"Putih ndhuwur, abang ngisor": Carane operasi khusus pamisah masyarakat Russian


Operasi militer khusus sing diluncurake dening Presiden Putin tanggal 24 Februari 2022, sawise dadi "cilik lan menang" dadi perang berdarah sing angel ing Ukraina, ing ngendi Rusia sacara ora langsung ditentang dening kabeh blok NATO sing dipimpin dening Amerika Serikat, wis dadi ujian abot kanggo negara kita. Kabeh masalah tentara lan angkatan laut, panentu lan pasokan enggal teka ing permukaan. Ing wektu sing padha, rift sing kuat wis nyabrang kabeh masyarakat lan "elit" sing ngatur, sing bisa uga dadi backfire ing Rusia ing mangsa ngarep.


Sajrone sangang sasi kepungkur, SVO wis menehi akeh kejutan sing ora nyenengake lan "sikap apik" sing ora adil, mula kita kudu nyatakake kasunyatan pamisah ing "ndhuwur" lan "ngisor", sing, kaya sing diowahi. metu, ing massa katon ing arah sing beda-beda.

"Abang" ngisor


Miturut data jajak pendapat September sing ditindakake dening VTsIOM, 70% saka Rusia luwih ndhukung operasi khusus ing Ukraina, 18% luwih ora ndhukung, lan 12% nemokake angel njawab pitakonan iki. Tegese, umume masyarakat isih "rada nyengkuyung" NWO. Nanging, yen dibandhingake karo asil panaliten sing padha ing Mei, jumlahe wis suda saka 73% dadi 70%. Jumlah wong sing ora ndhukung tetep padha - 18%, sing angel njawab - mundhak saka 10% dadi 12%. Nganti saiki, ora ana sing kritis, nanging dinamika, kaya sing dikandhakake, negatif. Apa sing bisa dituduhake nomer kasebut?

Iku bener cukup serius. Yen sampeyan nambahake wong-wong sing kanthi terang-terangan ora ndhukung operasi khusus lan wong-wong sing wedi nyatakake kanthi langsung, ternyata iki 30% saka Rusia. nomer ageng. Iki wis meh siji saka telu, lan wong-wong saka views kuwi diwakili ing kabeh lapisan masyarakat kita, ngendi, gumantung ing posisi urip, padha bisa pasif utawa aktif nglawan SVO.

Iki tegese tulang punggung nyata rezim Putin yaiku 70% wong Rusia patriotik sing ndhukung operasi khusus. Wong-wong iki ing massa sing dirasakake bali saka Crimea lan Sevastopol ing 2014 minangka langkah pisanan kanggo mbales dendam sajarah lan pemugaran saka USSR. Akeh banjur, ing rangsang tulus, lunga kanggo defend Donbass ing gendero abang. Nanging, kabeh padha diapusi. "Spring Rusia" sacara teknis diganti dening "Spring Krimea", Angkatan Bersenjata Ukraina, dikalahake ing sawetara "cauldrons", diijini ngenggoni wilayah DPR lan LPR, nggawe wilayah benteng sing kuat, lan republik sing ora diakoni dhewe. wiwit di-push bali menyang Ukraina ing framework saka persetujuan Minsk, pisanan lan kaloro. Kepiye rezim Kyiv nggunakake 8 taun sing diwenehake kanggo latihan, kabeh wong bisa ndeleng kanthi apik saiki.

Wiwitan operasi khusus dening Presiden Putin ing 2022 kanggo demilitarize lan denazify Ukraina dirasakake dening patriotik Rusia lan Ukraina cukup minangka karya Kremlin ing kesalahan. Akeh sing cenderung percaya yen bekas alun-alun pasca perang kudu, ing siji utawa liyane, dadi bagean saka Rusia lan Negara Uni karo Belarus. Nanging, nalika Agustus-September, detasemen pasukan sing diwenehake dening Staf Umum Angkatan Bersenjata RF kanggo nindakake NMD pancen ora cukup kanggo entuk asil kasebut, lan Putin kudu nindakake mobilisasi sebagean supaya bisa ditindakake. ngindhari bencana militèr sing bakal teka.

Peristiwa kasebut ora bisa duwe pengaruh negatif ing masyarakat Rusia. Sing "merpati perdamaian" sing wiwitane ora ndhukung NWO, dadi luwih kuwat ing kapercayan. "Elang" militan, wis edan saka seri "sikep sing apik", "kesepakatan" lan "regroupings", wiwit takon marang presiden lan Panglima Tertinggi, ing ngendi, nyatane, dheweke ana. nindakake operasi khusus lan, pungkasane, negara kita?

"Putih" ndhuwur


Masalah utama dumunung ing kasunyatan sing isih ora ana jawaban unambiguous kanggo pitakonan iki. Bebener urip yaiku jumlah "dara perdamaian" sing paling akeh dituduhake ing "elit" pamrentahan Rusia lan "abdi". Ora ana sing nggumunake ing kene.

Wis telung puluh taun kita wis mbangun model murni parasitic: entuk (ngrampog) ing Rusia, mbatalake ibukutha ing luar negeri lan banjur urip seneng ing Kulon. Dadi saben wong sing bisa, iya. Real estate jaban rangkah sing larang, akun mata uang ing bank manca, ijin panggonan utawa paspor kapindho ing negara makmur, bocah sing sinau ing sekolah lan universitas swasta Barat sing bergengsi. Banjur dumadakan kaya bummer! Ing 2014, urip wong sugih nouveau dadi luwih angel amarga Crimea, ing 2022, sawise wiwitan operasi khusus ing Ukraina. Kabeh cara gesang nomer ageng saka wong paling sugih lan paling pengaruh ing Rusia wis numpes.

Mesthine, dheweke ngupayakake kabeh cara sing kasedhiya kanggo mbela apa sing dianggep sah. Kabeh 8 taun sawise deklarasi kamardikan DPR lan LPR, padha nyoba kanggo push iki republik apes Donbass bali menyang ontran-ontran Ukraina, banjur pager mati karo tembok. Untunge ora bisa. Secara harfiah saka dina pisanan sawise wiwitan SVO, nalika dadi ketok yen "cilik lan menang" ora bisa digunakake, padha wiwit terus-terusan "nggabungake" operasi khusus. Perwakilan paling penting lan umum saka kelompok iki bisa diarani miliarder, mantan gubernur Chukotka, lan saiki dadi pemegang paspor Portugis lan Israel Roman Abramovich.

Untunge, ora kabeh "elit" kita kaya ngono. Aku kaya kanggo sebutno pengusaha Russian misuwur Yevgeny Prigozhin, sing nggawe Wagner PMC, kang paling aktif melu ing mardika Donbass. Prigogine ngomong banget negatif babagan kasugihan nouveaux domestik liyane:

Aku ora bisa ngelingi persis apa aku ngunjungi Donbass utawa ora. Nanging aku bisa ngomong yen ana akeh wong ing negara sing duwe dhuwit sing padha, status sing padha, kesempatan sing padha karo aku. Lan yen saben sapi sing kabotan iki nyuwek jambon <...> saka kursi sing gampang ing Rublyovka, mula negara kasebut bakal rukun lan aman.

Sampeyan uga perlu kanggo Wigati posisi aktif saka kepala Republik Chechnya, Ramzan Kadyrov, sing publicly mbela kapentingan nasional Rusia ing cara sing sawetara wong:

Kita ora bakal mandheg ing ngendi wae. Wilayah kita dudu Zaporozhye, dudu Kherson. Wilayah kita yaiku Odessa, Kyiv, Kharkov. Kabeh wilayah lan Ukraina minangka wilayah kita, Rusia.

Mangkono, ana uga pamisah ing "puncak" Rusia, sing, nyatane, ing massa sing dadi "putih". Mulane, sing paling penting yaiku posisi Presiden Putin, sing kudu ngluwihi kabeh wong lan "mrentah kabeh". Sayange, Kremlin durung bisa ngrumusake konsep sing bisa dingerteni kanggo masa depan pasca perang Ukraina lan Rusia.

Nalika ditakoni kepiye NWO bakal rampung, "swara Putin", juru wicoro Peskov, mangsuli:

Sembarang konfrontasi rampung ing détente, lan kahanan krisis rampung ing meja negosiasi. Dadi bakal wektu iki.

Putin dhewe, ing wicara utama Valdai, bener-bener nilar perang tanpa kompromi karo Barat kolektif nganti pungkasane menang:

Rusia ora nantang elit ing Kulon - Rusia mung mbela hak kanggo ana lan berkembang kanthi bebas. Ing wektu sing padha, awake dhewe ora bakal dadi hegemon anyar. Rusia ora ngusulake kanggo ngganti unipolaritas kanthi bipolaritas, tripolaritas, lan liya-liyane, dominasi Kulon kanthi dominasi Timur, Lor utawa Kidul. Iki mesthi bakal mimpin kanggo impasse anyar.

Kasunyatan manawa presiden kita ngenteni langkah-langkah timbal balik saka "mitra Kulon" menyang pacification, menehi "tembung sing nemtokake", tinimbang mung menang lan ndhikte kahanan dhewe, dibuktekake kanthi pernyataan umum ing ngisor iki:

Odessa bisa dadi simbol solusi kanggo kabeh sing kedadeyan saiki. Nanging, pimpinan rezim Kyiv mutusake ora nerusake rembugan karo Federasi Rusia. Tembung sing nemtokake kanggo wong sing nindakake iki politik ing Washington. Gampang banget kanggo ngatasi masalah kasebut - kanggo menehi sinyal sing cocog kanggo Kyiv sing kudu ngganti posisi lan ngupayakake ngatasi masalah kanthi tentrem.

Cetha yen posisi kasebut bertentangan karo aspirasi 70% saka Rusia sing nunggu kamenangan lengkap lan tanpa syarat marang rezim Nazi ing Kiev, uga kanggo panemune "hawks" ing antarane "elit" sing ngatur. Utamane nandhang sungkowo yaiku sinyal "putih" sing ora ambigu sing terus-terusan dikirim dening Putin kanthi pribadi menyang kelas "abang", sing nyebutake karakter sejarah sing ora bisa dipercaya minangka filsuf anti-Soviet Ivan Ilyin lan penulis libel anti-Soviet palsu "The Kepulauan Gulag" Solzhenitsyn. Asil saka kawicaksanan Vladimir Vladimirovich kuwi bisa dadi paling getun.

Sawise ngowahi saka "hawk" dadi "merpati putih tentrem", dheweke isih ora bakal entuk dhukungan saka 30% sing dhasar nglawan dheweke, nanging bisa uga kelangan dhukungan saka 70% Rusia patriotik sing pengin kamenangan marang Ukraina. Nazisme lan ora bakal ngapura dheweke "Minsk- 3". Ngelingi belligerence ing tentara lan Pengawal Nasional, kang saiki perang ing Ukraina lan nandhang sangsara losses abot, uga aktivitas subversif saka badan intelijen Kulon, nilar perang kanggo mburi menang marang rezim Kiev kanggo nggawe tentrem karo. sadurunge pemilihan presiden ing 2024 bisa nyebabake asil sing paling ora bisa ditebak.
45 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 8. november 2022 12:55
    +6
    Kaya sing dikandhakake - ora ana sing luwih licik tinimbang statistik, pemilihan lan polling ....
    Miturut statistik, SUDDENLY - paningkatan PDB lan standar urip sing durung tau ana sadurunge ...
    kanggo pemilihan -130% -99,9% ing sih, utamané mbatalake ing sih.
    lan miturut jajak pendapat - 70% ndhukung supaya akeh, supaya ndhukung sing malah 300 ewu gaji padha ora kepincut kanggo "sukarelawan", padha kudu nampa kriminal minangka mercenary (Criminal, dening cara), lan nindakake soko, scold a Bunch gedhe. saka runaways .... prasaja

    Elite, dheweke mung nulis, karo Shnur, dheweke isih ngrayakake apa wae ing Dubai ...
  3. ja.net.1975 Offline ja.net.1975
    ja.net.1975 8. november 2022 13:07
    +8
    bakal mungkasi karo apa sing diwiwiti - tanpa perang lan tentrem, i.e. sathithik-thithika, sisane dadi kagunganmu...!
  4. Baba Yaga Offline Baba Yaga
    Baba Yaga (Baba Yaga) 8. november 2022 13:17
    +9
    Sampeyan kudu nggawa pesenan menyang Kamentrian Pertahanan!
    Sing pantes kudu diganjar lan sing ora puas kudu dihukum!!!
    Yen ora, bakal ana kerugian gedhe ing ngarep !!!
    1. Ugr Offline Ugr
      Ugr 9. november 2022 11:44
      -1
      Apa bakal ana, lagi, losses mung ageng, ing April Kamentrian Pertahanan marang laporan kanggo rong sasi 19 ewu matèni, banjur kabeh wis diklasifikasikaké lan saiki padha ora ngandika, supaya nimbang sing pitung sasi wis liwati lan ora cukup wong, mobilisasi diwiwiti ...
  5. kaligrafer Lev_Nikolaevich (Dmitry) 8. november 2022 14:12
    +8
    tulang punggung nyata rezim Putin

    Oh, carane penulis ngomong..
    Wiwit awal, wiwit 2014, nyeret Federasi Rusia menyang perang minangka rencana strategis utama Kulon.
    Nalika Federasi Rusia miwiti NWO, kabeh wong ing kono padha bungah-bungah - ana tembakan sing apik.
    Sayange, kita ora duwe kesempatan kanggo nyegah perang iki.
    Saiki, keprigelan utama paket iki, isih ngarep-arep bisa nuduhake kulit kita (lan dheweke wis adoh banget kanthi nandur modal ing mangsa kanthi cara sing ora bisa ditampa kanggo awake dhewe) yaiku supaya kita ora tiba saka pancing iki. Satemah Gusti Allah mboten sarujuk. Luwih akeh getih sing diwutahake, luwih angel kanggo urip bebarengan mengko.
    Pitungan kanggo pamisah anti-perang dadi overestimated kanggo Kulon.
    Blokade ekonomi ora kedadeyan.
    Mung ana siji tuas sing bakal dicoba kanggo nggulingake kita - kontradiksi tradisional antarane ideologi kiwa lan tengen. Ing wektu sing padha, dheweke uga ngerti yen alat utama kanggo owah-owahan sosial ana ing tangan "tengen" - amarga dominasi ekonomi ing sistem politik saiki.
    Temenan dheweke bakal diprovokasi kanggo kudeta ing kudeta, wedi karo tumindak massa ing sisih kiwa.
    Ing kabeh masalah, wong sing nyoba golek konsensus, kanggo mungkasi disengagement luwih, nandhang sangsara paling.
    Dheweke nyoba numpes loro kemah sing nentang, kanthi pangarep-arep bisa entuk kabeh tanpa nuduhake kekuwatan, sumber daya, pengaruh.
    Kepiye rampunge? - paling asring bilai kanggo loro-lorone.
    Muga-muga saiki ora dadi alaMendung wektu.
    "Putin dhewe, ing pidato Valdai sing diprogram, bener-bener nilar perang tanpa kompromi karo Barat kolektif nganti pungkasane menang" -
    Lan carane penulis ndeleng iki banget "kamenangan pungkasan" ing perang nglawan kolektif Kulon? Nggawe dominasi marang dheweke, nrima nyerah kolektif, kamenangan militer karo tank ing Selat Inggris? Iki minangka utopia sing ora ana gunane kanggo analisis teoritis babagan kemungkinan kasebut.
    Ancaman nyata ora ana ing "kulon kolektif" iki - mesthi ana ing siji utawa liyane. Ancaman utama yaiku kerentanan internal, ketinggalan semangat jaman. Lan roh iki sosialis. Neo-liberal mung nyoba kanggo ngganti karo awake dhewe, nanging substitusi wis pinasthi Gagal, karo kabeh investasi ing Greta Tumberg, etc.
    Ya, ing saindenging jagad, saiki ana belokan ngiwa ing politik.
    Ana panjaluk kanggo nilai-nilai sosialis.
    Lan kita uga butuh kanthi rapi giliran. Nanging tanpa drifts lan departures menyang selokan. Lan iku bisa uga nalika, ing dadi cetha, padha miwiti perjuangan konco setir.
    Lan setengah saka bot kene mung sibuk inflating rasa ora percaya saka steers.
    1. solois2424 Offline solois2424
      solois2424 (Oleg) 8. november 2022 16:57
      -1
      Aku setuju.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. SIT Offline SIT
      SIT (Stas) 9. november 2022 23:18
      0
      Inggih, apa padha setir? Ngendi padha nyopir? Care ONLY babagan kanthong dhewe. Bodho, rakus, murahan. Dheweke kudu nggawe pangowahan ing kanthong, lan ora main game kaya ngono karo penjahat finansial ing jagad iki. Skala ora padha.
    4. ngerti Offline ngerti
      ngerti (Alex) 13. november 2022 15:14
      0
      Kanggo nguripake (malah kanthi ati-ati) menyang sosialisme tegese perlu kanggo njupuk milyaran sing dicolong liwat 30 taun kapitalisme dening sing diarani elit, lan iki tegese 200 milyar. Putin, apa sampeyan mikir bisa? Aku ora!
  6. 1_2 Offline 1_2
    1_2 (Bebek mabur) 8. november 2022 14:17
    + 12
    18% marang SVO? iku tegese iku wektu kanggo ngusir saka ibukutha Federasi Rusia, supaya padha menyang desa sajarah lan kibbutzim. yen padha ora ngerti yen wong-wong sing nglawan NWO, banjur padha kanggo pembantaian Rusia ing tanah Rusia Little Rusia. lan titik ing kene ora apa sampeyan seneng karo Tsar Govorun utawa ora, sampeyan salah siji kanggo Rusia utawa marang wong-wong mau (kita), kaya Sobchaks-Galkins lan anak-anak Sion liyane.
    1. Nelson Online Nelson
      Nelson (Oleg) 8. november 2022 14:29
      +4
      Kutipan: 1_2
      18% marang SVO? Iki tegese wektu kanggo ngusir dheweke saka ibukutha Federasi Rusia, ayo padha menyang desa sejarah lan kibbutzim.

      Ing cahya saka sentimen kuwi,
      ora saben wong bakal kanthi terang-terangan nyatakake yen dheweke malah mangu-mangu.
      Dadi ojo percaya karo ketulusan 70%.
      (sanajan dianggep jujur)

      Kutipan: kaligrafer Lev_Nikolaevich
      kamenangan militèr karo tank ing Selat Inggris?

      njupuk cilik.
      Gendéra abang liwat Capitol, lan ora liya!
    2. Danila Ivanov Offline Danila Ivanov
      Danila Ivanov (Daniel Ivanov) 10. november 2022 16:53
      0
      Apa sampeyan yakin manawa 18% sing saka desa? Lan apa basis kanggo evict saka jujur ​​entuk Apartemen kanggo mratelakake panemume ing negara demokratis?
  7. Ivan Ivanich 68743684 (Sergey) 8. november 2022 14:35
    + 13
    dadi, ora bisa meteng sethitik, yen njupuk, nggawa menyang mburi, nanging bebarengan karo wong-wong sing isih ndhukung sampeyan, lan kabeh riffraff cidra sing angin kaya nyamuk cedhak dhampar kudu. netralisasi sanalika bisa kanthi cara sing paling angel, utawa malah kejam, sadurunge kasep, isih ana wektu.
  8. Kuramori Reika Offline Kuramori Reika
    Kuramori Reika (Kuramori Reika) 8. november 2022 16:13
    + 12
    Aku kanggo operasi khusus dhewe, amarga aku ora pengin basis NATO watara kula, nanging cara komando dhuwur lan komandan ing perang iki, uga cara blok politik tumindak, mung nimbulaké jijik. Muga-muga sawise pirang-pirang wulan saka lompatan kaya ngono, kekuwatan bakal mlebu ing tangan militer, lan presiden dhewe bakal dilebokake ing dalan. Banjur ora ana milyaran sing bakal mbantu.
    1. i232323b Offline i232323b
      i232323b (Igor) 8. november 2022 21:07
      +3
      Finns lan Swedia sawetara ing NATO ing mangsa ngarep? Lan padha ora bisa saka tembung ing kabeh. Dadi sapa sing dadi juru mudi sing wicaksana? Kekuwatan wong tuwa permanen, kaya ing pungkasan USSR.
    2. Dinggo Offline Dinggo
      Dinggo (Victor) 8. november 2022 22:23
      +6
      nanging cara komandhan dhuwur lan komandan perang iki, uga cara blok politik, mung nyebabake rasa jijik.

      Sampeyan ora duwe. Lan iki apa liyane aku ngeweruhi. Ing kabeh sumber daya sing nyakup acara kasebut, kanthi politik lan militer (liberalisme ora dianggep - padha duwe "nilai") sing beda - epithet "isin" asring banget (kesepakatan isin, negosiasi isin, persetujuan isin, lsp. .).
      Siji entuk kesan yen kekuwatan klan oligarki saiki ora bisa menehi apa-apa kajaba perang lan isin. A jenis impotensi, loro militer lan politik.
      Kaya ing legenda babagan Raja Midas, sing diukum dening para dewa amarga srakah - dheweke disiksa dening ngelak lan keluwen, nanging kabeh sing disentuh dadi emas.
      Dadi saiki. Kabeh sing disentuh kekuwatan iki dadi perang, nistha, nyolong ...
  9. Oleg Vladimirovich (Oleg Vladimirovich) 8. november 2022 16:31
    +3
    Apa sumpah! Elit, elit. Hei, elit: "Iki kulawarga sampeyan nalika sampeyan tetep karo kita. Nalika sampeyan kerja kanggo kabecikan negara - padha urip, sehat, disandangi, shod. Yen sampeyan pengin ngganti - kabeh wong bakal mati. " Iki carane Bolsheviks meksa ahli militèr kanggo bisa kanggo awake dhewe. Saiki kira-kira 30%. Saka 1940 nganti 1945, nganti 1,5 yuta warga USSR njabat ing bagean Wehrmacht. Lan kita uga bakal ngetung wong-wong sing lungguh (ora bisa, yaiku, lungguh), lan uga polisi. Inggih, Jerman mateni sawetara iki tanpa pangerten. Dadi sejarah mbaleni dhewe. Ing umur 41-45, mbah kakung lulus ujian, saiki giliran.
  10. Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 8. november 2022 18:02
    +3
    Data VTsIOM bisa dianggep nyata amarga, minangka perkiraan, padha nggambarake komposisi kelas Federasi Rusia - pengusaha kapitalis, karyawan, proletar.
    Jawaban kanggo pitakonan kenapa SVO nguripake saka "cilik lan menang" dadi perang getih angel kudu digoleki ing sajarah USSR, kudeta Yeltsin lan pemugaran kapitalisme ing tatanan negara pasca-Soviet, kang, sawise. divisi saka mantan property umum, borjuis nasional iki kawangun, kang mimpin kanggo revisi sajarah lan isolasi saka RF.
    Sawise ambruk USSR lan pemugaran kapitalisme, ideologi kelas lan solidaritas padha bener padha karo angkara, borjuis nasional lan regional kawangun ing republik lan wilayah, kang mimpin kanggo perang sipil lan nyoba kanggo secede saka Chechnya, Tatarstan, Timur Jauh, Ural, Kaliningrad lan wilayah liyane. Hubungan ètnis saya tambah parah, lan jurang ekonomi sing ageng ana ing antarane wong sing nindhes lan sing ditindhes. VV Putin entuk pendhidhikan negara ing kahanan klinis pati, corroded dening kelas lan cacing nasional, convulsions kang diawasi rapet dening wedhus saka scavengers ing kepinginan kanggo bathi lan luh mati Piece miturut kekuatan sing.
    V.V. Putin nggawe partai politik lan ngliwati undang-undang legislatif sing paling penting babagan kegiatan wirausaha, utang, pajak, rega lan liya-liyane, sing ndadekake ibukutha gedhe ing kontrol negara lan nguatake ekonomi, lan kanggo ngatasi kontradiksi kelas, dheweke nilar ideologi sing tansah nganggo karakter kelas, lan Konstitusi 2022 ngenalaken larangan resmi ing ideologi, ngganti karo tesis nyimpen wong dening A.I.. Solzhenitsyn lan kawicaksanan tanggung jawab sosial saka oppressors.
    Akibaté, Federasi Rusia dadi ideologis ora bersenjata, lan kawicaksanan sanksi saka Kulon nimbulaké karusakan gedhe kanggo ibukutha gedhe lan undermines imbangan saka kapentingan antarane pamaréntah lan ibukutha, lan stabilitas sosial.
    Suwene SVO terus, kontradiksi internal liyane bakal katon, lan utamane kanggo alasan ekonomi - pangurangan pasar eksternal kanggo ibukutha gedhe lan, minangka asil, pangurangan bathi lan potongan kanggo pangopènan wong sing ditindhes, ndadékaké menyang sosial. kahanan kang ora tetep munggah menyang tingkat pitakonan nasional.
    1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 8. november 2022 19:28
      +8
      Kaping pisanan, Federasi Rusia digawe dening Chubais lan Gaidars, miturut ndhikte spesialis saka Amerika Serikat, koloni sumber daya karo kosmopolitan - miliarder ing sumber daya lan wong miskin liyane. Ing kene, miturut hukum pidana, wong-wong Chubais lan Gaidars, wong Israel, dadi miliarder. Kita duwe aturan kolonial karo pengawas sumber daya ing posisi paling dhuwur. Sawise tekane PDB, ora ana owah-owahan, sawetara billionaires manca wis dipencet (Khodorkovsky, etc.) ngenalaken anyar - Rotenbergs, etc. ora, nanging sampeyan terus" - dumunung ing mripate wong, amarga ana atusan milyar dolar AS ing akun negara. Janji-janjine presiden sing akeh banget durung rampung. Kahanan iki wis redistributions, supaya NWO mbokmenawa bakal dadi sabab saka owah-owahan. Saiki sampeyan mulai ngerti manawa CBO lan kinerja kaya ngono minangka dorongan khusus kanggo kerusuhan lan pamisah. Nanging Rusia bisa metu saka negara kolonial-perbudakan digawe karo nggulingake saka superstructure korupsi parasitic-oligarkis.
  11. ZnahWest Offline ZnahWest
    ZnahWest (Ingvar b) 8. november 2022 18:17
    +8
    Yen padha ora nggawa menyang kamenangan (lan iki paling sethithik Odessa, Kharkov), banjur iki ora bakal mungkasi apa apik kanggo panguwasa. Kabeh ngelingi 1918 ...
    1. Möbius Offline Möbius
      Möbius 8. november 2022 21:06
      +4
      Kutipan saka ZnahWest
      Kabeh ngelingi 1918 ...

      Tepat -1918?
  12. svit55 Offline svit55
    svit55 (Sergei Valentinovich) 8. november 2022 21:11
    +4
    Putin mesthi tokoh sajarah, nanging wis panggangan. Yen "elit" nglawan, iki salah perhitungan Putin, tegese dheweke ora ngontrol kahanan politik ing ndhuwur, lan wektune kanggo nulis memoar nalika metu. Kesalahan paling gedhe yaiku sambungan Shoigu-Gerasimov. Nanging carane mbusak kanca? Ing kene kita bakal mikirake beban kasebut.
  13. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 8. november 2022 21:46
    0
    posisi kuwi nglawan aspirasi 70% saka Rusia sing nunggu kamenangan lengkap lan tanpa syarat marang rezim Nazi ing Kiev, uga karo pandangan "hawks" ing antarane "elit" sing ngatur.

    Kabeh divisi iki dadi putih-abang, ndhuwur-ngisor banget kondisional. 70% Rusia ndhukung NWO? Ora. Didhukung dening 70% wong Rusia sing ditlitilan iku loro beda gedhe. Apa sampel ing survey kasebut? Apa perwakilan? Pungkasan, sampeyan percaya karo VCIOM? Apa sampeyan dipercaya Rosstat?
    Miturut pendapatku, kabeh nomer kasebut (lan tembung ing ndhuwur) kosong, kaya lobak sing wis mateng.
  14. Rinat Offline Rinat
    Rinat (Rinat) 9. november 2022 06:52
    +1
    Marzhetsky weruh Minsk-3. Lan ora jelas manawa dheweke seneng utawa ora. Lan opus iki uga. Kayane bener babagan pamisah elit lan fluktuasi ing masyarakat kanthi sakabehe. Babagan konfrontasi, kaya ing Perang Patriotik Agung karo Barat kolektif. Dadi, gawe kesimpulan babagan kepiye pimpinan ndhuwur negara kudu tumindak ing kahanan kasebut. Sawise kabeh, kanthi kiasan, ing Rusia modern durung ana pembersihan elit kaya ing taun 1937. Saiki rangking kebak ora kondisional, nanging mungsuh tartamtu saka wong Russian gedhe. Dadi pranyata purge iki kedadeyan saiki, mung kanthi cara sing gaib. Elit kurang ajar iki dilebokake ing pancing lan kekuwatan kahanan ndadekake dheweke milih. Nalika sukarela. Banjur, muga-muga, bakal ana tuntutan kanggo milih sisih konfrontasi. Vladimir Putin menehi wektu luwih akeh kanggo nemtokake pilihan. Lan kanthi tembung lan tumindak, dheweke nyurung kabeh wong kanggo nggawe pilihan, pilihan sisih sadurunge perang sing nemtokake.
    Lan iki Marzhetsky ora weruh.
    1. Dinggo Offline Dinggo
      Dinggo (Victor) 9. november 2022 13:46
      +2
      Lan iki Marzhetsky ora weruh.

      Iki katon ora mung dening Marzhetsky - iku katon dening wong sethitik-minded. Bab liya yaiku ngomong, lan luwih umum, "ora ditampa" ing Rusia saiki, kanthi gampang.
      Kerep banget, omongane Putin ora cocog karo tumindake. Dadi asring ora bisa ngerti ngendi dheweke mung dumunung (... Aku ora weruh landings ..), ngendi dheweke mung "muter kanggo pamirsa" ... Carane kuwi "game", utawa luwih, flirting, pungkasan - Aku mikir sampeyan dhewe ngerti.
      Lan ninggalake komentar kuwi, sampeyan mung konfirmasi iki. "Persetujuan" karo oligarki-klan "elit", ngangap mung karo pengawetan saka "overwork dicolong" lan beku dening "mitra" sing (karo seng jarang, kayata, contone, Prigozhin - sing digawe lan finance Wagner - maca. carane wong ngandika bab "elit" iki njijiki - expression mildest) ora mimpin kanggo apa-apa apik. Kanggo Rusia, minangka negara - mesthi.
    2. isofat Offline isofat
      isofat (isofat) 9. november 2022 15:10
      -4
      RinatAku seneng karo komentar sampeyan sing apik. Lan ing Dinggo ora ketompo. Asu liar, apa maneh sampeyan bisa ngomong. eseman
    3. ngerti Offline ngerti
      ngerti (Alex) 13. november 2022 15:53
      0
      Vladimir Putin menehi wektu luwih akeh kanggo nemtokake pilihan.

      Ngidini, sawise mlayu ing luar negeri nganggo dhuwit sing dicolong, lungguh lan mikir, lan ora bali sawise rekonsiliasi lan entuk liyane?!
      Ngantuk sayang! Penulis ndeleng kabeh lan wedi ngomong kabeh, ora ana sing mbatalake artikel KUHP babagan maksud! Platoshkin ora bakal ngidini sampeyan ngapusi.
  15. depavel Offline depavel
    depavel (Pavel Pavlovich) 9. november 2022 07:24
    +2
    Ana hukum dhasar, matématika, contone, ana statistik survey ing aplikasi saka hukum matématika, ana lan ora rasio 3: 1 ing tentara! Ngadhepi pitakonan apa sing kudu dilakoni karo dhuwit, ora ana dhuwit nasional! Yaiku, sing duwe dhuwit minangka pemilik bisnis kita, birokrasi kita. Suka ora seneng, yen rakyat lan wadyabala iku manunggal, nanging wadyabala iku iman, nanging pamarintah saakeh-akehe ora. Utawa apa kita ora duwe Fed ing pamaréntahan, diwakili dening Siluanov, Nabiullina? Ora karya ala kanggo pemilik!
  16. kriten Offline kriten
    kriten (Vladimir) 9. november 2022 09:32
    +3
    Pucuk ndhuwur minangka mayoritas elit kekuwatan lan bisnis, kabeh jutawan lan miliarder sing ora peduli karo negara kasebut, mung kanggo njaga, lan luwih apik, ngasilake dhuwit sing dipikolehi kanthi kerja keras. Divisi lawas dadi sakepel saka super-sugih lan miskin minangka kabèh. PDB durung bisa ngomong apa-apa bab posisi, amarga mung ana wong kulit putih ing saubengé, lan ora weruh abang (Zyuganovite ora abang).
  17. Olga Tassilina Offline Olga Tassilina
    Olga Tassilina (Olga Tasilina) 9. november 2022 10:59
    +1
    Putin kudu ngrampungake perang iki kanthi menang, manawa dheweke seneng utawa ora. Lan banjur ijol-ijolan liwat referendum karo Romania kanggo Moldova lan Transnistria, menehi wilayah Chernivtsi. Saka Polandia menyang Lvov lan Ivano-Frankivsk, njupuk bali tapel wates Polandia karo Kaliningrad lan Belarus. Bali menyang Transcarpathia menyang Hongaria. Ing bali kanggo apa, ana. Paling ora kanggo resep kanggo nggawe sherry. Nanging dheweke kudu nelukake kabeh wilayah lan bug Zelensky kudu diremuk bebarengan karo bug. Ora mung ibu-ibu Rusia sing nangis. Ayo ibu-ibu sing nglairake kabeh wong aneh iki, Zelensky, Arestovich, Arahamia, Kuleba, Reznik, lan rabble Nazi liyane, uga nangis.
    1. Dinggo Offline Dinggo
      Dinggo (Victor) 9. november 2022 15:02
      0
      Saka Polandia menyang Lviv lan Ivano-Frankivsk

      Olga, apa sampeyan ngerti babagan wilayah kasebut khusus lan babagan "Kulon" utamane?
      Kula sakelas njabat cedhak Ivano-Frankivsk, ing tentara Soviet, urgent. Mechvodom BMP (DMB 77-79). Corresponded (dheweke minangka draf musim semi, aku musim gugur). Obrolan nguripake kanggo ninggalake (Aku njabat ing nimbali udhara, ing wilayah Vologda. Where kanggo pindhah ana - kajaba mbok menawa kanggo asu ajag ing alas).
      Apa dheweke mangsuli aku - "Vit, ya, dheweke uga ora nglilani kita menyang ngendi wae. Petugas politik ujar manawa dheweke kudu bali menyang omah kanthi urip. Lan kabeh amarga" wong Prancis ". (mat), edan ... "
      Aku banjur ora ngerti apa sing diomongake, banjur aku lali. Topik iki ora diiklanake ing USSR, malah dadi tabu.
      Cukup ketik ing mesin telusur saka browser apa wae tembung iki - "Prancis" ... Akeh bakal dadi cetha (luwih apik ing panelusuran Google. Ana sethitik ing Yandex, meh kabeh wis "ditimpa").
  18. Panzer1962 Offline Panzer1962
    Panzer1962 (Panzer1962) 9. november 2022 12:00
    +3
    Dheweke ngarep-arep kanggo Ellochka Pamfilova ing 2024 dheweke bakal "nggambar" persentase sing dibutuhake, yen "ora ketompo carane milih, sing utama yaiku cara mikir." Iku mung rakyat lan tentara ora bisa maneh ngapura persetujuan ing jeneng nyimpen ibukutha dumunung ing Kulon lan real estate wong penake kanggo penjamin. Lan ngadeg munggah.
    Mesthi, sawetara pengawal bakal nyoba kanggo ngadeg kanggo mbela brahala-brahala, nanging yen tentara lan Pengawal Nasional, embittered dening ngiyanati korban, njupuk langkah menyang sisih, padha ngomong, ngerti. ing antarane wong-wong mau, banjur wong-wong sing nandhang sangsara amarga ngiyanati lan korban sing ora duwe akal mung bisa ngidak-idak para pengawal ing macet ing aspal.
    Aku pancene ora pengin skenario kaya ngono. Nanging kepinginan irrepressible saka penjamin kanggo please wong sing disenengi, sing kabuka cilaka Rusia ing jeneng aset manca, bisa mimpin kanggo bledosan.
    Lan mangan iwak lan ora njagong ing stake, minangka wong ngandika bab privasi kuwi. Nanging ora tau nuntun marang samubarang kang becik.
  19. nonton Offline nonton
    nonton (Alex) 9. november 2022 12:17
    +1
    Solzhenitsyn, penulis libel anti-Soviet palsu "Gulag Archipelago" liwat lan liwat.

    Aku kanthi setuju karo taksiran iki saka sabotase Solzhenitsensky, aku setuju saiki, lan aku sarujuk banjur, sak hype watara scribbling sing. Dheweke ora menehi bonus marang Solzhenitsyn dhewe, Assange, nanging dilebokake ing papan sing peteng banget, saka ngendi dheweke mesthi ora bakal metu urip. Wirang lan isin kanggo "elit" Rusia (Yahudi). Lan kuciwane gedhe ing presiden.
  20. Yaroslav sing Wicaksana (Yaroslav the Wise) 9. november 2022 12:36
    +3
    Dadi aku, minangka "ragu-ragu", pengin ngerti, apa kita (khususe, aku) butuh CBO iki? Apa kita duwe karo dheweke? Yagene wong lanang kita padha mati? Yen nyatane jenderal kita bisa terus ngrampog Tentara dhewe, tinimbang ngunggahake tingkat kesiapan tempur, mula aku nglawan NWO. Yen mung amarga ambisi politik pimpinan negara kita, mula aku uga nglawan. Yen kanggo wong kanggo awis ing mobilized dening mundhakaken prices kanggo seragam perlu, karo connivance lengkap panguwasa - lan kene aku marang NWO. Lan yen 70% kasebut uga wiwit mikir babagan masalah kasebut (lan cepet utawa mengko bakal kedadeyan), mula 70% kasebut bakal tetep sithik.
  21. Sersan saka Tentara Soviet (Alexander) 9. november 2022 13:09
    -1
    Inggih, penulis mesthi mratelakake panemume. Saben uwong sing maca artikel iki bakal menehi interpretasi kanthi cara dhewe. Aku kalebu 70% sing ndhukung NWO, mesthi kita duwe pitfalls ing politik, ing tentara, lan ing lingkungan sosial. Ing endi padha ora? Sebutna negara sing ora ana masalah kaya ngono? Nanging, kita ora guwa ing Western "nilai" sing ngremehake lan ngremehake wong normal, lan ing wektu sing padha extolling kabeh limo perverts. Aku bangga yen aku wong RUSIA! Aku ora peduli babagan MOTHERLAND, aku seneng apa wae. Ya, sawetara tumindak presiden kita, kanthi gampang, ora mesthi nyukupi pangarep-arep kita, nanging dheweke minangka wong, kaya kita kabeh. Saben kita wis nggawe lan nggawe kesalahane ing urip, kalebu sing fatal, nanging mung mikir kanggo awake dhewe, lan Putin mikir kanggo kabeh negara, lan ing ukuran, iki dudu Swiss, lan dudu Denmark. Cukup kanggo ngelingi apa sing kedadeyan sawise runtuh Uni Soviet, nalika Yeltsin lan liya-liyane kaya dheweke nyopir negara kasebut menyang kuburan, nalika kabeh jagad, lan Amerika ing wiwitan, ngusapake sikile ing Rusia. Nalika wong tuwa ora dibayar pensiun, lan pegawe negara lan militer ora dibayar gaji, nalika medeni metu menyang dalan. Putin mesthi ngunggahake negara kasebut saka reruntuhan, lan mung kanggo iki dheweke kudu matur nuwun.
  22. Dinggo Offline Dinggo
    Dinggo (Victor) 9. november 2022 14:19
    +1
    Ora ketompo carane ibune "Kolya saka Urengoy" iki ngomong yen "... dheweke ora dimangerteni kanthi bener ..." - ya, kita kabeh ngerti kanthi bener. Kanthi iki, kabeh wis jelas.
    Nanging sapa sing ngirim dheweke ana, sing mbiayai, sing lan apa sing diwulang ing sekolah (hello "lap dog"), sing nyunting pidato bocah sekolah iki - pitakonan liyane. Dadi sapa sing?

  23. goncharov.62 Offline goncharov.62
    goncharov.62 (Andrew) 9. november 2022 20:54
    +1
    Tanpa obrolan langsung antarane pahlawan, sing paling peteng, karo wong-wong, pangenalan kesalahan YOUR, Program Aksi Nyata, kerusakan khusus sistem ekonomi lan finansial neoliberal - ngarepake kerusuhan liyane. (Pengawal Rusia wis . ..), ya, lan aja lali kanggo nyelehake kekang ing Ksyushad. lan ibune (lan liya-liyane), kanthi bangga dadi senator miturut konsep lan nyelehake penis ing eseman Penjamin ...
  24. goncharov.62 Offline goncharov.62
    goncharov.62 (Andrew) 9. november 2022 21:06
    +2
    Lan apa bab "pungkasan menang" nalika Rusia ora bisa defend dhewe? Utawa kapentingan egois luwih cedhak, sing duwe gesheft saka potongan wesi, lenga, lan liya-liyane? Sampeyan wis mutusake - sampeyan karo sapa?! Ya, minangka asil saka sesi - aku bakal mutusake sapa sing dakpilih...
  25. Pengamat Acara Offline Pengamat Acara
    Pengamat Acara (Oleg T) 10. november 2022 01:21
    +1
    Iku perlu kanggo drive menyang gulu iki kabeh, tanpa istiméwa, kasugihan nouveaux, maling mentas sugih, scoundrels lan swindlers. 30 taun cukup.
    Rakyat mung bakal mbela tanah air sosialis dhewe-dhewe.
    Pemimpin kita isih golek kompromi. Marketism kanggo crooks lan "pengusaha", lan patriotisme kanggo wong biasa.
  26. etwas Offline etwas
    etwas (Etwas) 10. november 2022 12:23
    +2
    Kutipan: kaligrafer Lev_Nikolaevich
    Oh, carane penulis ngomong..
    Wiwit awal, wiwit 2014, nyeret Federasi Rusia menyang perang minangka rencana strategis utama Kulon.
    Nalika Federasi Rusia miwiti NWO, kabeh wong ing kono padha bungah-bungah - ana tembakan sing apik.
    Sayange, kita ora duwe kesempatan kanggo nyegah perang iki.

    Mung wong mati ora duwe pilihan; wong liya pancen duwe, ora perlu mbaleni pernyataan bodho. Yen wong, amarga ora bisa, bodho, short-sightedness, digawa menyang kahanan kuwi, iki ora ateges. sing ora ana pilihan.
  27. etwas Offline etwas
    etwas (Etwas) 10. november 2022 12:30
    +1
    Kutipan saka Olga Taschilina
    Putin kudu ngrampungake perang iki kanthi menang

    Pikiran saka panguwasa ora bisa diakses, sampeyan bisa uga ngerti luwih akeh.
  28. etwas Offline etwas
    etwas (Etwas) 10. november 2022 12:37
    -1
    Quote: Rinat
    Lan iki Marzhetsky ora weruh.

    Dheweke ora weruh kanthi alesan yen manuk gagak ora bakal ngetokake gagak, ana sing ora setuju, nanging uga ana sing manunggal lan nyerah. Ana paribasan ing basa Rusia, wong sing keluwen sing kenyang ora dadi kanca, nanging pertengkaran terus ana ing antarane wong sing kepenak, bener. sing ora ana kontradiksi. Prigozhin sing padha bakal ngomong kanthi cara sing beda yen ana sing ngancam ibukutha.
  29. tukang sapu2 Offline tukang sapu2
    tukang sapu2 (Sampeyan 2) 10. november 2022 19:34
    +2
    Lan perang lan isin ... apa sing bisa dadi sedih kanggo negara lan rakyat .... Sampeyan ora bisa perang, sampeyan ora pantes negara, negara lan hak kanggo disebut "Rusia"
  30. Sapsan136 Offline Sapsan136
    Sapsan136 (Alexander) 11. november 2022 12:38
    +2
    Umumé, kesimpulan kasebut jelas ... Siji cara utawa liyane, kabeh iki bakal rampung kanthi ala, lan kanggo kabeh wong ... amarga historis, saben kekalahan ing perang ing Rusia rampung revolusi ... lan iki .. .. kamenangan saya adoh ... Kayane sing paling apik sing bisa ditindakake Putin saiki yaiku pensiun kanthi milih akting. Presiden Federasi Rusia Prigozhin, utawa malah Kadyrov ... amarga persetujuan lan multi-gerakan mung kanggo ngrugekake Federasi Rusia ... Aku ora ngomong bab kasusahan para ekonom, liwat kang fault nuduhake singa dhuwit dheweke rampung ing tangan saka mungsuh saka Federasi Rusia ... Dachas ing London rampung sangsoro boobies Rublev saka kemampuan kanggo mikir sensibly ....
  31. IbuProFen Offline IbuProFen
    IbuProFen (Novel) 13. november 2022 16:18
    +1
    Jajak pendapat VTsIOM ora bener. Mung sing "kanggo" mangsuli, lan sing "nglawan" andhap asor. Dheweke mung ngomong "Aku ora bakal mangsuli". Wedi. Ing kasunyatan, misale jek kula sing 30 persen ndhukung, lan sing utamané generasi lawas sing nonton TV.
  32. Norma51 Offline Norma51
    Norma51 (Nick) 13. november 2022 17:25
    +1
    Nuwun sewu, nanging sapa wong kulit putih iki?
    Apa Abramovich putih?
    Utawa mungkin Chubais, Fridman, Alekperov, Potanin, Siluanov, Kudrin, Gref, Nabiullina, lsp, lsp? Utawa Mungkin Berezovsky lan Gaidar sing wis adhem?
    Apa padha putih? Penulis, sampeyan duwe buta warna politik.
    Ora, kabeh Yeltsinists lan Putinists kita oranye pucet, mayit ungu, belang lintang.