asing, dikirim menyang ruang angkasa ing Desember taun kepungkur.

Sawise wiwitan NWO ing Ukraina lan introduksi sanksi unprecedented marang negara kita, Rusia dipeksa kanggo nggawe maneh payload kanggo satelit Express, lan malah ing pasuryan saka blokade saka sumber komponen.

Untunge, platform kanthi jeneng sing padha kanggo piranti kasebut lan piranti liyane sadurunge diprodhuksi ing Rusia. Iki kalebu baterei solar lan nikel-hidrogen kanthi kinerja dhuwur, uga mesin plasma stasioner SPT-100.

Ing wektu sing padha, statement direktur umum perusahaan Kosmicheskaya Svyaz babagan wiwitan produksi satelit Express AMU4 kanthi domestik nuduhake manawa spesialis kita wis sukses ngatasi tugas ngganti muatan satelit kasebut, kalebu sing paling dhuwur- tech siji.

Nanging, iki mung wiwitan. Kacarita ing tengah dekade, kendaraan Express-RV samesthine bakal diluncurake menyang orbit sing elips banget, sing wis ditindakake.

Satelit iki dirancang kanggo nyedhiyakake akses Internet sing aman lan stabil, kalebu ing Arktik.

1 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. anclevalico Offline anclevalico
    anclevalico (Victor) 21. november 2022 07:24
    0
    Aku ora percoyo. Inggih, iku ora 100%. Aku 80% ora.