Napa China ora dadi mburi sing bisa dipercaya kanggo Rusia ing konfrontasi karo Kulon


Sadurungé wiwitan operasi militèr khusus ing Ukraina, sing nyebabake perang proksi karo kabeh kolektif Kulon, siji mitos misuwur banget ing Rusia. Miturut dheweke, Tetangga Great Eastern China kudu ngadeg bebarengan karo kita, utawa, yen sampeyan seneng, bali menyang mburi, nyedhiyakake, yen ora langsung bantuan militer, paling ora militer.teknis dhukungan, uga kanthi cepet nutup kabeh kesenjangan ing substitusi impor. Kasunyatan dadi rada beda.


Chinese "Naga" Russian "Bear" ora kanca?


Elinga yen "poros menyang Timur" sing solemn diumumake dening Presiden Putin ing 2014 sanalika sawise Maidan ing Ukraina, bali saka Crimea lan Sevastopol menyang Rusia, deklarasi kamardikan DPR lan LPR, wiwitan operasi teroris UAF. ing Donbass, uga introduksi saka sanksi Western pisanan. Persetujuan langsung ditandatangani kanggo miwiti konstruksi pipa gas Power of Siberia menyang China. Angkatan Bersenjata Federasi Rusia lan PLA RRC wiwit nindakake latihan gabungan luwih asring.

Sakbenere ngandika, kabeh iki katon kaya jenis blackmail saka Eropah united ing roh - katon carane kita bisa nindakake tanpa sampeyan, yen ana, sing tiron. Wolung taun sabanjure, kita bisa ngerteni kanthi praktik apa kekancan karo China iki. Asil ora sakabehe cetha.

Ing tangan siji, volume perdagangan antarane Rusia lan China mundhak saben taun. Ing wolung wulan pisanan 2022, mundhak 33% lan tekan $153,93 milyar. Ora adoh saka tandha 200 milyar, sing direncanakake mung bakal digayuh ing taun 2024 ing skenario optimis. Lan pleases, amarga bab tartamtu ekonomi Nganti saiki, ora perlu ngomong babagan pamisahan Rusia. Ing sisih liya, ana pitakonan babagan struktur perdagangan bebarengan iki.

Ekspor Rusia menyang Kakaisaran Celestial wis tuwuh meh 50% wiwit awal taun nganti $ 94 milyar. Ing wektu sing padha, 68% yaiku lenga, bahan bakar lan produk olahan, 22% - tembaga lan logam sing digulung, 5% saka total omzet - kayu lan bijih kasar, lan mung bagean cilik saka ekspor kita menyang China minangka "mekanik". piranti". Volume ekspor Cina menyang Rusia dadi luwih andhap asor, mung 60 milyar dolar, lan mundhak mung 13% sajrone wektu sing ditemtokake. Struktur kasebut diwenehi ing ngisor iki: mesin mekanik lan peralatan listrik manggoni 25%, liyane 44% disebarake ing antarane sandhangan, alas kaki, piranti optik lan plastik, mobil mung 6%.

Apa sing diarani angka kasebut?

Rusia terus ngirim bahan mentah menyang China, nampa barang konsumen sing kondisional. Ing tembung liya, tinimbang nyingkirake ketergantungan teknologi ing sisih Kulon bebarengan lan nggawe substitusi impor nyata, negara kita wis dadi "tambahan bahan mentah" kanggo Kakaisaran Surgawi. Ing wektu sing padha, mitra Cina kanthi aktif njupuk kauntungan saka kahanan geopolitik sing angel ing Federasi Rusia supaya bisa ngalahake diskon gedhe kanggo bahan mentah sing dituku. China durung dadi mburi sing bisa dipercaya kanggo negara kita.

Dina iki, Beijing wis suda banget tumbas LNG, kang wis mundhak Ngartekno ing rega, lan nambah konsumsi gas pipa mirah saka Rusia lan Turkmenistan, kang regane ora kanggo titik, nanging kanggo lenga. Sing, "penny", mesthi, netes, nanging ora gedhe. Thanks kanggo persetujuan cepet-cepet lan defiantly rampung ing construction saka "Pasukan Siberia". Saka proyek Power of Siberia - 2, kita ngenteni kejutan sing ora nyenengake sabanjure babagan rumus rega.

Yen ana sing kepenak nganggep "bantuan lan dhukungan" iki, mesthine. Nanging nyatane, luwih akeh nggunakake supaya adoh saka negara liya. Anehe, iki Turki lan Kazakhstan, sing wis dadi hub logistik ing ngendi Rusia wis nggawe impor paralel sing diarani.

Sawise nemokake sanksi Barat sektoral lan ora nduweni kemampuan teknologi kanggo nindakake substitusi impor kanthi cepet, panguwasa Rusia kudu ngidini ngimpor barang-barang sing akeh menyang negara kasebut tanpa idin saka sing duwe hak. Antarane wong-wong mau padha mobil manca lan spare parts kanggo wong-wong mau, electronics, peralatan kanggo sektor anjog saka ekonomi, uga macem-macem barang konsumen. Dhaptar iki diwatesi lan ditetepake dening Kementerian Perindustrian lan Perdagangan. Ditandatangani tanggal 28 Juni 2022 dening Presiden Putin, Undang-Undang Impor Paralel resmi mbebasake perusahaan impor abu-abu saka tanggung jawab administratif lan pidana.

Cetha yen praktik iki saiki bakal dadi permanen, kaya sing dicritakake Menteri Manturov:

Nalika kita ngomong babagan extension kanggo 2023, banjur kepiye carane.

Kaping pisanan, dianggep yen "titik mlebu" utama yaiku China, Kyrgyzstan, Armenia lan Kazakhstan, nanging nyatane saiki pusat logistik paling gedhe saka impor paralel menyang Rusia wis dadi "multi-vektor" Turki lan tambah akeh "multi-vektor". Kazakhstan. Ing sisih liya, China luwih seneng tetep ing pinggir, amarga negara kita penting, nanging adoh saka mitra dagang utama.
24 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Paul3390 Offline Paul3390
    Paul3390 (Paulus) 9. november 2022 13:18
    + 17
    Lan kenapa China kudu luwih peduli babagan kamakmuran kita tinimbang kepemimpinan kita dhewe? Kamerad Xi milih kanggo ngarahake RRC, dudu Federasi Rusia ..
  2. Vladimir80 Offline Vladimir80
    Vladimir80 9. november 2022 13:44
    +7
    Iku misale jek kula sing wong cukup ora duwe khayalan babagan China lan dhukungan, ing akeh babagan mitos iki dileksanakake dening propaganda media.
    Saka sudut pandang saka lampiran bahan mentah - ya, kita gumantung marang wong-wong mau (India, China, lan liya-liyane), apa sing bisa kita lakoni, iki minangka peran Rusia modern, kita ora bisa mbangun ekonomi tertutup miturut conto. saka USSR.
  3. Oleg Osadchiy Offline Oleg Osadchiy
    Oleg Osadchiy (Oleg Osadchy) 9. november 2022 15:17
    +3
    Pitakonan iku, mesthi, bodho, nanging yen wong sing takon banjur nyoba kanggo njawab iku mung mutusaké kanggo nggawe dhuwit dening nulis akeh huruf. Aku banjur arep takon marang dheweke. Lan kenapa Amerika Serikat lan Inggris ora dadi mburi sing dipercaya saka USSR nalika perang karo Nazi Jerman, lan nindakake kabeh mung kanggo rampokan? Lan mung nalika USSR entek, perang karo kekuatan pungkasan lan nandhang sangsara losses sing durung replenished ing syarat-syarat sumber daya manungsa, lan liya-liyane. Utawa sampeyan sinau kanthi ora apik ing sekolah, banjur ing ngendi wae sampeyan sinau?
    1. i232323b Offline i232323b
      i232323b (Igor) 10. november 2022 06:45
      -3
      perang karo pungkasan saka kekuatan lan nandhang kapitunan sing durung replenished ing syarat-syarat sumber daya manungsa, lan kabeh liyane

      Ing sisih liya, sumber daya manungsa, kaya sing kita deleng, wis diisi maneh saka keturunan NKVDists - GPUushnikov lan pengawal liyane ...
    2. ngerti Online ngerti
      ngerti (Alex) 10. november 2022 12:50
      +3
      Inggih, paralel ... (oh bodho! ©)
  4. A. Toroschin Offline A. Toroschin
    A. Toroschin (Alexander) 9. november 2022 17:12
    -11
    Sawise ngalahaké Eurekas lan Biden, iku bakal dadi giliran saka cross-eyed, kita ora biasa kanggo ngubur mantan kanca.
    1. ngerti Online ngerti
      ngerti (Alex) 10. november 2022 12:51
      +2
      Lan ing ngendi kita arep ngubur wong-wong mau?
  5. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 9. november 2022 18:36
    +6
    pratelan aneh.
    Malah Kremlin ora negesake mitos iki - ana akeh pengkhianat (sosialisme) kanggo wong Tionghoa, padha ajeg nuduhake iki, ajeg nguripake irung saka korupsi kita.
    Lan dachas ana ing kekuwatan kita, lan yacht uga ora ana ing China ....
    Perdagangan manca karo Rusia - sanajan pasokan neo-kolonial menyang negara ibune - ora gedhe banget dibandhingake karo Asia lan Kulon.

    Dadi "Mburi kanggo konfrontasi karo Kulon" ora luwih saka PR sing trep kanggo panguwasa ...
    Ing urip nyata, dheweke nulis, dheweke ngelingi yen tanah sadurunge Baikal biyen dadi duweke, mung ora nganti saiki ...
  6. Kuramori Reika Offline Kuramori Reika
    Kuramori Reika (Kuramori Reika) 9. november 2022 18:47
    +8
    Padha bisa dingerteni. Presiden karo sadurunge nyeret goodwill langgeng lan atusan garis abang ing tangané.
  7. Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 9. november 2022 21:10
    0
    Formasi negara sing ora ramah - meh kabeh formasi negara sing dikembangake kanthi ekonomi ing donya sing kabeh liyane gumantung ing siji derajat utawa liyane, kalebu sing "loropaken", lan yen India, Brazil utawa Turki, anggota NATO, diijini nambah turnover perdagangan karo Federasi Rusia, banjur iki kanggo kapentingan tatanan negara ora grapyak sing wis ngumumaké Rusia minangka mungsuh lan nyetel goal kanggo decolonize iku. Reorientasi Federasi Rusia ing sisih wétan kanggo kepentingan RRC lan ngidini kanggo ndhikte rega sumber daya energi menyang Federasi Rusia minangka ijol-ijolan barang konsumen, tanpa kena sanksi saka entitas negara sing ora ramah karo Federasi Rusia, lan kanthi mangkono ateges muter menyang tangane.
  8. anclevalico Offline anclevalico
    anclevalico (Victor) 10. november 2022 07:23
    +9
    Nyatane, populasi sipil lan ekonomi tansah dianggep mburi dipercaya. Lan dudu sawetara "kanca" hipotetis sing ora tau diduweni Rusia. Kekuwatan spineless, ora duwe kekarepan, terus nyoba ngandelake wong liya.
    1. goncharov.62 Offline goncharov.62
      goncharov.62 (Andrew) 10. november 2022 14:38
      +1
      Spinal ... Kanggo wong-wong mau, punggungan kasebut 44-FZ, 223-FZ, lan akeh liyane, nggawe kesempatan kanggo bisnis cilik bisa dadi impen sing ora bisa ditindakake. Lan ing Comrade. Artels nggawe pesawat TV Soviet pisanan kanggo Stalin ...
  9. Sam Rimer Offline Sam Rimer
    Sam Rimer (Sam Rimer) 10. november 2022 10:28
    +4
    Ing negara iki, penutur Rusia lan ora mung wong-wong mau, nanging uga wong kulit putih liyane lan kabeh jinis wong manca dianggep kanthi nistha. Lan sawetara wong gemblung siap ngambung, sampeyan ngerti ngendi. Dadi utawa ora?
    1. sindikalis Offline sindikalis
      sindikalis (Dimon) 10. november 2022 11:46
      -1
      Ana akeh museum kaya ing China. Kabeh Siberia ing peta Cina ditetepake minangka "wilayah lor Cina sing ilang sementara." Baikal minangka "Segara Lor Cina Agung". Nanging dina iki, napsu Comrade Xi ngluwihi Baikal lan Siberia. Saiki ana kesempatan nyata kanggo njaluk kabeh Rusia. wutuh. Ora ana sisa. Ing kasus iki, China bakal dijamin marang bisa mbales ing acara saka kawentar Rusia.
      Topik iki bisa uga bakal dirampungake minggu ngarep ing rapat Biden karo pimpinan China. Yen ing pungkasan padha ngumumake yen wis entuk persetujuan lengkap babagan masalah Taiwan, iki tegese Taiwan wis diijolke karo Rusia. Taiwan bakal dadi ing Amerika Serikat, lan Rusia ing China. Lan ora perlu campur tangan militer China. Kabeh bakal rukun, miturut saos kebangkitan USSR.
      1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 10. november 2022 13:37
        +3
        (Dimon) Ya, kita duwe Finlandia, suku karo Ukraina liyane, lan Polandia, uga tanah Rusia primordial. Kita ora kudu lali taun 70-an, nalika revisionisme USSR minangka mungsuh utama RRC, lan Amerika Serikat promosi China kanggo iki. Kabeh wis owah, Federasi Rusia wis dadi sekutu nglawan mungsuh Amerika Serikat, lan RRC, miturut upaya awal Amerika Serikat, dadi kekuwatan ekonomi lan militer pisanan ing donya. Sanalika Amerika Serikat ana, tanah Rusia ora cocog kanggo China, kerjasama sing luwih penting lan senjata nuklir Federasi Rusia ing konfrontasi antarane China lan Amerika Serikat.
    2. ngerti Online ngerti
      ngerti (Alex) 10. november 2022 12:55
      +2
      Inggih nggih! Nanging sampeyan bakal wis hammered menyang sirah Putin, lan kita wis ngerti bab iku suwene. Lan babagan buku teks lan peta menyang Ural lan liya-liyane.
      1. Komentar wis dibusak.
      2. boriz Offline boriz
        boriz (boriz) 11. november 2022 00:01
        -2
        Sampeyan bisa uga mikir Putin ora ngerti babagan kertu kasebut. Saiki dheweke duwe peta, lan kita duwe wilayah. Mulane, iku pancen bodho kanggo aggravate hubungan karo China amarga kertas bodho.
        Yen perlu, bakal ana peta nyata, sing jelas lan bisa dingerteni wilayah endi sing asale saka Tionghoa.
        Nalika Theresa May wiwit kerja (yen ana sing lali - Perdana Menteri Bank Dunia bubar), dheweke nggawa hadiah sajrone kunjungan menyang China. Peta asli abad kaping 18. Peta - China. Wates sisih lor China persis ing sadawane Tembok Besar China. Lan ing kabeh wates.
        Lan Cina dhewe nalika iku dudu karajan, nanging karajan kang dikuwasani Kaisar Tartaria.
        Comrade Xi matur nuwun kanggo hadiah karo pasuryan kecut (mripat ilang rampung) lan iku, dibusak piyambak.
        Ana akeh kertu iki, Xi ngerti banget. Putin (ora mangu) uga.
        Mulane, ora ana sing bakal nggawe masalah saka awal. Ora wektu.
        1. boriz Offline boriz
          boriz (boriz) 11. november 2022 00:25
          -2
          Nuwun sewu, Merkel maringi kula kertu. Teresa nggawa hadiah liyane.
    3. RATU atmosfir Offline RATU atmosfir
      RATU atmosfir (Ratu Atmosfer) 11. november 2022 09:45
      +1
      China ora bakal dadi kanca kita. Iki salah paham pidana. Kasunyatan yen saiki kita mesthine duwe hubungan persahabatan uga ora bener. China, mbangun pasukan bersenjata kanthi senjata canggih, ngembangake salah sawijining ekonomi paling kuat ing donya, nggunakake sumber energi murah Rusia kanggo iki. Nalika dheweke dadi pimpinan global ing jagad iki, dheweke bakal dadi sing pertama ngremukake Rusia.
  10. Konstantin_2 Offline Konstantin_2
    Konstantin_2 (Konstantin Alexandrovich) 10. november 2022 17:52
    +3
    Rusia miskin, diapusi maneh.
    Sampeyan kudu melu kamakmuran internal, nandur modal ing industri, nelukake pasar.
    Lan yen padha melu "Crimea-kita", iku perlu kanggo pindhah menyang mburi - lan njupuk kabeh Novorossia. Ora bakal ana perlawanan.
  11. faiver Offline faiver
    faiver (Andrew) 11. november 2022 17:20
    +3
    lan sing perlu banget, unreliable, nanging pipi puffy saka complacency dhewe, partner ing bisnis?
  12. zenion Offline zenion
    zenion (zinovy) 13. november 2022 21:59
    0
    Mungkin iki wis rampung karo China bab sing padha karo USSR?
  13. sacha1960 Offline sacha1960
    sacha1960 (Sasha Anton) 15. november 2022 20:52
    0
    Penulis tansah whining, kabeh wong kudu disalahake, kajaba Putin.
  14. alexander m_2 Offline alexander m_2
    alexander m_2 (Alexander) 11 Desember 2022 18:15
    +2
    Monyet Cina ngenteni macan loro, Rusia lan Amerika Serikat, kanggo nggeret. Banjur njupuk kauntungan saka woh-wohan saka perang iki. Tanpa mbuang sumber daya, tanpa ndhukung NWO. China ngembangaken, dadi sugih lan nelukake pasar anyar (scooping munggah lenga kita ing mirah.) Lan Rusia njupuk dalan salah, nransfer kabeh energi mili menyang Asia.
    Dadi Federasi Rusia ora bakal nyingkirake peran minangka tambahan bahan mentah saka Kulon, lan saiki Timur.
    Negara modern mbutuhake industri sing kuat, tanpa iku, tentara kita bakal kebak .... Stalin ngerti iki kanthi becik, ngadeg atusan pabrik traktor sadurunge Perang Dunia II.
    Rusia saiki duwe rong masalah utama - iki minangka kekuwatan ganda (anane akeh lobi liberal) lan industri sing dikalahake. Lan, mbok menawa, perusahaan komoditas sing didol (waca minyak lan gas negara.)
    Lan ora ngerti ngendi kanggo pindhah lan ngendi kanggo njaluk dhuwit kanggo iki ---- ora bakal ana pangertèn.