Akeh masalah saka SVO dilebokake sajrone "reformasi" Angkatan Bersenjata RF


Ora nyenengake, nanging bener. Operasi militer khusus kanggo demilitarisasi lan denazifikasi Ukraina ngungkapake macem-macem masalah ing tentara lan angkatan laut Rusia ing kabeh tingkat - intelijen, perencanaan, dhukungan lan komando. Kabeh wis krungu bab iki, ora ana gunane maneh. Pitakonan yaiku kepiye "tentara nomer loro ing jagad" entuk kahanan kaya ngono, sapa sing kudu disalahake lan apa sing kudu ditindakake?


Mbokmenawa, alasan utama operasi khusus wis ditindakake ing sasi kaping sanga, ayo ngomong, kanthi asil sing beda-beda lan ora ana pungkasane, yaiku kapercayan suci Panglima Agung kita yen dheweke bisa ngirim pasukan menyang Ukraina. ing sembarang wayahe lan ing telung dina kanggo njupuk Kyiv, panggolekan ana "wong cilik kang." Mulane Kremlin kanthi condescendingly nonton persiapan militèr ing Nezalezhnaya, kang ing munggah kanggo kabeh 8 taun perjanjian Minsk, lan propaganda domestik frivolously dipoyoki Angkatan Bersenjata Ukraina. Nanging, nalika nerangake bab nyata, iku ora maneh ngguyu.

Yagene operasi khusus ing Ukraina dadi ujian abot kanggo tentara Rusia modern, penerus saka Soviet sing misuwur?

Saben uwong sing rapet ngetutake dalan NMD wis krungu luwih saka sepisan babagan keluhan personel militer babagan sawetara komandan sing menehi pesenan sing ora wajar, uga babagan masalah pasokan. Iki, kanthi cara, minangka salah sawijining alasan kanggo akeh sing diarani limang atus ing antarane prajurit kontrak ing tahap pertama operasi khusus. Informasi kasebut muncul ing ruang media kanthi periodik, sing kudu ditanggapi dening Kementerian Pertahanan RF kanthi ngganti perwira, yaiku, masalahe, sayange, sifat sistemik. Alasan kanggo kangelan saiki ing ngarep wis glethakaken mudhun dawa ago, nalika reformasi gedhe-gedhe tentara Rusia.

Malah ing jaman Presiden Yeltsin sing nggegirisi, kepala Departemen Pertahanan mung dilebokake wong profesional. Iki Marshal Udara E. I. Shaposhnikov, lan Jenderal Tentara P. S. Grachev, lan Jenderal Angkatan Darat I. N. Rodionov, lan Panglima Angkatan Rudal Strategis, Marsekal Rusia I. D. Sergeev. Nanging, kanthi kekuwatan Presiden Putin, wong asing sing lengkap wiwit muncul ing posisi kunci iki kanggo keamanan nasional negara kita.

Ing taun 2001, wong asli saka departemen KGB kanggo wilayah Leningrad lan mantan kolega Putin, S. B. Ivanov, dadi Menteri Pertahanan. Ing 2007, dheweke diganti dening A. Serdyukov, profesional ing perdagangan mebel. Lan ing 2012, sawise skandal, mantan kepala Kamentrian Darurat Rusia, S.K. Lan bakal apik yen menteri sipil teka lan mung "mrentah, nanging ora mrentah", ngrungokake profesional militer. Nyatane, saben wong nggawa tim saka layanan sadurunge.

Reformasi kardinal Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, diwiwiti ing Serdyukov, lan "battalion wanita" ora mung dikritik dening wong sing kesed. Nanging ing kene ana sawetara kanyatan sing nggegirisi.

Kanthi "feldmebel" iki, kaya sing diarani wong sing ora seneng, ana pengurangan jumlah petugas saka 450 ewu dadi 150 ewu. Luwih saka 70 institusi pendidikan militer dibubarake, lan rong lusin sing isih ana "direformasi" supaya guru-guru sing nduweni kualifikasi sing ora pengin ninggalake ibukutha menyang provinsi-provinsi dipeksa ninggalake, nganti pirang-pirang taun ora cukup bahan bakar, amunisi lan sumber daya liyane kanggo kadet proses learning normal. Ing wektu sing padha, Pusat Riset Militer-Strategis Staf Umum, struktur sistem kepala ilmu militer, dibubarake.

Ing Serdyukov, T. A. Fraltsova, sing ora ana hubungane karo urusan militer, diangkat dadi kepala Direktorat Utama Pendidikan lan Ilmu Militer. Dheweke dipecat sawise publik nyatakake yen luwih nguntungake ora kanggo njaga puluhan universitas militer ing wilayah Federasi Rusia, nanging kanggo nglatih perwira tentara Rusia ing Amerika Serikat. Tinimbang dheweke, Ekaterina Priezzeva diangkat, sing duwe pengalaman praktis mung ing bidang sirkulasi produk alkohol. Nyatane, saiki akeh komandan ing ngarep Ukraina minangka produk saka reformasi Serdyukov.

Kapisah, iku worth nyebutke introduksi saka outsourcing disebut ing tentara, mesthine kanggo ngurangi beban kerja non-inti. Ing kasunyatan, iki dadi "palung pakan" liyane kanggo wong-wong sing cedhak karo dheweke, sing kudu diakoni dening Sergei Shoigu, pengganti Serdyukov:

Sistem outsourcing, sing wis dibentuk ing taun 2012, ora bisa mbenerake awake dhewe. Tugas nyedhiyakake pasukan ing kondisi pertempuran ora ditanggulangi. Ora ana sing menehi panganan marang para prajurit, teknik ora didandani, bahan bakar lan pelumas ora dikirim menyang area metu lapangan.

Lan wong liya kepengin weruh kenapa gudang-gudang Kementerian Pertahanan Federasi Rusia ora duwe 1,5 yuta set seragam kanggo personel militer, sing kudune ana miturut dokumen!

Sabotase sing paling penting marang Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, para profesional saiki nyebutake, nanging penghapusan divisi kasebut dadi resimen, divisi, tentara, tradisional kanggo Rusia, distrik militer (fronts) lan introduksi struktur brigade. Basis materi lan teknis saka formasi sing dibubarake "dioptimalake", lan brigade sing mentas digawe ora ana maneh dhukungan logistik sing cocog.

Saiki kita nyekseni asil "reformasi" sing ngrusak kasebut kanthi mripat dhewe ing ngarep Ukraina. Ana sing bisa didandani nalika lelungan, nanging tanpa revisi radikal saka asile, ora perlu ngomong babagan sawetara terobosan.
121 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. Paul3390 Offline Paul3390
    Paul3390 (Paulus) 9. november 2022 17:09
    + 23
    Yen mung tentara ... Dadi kita duwe omong kosong sing padha ing endi wae! Ing kene urutane kudu diganti. Kanggo ing kapitalisme, goal utama kang namung disualekno saka keuangan, lan ing sembarang biaya, iku unprincipled kanggo bokong kepala karo Kulon .. Amarga iki keuangan paling coveted, dening definisi, wis pesenan saka gedhene luwih saka Rusia . .
    1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 9. november 2022 17:27
      -24
      Ing kene urutane kudu diganti. Kanggo kapitalisme, tujuan utama mung kanggo entuk adonan,

      Ana kanca kuwi - Ulyanov-Lenin, diganti sapisan. Kita isih ora bisa ngatasi.
      Lan miturut apa sing disebut sosialisme, apa tujuan utama? revolusi donya? Utawa mbangun masa depan sing cerah - komunisme?
      1. Paul3390 Offline Paul3390
        Paul3390 (Paulus) 9. november 2022 18:16
        + 17
        Dadi aku ngomong babagan sing padha !!! Nganti saiki, kita ora bisa ngilangi, ngobong, ngobong lan nglukis warisan saka commies sialan!! Kita wis nyoba kanggo 30 taun - nanging isih ora mungkasi .. Apa wong ala, Nanging, padha ..
        1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 9. november 2022 20:38
          -18
          Apa sampeyan?
          Ing Moskow, renovasi wis suwe ditindakake lan Khrushchevs 5-lantai (warisan commies) wis suwe dibongkar.
          1. Alexander Ponamarev (Alexander Ponamarev) 10. november 2022 04:48
            +8
            Iki mung ing Moskow, amarga rampokan digambar ing wangun pajak saka kabeh wilayah, lan ing desa-desa seedy ora ana dhuwit kanggo kreteg liwat kali lan dalan.
            1. Alexander Ponamarev (Alexander Ponamarev) 10. november 2022 04:50
              +7
              Moscow wis suwe mimpin cara urip parasit
            2. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 10. november 2022 08:38
              -8
              , lan ing desa-desa rundown ora duwe duwit ing kreteg liwat kali lan dalan

              Nalika iku aku krungu tembung "ora duwe duwit", banjur aku duwe resep sing apik banget kanggo perawatan sindrom iki: sampeyan kudu ngombe kurang lan kerja luwih akeh.
              1. etwas Offline etwas
                etwas (Etwas) 10. november 2022 11:00
                0
                Dakkandhani ngendi kanggo njaluk pabrik, contone, entuk pirang-pirang taun dening Abramovich lan liya-liyane. Mung maling sing entuk dhuwit ing negara kasebut, ora ana buruh siji, sanajan dheweke ora ngombe lan kerja nganti pirang-pirang dina, ora entuk bathi milyar dolar. .
                1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 10. november 2022 11:22
                  -2
                  Kene sampeyan, Aku, ora ketompo carane akeh pabrik sampeyan menehi, sampeyan bakal njagong kene lan whine watara jam. Ana crita kaya mengkono: wong Soviet biasa menang yuta rubles ing lotre, lan carane padha mbuwang iku? Padha ngombe, mangan lan mangan.s.rali. Lan ana wong sing, kanthi kabisan, wiwit saka awal, dadi sugih banget. Tinkov, contone.
                  Aku ora ngomong babagan milyar dolar, aku ngomong babagan jumlah sing cukup kanggo urip.
                  1. zenion Offline zenion
                    zenion (zinovy) 10. november 2022 16:06
                    0
                    Sapa sing njarah-rayah bank-bank tabungan ing ngendi para buruh nyimpen tabungan? Sore ana dhuwit, esuk ora ana dhuwit. Buruh nyolong dhuwit? Kaya sing wis ana, telung puluh yuta mati, nanging liyane bakal urip kanthi becik. Lan ngendi loafer iki? Dheweke dibuwang karo milyaran, ora rubel, nanging dolar lan euro, ora ana keluhan marang dheweke. Iki, sing sampeyan seneng, apa sampeyan padha?
                    1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 10. november 2022 16:26
                      -2
                      Maca babagan reformasi Pavlov, malah sadurunge ABC. Nyolong bank tabungan diwiwiti saka kono.

                      Apa sampeyan wis nampa loro Volgas? - nampa Sugeng!
                      Lan aja lali kanggo wisuh wong, yen ora bakal drive kanti awon. lol
                      1. zenion Offline zenion
                        zenion (zinovy) 10. november 2022 16:52
                        0
                        Meri gnaws ing sampeyan. Sampeyan mbokmenawa entuk kursi rodha saka release pisanan.
                      2. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 10. november 2022 21:17
                        -2
                        Aku ora iri karo sampeyan (pemilik Volga saka ABC), amarga sampeyan diwenehi kursi rodha sanalika sawise lair. Lan "Volga" diwenehi sethitik mengko.
                2. Alexey Lan Offline Alexey Lan
                  Alexey Lan (Alexi Lantukh) 12. november 2022 23:40
                  +1
                  Ora Tinkov, nanging huckster Tinkov. Apa materi sing digawe Tinkov, kajaba virtual?
        2. Sidor Bodrov Offline Sidor Bodrov
          Sidor Bodrov 10. november 2022 10:37
          +1
          Lan minangka bali, dheweke nggawe kothak karton warna-warni sing sampeyan ora bisa nesu tanpa menehi kabar marang tanggane. Khrushchev luwih apik, sanajan sempit. Kucing lemu kita ing daya karo godfathers lan turunane, ing bab utama kanggo rustle adonan angsal dening overwork, Yaiku, kanggo break, mbangun lan ngedol (kanggo ngedol ing hipotek).
        3. Alik9 Offline Alik9
          Alik9 (Alik Putor) 14. november 2022 09:45
          0
          Sampeyan ora ana ing Moskow ketoke ...
      2. Max_Donetsk Offline Max_Donetsk
        Max_Donetsk (Maksym Kysunko) 9. november 2022 23:24
        -13
        Commies ora urip ing dinosaurus. Mula, lenga lan gas dudu warisane
        Lan iki kabeh sing ora mungkasi lan apa kuping kanggo terus ..
        Warisan commies yaiku Zhiguli lan Khrushchev. Kanggo paling lumpen, iki minangka warisan. Apartemen minangka warisan minangka prestasi kabeh urip sing ora ana gunane.
        Lan warisan saka commies ora sinau kanggo bisa, nanging kemampuan kanggo nyolong. Kabeh lan nang endi wae. Minangka everyone. Saiki padha perang karo iku.
        1. sgrabik Offline sgrabik
          sgrabik (Sergey) 10. november 2022 09:54
          +4
          Sampeyan bisa ndeleng sing rampung ilang ing wektu, ora kemampuan kanggo bisa, nanging kemampuan kanggo nyolong iku teka kanggo kita bebarengan karo liberal, kabeh iki tyrant Eltsin karo scumbags lan digawa ing 90s, mung nyekel miturut. kanggo Chubais iku worth soko, supaya ora nindakaken saiki Nyalahke kabeh saka sirah lara kanggo siji sehat.
          1. Sidor Bodrov Offline Sidor Bodrov
            Sidor Bodrov 10. november 2022 10:50
            -1
            Aku setuju banget. Nanging kanggo nyelehake "kanggo" - ora bisa.
        2. Alexey Lan Offline Alexey Lan
          Alexey Lan (Alexi Lantukh) 12. november 2022 23:45
          0
          Commies, commies .... Ya, sistem iki kebal kanggo gerakan maju. Ana akeh banget goroh lan kontrol. Nanging, padha nindakake akeh. Lan apa sing ditindakake para manajer efektif saiki. Umume wong manggon ing apartemen Soviet lan ora apik banget. Padha manggon uga utamané ing Moscow, nanging Moscow dudu Rusia.
        3. Corsair Offline Corsair
          Corsair (DNR) 13. november 2022 10:11
          -1
          Kutipan: Max_Donetsk
          Warisan commies yaiku Zhiguli lan Khrushchev. Kanggo paling lumpen, iki minangka warisan.

          Sampeyan dudu kita, dudu "Donetsk" ora , karo kita, yen ana wong sing ngaku babagan masa lalu Soviet, mula dheweke ngucapake kanthi luwih andhap, luwih ditahan ...
      3. Vladimir Orlov Offline Vladimir Orlov
        Vladimir Orlov (Vladimir) 10. november 2022 00:33
        -13
        Uni marisi warisan sing luwih apik tinimbang kita - kabeh kekaisaran karo kabeh Polandia-Finlandia, Asia Tengah tanpa republik / Kaukasus, lan liya-liyane Turkmenistan nganti Iran. lan Lenin lan kanca-kanca - mung penulis "perdamaian isin" karo Jerman, nyatane - penulis ambruk kekaisaran (lan banjur ing Sipil lan sawise iku ora bisa kanggo ngumpulake kabeh bêsik, lan banjur endowing minoritas nasional karo negara dhewe ing Uni, i.e. .kanthi nandur bom wektu - apa ora iki alesan kanggo kontradiksi saiki karo Ukraina, lan banjur - banget kamungkinan - karo mantan "republik" liyane ..?). Ora ana republik ing kekaisaran, lan ing paspor ana kolom ora "kewarganegaraan", nanging "agama", aja lali. Kenapa B. Yeltsin - penulis ambruk Uni luwih elek tinimbang Lenin ..?
        Dadi piwulang negatif utama saka "commies" yaiku ngupayakake kekuwatan lan gagasan "proletar" sing ora realistis / populis (ora realistis - amarga kondisi sing dibutuhake yaiku "wong ideal, diciptakake" / Homo soveticus - tanpa ambisi individu, kolektivisasi lengkap, penolakan dhuwit, "kediktatoran proletariat", lan liya-liyane tesis - mutiara) kanthi cepet. papan lan modal manungsa.
        Lan uga - kasetyan inexplicable saka commies ing hubungan kanggo Westerners / Bandera. Kok ora ditambahi bajingan. Saiki warisan iki sing dipisahake.
        1. etwas Offline etwas
          etwas (Etwas) 10. november 2022 11:49
          0
          Kutipan: Vladimir Orlov
          Uni marisi warisan sing luwih apik tinimbang kita - kabeh kekaisaran karo kabeh Polandia-Finlandia, Asia Tengah tanpa republik / Kaukasus, lan liya-liyane Turkmenistan nganti Iran. lan Lenin lan kanca-kanca - mung penulis "perdamaian isin" karo Jerman, nyatane - penulis ambruk kekaisaran (lan banjur ing Sipil lan sawise iku ora bisa kanggo ngumpulake kabeh bêsik, lan banjur endowing minoritas nasional karo negara dhewe ing Uni, i.e. .kanthi nandur bom wektu - apa ora iki alesan kanggo kontradiksi saiki karo Ukraina, lan banjur - banget kamungkinan - karo mantan "republik" liyane ..?)

          Bodho lengkap sajarah negara asli tansah kaget. Lenin nindakake sing paling apik. Banjur Rusia ana 90% negara petani, ana industri cilik, lan perang karo kabèh Western lan ora mung donya. Apa sing luwih apik, mati utawa istirahat ing wangun "Perjanjian Brest-Litovsk"? Digawe Ukraina, nandur bom? Apa sampeyan wis maca artikel borjuis? Ana Republik Timur Jauh, dadi apa? Iki ditutupi nalika masalah karo intervensionis ing Timur ditanggulangi, apa sing nyegah, sawise mati Lenin, kanggo nutupi proyek Ukraina? Pikiran para pengikut ora cukup, nanging Lenin uga kudu disalahake? Lenin asring njupuk langkah unpopular, iki introduksi saka kawicaksanan "Perang Komunisme", requisitions pangan, nyadari yen iki bakal nimbulaké protest saka petani, kerusuhan wiwit, kawicaksanan langsung diganti "NEP", Bolsheviks dadi ora marem. , kayata rollback kanggo kepungkur, kanggo kang perang? Nanging asil positif, padha menang perang sipil, nanging padha perang karo wong maneh. Lan padha perang karo "Rusia", elit, balung putih, lan sing mbantu? Mungsuh sumpah kita yaiku Anglo-Saxon, sampeyan ora bisa nemokake analogi karo Ukraina modern. Nanging populasi saiki Little Rusia minangka kabèh ndhukung Bolsheviks, nanging saiki kita ora mirsani iki. Kenging punapa? Lan Rusia minangka conto sing kudu ditindakake, kanthi 12000 rubel. upah min, lan Westerners menehi luwih. Biyen ana ideologi, borjuis dadi mungsuh, nanging saiki, apa sing bisa dikandhakake marang tentara bayaran Polandia manawa para huckster-oligarki Rusia luwih apik tinimbang duweke, lan malah duwe gaji beggarly, ora ngyakinake.
          1. Vladimir Orlov Offline Vladimir Orlov
            Vladimir Orlov (Vladimir) 11. november 2022 01:49
            0
            Lan aja gumun. Nasib sampeyan mung etwas ("sethithik" - Jerman) saka tingkat pendidikan ing USSR (lan ora ala, iku kasunyatan). Googled paling ora babagan "donya isin".
            Aku mung sinau ing USSR, manggon lan elinga apa lan carane iku.
    2. etwas Offline etwas
      etwas (Etwas) 10. november 2022 10:56
      +1
      Ora kaya "tokoh" modern, Lenin, ora mung dibuktekake sacara teoritis, nanging uga digayuh, (sanajan kanthi cara apa wae). Lan yen sampeyan mbandhingake karo sapa sing kudu dilawan lan ing kahanan apa, mula bodho dibandhingake karo sing modern. Lan kenapa rencana GOERLO dheweke ala, mbokmenawa, apa sing ora ditindakake dening borjuis?
    3. Dima_2 Offline Dima_2
      Dima_2 (Dmitry Makarov) 10. november 2022 11:48
      0
      Lan apa hubungane Ulyanov-Lenin? Sampeyan bisa ngelingake ngendi dheweke nalika revolusi Februari-borjuis. Utawa apa sampeyan nganggep salah pangerten sementara (pemerintah) sing bakal nuntun kita menyang masa depan kapitalis sing cerah????
  3. Max_Donetsk Offline Max_Donetsk
    Max_Donetsk (Maksym Kysunko) 9. november 2022 23:30
    -3
    Apa alternatif kanggo kapitalisme sing bakal disaranake?
    Juche?
    1. Vladimir Orlov Offline Vladimir Orlov
      Vladimir Orlov (Vladimir) 10. november 2022 01:16
      -2
      yen kita njupuk gambar saka avatar minangka basis - ana Mohawk utawa Huron, banjur iku ora Juche, nanging "Linggih Bull ekonomi", i.e. mburu lan kumpul kanthi transisi menyang tani subsisten (pertanian sedentary) ...
      1. Ugr Offline Ugr
        Ugr 10. november 2022 07:37
        + 10
        Aku ora peduli apa sistem ing negara, yen aku ora nyaman manggon ing borjuis, aku bakal nglawan, aku manggon luwih apik ing Soviet, ana stabilitas, karya lan padha ora nyolong ing. ndhuwur, nanging kasunyatan sing ana kurang pangan, supaya padha kabeh tanpa kimia lan rega, kabeh iku nggoleki lan wong padha kinder lan luwih simpatik, lan saiki saben wong nyoba kanggo ngapusi pepadhamu kanggo Cut mudhun keuangan, lan nang endi wae. saka pasar kanggo ndandani mobil lan keperluan, borjuasi kita minangka dalan sing ora ana, ing sawijining dina sampeyan bakal ngerti iki
        1. Sidor Bodrov Offline Sidor Bodrov
          Sidor Bodrov 10. november 2022 11:11
          0
          Mesthine, komunisme, sanajan pedhang sing ora bisa digayuh, nanging dadi landmark. Nanging sosialisme nyata. Lan Cina minangka pawujudan, pantes ditiru.
          1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 10. november 2022 11:29
            -1
            Mung sampeyan wis tau ing China sing, sampeyan ora bakal, lan sampeyan mung ngerti bab Cina apa padha bakal nulis kanggo sampeyan kene.
            1. Sidor Bodrov Offline Sidor Bodrov
              Sidor Bodrov 10. november 2022 11:52
              +1
              Dheweke ora nulis apa-apa babagan China ing kene. Nanging kabeh wong ngerti yen iki minangka negara rakyat lan ekonomi pisanan ing donya, kanthi industri modern, tentara, lan infrastruktur. Apa mung siji rute sepur Beijing - Shanghai. Ing China, skala pajak penghasilan pribadi progresif:
              Nganti 1500 yuan (15 ewu rubel) saben wulan - 3%
              Saka 1500 nganti 4500 (nganti 45 ewu rubel) saben wulan - 10%
              Saka 4500 nganti 9000 (nganti 90 ewu rubel) saben wulan - 20%
              Saka 9000 nganti 35000 (nganti 350 ewu) saben wulan - 25%
              Saka 35000 nganti 55000 (nganti 550 ewu) - 30%
              Saka 55000 nganti 80000 (nganti 800 ewu) - 35%
              Luwih saka 80000 (luwih saka 800 ewu rubel saben wulan) - 45%
              - Ana soko kanggo ndhukung ekonomi nasional.
              1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 10. november 2022 16:23
                -4
                Nanging kabeh wong ngertiiku negara rakyat lan ekonomi pisanan ing donya, karo industri modern, tentara, infrastruktur.

                Ora perlu mlebu kanggo kabeh wong ing kene - mung ngomong babagan sampeyan dhewe.
                Secara pribadi, aku ora yakin babagan iki.
    2. sindikalis Offline sindikalis
      sindikalis (Dimon) 10. november 2022 07:04
      +1
      Iki ora babagan kapitalisme utawa sosialisme, nanging babagan sistem sing ngidini sampeyan nanggapi kanthi fleksibel kanggo tantangan kahanan. Yen sosialisme dadi nguntungake, banjur sistem kasebut ditrapake. Yen kapitalisme, mula gampang diterusake. Lan ing kene, yen sampeyan mikir babagan ngapa kabeh sistem sadurunge mbela prinsip ekonomi nganti mati, preduli saka kapentingan negara, dadi jelas yen kapentingan klompok elit minangka alesan kanggo kabeh. Wong-wong mau sing nyurung keputusan bunuh diri, dadi tsarisme, sosialisme, kapitalisme utawa Putinisme. Sembarang elit ing negara endi wae ndeleng tugas utamane kanggo njaga kekuwatane, sing ngidini bisa ngrampas negara kasebut. Ing ngarsane elit, pancasan digawe dening sawetara, lan liyane mbayar kesalahane kanggo nggawe.
      Nanging saiki, gegayutan karo tekane jaman informasi, bisa ngatur negara tanpa partisipasi elit. Sistem kasebut diarani demokrasi langsung utawa demokrasi. Ing ngisor iki, rakyat dhewe nggawe keputusan, nanggung kabeh beban kanggo kesalahan sing bisa ditindakake, lan mbenerake dhewe kanthi milih elektronik langsung.
    3. etwas Offline etwas
      etwas (Etwas) 10. november 2022 11:52
      -2
      Nggawe gaweyan ing dhewe, maca Correspondence saka loro wong misuwur donya: Kurchatov lan Einstein, ngendi topik iki rembugan ing rinci, sanajan fisikawan gedhe bakal paling kamungkinan ora kuoso kanggo sampeyan.
  4. Alexey Davydov Offline Alexey Davydov
    Alexey Davydov (Alexi) 10. november 2022 09:42
    +3
    Yen mung tentara ... Dadi kita duwe omong kosong sing padha ing endi wae! Ing kene urutane kudu diganti. Kanggo kapitalisme, tujuan utama yaiku mung kanggo ndarbeni adonan, lan kanthi biaya apa wae, ora ana prinsip kanggo ngalahake Barat ..

    Aku langganan saben tembung.
    Nanging, alesan ora ing kapitalisme, lan mundhut dhisikan.
    Mbokmenawa, Putin dipilih dening Anglo-Saxon dhewe sanajan ing Yeltsin - wayang, mbok menawa malah mantan pramuka direkrut dening wong-wong mau. Dheweke bakal dadi idiotami yen ora nggunakake kabeh kesempatan sing kasedhiya nganti pungkasan. Iku uga kamungkinan sing ora miwiti ing rencana - tugas kanggo stupidly nindakake printah, nanging kanggo muter peran karo bakat. Apa sing wis dilakoni kabeh taun iki.
    Nanging, kepiye Putin mung bisa njupuk lan nyerahake negara kasebut menyang mungsuh? Wong bakal mbrontak. Kanggo alasan iki, Anglo-Saxon ngatur reformasi tentara kanthi tangane, lan dheweke milih pemain sing cocok, nyetel tugas lan ngawasi implementasine. Iki uga kedadeyan ing wilayah liyane.
    Saiki negara bisa digawa nyerah minangka asil saka "justified", biasa, mundur. Anglo-Saxon wis nyinaoni kita lan watesan toleransi sing kondhang.
    Televisi, sing wis ana ing tangan "kolom kaping lima" wiwit jaman Yeltsin, tumindak kaya racun sing lumpuh. Teknik-teknik kasebut uga wis disinaoni lan digarap sadurunge.
    "Wayahe bebener" wis teka, Anglo-Saxon wis siyap kanggo njupuk maneh apa sing wis dimasak lan asil saka tumindak Putin mbabarake dheweke.
    1. Ilya 22 Offline Ilya 22
      Ilya 22 (Ilya) 10. november 2022 23:04
      +1
      Aku uga duwe pikiran sing padha. Iku misale jek sing NWO ing kapentingan Amerika Serikat. Saka kabeh kahanan iki, mung dheweke entuk manfaat, lan karo dheweke Inggris. Kanggo Amerika Serikat, penting yen konflik kasebut terus, supaya, kaya sing diucapake, "klien wis mateng." Lan supaya awake dhewe nggawe supaya nyeret. Akibaté, kabeh bisnis saka Eropah pindhah menyang AS. Kanggo kita, ing nalisir, prolonging konflik kaya pati. Perang uga perang ekonomi. Kita duwe kesempatan, amarga efek kejutan, kanggo entuk asil kanthi cepet lan menehi kabeh wong kanthi accompli. Sawise kabeh, kita 1% saka PDB donya utawa luwih, lan kabeh 50% nglawan kita, yen ora luwih. Sumber daya ora bisa dibandhingake. Kayane diwiwiti kaya sing dakkira. Nanging, mbokmenawa gol bener saka NWO dudu sing diumumake. Awake dhewe wis nindakake kabeh kanggo ndawakake konflik kasebut. Wiwitane padha mbebasake wilayah kasebut, banjur padha ninggalake. Pengeboman infrastruktur wiwit serius mung nem sasi sabanjure. Lan kabeh iki "kita durung miwiti kanthi serius ...". Umumé, perang iku serius, ora bisa dilakoni kanthi sembrono. Yen sampeyan ora serius, sampeyan bakal entuk apa sing saiki. Aku duwe versi sing Anglo-Saxon ora wareg maneh karo proses alon, kontrol fading saka Rusia lan iku perlu kanggo nyepetake. Kene, ing pretext saka annexing Crimea, padha dileksanakake sanksi ekonomi, kang tambah saben taun lan, ing pungkasan, nyeret Rusia menyang konflik militèr, kang obyektif ora siap. Nanging, dheweke nindakake kabeh kanggo iki. Kabeh pangarep-arep saiki ana ing wong. Nanging Rusia butuh pimpinan. Mung karo pemimpin sejatine bangsa, miturut jaman saiki, bisa diarani pemimpin sejatine bangsa, ngurusi kepentingane rakyat lan negara, wong-wong Rusia saka negara komplotan dadi wedhus sing bisa nyapu. adoh kabeh ing dalan, ngatasi kabeh kangelan lan menang. Ya, nalika perang, kadhangkala sampeyan kudu mundur lan ninggalake kutha. Iki bisa ditampa nalika sampeyan manteb ing ati lan ngerti yen ana sumber daya kanggo menang. Saiki rasa iki wis ilang. Ora jelas babagan sumber daya apa sing bakal ditindakake dening pimpinan militer-politik kita saiki.
      1. Alexey Davydov Offline Alexey Davydov
        Alexey Davydov (Alexi) 11. november 2022 01:00
        0
        Ora jelas babagan sumber daya apa sing bakal ditindakake dening pimpinan militer-politik kita kanggo ngowahi gelombang kampanye militer saiki.

        Ora arep. Aku - Putin wis nggawe sistem kang everyone katon menyang tutuk. Mbokmenawa, ing wiwitan dheweke ora ngerti kenapa dheweke butuh kabeh iki (kaya awake dhewe). Mboko sithik padha guess, nanging padha ora weruh dalan metu kanggo awake dhewe - pisanan, akèh dhuwit ing totoan (wong-wong mau, lan ora mung), lan sareh, beban akumulasi kaluputan kanggo complicity ing ngiyanati wis crushing.
        1. Komentar wis dibusak.
        2. Alexey Davydov Offline Alexey Davydov
          Alexey Davydov (Alexi) 11. november 2022 11:55
          0
          Maksudku, mesthine kabeh pimpinan, lan ora mung militer, amarga sistem kasebut umum. Cukup katon ing pasuryan ing rapat-rapat. Rai minangka pangilon saka jiwa, jejak kalbu, lan kadhangkala ora ana
  • sgrabik Offline sgrabik
    sgrabik (Sergey) 9. november 2022 17:11
    +9
    Ngangkat kabeh crooks iki - liberal lan banjur kanggo dangu kanggo ndhukung kabeh pancasan rampung absurd lan thoughtless sing mimpin tentara lan angkatan laut kita kanggo weakening maksimum - iki angkara marang negara, sing nindakake lan ndhukung lan ana kriminal. sing tumindak kita kabeh saiki lan kita mirsani, kita wis nyimpen munggah, kita wis optimized, saiki kabeh negara kudu distangle tumindak temenan pidana saka bajingan sing ngrusak tentara kita, angkatan laut lan militer-industri Komplek, iku menarik. sing kabeh karakter sing langsung nindakake kabeh sing disebut "reformasi" ing tentara lan mimpin kanggo jalaran banget negatif kanggo dheweke, supaya adoh padha ora nandhang paukuman kanggo iki.
    1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 9. november 2022 17:30
      +1
      Ditunjuk kanggo posisi kabeh crooks iki saka liberda banjur kanggo dangu ndhukung kabeh keputusane sing pancen utopia lan ora dipikirake,

      Aku elinga pasuryan Shoigu lan mikir: "liberda" iki liberda kanggo kabeh liberda lol
      1. sgrabik Offline sgrabik
        sgrabik (Sergey) 10. november 2022 10:22
        +2
        Sampeyan bakal luwih ngelingi apa iki kedados ing Moscow Region sadurunge Shoigu, iku mung ora pas ing sirah carane kabeh iki acak lan pancen ora kompeten ing urusan militer liberal mra-zo-ta bisa bebas lan karo impunity nindakake iki kanggo akèh taun. gema saka apa sing disebut "reformasi" tentara lan angkatan laut bakal diwenehi munggah kanggo dangu teka, kita duwe fitur bodho - "chopping saka Pundhak", kang ngirim tau rampung, ilmu militèr kita lan struktur organisasi tentara kita ana ing antarane paling wicaksana lan paling berkembang ing donya, kok kabeh iku kanggo numpes lan banjur cepet-cepet nyalin struktur Western (divisi / brigade), iki langkah banget short-sighted lan rash sing ora ngiyataken, nanging mung. weakened kemampuan pertempuran tentara kita, nanging penutupan universitas militèr, lan abang saka Staff perwira karo pengalaman pertempuran, lan mandhek lengkap recruitment saka kadet ing universitas militèr isih sawise liberal "reformasi" kanggo sawetara taun ing. saurutan, apa maneh yen ora angkara lan ngrusak nasional keamanan negara kita??? Lan kabeh makhluk iki urip kanthi impunity lan semanggi lan isih manggoni posisi kepemimpinan tinimbang ing pakunjaran kanggo sing disebut "layanan kanggo Fatherland."
        1. Alexey Davydov Offline Alexey Davydov
          Alexey Davydov (Alexi) 10. november 2022 21:52
          0
          Lan kabeh makhluk iki urip kanthi impunity lan semanggi lan isih manggoni posisi kepemimpinan tinimbang ing pakunjaran kanggo sing disebut "layanan kanggo Fatherland."

          Aku setuju karo sampeyan. Serdyukov dipilih, nyetel tugas kanggo dheweke lan Putin ngawasi implementasine. Minangka dadi pimpinan, dheweke nindakake kabeh kanthi tangane. Ing sektor finansial - dening tangan Nabiulina, etc., etc.. Yen dilebokake ing kunjara bebarengan karo accomplices, iku pancene bakal bisa kanggo ngganti kathah ing Rusia. Pemugaran sabanjure kekuwatane wong ing negara kasebut bakal mbantu supaya bisa diresiki lan pulih.
        2. Alexey Davydov Offline Alexey Davydov
          Alexey Davydov (Alexi) 10. november 2022 23:29
          0
          Ngontrol maneh senjata nuklir kita bakal ngidini kita njaga Anglo-Saxon kanthi ancaman saling ngrusak nalika kita ngresiki kekacauan.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. Sidor Bodrov Offline Sidor Bodrov
      Sidor Bodrov 11. november 2022 10:36
      0
      Kita kudu kurang ngandelake Putin, lan para pamilih kudu urip luwih akeh tinimbang pikirane dhewe. Lan aku mikir yen akeh sing kesasar saiki bakal weruh kanthi jelas. Ora buntut (Putin) wags asu. Lan asu iki "United Russia" lan hangers-ing ing daya lan bisnis. Dheweke ora peduli karo negara, lan kanggo adonan dheweke bakal ngedol ibune.
  • borsvt Offline borsvt
    borsvt (boris) 9. november 2022 17:15
    +4
    Lha, apa sing bisa dakkandhakake, bener. Sayange, MO saiki pancen ora terkecuali. Kutha lan rumah sakit, mbok menawa, dheweke luwih seneng mbangun, nanging yen Serdyukov minangka furnitur lapangan, mula ShSK sing setya iki minangka pemadam kebakaran ((
    1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 9. november 2022 17:31
      -6
      Ora petugas pemadam kebakaran, nanging petugas pemadam kebakaran.
      1. borsvt Offline borsvt
        borsvt (boris) 9. november 2022 18:20
        +1
        militèr nelpon iku, Aku krungu dhewe sad
        1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 9. november 2022 20:38
          -8
          Basa asli militer sampeyan ora ngerti. Nanging kaya sampeyan.
          1. borsvt Offline borsvt
            borsvt (boris) 9. november 2022 22:40
            +1
            padha karo mine kaya sampeyan. Ora ana sing kudu disalahake ing pangilon, yen pasuryane bengkok))
            1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 9. november 2022 23:20
              -6
              Ora ana sing kudu disalahake ing pangilon, yen pasuryane bengkok))

              Aku seneng banget karo kritik sampeyan.
              1. Komentar wis dibusak.
                1. Komentar wis dibusak.
              2. borsvt Offline borsvt
                borsvt (boris) 10. november 2022 22:11
                0
                ngrungokake, sampeyan pancen bener babagan OKPDTR - ora kanggo sampeyan, nanging kanggo wong kaya aku, sing ora duwe pendidikan - iki minangka klasifikasi profesi Kabeh-Russian kanggo buruh, posisi karyawan lan kategori upah.
                Nanging babagan julukan - sampeyan ora menehi, ora kanggo sampeyan ngowahi))
                1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 12. november 2022 19:02
                  -2
                  Lemah, banget banget. Laku, mbok menawa sampeyan bakal langsung ngobong nipadecki. ngguyu
    2. Vladimir Orlov Offline Vladimir Orlov
      Vladimir Orlov (Vladimir) 9. november 2022 20:40
      +7
      Ora, ana uga jendhela klamben ing Kamentrian Situasi Darurat. Sadurunge, aku ora ngandel ing "gosip", nanging saiki, kaya sing kita deleng, T-62 arep menyang zona "NOR" lan seragam dituku ing saindenging jagad. Kamentrian Darurat Situasi isih duwe sistem sing padha - kabeh dituku nganggo suap.
      Ya, lan ing polisi lalu lintas sistem sing padha.
      Rospotrebnadzor....
      Ing cendhak, feodalisme - saben wong diwenehi kliring kanggo feed lan ora lali kanggo nuduhake karo "negara" lan kabeh bakal OK (conto: Sechin, Abramovich, anti-conto: Ulyukaev, Khodorkovsky ...)
      1. sindikalis Offline sindikalis
        sindikalis (Dimon) 10. november 2022 07:25
        +3
        Iku feodalisme. Mulane, serangan saka panyengkuyung USSR lan kapitalisme katon lucu banget. Lucu amarga padha mbantah babagan sing ora ana. Sistem saiki minangka sawetara jinis konglomerasi liberalisme lan Stalinisme kanthi dominasi hubungan feodal.
        1. etwas Offline etwas
          etwas (Etwas) 10. november 2022 11:54
          -1
          Sampeyan pengin ngomong yen serfdom saiki, sampeyan bisa takon ngendi lan ing wangun apa? Utawa sampeyan ora ngerti tembung feodalisme?
    3. VDArs Offline VDArs
      VDArs (Victor) 10. november 2022 09:09
      0
      Kancaku, sampeyan kudu maca Gilyarovsky!
  • Dinggo Online Dinggo
    Dinggo (Victor) 9. november 2022 17:20
    +6
    lan Jendral Tentara P.S. Grachev

    Kanggo liyane sing sampeyan dhaptar, aku ora bakal ngomong apa-apa - aku ora ngerti.
    Nanging kanggo Pasha-Mercedes, sing janji bakal njupuk Grozny karo "loro platoons paratroopers" - Aku wong duwe pendapat beda. Kaya panemune ponakanku, kolonel OMON saiki, anggota saka loro "Chechen" minangka over-conscript (kontraktor - kaya sing diucapake saiki).
    Lan carane para perwira sengit iki "topi" karo makutha dhuwur, nelpon wong-wong mau mung "rooks".
    Kabeh iki tinsel "pisang-Papuan" sing "Pasha" ngenalaken ...
    Mesthi, Ivashov ora ngerti kabeh subtleties, nanging isih ...
  • instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 9. november 2022 17:22
    -6
    Apa, banjur, kanggo tentara Rusia modern, pewaris saka Soviet misuwur,

    Nuwun sewu, nanging Angkatan Bersenjata Ukraina bisa nyebut awake dhewe minangka pewaris "Soviet mulya" nganti meh padha.

    Fu, jahat banget Serdyukov! Bener, sawise dicopot saka jabatan menteri, kira-kira 10 taun wis liwati, nanging isih "Serdyukov kudu disalahake kanggo kabeh."
    1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 9. november 2022 18:24
      +5
      E. Serdyukov njabat mung minangka sersan urgent, dheweke dilebokake ing posisi dhuwur kanggo bakat kanggo ngrusak lan sijine wong ing posisi dhuwur. Iku ing Presiden A. Medvedev (lair Aaron Davidovich Mendel) sing A. Chubais minangka perusak ideologi. Kekalahan Angkatan Bersenjata Federasi Rusia ditindakake utamane kanggo ngrusak korps perwira, minangka pasukan pungkasan sing bisa ngganggu aturan komprador Federasi Rusia dening liberal duta besar Gaidar. Dheweke ngalahake mantan Angkatan Bersenjata pasca-Soviet Federasi Rusia lan ora nggawe apa-apa sing cukup, mung rampokan lan ambruk (Kasus Vasilyeva, asisten Serdyukov, lan liya-liyane). PR lan korupsi. Saka tentara nomer loro ing donya, nyatane, sawise Serdyukovism, kita duwe tentara negara tingkat loro, amarga kita malah tuku senjata anyar saka Iran, Korea Utara ...
      1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 9. november 2022 20:42
        -2
        sawise Serdyukovshchina

        Sawise Serdyukovism, ALE! , wis uda 10 taun wis liwat!
        1. Baba Yaga Offline Baba Yaga
          Baba Yaga (Baba Yaga) 10. november 2022 10:18
          +2
          Aku setuju banget!!!
          Apa sing ditindakake Shoigu sajrone iki!?
          Iku gampang kanggo nyalahke kabeh ing leluhur, nanging banjur apa iya kanggo loro plans limang taun wutuh, huh!??
          Sawise Perang Donya II, ing rong rencana limang taun, negara kasebut diunggahake saka reruntuhan, saengga kahanane dadi milyar kaping luwih elek, nanging wong kerja lan ing taun 1957 satelit pisanan ing donya diluncurake menyang angkasa !!!
          Lan saiki mung ana siji Konashenkovshchina watara
        2. sgrabik Offline sgrabik
          sgrabik (Sergey) 10. november 2022 10:55
          +1
          Kutipan: instruktur trampolin
          Sawise Serdyukovism, ALE! Wis udakara 10 taun!

          Breaking ora mbangun, kanthi wong bodho, sampeyan bisa kanthi gampang lan cepet ngrusak kabeh sing wis dibangun, didebug lan didandani sajrone pirang-pirang dekade, sawise apa sing ditindakake liberda karo tentara kita, kerja pirang-pirang taun lan injeksi finansial gedhe ing kabeh wilayah militer. ekonomi numpes dening liberal perlu, specialists padha ngerti uga, lan amatir kuwi - bawlers kaya sampeyan ketoke ora duwe idea slightest bab iki.
          1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 10. november 2022 11:34
            -3
            lan amatir kuwi - bawlers kaya sampeyan ketoke ora duwe idea slightest bab iki.

            Contone, sampeyan ora ngerti carane nulis kanthi bener ing basa ibu, nanging sampeyan isih kudu ngadili wong ing kene negatif
            1. Kaping papat Offline Kaping papat
              Kaping papat (Kapat) 11. november 2022 23:14
              -1
              Nalika sampeyan sinau nulis lan ngomong kanthi bener, mitra tutur sampeyan bisa uga wis sinau mbangun. Aku ngormati wong sing kaya ngono.
              1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 12. november 2022 19:07
                -2
                Sampeyan ora ngerti carane nulis bener, utawa mbangun, nanging mung bab.
                1. Komentar wis dibusak.
                  1. Komentar wis dibusak.
                    1. Komentar wis dibusak.
                    2. Komentar wis dibusak.
                2. Komentar wis dibusak.
          2. zenion Offline zenion
            zenion (zinovy) 10. november 2022 16:35
            0
            sgrabik (Sergey). Iku ora bodho kanggo break, supaya iku dimaksudaké. Stalin ngelingake babagan iki. Stalin ngajak wong-wong supaya sinau ngatur negara. Stalin ujar manawa amarga ora bisa ngilangi USSR kanthi perang, dheweke bakal ngrusak negara kasebut. Apa sing kedadeyan ing USSR nalika rusak minangka peringatan babagan apa sing bisa kedadeyan ing negara kasebut, Lenin ujar manawa para pemenang saiki pengin dadi master anyar tinimbang master sing wis mati. Stalin ora ngidini iki rampung, nanging padha bisa entuk sawise pati. Sayange wong-wong mau ora ngrungokké lan saiki Yéhuwah ngungkuli wong-wong mau.
        3. Ilya 22 Offline Ilya 22
          Ilya 22 (Ilya) 10. november 2022 23:21
          0
          Ya, dadi adat ing partai politik kita nyalahake kabeh sing sadurunge, sanajan dheweke dhewe wis puluhan taun. Ing kene Putin nyalahake kabeh ing taun 90-an lan ing Lenin lan Stalin, sanajan dheweke isih nggunakake apa sing digawe ing sangisore dheweke. Ya, lan dadi pimpinan luwih saka 20 taun. Iku wektu kanggo nuduhake sawetara jinis asil supaya turunane elinga.
    2. VDArs Offline VDArs
      VDArs (Victor) 10. november 2022 09:19
      0
      Dadi sampeyan, instruktur zona trampolin, lan wong-wong kaya sampeyan isih ngelingi komunis kanthi tembung sing ora sopan!
      1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 10. november 2022 11:35
        -2
        Ana wektu "warna-warni", kaya saiki, nanging.
  • tukang baja Offline tukang baja
    tukang baja 9. november 2022 17:26
    +6
    Saiki kita ndeleng asil "reformasi" sing ngrusak kasebut kanthi mripat dhewe ing ngarep Ukraina.

    Bubar, film ditampilake ing TV - "The Best in Hell". Iki dudu reformasi, iki pembantaian bangsa.Intine. Intelligence ora bisa ndeteksi utawa nemtokake koordinat target. Lan supaya luwih bisa ndeteksi lan langsung pesawat ing, iku perlu kanggo dijupuk papat bangunan ing zona industri. Serangan diwiwiti. Lan aku langsung duwe pitakonan ing dalan. Yen pesawat serangan SU bisa numpes bedhil, ora bisa padha Smash telung bangunan ing zona industri kanggo sampah? Lan mung banjur nindakake reresik.Dheweke miwiti serangan lan ternyata Angkatan Bersenjata Ukraina duwe kauntungan ing endi wae: wong, tank, artileri, UAV. asil. Prentah kasebut ditindakake, nanging meh kabeh mati. Lan banding anyar Marines marang gubernur? Lan sampeyan ngerti apa sing paling ala. Kasunyatan bilih masalah iki mung bisa ditanggulangi saka "ndhuwur". Biasane ora bisa menehi dhawuh marang penerbangan kanggo ngrusak bangunan menyang tong sampah utawa papan sing cetha.
    Lan kanggo ngatasi masalah, pangerten yen aturan mediocrity wis ora cukup! Nanging Putin ora bakal ninggalake kanthi sukarela lan pemilihan kasebut ora bakal kalah!
    1. VDArs Offline VDArs
      VDArs (Victor) 10. november 2022 09:26
      -1
      Dadi tugas kanggo ngrebut basa. Lan sawise serangan Su-25, ing bangunan sing dicemplungake ing tong sampah, kepiye carane ?!
      1. Corsair Offline Corsair
        Corsair (DNR) 13. november 2022 06:41
        -1
        Kutipan saka VDArs
        Dadi tugas kanggo ngrebut basa.

        Apa film iki? "Paling apik ing Neraka-2" belay ?
    2. isofat Offline isofat
      isofat (isofat) 10. november 2022 10:00
      -4
      Tukang baja, sampeyan maneh kanggo lawas, presiden kita ngganggu sampeyan? Menyang jajak pendapat, kabeh liyane hasutan. Sampeyan ngerti ora? nglirik

      Dina iki, 10 Nopember, dina pegawe saka badan urusan internal. Matur nuwun kanggo karya sampeyan. Lan seneng preian. ya
    3. sgrabik Offline sgrabik
      sgrabik (Sergey) 10. november 2022 11:04
      -2
      Ora perlu nyalahake kabeh marang Putin, gampang banget lan primitif kanggo nyalahake Presiden Rusia kanggo kabeh, masalah kasebut pancen luwih jembar lan luwih jero, lan cara kanggo ngatasi iku luwih rumit tinimbang sing sampeyan bayangake.
  • Nike Offline Nike
    Nike (Nikolai) 9. november 2022 17:37
    +9
    Sayange, jujur, seneng maca artikel sing kritis lan jujur ​​babagan "Reporter". Kanggo iki, aku dicekal ing "Politnavigator" suwene setengah taun. Kasunyatan nyenyet mripatku. Thanks kanggo "Reporter" kanggo artikel sing bener, kadhangkala ana sing ora setuju, nanging ing kene ana sikap toleran marang pendapat liyane.
  • Sing nyetir pesawat (Sing nyetir pesawat) 9. november 2022 17:44
    +9
    Ana sosial mbangun lan saiki mbangun Druganov. Dheweke nang endi wae. Kang Maha Agung ngandika salawas-lawase... Lan karo sapa banjur nyambut gawe??? Kaya-kaya ora ana wong sing manggon ing negara kasebut.
    1. sgrabik Offline sgrabik
      sgrabik (Sergey) 10. november 2022 11:27
      +1
      Lan ing rangking Druganov mung ana hucksters.
  • Sidor Kovpak Offline Sidor Kovpak
    Sidor Kovpak 9. november 2022 18:21
    -1
    Lan aku panginten Ukraina wis rampung, saiki Rusia perang karo liyane. Senajan masalah sing diterangake isih ora didhelikake
  • Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 9. november 2022 18:42
    +6
    A little sadurungé, kabeh pangurangan iki, Optimization, relocations Serdyukov padha hailed minangka prestasi gedhe.

    Dhewe ora bisa dilanggar, bocah-bocah wadon ora bisa dilanggar, kulawarga lan klan sugih, kanthi sambungan, padha njagong ing posisi penting lan sumunar ing kumpul-kumpul elit.

    Urip iku apik. Lan sapa sing bakal ngarani jeneng lan jumlah ... siji N kuwi wis lungguh, miraculously slamet ...
  • Vladimir Orlov Offline Vladimir Orlov
    Vladimir Orlov (Vladimir) 9. november 2022 20:32
    +8
    "Masalah" padha: nyolong umum lan klamben jendhela. Kabeh pirembagan liyane babagan "masalah" minangka layar kanggo "mateni" masalah nyata.
    Terus terang, aku ora ngandel yen Kementerian Situasi Darurat ing Shoigu nggunakake dhewe (uga, yaiku bagean saka "dana umum" saka suap) kanggo tuku peralatan lan peralatan kanggo departemen pemadam kebakaran. Nanging "kabeh wis dadi cetha saiki" nalika T-62s tindak menyang ngarep, ketoke, mung saka "80% saka senjata anyar."
  • zuuukoo Offline zuuukoo
    zuuukoo (Sergey) 9. november 2022 23:06
    0
    Serdyukov apes iki diwenehi kanggo sampeyan. Dheweke wis ana ing Rostec suwene 9 taun (saiki dheweke dadi ketua Dewan Direksi UAC).
    Sawijining wong ditawani posisi wakil kanthi gaji sing apik lan mbatesi sawetara tugas.
    Dheweke njupuk posisi kasebut (lan sing ora gelem mangan sedhep). Dheweke ngrampungake tugas kasebut kanthi kemampuan sing paling apik.
    Ya, yen tugas-tugase ora padha - dadi apa sing kudu ditindakake?!
    Dheweke ora nyelehake awake dhewe ing posisi kasebut lan nggambar bunder tugas kanggo awake dhewe ....
    1. Dinggo Online Dinggo
      Dinggo (Victor) 10. november 2022 09:18
      +2
      Dheweke wis ana ing Rostec suwene 9 taun (saiki dheweke dadi ketua Dewan Direksi UAC).

      Ora mimpin maneh. Dheweke dibuwang bebarengan karo artis narapidana - dheweke lagi wae katon ing Sheremetyevo, ana foto.
      Ketoke, dheweke mutusake manawa pontorez Chemezov lan kantor sharashka duwe "atap" sing akeh banget ... mula dheweke mutusake kanggo nyedhaki pemilike.
  • Vadim Sharygin Offline Vadim Sharygin
    Vadim Sharygin (Warga) 9. november 2022 23:12
    +6
    Prognosis prasaja: ing musim semi, mobilisasi umum bakal diwiwiti ing mode darurat, amarga 300 saiki mung bakal nyolok bolongan, lan sebagian ngimbangi kerugian. Ketoke, ora bakal ana maneh sukses dhasar Rusia. Kasuksesan lokal, nyerang pirang-pirang gubuk, gubuk, desa .. lan ing sawetoro wektu, Amerika bakal mbukak sawetara front liyane nglawan Rusia. Wis ing mangsa panas kahanan bakal escalate kanggo watesan. Luwih becik yen kapal selam kita luwih akeh ing segara ...
  • Andrey Vylev Offline Andrey Vylev
    Andrey Vylev (Andrey Vylev) 9. november 2022 23:13
    +4
    Komentarku mbokmenawa bakal dibusak, nanging yen sampeyan ora ngandhani sing bener, ora ana gunane mbuwang wektu sing penting kanggo panjelasan sing dawa.
    NVO wis nuduhake pasuryan nyata sistem oligarki parasit ing Rusia, saka ngendi masalah ing tentara Rusia stem.
    Patut, panyebab utama babagan kahanan nyata dudu pamrentah Putin, nanging wong Rusia sing ngidinke !!!
  • voznesensky Offline voznesensky
    voznesensky (Oleg Petrovich) 9. november 2022 23:13
    +7
    Penulis artikel kasebut kanthi ati-ati / kanthi ati-ati ngindhari jawaban langsung kanggo pitakonan sing diajukake dhewe: "sapa sing kudu disalahake?" Sampeyan bisa uga kudu ngerti dheweke - dheweke wis ngomong akeh. Nanging kanggo aku, amarga umurku sing wis maju, ora ana sing ngalangi aku langsung ngomong: sing dadi masalah yaiku manawa Kang Maha Agung "ora ninggalake awake dhewe." Sejatine, iku ora ala. Nanging mergo jebule "kancane" dudu "kanca" kita!
    1. tkot973 Offline tkot973
      tkot973 (Konstantin) 10. november 2022 00:56
      +4
      Ngelingi umurmu sing wis maju, yen aku dadi sampeyan, aku bakal ngomong luwih radikal, lan iki dudu hit-lan-run lan dudu alesan kanggo gelut. Mung nyebut spade spade, beban saka godhong sing ora diucapake, dadi luwih gampang.
      Aku uga saiki rada lega. Ing panemuku, masalahe dudu Panglima Agung ora ninggal bangsane dhewe, nanging Panglima Agung ora ngontrol kahanan ing prinsip lan dadi sandera, utawa dheweke Yeltsin Gorbachev No. 2, utawa mung pengkhianat. Mekaten.
      1. voznesensky Offline voznesensky
        voznesensky (Oleg Petrovich) 10. november 2022 19:10
        -1
        Aku bakal luwih radikal yen aku dadi sampeyan.

        Aku ngomong kanthi kapercayan sing paling jelas lan mutlak babagan kabeneran tembungku. Ora maneh. Amarga, sanajan analisa terus-terusan lan tliti babagan tembung lan tumindak sing Maha Agung sajrone karire sing bisa dakdeleng (sawise Petrus), aku isih durung bisa kanthi yakin ngrumusake jawaban kanggo pitakonan "Sapa Pak Putin. ?" Sanajan, mesthi, aku duwe pilihan kanggo mangsuli pitakon iki, aku ora nganggep aku duwe hak kanggo ngomong kanthi cara sing nemtokake babagan apa sing aku ragu utawa ora yakin. Nanging, aku bisa ngomong kanthi yakin: Putin dudu pengkhianat. Lan wong sing ngomong iki, kaya sampeyan, ora pantes dipercaya.
        1. tkot973 Offline tkot973
          tkot973 (Konstantin) 11. november 2022 22:49
          -1
          Yen sampeyan "isih durung bisa kanthi yakin ngrumusake jawaban kanggo pitakonan "Sapa sing Pak Putin?" ing umur sing luwih maju, mula sampeyan ora bakal bisa ngrumusake. Sampeyan ora bakal ngrumusake sawise upaya pamrentah anyar sawise Yeltsin lan Gorbaty terus rampung mati Rusia - pendidikan, industri, aviation sipil lan angkatan laut, Komplek militèr-industri ... Sawise padha nandur modhal dhuwit dhewe dicolong saka wong ing obligasi Western ing pengarepan saka MediaWiki ekstra lan omong kosong karo wong-wong mau. , yen sampeyan perlu kanggo mamah kok petualang, ngomong, lan aku bakal seneng nyatakake pendapatku dhewe. Sampeyan bisa nerusake dosa pamaréntah anyar meh ora ana enteke. dadi meager lan ambigu marang latar mburi minuses sing pikiran involuntarily njedhul babagan dheweke minangka kampanye PR supaya wong katon ing presiden minangka wong mimpin Rusia maju, Rusia minangka negara merdika lan gedhe.
          PS
          Sampeyan ngerti, mesthi, aku kurang saka sampeyan, nanging aku lair lan digedhekake ing USSR kaya sampeyan, lan aku ngerti carane ngormati lan ngrungokake wong sing luwih tuwa lan wicaksana tinimbang aku, utawa luwih berpengalaman. Nanging yen wong sing luwih tuwa, lan ing wektu sing padha ora weruh ngluwihi irunge dhewe, utawa ora bisa mutusake sapa Pak Putin ing 22 taun, mula iki luwih mungkin dudu masalahku, nanging sampeyan. Aku ora duwe apa-apa marang sampeyan, mbok menawa sampeyan urip kanthi martabat lan ketemu umur tuwa, Gusti mberkahi sampeyan, nanging miturut pendapatku, sampeyan nyatakake kategoris ing papan sing salah.
          1. Kaping papat Offline Kaping papat
            Kaping papat (Kapat) 11. november 2022 23:02
            0
            Aku maca komentar sampeyan kanthi kapentingan. Aku ora bakal kategoris, sampeyan ora seneng. Aku uga ora nglawan sampeyan, mbok menawa sampeyan malah wong sing pinter.
    2. Dinggo Online Dinggo
      Dinggo (Victor) 10. november 2022 09:32
      +4
      yen "kanca" iku dudu "kanca" kita karo sampeyan!

      Rampung setuju karo sampeyan. Ketoke, pangerten apa sing kedadeyan karo umur - ana sing bisa dibandhingake. Lan aku uga umur 60-an ...
      1. voznesensky Offline voznesensky
        voznesensky (Oleg Petrovich) 10. november 2022 18:47
        0
        Nggih mboten! Iku ora "pangerten nerangake karo umur" (ing cara, aku uga liwat 80). Lan kasunyatan manawa ing umurku aku bisa ngomong kabeh sing dakkira tanpa wedi kanggo karir utawa uripku - sing pisanan wis rampung, sing nomer loro ora ana gunane.
  • rotkiv04 Offline rotkiv04
    rotkiv04 (Victor) 9. november 2022 23:14
    +8
    Aku setuju karo penulis, nanging pitakonan muncul, sing miwiti reformasi lan optimasi iki, malah medeni kanggo mikir sing wong iki, iku wis ngrusak kabeh.
    1. Dinggo Online Dinggo
      Dinggo (Victor) 10. november 2022 10:15
      +5
      lan sing miwiti reformasi lan optimasi iki

      Pitakonan apik. Elinga iki - Verka Skvortsova (nyebat piyambakipun Veronika), mantan Menteri Kesehatan? Disusun karo accomplice Tanka Golikova "optimasi" medicine? Ngowahi perawatan kesehatan dadi "perawatan kesehatan"?


      ...Ing dina pengumuman keputusan kanggo mbatalake pasukan Rusia menyang bank kiwa Dnieper cedhak Kherson, jadwal kerja resmi Vladimir Putin kanthi tegas rutin, rutin lan direncanakake. Presiden Federasi Rusia ngunjungi Pusat Federal kanggo Otak lan Neuroteknologi, ketemu karo kepala Badan Kedokteran lan Biologi Federal Veronika Skvortsova...

      Kita mesthi ora ninggalake "kita" ...

      https://www.mk.ru/politics/2022/11/09/vse-idet-po-planu-putina-khitryy-smysl-khersonskogo-manevra-surovikina.html
  • vladimir1155 Offline vladimir1155
    vladimir1155 (Vladimir) 9. november 2022 23:17
    -4
    jelas yen kabeh kudu disalahake ing Serdyukov lan Sergei Shoigu .... lan kanthi cara, ayo ngelingi perang Chechnya pisanan nalika Grachev dadi profesional, lan saiki Shoigu dadi manajer, nanging profesional berjuang lan wis siyap sadurunge. Reformasi Serdkov ... ing umum, ora ana logika utawa makna ing artikel, nanging mung retelling saka obrolan pawon lan pawon "logika" nyalahke kabeh ing individu, utamané wiwit kabeh SVO iki meh podho kerusuhan gagal lan Rusia-Jepang, gagal 1941, gagal Afghanistan ..... masalahe dudu Shoigu lan dudu Serdyukov sing wis mangkat 10 taun kepungkur ... masalahe ana ing wong! wong maling lan akeh sing nyolong, apa maneh sing entuk kesempatan nyolong akeh ... ana sing pengecut, 700 ewu pengecut mlayu, ana eksodus prajurit kontrak, .... ana pahlawan. , mesthi padha gelut, nanging birokrasi kita nganti jenderal ora ngidini kiriman .... tentara minangka cerminan masyarakat ... ? kok wong kita ngombe vodka? Ono ngombe vodka?? kok 3 yuta bayi Rusia matèni taun dening wanita Russian ing instigation saka wong, dening aborsi? kok bodho lan kegilaan wis grip masyarakat kita, helloins, kabeh limo perverts, admiration massa kanggo Kulon, udud campuran? kenapa? kok polisi lalu lintas extort bribes ing dalan, brazenly lan publicly, lan pengadilan korup "ora weruh alesan ora dipercaya inspektur", masyarakat dying edan, wong kita dadi edan, ora adoh dibusak ing moralitas saka Nazi ing Ukraina lan saka Kulon sing bosok, apa Gusti Allah bakal paring kamenangan sing kaya mengkono?.... amarga padha ninggal imane para leluhur, ngianati Kristus kanggo tukang perak, kanggo kesenengan........ metu ing dina iki. dituduhake dening dekrit presiden, kebangkitan moralitas perlu! lan mung banjur Gusti bakal menehi kita kamenangan ...
    1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 10. november 2022 00:14
      -3
      Aja ngalihake inti kanthi tiron bodho saka agama Yahudi para rabi Yahudi. Gusti iki wong Yahudi - sektarian saka kapercayan Yahudi, dipasrahake menyang goyim dening preachers Yahudi. Distributor utama Paul, - rabi saka papan pangibadah, lan liyane saka sekte wong Yahudi, banjur bish para rasul. Aku ana ing catacombs Romawi saka Kristen pisanan - ana mung wong Yahudi. Wong-wong mau banjur padha ndedonga marang golongane wong Yahudi. Kabeh pratelan sampeyan ana ing Al Qur'an, lan ing tulisan agama apa wae, sing ora kaetung sajrone anane manungsa - Homo sapiens.
      1. vladimir1155 Offline vladimir1155
        vladimir1155 (Vladimir) 10. november 2022 09:09
        -3
        Pancen, moralitas Muslim Kristen lan Yahudi umum lan dirumusake dening Nabi Musa, lan kanthi cara ajaib uga diwartakake dening Konfusius lan sawetara guru liyane, iki moralitas sing dadi dhasar kanggo kesejahteraan umat. , iki hukum Allah sing diwartakake dening Musa Yesus Kristus Muhammad Konfusius Rasul Paulus, Sergius saka Radonezh lan liya-liyane .... sampeyan salah babagan agama liya, ana agama sing martakake mangan pepadhamu, kewan, sodomi, pesta seks, obatan lan outpouring liyane saka idu lan gething marang Gusti Allah, kabeh wong sing mati metu lan carane saben wong sing nyimpang saka angger-angger Gusti Allah bakal mati metu saiki, .. bungaha yen ibumu wadi werna Ortodoks lan ora masak sup metu saka sampeyan, utawa ora. Sampeyan ora menehi sampeyan menyang ahli bedah kanggo nyukur sampeyan nganggo penjepit ing guwa-garba ... . Mbah, kupingmu beku, ngombe vodka, lan ngapusi ing selokan bakal beku. Musim dingin iki, kanthi tangisan "Rasul Paulus minangka wong Yahudi, mula aku bakal nolak kabeh iman para leluhur lan mabuk kaya babi kanggo cilaka Dheweke" ​​... kepiye sampeyan seneng karo ide iki? Kelangan, ya? ing sisih liya, Rasul Paulus ora bakal bisa bungah ing umur sing saleh lan dawa, lan akeh putu lan katresnan sing diwartakake dening wong Yahudi Yesus Kristus, sing dirungokake dening para leluhur kita lan saka sapa kedadeyan jiwa Rusia. saka
    2. Dinggo Online Dinggo
      Dinggo (Victor) 10. november 2022 10:28
      +4
      lan dening cara, elinga Chechen pisanan nalika Grachev profesional

      Apa Pasha profesional? Banjur aku dadi Paus ...
      1. vladimir1155 Offline vladimir1155
        vladimir1155 (Vladimir) 10. november 2022 11:40
        -1
        iku sarkasme, nanging kanthi resmi Grachev nduweni pendidikan militer, dheweke lulus saka akademi lan nduweni pangkat militer sing dhuwur, mula iki dudu argumentasi babagan profesional, ana profesional sing ora bisa mikir, lan uga Yudas. antarane militer .... moralitas kejujuran dibutuhake , tanggung jawab patriotisme wani lan wani ... lan ora mung profesionalisme sing ora ana sing mbatalake.
    3. sgrabik Offline sgrabik
      sgrabik (Sergey) 10. november 2022 11:59
      0
      Pisanan kita kudu menang, lan banjur kanggo nguripake moralitas, kita ora duwe wektu utawa pilihan liyane, nanging kanggo nggawa prakara menyang mburi menang, yen ora, kita ora perlu maneh moralitas, yen kita kalah, banjur ora ana apa-apa. banjur urip maneh.
      1. vladimir1155 Offline vladimir1155
        vladimir1155 (Vladimir) 10. november 2022 12:02
        0
        Kutipan saka sgrabik
        Pisanan sampeyan kudu menang

        Aku setuju, pisanan kita kudu menang, nanging kita kudu ora lali bab mbikak dhasar kanggo mangsa kamenangan
  • Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 10. november 2022 00:05
    +3
    Sajrone 8 taun perang ing Donbass, Angkatan Bersenjata Ukraina wis ngedegake benteng echeloned ing wilayah iki sing tentara Rusia ora bisa njupuk meh 9 sasi, lan sukses sasi pisanan ing wilayah liyane digandhengake. karo wiwitan dadakan saka NMD lan lack saka garis pertahanan disiapake. Duwe kesel tentara Federasi Rusia ing perang ing ngarep, mulet saka Kyiv, Kharkov lan Donetsk, dawane luwih saka 1000 km. inisiatif liwati menyang Angkatan Bersenjata Ukraina, kang dipeksa Federasi Rusia kanggo ninggalake akeh wilayah dikuwasani, pindhah ing pertahanan lan ngumumake mobilisasi sebagean kanggo nggawe serep kanggo losses lan segel garis ngarep.
    Masalah utama SVO disambungake karo tesis babagan mayuta-yuta wong Ukrainia sing sengit marang rezim sing ana lan mutusake kanggo njaga komunikasi transportasi sing perlu kanggo ekspor menyang EU lan digunakake dening Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo maneuver pasukan. lan tegese
  • Pengamat Acara Offline Pengamat Acara
    Pengamat Acara (Oleg T) 10. november 2022 03:11
    +1
    Dijaluk perang, aku njaluk ngapura kanggo ekspresi. Saiki kita kudu lunga. Nyeri, nanging perlu.
  • SAT2004 Offline SAT2004
    SAT2004 10. november 2022 08:20
    +5
    Sing miwiti "reformasi" ing tentara, Presiden Federasi Rusia - D. A. Medvedev, lan sing dadi kepala pamaréntahan, Putin V. V. terus dhaftar ...
  • instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 10. november 2022 08:33
    0
    "Nalika Surovikin ditunjuk ing posisi iki, dheweke ngerti apa sing bakal kelakon ing Oktober-November," ujare Prigozhin, nandheske yen Surovokin uga ngerti apa sing bakal kelakon ing mangsa ngarep.

    "Penting supaya ora nandhang lara, ora nglawan paranoia, nanging nggawe kesimpulan lan ngupayakake kesalahan," tambah Prigozhin, nerangake manawa Surovikin pancen nylametake para prajurit sing dikepung ing wilayah kasebut sing dipotong saka rute pasokan. .
  • Alexey Davydov Offline Alexey Davydov
    Alexey Davydov (Alexi) 10. november 2022 10:13
    0
    Matur nuwun kanggo Penulis. Inggih Sergey!
  • etwas Offline etwas
    etwas (Etwas) 10. november 2022 11:03
    +1
    Kutipan: Max_Donetsk
    Saiki padha perang karo iku.

    Lan apa sing ditindakake pamrentah "anyar" sajrone 30 taun? Rencana GOERLO ing negara sing mundur ditindakake luwih cepet, sapa sing ngganggu sampeyan utawa apa? Isi kanthong pribadi?
  • vladimir1155 Offline vladimir1155
    vladimir1155 (Vladimir) 10. november 2022 12:12
    0
    nalika aku nyetujoni lan ndhukung prinsip konsep militer Federasi Rusia, tentara kompak sing dirancang kanggo siji konflik lokal, lan pangembangan senjata nuklir sing cepet .... Aku ora mbayangno yen perang gedhe ing Kulon karo kita bakal disguised minangka perang lokal karo ukrofascists, tentara saka ukofascists wis rampung dikalahaké bali ing Agustus, nanging .... West ditarik dhewe munggah kanggo bantuan wong-wong mau, kesalahane pisanan gagal kanggo nyekel tapel wates Polandia saka Lutsk kanggo Vinnytsia, lan saka Kherson kanggo Odessa ..... kasunyatan sing pemimpin Western bakal bantuan Nazi ketok kanggo kula pisanan, .... Apa apa? Aku nulis bola-bali saiki perlu kanggo ngrebut tanah kasebut, yen perang ora bakal rampung utawa malah bakal ana kekalahan, adhedhasar konsep Federasi Rusia, perlu nggunakake senjata nuklir taktis lokal, contone, ing Lviv. , sing bakal nyurung Kulon saka pengin melu nalika ndeleng tekad kita lan menehi pukulan abot kanggo swasana ati fasis Ukrainia, cara liya kanggo nambah klompok kaping pirang-pirang.
    1. Alexey Davydov Offline Alexey Davydov
      Alexey Davydov (Alexi) 12. november 2022 03:20
      -1
      nalika aku nyetujoni lan ndhukung prinsip konsep militer Federasi Rusia, tentara kompak sing dirancang kanggo siji konflik lokal, lan pangembangan senjata nuklir kanthi cepet.

      Iki ngendi kesalahan sampeyan. Nanging, iki bisa disalahake kanggo sampeyan - non-spesialis.
      Kanggo presiden Rusia, diubengi dening ahli sing dipilih dening dheweke, bebarengan karo liyane, miscalculations strategis padha, kanggo kabeh 22 taun, karo kontrol pribadi saka asil, iki ora bisa maneh kesalahan. Iki minangka tumindak ala, yaiku pengkhianatan
      1. vladimir1155 Offline vladimir1155
        vladimir1155 (Vladimir) 12. november 2022 10:21
        0
        Aku, minangka wong sing cedhak karo Kremlin ing wektu tartamtu, pengin nerangake yen presiden dudu tsar, lan malah tsar ora bisa mutusake kabeh dhewe, kabeh ana ing kahanan lan kahanan sing luwih kuwat tinimbang tsar, contone, Gagal mburi NMD lan nilar Kherson minangka conto iki, kemampuan presiden kanggo ngontrol kahanan diwatesi dening pengaruhe ing wong cedhak, lan iki apparatchik experienced, rogues, careerists. , intriguers lan goroh, contone, miturut Bulgakov, kabeh ing mburi apik banget lan malah dadi jenderal tentara kanggo zeal, diaktifake metu dadi ngapusi ...... presiden ora bisa tansah pribadi pindhah. kanggo saben gudang lan ndeleng kabeh ana .... iku pangarep-arep kanggo spesialis sing kerep ngrusak kasus kasebut, mula sampeyan salah banget, ngandelake, kabeh pengkhianat lan pengecut kaya Rozhdestvensky, sing sengaja ngrusak kabeh armada ing Tsushima utawa Apraksin. , sing ngiyanati kabeh tentara, padha spesialis saka tingkat paling dhuwur, ... Aku ora ngerti apa kahanan meksa presiden kanggo tumindak salah siji cara utawa liyane, mulane aku ora ngadili, ... contone, mangan. Apa salah Stalin, panguwasa tunggal lan wicaksana, nalika gagal taun 1941? Apa dheweke bisa mbayangake manawa, sanajan propaganda sing paling kuat, para prajurit lan jenderal bakal mlaku kanthi massal lan kudu nggawe detasemen penghalang? ..... sanajan pimpinan sing wicaksana mung wong lan ora bisa nangkep gedhene, utamane ing bidang sing luwih dhuwur. manajemen, ngendi ing tembung kabeh tansah ayu sak rakus lan predatory wong licik .....
        "Iku kabeh treason, cowardice lan cidra" - frase misuwur saka Kaisar Rusia pungkasan Nicholas II, direkam dening wong ing buku harian tanggal 2 Maret 1917, ing dina abdication.

        Yagene dheweke masrahake tangane marang wong-wong sing ora penting,
        Yagene dheweke pracaya marang tembung lan ngelus-elus palsu,
        Dheweke, sing wiwit cilik ngerti wong?..

        Lan mbusak bekas wreath - iku makutha saka eri,
        Kanthi wreathed ing laurels, padha sijine marang:
        Nanging jarum rahasia iku atos
        Padha tatu alis mulya;
        .....

        Lan sampeyan, turunan sing sombong
        Saking kasebatipun para leluhur ingkang misuwur,
        Kaping gangsal slavish wreckage
        Game rasa seneng nglarani babaran!
        Sampeyan, wong akeh sing rakus ngadeg ing dhampar,
        Kebebasan, Genius lan Algojo Kamulyan!
        Sampeyan ndhelikake ing bayangan hukum,
        Sadurunge sampeyan pengadilan lan bebener - kabeh meneng! ..
        Nanging uga ana paukumané Gusti Allah, wong-wong sing percaya karo debauchery!
        Ana paukuman sing nggegirisi: ngenteni;
        Dheweke ora kasedhiya kanggo swara emas,
        Dheweke ngerti pikiran lan tumindak sadurunge.
        Banjur tanpa guna sampeyan bakal nggawe pitenah:
        Iku ora bakal mbantu maneh
        Lan sampeyan ora bakal wisuh karo kabeh getih ireng
        Getih pujangga kang adil!

        1837
        1. Alexey Davydov Offline Alexey Davydov
          Alexey Davydov (Alexi) 12. november 2022 11:32
          0
          Presiden CAM milih Serdyukov, CAM nyetel tugas, lan CAM ngontrol implementasine ing kabeh periode, kalebu sawise Serdyukov. Kaya sing cocog karo bose.
          Kebeneran sing lawas yaiku pimpinane tanggung jawab kanggo urusan bawahan.
          Kasunyatan liyane yaiku yen wong diadili ora saka tembung, nanging saka asil tumindake.
          Bebener katelu - yen sampeyan ora bisa entuk asil sing dibutuhake - menehi dalan menyang liyane, luwih bakat.
          Nanging, Putin, ing nalisir, rajin "weeded" lapangan politik saka saingan.
          Kabeh iki dijupuk bebarengan ngandika saka purposefulness lan malevolence, yaiku, ngiyanati negara lan wong, ing lengkap karo makna semantik saka tembung iki.
          Punika Yuri Boldyrev nyerat bab iki, saka Desember 1993 kanggo Desember 1995. - Anggota Dewan Federasi pisanan (kapilih) saka St. Saka 1995 nganti Jan. 2001 - Wakil Ketua Kamar Akun Federasi Rusia:

          Kanggo iki, kabeh pendekatan kanggo kakuwasan padha tembok munggah lan konkrit, supaya ora idea liyane, ora cara liyane gesang, pembangunan lan gerakan menyang mangsa, kajaba bodho mangan adoh saka warisan leluhur, bisa mujudake alternatif kanggo. degradasi konsisten negara sing wis dumadi telung puluh taun.
          Iku tetep kanggo takon pitakonan naif: supaya yen kita, wong Rusia, mbayar lan terus mbayar upeti ing wangun utawa liyane, banjur iki minangka upeti kanggo apa?
          Temenan: kanggo mundur, ora bisa ngatur dhewe lan nyetujoni rampasan kekuwatan dening wong-wong sing duwe kesempatan kanggo nglirwakake kewajiban menyang pasukan njaba minangka kewajiban negara, yaiku kewajiban kita karo sampeyan.

          ing artikel "Sampeyan kudu mbayar ora duwe kemampuan politik" https://svpressa.ru/politic/article/341038/
          Dadi Vladimir, upaya pengacara sampeyan ora ngyakinake.
          Sampeyan kudu ndeleng kasunyatan, lan ora ing gagasan dhewe babagan.
          1. vladimir1155 Offline vladimir1155
            vladimir1155 (Vladimir) 12. november 2022 12:24
            -1
            loro-lorone tesis sampeyan palsu! ing kene salah sawijining ahli sing dihormati nulis bebener babagan tentara Soviet, tentara penjaga, tentara hazing, tentara karir, mula aku ora bakal nyepelekake reformasi Serdyukov kanggo gabung karo wong akeh, sanajan aku ora seneng sawetara. saka tumindake, kanthi cara, dheweke duwe kepala profesional Staf Umum sing ngrusak kabeh, nanging pengurangan tentara ing wektu iku perlu, iku monster sing ora siap tempur, nanging angel, ora ana siji-sijia. kanggo perang lan ana akeh perwira, iku thanks kanggo Serdyukov sing dhuwit ditemokake kanggo gagasan pembangunan saka Pasukan Rudal Strategis, Boreas strategis, Topoli Yarsy muncul, sanajan iki aku kudu misahake perwira. feeder ing unit sing ora siap tempur (sing kalebu spesialis sing dipuja sampeyan ing tali bahu kanggo nglereni kabeh jinis tunjangan), lan ngirim pejabat departemen pasokan kanggo pertempuran kerja ... yen ora kanggo senjata nuklir, banjur nilar Kherson bakal katon kaya kembang kanggo kita, yen ora kanggo reformasi Serdyukov, padha ora bakal diklumpukake lan 100 ewu unit tempur sing perang ing Ukraina saiki ... kok Serdyukov? amarga spesialis favorit sampeyan ora bakal nate nglawan kesatuan perusahaan, kabeh sistem Soviet, kanthi potongan tunjangan, nglairake dheweke lan ora bakal ngganti, iki minangka properti para spesialis kanggo ngetutake kabiasaan lan pendekatan sing wis lawas, utamané nalika sampeyan bisa Cut adonan .. .... bab kasunyatan sing Presiden Putin wis ngresiki pendekatan kanggo posisi saka saingan, iku mung ridiculous kanggo kula !!! panguwasa apa ora nindakake iki? mung yen panguwasa sing ringkih ora bisa nindakake iki lan kepeksa nggegirisi dasi kaya Saakashvili, nanging Putin bisa lan wis suwe dadi jabatan, lan sampeyan iri? Kesalahan Putin mung yen dheweke ora tansah ngrungokake saranku .... nanging aku duwe sawetara alasan tambahan sing ora dingerteni kanggo aku, pira aku nulis kanggo mbatalake aturan anggaran minangka kasunyatan yen Rusia minangka koloni (ora Putin plunged). dheweke menyang negara iki, nanging wong sing wanted kathok lace ing 1991 lan imbued karo deification idolarous saka West lan sing milih Kuchma lan liyane kaya Yeltsin, Putin mbatalake pajeg, supaya apa? ora malah sasi wis liwati wiwit Ukraina nyerang kita ing prentah saka Washington ... lan jebule kita padha ora siap, nanging yen kedaden sadurungé nalika konstelasi satelit saka Angkatan Bersenjata RF kasusun saka rong satelit lawas sing wis dilayani. kabeh sumber daya, nanging isih operasional (2008) ... iku gampang kanggo aturan saka kursi lan scold panguwasa, lan nalika beban tanggung jawab diselehake ing sampeyan lan, liyane, sumber daya winates lan kesempatan diwatesi .... .
          2. vladimir1155 Offline vladimir1155
            vladimir1155 (Vladimir) 12. november 2022 12:44
            0
            Kutipan: Alexey Davydov
            Yuri Boldyrev, saka Desember 1993 nganti Desember 1995 - Anggota Dewan Federasi pisanan (kapilih) saka St. Saka 1995 nganti Jan. 2001 - Wakil Ketua Kamar Akun Federasi Rusia:

            Aku ngerti aku ngerti! demokrat saka gelombang pisanan sing ora nuduhake awake dhewe ing sembarang cara lan mulane ketemu piyambak ing sidelines lan saiki nulis artikel minangka spesialis lan sampeyan wuta pracaya marang, amarga sampeyan dhewe ora mbantah karo pikiran sampeyan .... pemilu demokratis 1995, nanging ngadili dhewe iku Pemilu ing periode lan ngrusak negara warisan Soviet "kanggo wong-wong sing diapusi dening goroh", lan salah siji saka goroh kuwi Boldyrev saka pimpinan Komsomol dumadakan dadi demokrat seneng banget .. .. nanging bakal luwih apik yen konservatif undemocratically jujur ​​dicekel daya, contone, jaksa Skuratov lan gelar oprichnina, lan bakal njupuk kabeh demokrat saka boldyrev Panjenengan, kaya ing tian kothak myn 1989, lan kita kabeh saiki bakal ing daya paling gedhe ing donya
      2. vladimir1155 Offline vladimir1155
        vladimir1155 (Vladimir) 12. november 2022 11:11
        0
        Kutipan: Alexey Davydov
        Sampeyan non-spesialis.

        Aku sejatine mekanik kanthi pendidikan .... nanging aku luwih ngerti babagan kabijakan informasi, strategi, ekonomi, lan mesthi ing perang, aku menehi saran ing wiwitan NMD kanggo ngirim pukulan utama menyang singa Lutsk lan Nikolaev. Odessa, ahli ora krungu aku ... kok? amarga padha spesialis lan, kajaba saka urusan militer, padha ora ngerti apa-apa, padha ora ngetung reaksi politik saka Kulon, lan bantuan militer kanggo Nazi ..... kaya aku nulis, njupuk cruiser Moscow saka Armada Segara Ireng menyang Armada Lor lan kabeh frigates lan korvet saka ing kono kabeh segara, amarga rudal anti-kapal pesisir mesthi bakal numpes wong-wong mau, nanging para ahli percaya yen kabeh kapal kasebut bakal nggawe pasukan .... , ngedol kapal induk lan tuku rudal drone tank malah ..... lan sing paling penting, kahanan sing padha ana ing taun 1903 1914 lan ing taun 1941 armada gedhe-tonnage sing ora ana gunane mbuwang keuangan lan ora ana gunane, lan ora ana gunane. cukup kanggo meriam meriam lapangan ... nanging spesialis ora ngrungokake aku, amarga padha mung spesialis (ora kaya aku) lan padha diwulang dening sepupu lan Nikolsky sing armada "proyèk daya" lan padha diwenehi "Naval". daya militer" kanggo maca .... sanajan ing tingkat saben dinten, spesialis saiki wis pegatan, contone, ing construction lan ndandani, Aku ora spesialis ing construction, nanging aku weruh sing kabeh "spesialisasi" mung ing. ndadak pipi supaya bisa nyuwek dhuwit saka klien .... nanging wong bodho kabeh pancen percaya ing spesialis .... iki obyek nyembah brahala, nanging apa spesialis? dheweke lungguh ing universitas ing mejane yen setengah saka kuliah lan ing wayah sore nongkrong ing klub malam sing ketagihan narkoba, ngajari diploma sanajan spesialis kasebut asring mulang ing universitas, dheweke bodho banget nganti ora bisa entuk dhuwit kanggo awake dhewe. lan mulane dheweke menehi ceramah lan mulang wong liya .... lan saiki dadi lulusan, ayo maju, aku nemokake ing endi wae 70-120 ewu lan mbayar ing dewan akademik lan saiki sampeyan dadi calon ilmu, ilmuwan spesialis, padha nulis disertasi kanggo sampeyan utawa nyedhot saka driji, sing utama yaiku mbayar kabeh tanda tangan sing dibutuhake ..... diploma wack! lan banjur nyimpen munggah jumlah tartamtu lan dadi dhokter ilmu! .... mung wong bodho sing percaya spesialis .... nanging mbokmenawa wong sing pinter kudu ngerti kabeh karo pikirane kaya aku, lan dheweke bisa nindakake "Spesialis kaya flux: kepenuhan siji-sisi:" 101st aphorism saka koleksi pikirane lan aphorisms "Woh-wohan saka Meditasi" (1854) dening Kozma Prutkov. Buku: uripku, prestasiku. Dina iki lan sesuk. Pengarang: Henry Ford. "Aku tansah nyopir sing diarani spesialis sing ngaku yen produksi kudu larang regane, reged lan rumit, lan ing panggonane aku ngajak wong-wong sing bisa nggawe produksi sing murah lan dipercaya"
        1. Alexey Davydov Offline Alexey Davydov
          Alexey Davydov (Alexi) 12. november 2022 11:38
          0
          Aku wis mangsuli sampeyan
  • Komentar wis dibusak.
  • Antey Offline Antey
    Antey (Andrey Telichko) 10. november 2022 14:43
    -1
    Kutipan saka Paul3390
    Yen mung tentara ... Dadi kita duwe omong kosong sing padha ing endi wae! Ing kene urutane kudu diganti. Kanggo ing kapitalisme, goal utama kang namung disualekno saka keuangan, lan ing sembarang biaya, iku unprincipled kanggo bokong kepala karo Kulon .. Amarga iki keuangan paling coveted, dening definisi, wis pesenan saka gedhene luwih saka Rusia . .

    Iki minangka pengamatan pribadi saka layanan militer ing GSVG ing resimen tank paling apik saka Kelompok Pasukan Barat. Metu kanthi weker - 50% kendharaan ora bisa ninggalake taman kanthi kekuwatane dhewe! Nyerahake tembakan praktis - komandan batalyon kita, sing ngimpi Akademi Staf Umum, nyogok operator jarak tembak lan nyelehake target nganggo tombol. Akibaté, batalyon liwat test kanggo limang. Nalika mriksa, Menteri Pertahanan dhewe teka. Mula para personel mau digawa menyang papan latihan, supaya ora ana sing narik perhatian para panguwasa sing dhuwur! Aku bisa nerusake, nanging nyatane kabeh lara wiwit ing sosialisme sampeyan. Ya, aku lali ngomong, aku njabat taun 1985-87.
    1. Alexey Davydov Offline Alexey Davydov
      Alexey Davydov (Alexi) 12. november 2022 11:51
      0
      Aku bisa nerusake, nanging nyatane kabeh lara wiwit ing sosialisme sampeyan. Ya, aku lali ngomong, aku njabat taun 1985-87.

      USSR iku kabeh jaman. Ana taun-taun rencana limang taun pisanan, nalika negara saya mundhak, dadi kekuwatan industri sing kuat, ana taun perang, nalika ngalahake Kulon sing bersatu, ana uga taun-taun stagnasi, nalika ilang momentum, mandheg berkembang. lan wiwit geser mudhun. Iki ora babagan sosialisme - iki babagan penyakit nasional serius saka model "khas".
      Kita ndhisiki. China njupuk menyang akun pengalaman kita, nilar "standar" lan mbangun model nasional sukses dhewe. Manungsa mung duwe siji cara - menyang masyarakat sing adil ing planet iki, alternatif kasebut nyebabake pati. Kita kudu njupuk kauntungan saka kesalahan iki, nggawe kita dhewe, model nasional sosialisme, lan nerusake. Gagal sistem sosialis donya mung nyatakake yen model sosialisme "khas" ora ana ing alam. Saben wong kudu nglakoni cara dhewe lan biaya sosialisme nasional dhewe. Penciptaan sistem umum kanggo kabeh bangsa wis pindhah menyang tahap sabanjure pembangunan manungsa
  • wladimirjankov Offline wladimirjankov
    wladimirjankov (Vladimir Yankov) 10. november 2022 17:19
    +2
    Presiden tanggung jawab kanggo ambruk tentara lan ekonomi. Sawise kabeh, dheweke sing milih wong sing sempit, biasa-biasa wae lan non-profesional kanggo jabatan Departemen Pertahanan lan jabatan penting ing ekonomi. Dheweke nyetel tugas kanggo wong-wong mau, ndeleng apa sing ditindakake, lan nalika rampung ngisi kasus kasebut, dheweke pindhah menyang posisi anyar sing anget, sing ora ana gunane. Lan ora ana wong sing tanggung jawab. Elinga protégé Putin Ivanov, Serdyukov, Shoigu, Medvedev, Zubkov, Chemezov, Miller, Mutko, Rogozin, Skvortsova, Kozak lan liya-liyane sing "ngoptimalake" tentara, ekonomi, kesehatan, ilmu pengetahuan, pendidikan, olahraga, keamanan sosial. sing nyebabake kemunduran lan degradasi. NVO nuduhake apa tentara lan angkatan laut kita saiki. Negara iki isih panen asil saka kegiatan wong-wong mau. Ing Rusia, ora ana produksi modern produk berteknologi tinggi, alat mesin, piranti, bahan, basis elektronik, peralatan medis, obat-obatan, lan liya-liyane. Kita pancen gumantung ing pasokan saka luar negeri kanggo iki. Kita kabeh ngerti langsung babagan kahanan kesehatan, pendidikan lan olahraga. Nanging sadurunge sanksi, negara wis kabeh kesempatan lan kahanan kanggo transformasi lan pembangunan. Ana akeh dhuwit saka dodolan sumber daya alam. Lan ing ngendi kita nandur modal lan apa sing kita gunakake? Padha nandur modhal ing ekonomi manca, diijini ibukutha apik kanggo mundur saka negara, ngginakaken ing construction saka pipelines gas Baltik sing ora perlu saiki, nyekeli Olimpiade, Universiades, juara donya. Aset lan cadangan manca kita dicekel. Ngendi negara kita teka amarga kepemimpinan presiden kita. Kanggo kekacoan lan isin. Dadi, ing tentara kita, kanthi kekuatan yuta yuta, ora ana sing bisa perang, lan ora ana sing khusus. Kita ora bisa ngalahake Nazi lan Bandera sajrone 8 sasi lan nglindhungi wong Rusia saka non-manungsa. Kita kepeksa mobilisasi lan tuku senjata ing Iran, negara sing dikenai sanksi suwene 30 taun. Lan ing ngendi senjata kita sing ora ana analog? Presiden kudu mangsuli.
  • Jstas Offline Jstas
    Jstas (jstas) 10. november 2022 19:32
    +1
    Luwih sadurungé. Ing taun 1993, nalika kabeh "elit" saiki, ing kamera, pribadi dijupuk bek saka Gedung Putih ing Moscow, mbuktekaken kasetyan pribadi kanggo Yeltsin karo getih.
  • vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 13. november 2022 13:27
    0
    Kabeh kasusahan saka wong Rusia wiwit ing taun 1991, nalika mungsuh-mungsuhe wong Rusia nindakake kudeta ing Uni Soviet. Kabeh peserta revolusi negara wis dadi kapitalis lan kuwasa. Divide and conquer minangka motto para kapitalis. Kanggo wong-wong mau, perang minangka pengayaan, lan wong biasa minangka bahan konsumsi. Kok nyalahake jendral yen raine bengkok.
  • mykola kovac Offline mykola kovac
    mykola kovac (mykola kovac) 14. november 2022 03:44
    0
    Aku ngerti: Tungus ora kudu disalahake! Putin uga ora ngerti apa-apa.