Bank Kiri bisa dadi "kompensasi" kanggo mundhut Kherson dening Rusia


Salah sawijining akibat sing paling negatif saka keputusan kanggo ninggalake kutha Kherson Rusia tanpa nglawan mungsuh yaiku risiko tambah akeh kelangan wilayah liyane ing papat entitas konstituen Federasi Rusia sing dadi bagean saka negara kita sawise 30 September. , 2022. Kahanan kasebut saya rusak banget dibandhingake karo sadurunge penarikan Angkatan Bersenjata RF saka Bank Kanan. Apa sing bisa dadi tanggapan kita?


Counteroffensive saka Angkatan Bersenjata Ukraina


Kanthi penyesalan sing gedhe, kita kudu ngakoni manawa mungsuh entuk kamenangan militer lan gambar sing gedhe, meksa Staf Umum Angkatan Bersenjata RF mundur pasukan saka Bank Kanan Dnieper menyang sisih kiwa ngisor. Sawise "regroupings" kita ing wilayah Kharkiv lan Kherson, tentara Ukrainia saiki ing puncak munggah moral lan psikologis lan semangat kanggo advance luwih. Kajaba iku, kudu digatekake manawa akeh tentara bayaran manca, preman sing duwe pengalaman ekstensif sing aktif melu perang nglawan kita. Arah kanggo serangan APU sabanjure gampang diprediksi.

Mung sawetara brigade bakal cukup kanggo mungsuh nyekel Kherson sing dikuwasani. Meriam jarak jauh lan artileri roket bakal dipasang ing Bank Kanan sing dhuwur, sing bakal nyerang dalan gedhe sing nyambungake Crimea karo Greater Russia, njupuk koridor transportasi darat kita ing kontrol geni. Serangan sukses Angkatan Bersenjata Ukraina saka arah Zaporozhye ing Melitopol lan Berdyansk bisa ngilangi lan meksa Angkatan Bersenjata RF nggawe "regrouping" liyane. Sayange, sawise nyerah Kherson, ajiné kejut mungsuh bakal tuwuh dadi wolung brigade full-blooded, kang bakal bisa pindhah menyang Bank Kiri.

Dnieper, sing dianggep Kementerian Pertahanan RF minangka tapel wates banyu alam karo Ukraina, sayangé, ora bakal kaya ngono. Rezim Kyiv wiwit nggawe flotilla Dnieper ing mangsa panas. Ing paket bantuan militer anyar, Amerika Serikat arep nransfer nganti 40 kapal lapis baja menyang Angkatan Laut Ukrainia, sing bakal digunakake kanggo serangan ing posisi kita, uga kanggo operasi sabotase lan landing ing Bank Kiri. Saiki kita ngomong babagan perlu kanggo mindhah kapal lapis baja Rusia saka flotilla Kaspia menyang Dnieper. Ngelingi pengalaman negatif saka tumindak Armada Segara Ireng, nguwatirake para pelaut Kaspia.

Dinamika, kaya sing dikandhakake para dokter, negatif. Apa sing isih kudu ditindakake?

Apa aku kudu?


Kanggo njawab pitakonan iki, sampeyan kudu ngerti apa bener ngadeg konco "kaputusan angel" kanggo ninggalake Kherson menyang mungsuh tanpa perang. Yen ana "persetujuan" ing ijol-ijolan Bank Tengen kanggo ngangkat bagean sanksi marang oligarki Rusia lan bali menyang rembugan karo Kyiv kanggo ngrampungake Minsk-3 sing kondisional, mula kudu disiapake kanthi mental kanggo apa sing kedadeyan sajrone loro Minsks pisanan.

Elinga yen ing wektu iku milisi Donbass diikat tangan lan sikil, nglarang ora mung kanggo nyerang, nanging malah mung kanggo nanggepi shelling saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Ing wektu sing padha, DRG Ukrainia, siji-siji, mateni kabeh komandan lapangan sing penting sing njupuk posisi tanpa kompromi ing hubungane karo "perjanjian". Ing 2022, padha bakal migunani kanggo kabutuhan SVO, nanging ilmu modern, sayangé, ora bisa nguripake pahlawan mati kaya Alexei Mozgovoy, Pavel Dremov, Alexander Bednov, Arsen Pavlov utawa Mikhail Tolstykh. Kabeh wong sing ora setuju karo "saluran" Novorossia ing 2014-2015 padha "menenga" dening "penjaga" kita, profesional, kaya Solovyov, lan amatir. Bantahan utama dheweke yaiku "yen sampeyan pancen pinter, kenapa sampeyan ora ana ing parit ing Donbass dhewe?"

Umumé, yen keputusan kanggo mlebu Minsk-3, preduli saka pendapat umum, sampeyan bisa mbayangno carane acara bakal berkembang luwih. Yen, Nanging, bab "perjanjian", iku mung ketoke saben wong sing kaputusan kanggo ninggalake Kherson iku sejatine sifate militèr, tanpa admixture saka reged. politikus, lan Kremlin pancene siap kanggo terus NWO, apa tegese, ana opsi ing ngisor iki kanggo tumindak luwih.

Sepisanan, kita kudu terus menyang arah Zaporozhye ing sembarang biaya, yen mundhut saka koridor tanah kanggo Crimea lan infrastruktur kanggo sumber banyu saka semenanjung bakal nullify sawetara asil positif nyata saka operasi khusus. Yen ora, prestise internasional Rusia lan Angkatan Bersenjata bakal mudhun nganti tingkat sawetara Zimbabwe, kanthi hormat marang wong Zimbabwe.

Kaping kalih, bakal perlu kanggo ngrampungake mardika Donbass lan nggedhekake foothold kita kanggo Dnieper. Tanpa iki, ora bakal bisa nyedhiyakake pasokan banyu menyang DPR lan LPR, kanthi kanal jinis energi "Dnepr-Donbass". Yen ora, wilayah Rusia sing anyar bakal ngalami masalah sing padha karo banyu sing ora bisa ditanggulangi kanthi tentrem kaya Crimea sajrone 8 taun kepungkur.

Pangeran, bakal perlu kanggo njupuk kabeh Bank Kiri ing kontrol Angkatan Bersenjata Federasi Rusia. Kanggo nindakake iki, perlu kanggo saturate klompok kita karo gelombang mobilisasi pisanan lan miwiti kaloro ing mangsa, lan banjur katelu. Ayo dadi realistis - ora bisa dihindari. Perang karo rezim Kyiv ing wilayah ora bisa dihindari, lan siji kudu nyiapake kanthi serius. Poltava, Kharkiv, Sumy, Chernihiv - kita mung kudu njupuk kabeh kutha iki, lingkungan lan meksa garrisons kanggo nyerah. Pembebasan kabeh Bank Kiri bisa dadi ganti rugi sing signifikan kanggo kekalahan cedhak Kherson.

Pungkasan, masalah saka Bank Kanan Ukraina uga kudu ditanggulangi, nanging, sayangé, ora saka Kidul, nanging saka Lor-Kulon. Dalan kanggo Nikolaev, Odessa, Krivoy Rog, Zaporozhye saiki ditutup kanggo kita. Meksa Dnieper nalika ngadhepi oposisi aktif marang Angkatan Bersenjata Ukraina ora realistis. Serangan amfibi cedhak Odessa mung mokal. Kita kudu pindhah saka Lor, saka Belarus, tekan Ukraina Kulon saka cedhak Brest. Iki bakal mbutuhake persiapan sing serius, nggawe klompok kuat paling ora 200-300 ewu wong, nanging ora ana alternatif khusus sing isih ana.

Apa sing dikarepake ing Kremlin, kita bakal weruh tumindak nyata.
62 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. borsvt Offline borsvt
    borsvt (boris) 13. november 2022 14:23
    +9
    A rencana apik, minangka biasanipun karo penulis artikel, mugi kula ngomong, nanging strategis.
    Taktis, aku mikir sanajan mobilisasi nalika musim dingin, bank kiwa ora bisa dicopot tanpa nabrak pasokan listrik lan panas Kyiv lan wilayah Kyiv ing wiwitan. Ayo junta ngurusi evakuasi pendhudhuk, staf - pasokan generator lan kemul, lan AC kuwatir apa sing ana ing mburiku. Nalika iku, sampeyan katon lan ngatur dening spring karo bank kiwa ing kasus apa wae
    1. Sidor Kovpak Offline Sidor Kovpak
      Sidor Kovpak 13. november 2022 16:32
      +7
      Nganti pasokan saka sisih kulon dipotong. Bakal njupuk luwih saka siji mangsa
    2. Romanovski Offline Romanovski
      Romanovski (Romawi) 14. november 2022 09:50
      0
      Njupuk kabeh bank kiwa sirah-on ora bakal nyimpen kahanan ing long term, amarga perang malah luwih getih kudu ono ing sawetara taun ... ) - rampung Cut mati Ukroreich saka Penyetor saka Kulon ...
      1. badai-2019 Offline badai-2019
        badai-2019 (badai-2019) 14. november 2022 16:33
        0
        начисто отрезать Укрорейх от поставок с Запада...

        Чтобы отрезать западную Украину от Центральной не нужна никая дополнительная мобилизация.
        Нужно чтобы на протяжении нескольких месяцев (3-4) по транспортной и энергетической инфраструктуре Западной Украины ежедневно работала одна авиадивизия:
        Полк -Ту-22М3;
        Полк -Су-34
        Полк - Су -30СМ

        Если с декабря начать, то к апрелю следующего 23-го года можно почти без крови забирать всю левобережную Украину и большую часть Центральной (Русской)Украины.
        1. Nelson Online Nelson
          Nelson (Oleg) 14. november 2022 17:22
          +5
          Kutipan: badai-2019
          Полк -Су-34

          По разным данным, даже отказавшись от глубокого захода в зону ПВО ВСУ, российские ВКС продолжают нести потери.
          Если летать бомбить Львов - полка Су-34 хватит дня на 3 вылетов.

          Как подавить ПВО, находящееся 99% времени в пассивном режиме с получением данных от инфраструктуры НАТО - надо было думать до 02/24.
          У нас предпочли вариант планирования "шапками закидаем - сами разбегутся".
          1. badai-2019 Offline badai-2019
            badai-2019 (badai-2019) 25. november 2022 13:04
            0
            Работать с нужно планирующими бомбами не входя в зону ПВО!
        2. AlexFly Offline AlexFly
          AlexFly (Alexander) 15. november 2022 19:33
          0
          ПВО на Украине в стадии восстановления, НАТО и иже с ими подкинут ещё... Вряд ли современная власть сможет что-то сделать. Олигархию и подкормленную политику никто не отменял
      2. zenion Offline zenion
        zenion (zinovy) 14. november 2022 16:37
        0
        Предположим, что для народа, на котором всё и для тех, кто в окопах это хорошо. Для кого это хорошо ещё? Кому это выгодно ещё?
    3. sgrabik Offline sgrabik
      sgrabik (Sergey) 14. november 2022 12:18
      0
      Iki bener, ing kene kita butuh pendekatan sing komprehensif, terus ngrusak metodis bahan bakar lan energi, industri, infrastruktur transportasi mungsuh,
      perusahaan industri pertahanan Ukraina, depot militèr lan fasilitas panyimpenan bahan bakar kudu biasa, kanthi cepet kudu nambah kemampuan perusahaan kompleks industri militer, lan sing paling penting, kita kudu miwiti nransfer negara kita menyang papan perang, mokal kanggo menang perang iki tanpa mobilizing kabeh pasukan lan sarana kanggo iki, kanggo tumindak ing setengah pasukan, ora sok dong mirsani sing ana perang lengkap kanggo eksistensi luwih, iku ora bakal bisa maneh, kita kabeh kudu defend. Rusia kita kanthi gaman ing tangan kita, kanggo kamenangan kita ing ukroreich, perlu kanggo mobilisasi, nglengkapi lan nglatih tambahan 1,5 - 2 yuta wong.
  2. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 13. november 2022 14:42
    +5
    Koyok biasane.
    Penjelasan, kepinginan lan kabutuhan, kabutuhan, kabutuhan ...

    Kaya ing crita lawas Zhvanetsky ... Mungkin ana sing kudu diganti ing konservatori? Nanging sayangé, ora bakal bisa ...
  3. Bakht Offline Bakht
    Bakht (Bakhtiyar) 13. november 2022 14:56
    + 13
    Lali babagan serangan saka Belarus. Ora ana sing bakal nulungi negara lan tentara, sing kelangan jabatane tanpa perang. Old Man bakal dadi sekutu yen ndeleng kamenangan nyata kanggo Rusia. Kajaba iku, aku bisa ngomong sing padha ditrapake kanggo kabeh tanggi paling cedhak Rusia. Siji liyane nyerah, lan Rusia bakal tetep diubengi dening negara mungsuh. Nalika padha meneng nonton. Kanthi perkembangan acara sing negatif, dheweke bakal sisih Kulon tanpa ragu-ragu. Lan ora bakal ana maneh "loro kursi".

    Loro-lorone ing militèr lan ing pangertèn politik, nyerah Kherson bridgehead minangka kekalahan paling kuat saka tentara Rusia. Klompok 30 ora bisa nyekel pijakan strategis. Ora perlu nyritakake dongeng babagan masalah pasokan. Endi penerbangan transportasi militer, endi dhukungan logistik pasukan? Tentara Abang nyekel jembatan kanggo nem sasi ing kahanan sing luwih elek. Jerman nyuplai wadyabala sing dikubengi ing cedhak Demyansk lan Stalingrad nganti pirang-pirang wulan.

    Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ninggalake sawetara brigade pertahanan ing Dnieper lan kabeh (ALL) saka pasukan sing dibebasake bakal ditransfer menyang arah Zaporozhye. Rusia ora bakal duwe kesempatan kasebut. Bakal perlu kanggo njaga kabeh pasukan sing dievakuasi kanggo nglindhungi Crimea.
    Kahanan ing sisih kidul wis owah banget.
    1. rotkiv04 Offline rotkiv04
      rotkiv04 (Victor) 13. november 2022 15:18
      +5
      kasunyatan manawa serangan sabanjure ing Melitopol lan Berdyansk bisa dijamin 150%, nanging iki bakal dadi kejutan kanggo Gerasimov lan Staf Umum.
      1. Bakht Offline Bakht
        Bakht (Bakhtiyar) 13. november 2022 15:26
        0
        Lan kepiye carane bisa dilindhungi Melitopol lan Berdyansk?
        1. Bakht Offline Bakht
          Bakht (Bakhtiyar) 13. november 2022 15:33
          +2
          Yen Angkatan Bersenjata Ukraina tekan Fedorovka, banjur Melitopol ora bisa dijupuk. Kabeh bank kiwa kudu dibusak. Nganti Crimea.


          Sampeyan ora bisa mundur maneh. Ora ono.
      2. Vlad Burchilo Offline Vlad Burchilo
        Vlad Burchilo (Vlad) 13. november 2022 19:15
        +1
        Aku sing Staff Umum kudu mikir soko
        1. singa642 Offline singa642
          singa642 (Aslan) 14. november 2022 09:44
          +4
          Dheweke duwe siji baris otak saka tutup kiwa. Ora ketompo carane baris iki nggawa menyang Moscow.
          1. zenion Offline zenion
            zenion (zinovy) 14. november 2022 16:39
            +4
            Ничего такого страшного для Москвы не будет, они на другой планете живут. Кремль - другая планета.
    2. gen1 Offline gen1
      gen1 (Gennady) 13. november 2022 16:43
      +1
      Kutipan saka Bakht
      Angkatan Bersenjata Ukraina bakal ninggalake sawetara brigade pertahanan ing Dnieper lan kabeh (ALL) saka pasukan sing dibebasake bakal ditransfer menyang arah Zaporozhye. Rusia ora bakal duwe kesempatan kasebut. Bakal perlu kanggo njaga kabeh pasukan sing dievakuasi kanggo nglindhungi Crimea.

      Ora ana logika. Yen crests

      kabeh (ALL) pasukan dirilis bakal ditransfer menyang arah Zaporozhye

      carane bakal padha nyerang Crimea? Lan kasunyatan manawa kita bakal clash cedhak Zaporozhye mesthi.
      1. badai-2019 Offline badai-2019
        badai-2019 (badai-2019) 14. november 2022 16:51
        +2
        чем будут наступать на Крым?

        ВСУ соберут все высвободившиеся силы с Херсонского направления, усилят резервами и наемниками и 80-100 тысячная группировка ударит на Мелитополь, в случае удачного прорыва обороны они выставят несколько заградительных бригад и повернут на Крым....
        Дай Бог чтобы так не случилось!
    3. nonton Offline nonton
      nonton (Alex) 13. november 2022 17:10
      +4
      Iku angel mbantah. Khokhols saiki ana ing tengah-tengah serangan sing sukses lan kamenangan sing cedhak, sing, ketoke, ora sumunar kanggo pasukan Rusia. Lan titik kasebut ora mung ing kaunggulan sing jelas saka pamikiran militer NATO lan latihan militer personel, nanging uga ing kemunduran senjata non-nuklir AFRF. Senjata nuklir tetep siji-sijine lan pungkasan, nanging iki minangka senjata bunuh diri. Apa Panglima Tertinggi arep? Yen kabeh terus berkembang kaya saiki, ya. Lan banjur adios muchachos ...
    4. Rikochet Offline Rikochet
      Rikochet (Rikochet) 14. november 2022 18:27
      +2
      Так уже готовят сдачу Новой Каховки по принципу Херсона.
    5. saharovzhahar Offline saharovzhahar
      saharovzhahar (Захар Сахаров) 15. november 2022 07:15
      0
      И чем это кончилось для немцев? Из Демянского повезло выскочить с потерями, а из Сталинградского котла нет.
      1. Bakht Offline Bakht
        Bakht (Bakhtiyar) 15. november 2022 07:57
        0
        Это пример того, как можно снабжать войска в течении нескольких месяцев. Если эти примеры Вам кажутся не подходящими, то можете ознакомиться с примером обороны Сандомирского плацдарма. Кстати есть неплохие ролики на YouTube.
        Истребители тигров


  4. Komentar wis dibusak.
  5. rish Offline rish
    rish (Rish) 13. november 2022 16:02
    +2
    80 taun wis meh liwati, padha maneh ngomong bab taktik lawas - kanggo isi munggah karo mayit ... nang endi wae padha nulis bab 70% saka panyengkuyung, tokoh kuwi misale jek mung kanggo responden liwat 60 taun. Ing kasunyatan, ora ana setengah, lan ing antarane sing perlu, sinau, dhukungan iki ala banget. Terus terang, ing mobilisasi pungkasan, meh kabeh wong duwe pikiran lan obrolan babagan cara sing paling apik kanggo mandhiri, carane mow mudhun. Saiki, sawise ndeleng kepiye kasedhiya ing kana, ayo ndeleng pira maneh sing bakal urip. Aku mobilisasi sabanjuré bakal mungkasi NWO iki, lan ora ing sih saka Rusia. Sampeyan mung bisa nggedhekake sawetara ewu sajrone sawetara wulan kanggo nggawe "gubugku ing pinggir", nanging kacepetan kasebut ora bisa mbantu ...
    1. Bakht Offline Bakht
      Bakht (Bakhtiyar) 13. november 2022 16:42
      +2
      Ing Ukraina, malah ana panyengkuyung luwih sithik, sing wis tiba ing gunung dianggep jutaan, nanging mobilisasi mbantu menang.
      1. rish Offline rish
        rish (Rish) 13. november 2022 21:20
        +2
        Kutipan saka Bakht
        Ing Ukraina, malah ana panyengkuyung luwih sithik, sing wis tiba ing gunung dianggep jutaan, nanging mobilisasi mbantu menang.

        ora mobilisasi sing mbantu, nanging senjata apik, printah kompeten lan moral dhuwur.
        1. Bakht Offline Bakht
          Bakht (Bakhtiyar) 13. november 2022 23:16
          +3
          Senjata sing apik, prentah sing kompeten lan moral sing dhuwur, mesthi, nilai sing penting. Nanging aku ora mikir manawa senjata kasebut luwih apik tinimbang senjata Rusia. Aku uga ora mikir manawa prentah kasebut beda banget karo perintah Rusia. Lan moral dhuwur ora cocog karo yuta dodgers ing Ukraina
          .
          Rusia ora nindakake perang skala penuh. Sayange, mesthi. Ora nindakake mobilisasi perang. Lan dheweke main game politik. Kesalahan utama pimpinan Rusia yaiku ngarep-arep sawetara perdamaian karo Kulon. Luwih cepet Kremlin ngerti yen wektu kanggo negosiasi wis rampung lan perang skala lengkap wis diumumake ing Rusia, luwih apik.

          Apa babagan mobilisasi? Sejatine ora ana owah-owahan. "Perang dimenangake dening batalyon gedhe"
          1. singa642 Offline singa642
            singa642 (Aslan) 14. november 2022 09:50
            +1
            Dheweke mbela tanah air, lan kenapa dheweke mbela, takon. Lan kita ora duwe cukup wong sing pengin perang kanggo Putin. Ya, lan nalika mlebu sekolah militer kanggo dhuwit utawa mlebu kontrak, mbayar akeh bobbles. , sing ana sawetara wong sing arep mati Sampeyan ora pengin pindhah menyang swarga ahead wektu Iki lungguh ing bunker, sampeyan bisa nelpon mati kanggo hit ing swarga.
            1. Bakht Offline Bakht
              Bakht (Bakhtiyar) 14. november 2022 10:24
              +1
              Nalika aku ngerti, ora kabeh wong ing Ukraina kepengin mbela Tanah Air. Uga, kaya ing Rusia, sawetara wong perang "kanggo Putin." Akeh sing berjuang kanggo ide kasebut. Lan apa ide, sampeyan bisa takon.
              Klise propaganda ora cocog karo kahanan.

              Ayo ngringkes. Teknik kasebut meh padha, tingkat komando uga. Moral ing loro-lorone ana (utawa ora ana) padha.

              Alesan kudu digoleki ing game politik lan ora cukup reaksi sing cukup kanggo acara ing Kremlin. Putin bener yen "Rusia durung miwiti perang kanthi serius." Dheweke salah amarga durung ana kepinginan kanggo "miwiti kanthi serius".
              Ing sawetoro wektu, Angkatan Bersenjata Ukraina maju sacara massal, sanajan kapitunan. Dadi mobilisasi (utawa kekurangane) nduweni peran sing penting. Kajaba iku, mobilisasi ora mung personel, nanging kabeh ekonomi negara.

              Ukraina wis dikalahake lan minangka negara ora ana apa-apa. Ora ana tentara, ora ana kedaulatan, ora ana ekonomi. Ana pasokan saka Kulon. Ekonomi, militer. Yen dhukungan saka Kulon dibusak, perang bakal rampung ing sawetara dina kanthi kapitulasi Kyiv. Nalika iki dingerteni ing Kremlin, banjur bakal bisa kanggo mungkasi perang.
              1. singa642 Offline singa642
                singa642 (Aslan) 14. november 2022 12:54
                +2
                Ora ana tentara, lan kita mundur amarga ora ana sing bisa dilawan.
            2. Bakht Offline Bakht
              Bakht (Bakhtiyar) 14. november 2022 10:52
              0
              Если я не развяжу войну, не будет мира



              Uga babagan rasio moral lan faktor liyane. Lan saka sajarah anyar, pitakonan Stalin "Pinten divisi Paus duwe?" Senadyan kasunyatan sing Stalin uga ngerti pentinge moral.
    2. sgrabik Offline sgrabik
      sgrabik (Sergey) 14. november 2022 12:35
      -2
      Kutipan saka rish
      80 taun wis meh liwati, padha maneh ngomong bab taktik lawas - kanggo isi munggah karo mayit ... nang endi wae padha nulis bab 70% saka panyengkuyung, tokoh kuwi misale jek mung kanggo responden liwat 60 taun. Ing kasunyatan, ora ana setengah, lan ing antarane sing perlu, sinau, dhukungan iki ala banget. Terus terang, ing mobilisasi pungkasan, meh kabeh wong duwe pikiran lan obrolan babagan cara sing paling apik kanggo mandhiri, carane mow mudhun. Saiki, sawise ndeleng kepiye kasedhiya ing kana, ayo ndeleng pira maneh sing bakal urip. Aku mobilisasi sabanjuré bakal mungkasi NWO iki, lan ora ing sih saka Rusia. Sampeyan mung bisa nggedhekake sawetara ewu sajrone sawetara wulan kanggo nggawe "gubugku ing pinggir", nanging kacepetan kasebut ora bisa mbantu ...

      Aja omong-omongan sing ora-ora, nyatane wong-wong kita akeh-akehe wis siyap mbela tanah air kanthi gaman, lan yen sampeyan pengecut, sampeyan ora perlu mbuwang telek iki marang wong liya. ora ngadili wong liya saka awake dhewe !!!
      1. Vox_populi Offline Vox_populi
        Vox_populi (vox populi) 14. november 2022 20:12
        +1
        Одно не перестаёт удивлять: люди с огромным пафосом и патетикой пишущие суперпатриотические комментарии не идут на СВО, а продолжают говорить за всех... nglirik
  6. gen1 Offline gen1
    gen1 (Gennady) 13. november 2022 16:56
    +3
    Aku ora setuju karo titik katelu.
    Aku ngerti: otak lan nyawa nolak, ora pengin mangertos lan nampa malah pamikiran saka impossibility ing kahanan saiki kanggo njupuk dening pasukan kutha-kutha sing kadhaptar tanpa wiping wong mati ing bumi.
    Apa sing kudu ditindakake sabanjure?:
    1. tindakake loro TCTerms pisanan
    2. rampung numpes sektor energi saka Ukraina lan
    3. ngenteni kekacauan ing kutha lan demoralisasi Angkatan Bersenjata Ukraina (November 2023), banjur miwiti
    4. netepi titik katelu.
    1. gusti-palladore-11045 (Konstantin Puchkov) 13. november 2022 23:52
      +3
      Sampeyan kudu nyirnakake ril sepur supaya ukrovoysk ora duwe pasokan amunisi lan cadangan, nanging iki sing ora bisa ditindakake. Amarga wong-wong sing egois saka kalangan liberal padha dodolan ing wesi nganggo geyropa.
  7. Vlad Burchilo Offline Vlad Burchilo
    Vlad Burchilo (Vlad) 13. november 2022 19:14
    -1
    Putin, kita kudu cepet-cepet mobilisasi "tentara sofa". Banjur kita bakal mateni kabeh wong.
  8. Vlad Burchilo Offline Vlad Burchilo
    Vlad Burchilo (Vlad) 13. november 2022 19:31
    0
    "kuwatir kanggo para pelaut Kaspia" babagan rasa wedi sing duwe dhasar ..
    Sawise Laksamana Makarov, ing Kakaisaran Rusia, isih ana murid - Essen, lan banjur kita ora duwe kabeh panglima angkatan laut. Ana akeh laksamana, nanging komandan angkatan laut ...
    Ing Perang Donya II, admirals: Tributs, Oktyabrsky mbuktekaken biasa-biasa wae.
    Oktyabrsky ngakoni ing awal taun 70-an yen dheweke wis ngapusi Stalin.
    N. G. Kuznetsov uga ngakoni manawa Armada Baltik lan Armada Segara Ireng ora cocog.
    Gorshkov minangka laksamana sing bisa pungkasan. Banjur: "admiral parket"
    1. gusti-palladore-11045 (Konstantin Puchkov) 13. november 2022 23:44
      -1
      Iki ora kabeh bener, lan Tibuts lan Gorshkov ana ing panggonan, mung kahanan sing beda. Tributs mbela ngepung Leningrad. Lan tangan Gorshkov luwih ucul - segara lor. Iku ora gampang kanggo wong loro. Sampeyan pancene ora ngerti akeh babagan sejarah.
  9. tukang baja Offline tukang baja
    tukang baja 13. november 2022 19:59
    +5
    Meriam jarak jauh lan artileri roket bakal dipasang ing Tepi Kanan sing dhuwur, sing bakal nyerang dalan gedhe

    Kabeh bener. Rusia ora duwe penerbangan, ora pengin pengintaian, ora ana sistem anti-baterei. Lan aku kelalen, kita perang karo kabeh NATO. Utawa mungkin pamrentah kita ora duwe pakurmatan utawa kalbu! Mulane akeh masalah.
  10. Grey Grin Offline Grey Grin
    Grey Grin (Grey Gring) 13. november 2022 20:14
    +5
    Bank kiwa Dnieper minangka papan kanggo mundur pasukan Rusia menyang Crimea lan ora ana sing bisa ditebak! nistha! Sawise iku, Chukchi pungkasan ora pengin duwe apa-apa karo Rusia! Kanggo Tanah Air, iku isin kanggo para prajurit kita, sing ngorbanake nyawane kanggo persetujuan para politikus pengkhianat sing korup!
  11. rish Offline rish
    rish (Rish) 13. november 2022 21:26
    +2
    Kutipan: gene 1
    Aku ora setuju karo titik katelu.
    3. ngenteni kekacauan ing kutha lan demoralisasi Angkatan Bersenjata Ukraina (November 2023), banjur miwiti

    Kita ora bakal kekacauan ing kutha-kutha
    1. gen1 Offline gen1
      gen1 (Gennady) 14. november 2022 08:30
      -3
      Kowe bener. Nanging, ana wektu sing positif - kita wis tekan dhasar perjanjian kasebut.
      Aku wani ngomong ora bakal ana maneh.
  12. silviu Offline silviu
    silviu (Silviu) 13. november 2022 21:52
    +3
    Kaping pisanan, kita bakal kelangan jembatan ing Bank Kanan, sing nutup kemungkinan serangan luwih lanjut ing Nikolaev, Krivoy Rog lan Odessa. Mitra Turki lan Barat bisa ambegan kanthi gampang, "kesepakatan gandum" ora ana bebaya maneh.

    Kaping enem, Kherson dhewe dumunung ing sadhuwure segara saka 20 (cedhak pesisir Dnieper nganti 50 meter lan garis pertahanan sing dibangun ing sisih kiwa 4 meter ing sadhuwure segara. Yen ana terobosan bendungan Kakhovka. reservoir (dhuwur lumahing banyu ing wadhuk iku 13 meter saka lumahing segara) kabeh banyu bakal ngumbah pinggir kiwa bebarengan karo garis pertahanan, lan bank tengen karo kutha Kherson bakal tetep garing amarga banyu saka reservoir saka 7 meter ing sadhuwure pinggir kali nganti 37 meter luwih dhuwur! Angkatan Bersenjata Ukraina saiki duwe kabeh kertu ing tangane lan bakal ngrampungake bendungan Novokakhovskaya lan pinggir kiwa bakal ana ing banyu.Menyang Crimea!
  13. Denis Z Offline Denis Z
    Denis Z (Denis Z) 13. november 2022 23:34
    +2
    Yen aku miwiti criticizing Marzhetsky saiki, padha bakal sijine kula ing darurat maneh. Mula, aku mung nulis: omong kosong, omong kosong, omong kosong ... Kesepakatan (persetujuan) wis jelas banget, sanajan sampeyan ngapusi awake dhewe, asile ora bakal owah. Kanggo sawetara alasan, ing sawetara industri, sanksi dicabut saka kita, contone, ing perdagangan logam. Maneh, pungkasane ngidini kita nyedhiyakake pupuk lan gandum kanthi gratis. Free!)))) lan, oh Gods, kita sepisan maneh pungkasanipun lan irrevocably sepisan maneh dijupuk Majorsk, eksperimen, pavlovka, marinka, 2 trenches earthen near Donetsk lan saperangan omah bobrok. Mesthine, pemukiman gedhe ora bisa dibebasake kanggo kita, nanging sawetara pavlovka utawa belohorovka liyane mesthi bakal dipasrahake.
  14. gusti-palladore-11045 (Konstantin Puchkov) 13. november 2022 23:36
    +2
    "Mungkin" ora relevan. Kita kudu, pisanan, perwira lan jenderal sing dakkarepake, nanging aku ora weruh wong kaya ngono.
  15. Alex33 Offline Alex33
    Alex33 (Alex33) 14. november 2022 06:03
    +3
    isin Rusia!!! Nduwe senjata nuklir lan mundur ... Impoten politik lan dudu kepemimpinan. Lan ora bisa dielingake yen stasiun tenaga hidroelektrik Kakhovka diunekake, banjur TNW bakal mabur kanggo nanggepi. Rusia kurang gaya nineties kanggo omong kosong NATO. Yen ora, Rusia bakal omong kosong luwih saka sepisan.
    1. sgrabik Offline sgrabik
      sgrabik (Sergey) 14. november 2022 12:51
      +1
      Sampeyan ngelingi muspra babagan gaya nineties, ing 90s Rusia wis ilang kabeh, tiran Eltsin lan geng liberal nindakake sing paling apik, mung privatisasi miturut Chubais worth apa-apa.
  16. Komentar wis dibusak.
  17. Muscool Offline Muscool
    Muscool (Kamulyan) 14. november 2022 12:45
    +3
    Ayo padha lunga kanthi mobilisasi. Nalika madat tamba ceria ing Kyiv mlaku urip lan sehat, nalika crests kanthi tenang nyopir cadangan karo amunisi lan personel menyang baris ing eselon (lan ing wayahe wong kita, ngumbah piyambak karo getih, storming wilayah benteng ing ngarep), nganti sing tanggung jawab kanggo rencana pikun terus terang invading Khokhlostan ora bakal kaukum nganti padha mbusak pejabat guilty saka sak panggonan lan sijine ing liyane, nganti padha miwiti kanggo nglengkapi mobilized karo kabeh perlu kanggo perang lan urip ing trench, lan ora. karo apa sing ditulis ing piagam 50 taun kepungkur, utawa ing ngendi aku, miturut dhawuhe para ghoul sing ora sopan iki, aku bakal lunga. Sanadyan ing wiwitan mobilisasi dheweke wis siyap, lan tindak menyang kantor pendaftaran militer, kanthi panggilan sing macet ing lawang.
    Begjanipun, nalika aku lunga menyang departemen personel ing karya, kanggo ngabari yen padha nelpon kula, padha menehi kula Piece saka kertas sing pabrik kita minangka bagéan saka Komplek industri militer lan komisaris militèr ora njupuk kula.
    Sawise cukup ndeleng sirkus sing ora lucu iki lan lunga menyang kanca (mobilisasi) menyang rumah sakit, aku ngrungokake critane, kepiye dheweke "perang" sajrone 2 dina (4-6 Oktober ing arah matchmaking) lan tatu. . Nah, wong-wong, aku ora nemokake dhewe ing mbucal sampah.
    1. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 15. november 2022 00:41
      -2
      маскол, с твоих слов выходит, что к ответственности за маразматическое вторжение в хохлостан (ты свою украину называешь хохлостаном?) нашего президента Путина? А может быть только маразматик получив повеску скажет что не пойдёт воевать за Родину? Попробуй. Чтобы другим неповадно было.
  18. nikanikolich Offline nikanikolich
    nikanikolich (nikola) 14. november 2022 12:51
    +2
    Sampeyan ora bisa perang tanpa ngwutahake getih, iki ora kelakon apriori Apa Kherson nyerah, ing Stalin, kabeh Staff Umum bakal ngadeg ing tembok. Bener, nalika nyerahake Kyiv, dheweke nylametake "tari Ukrainia" Khrushchev - nanging muspra.
    1. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 15. november 2022 00:49
      -1
      nikanikolich, а тебе хотелось, чтобы на левый берег ушли не тридцать тысяч росийских солдат а тридцать тысячь похоронок в Россию? За такое *геройство* любого к этому причастного точно бы поставили к стенке. Это ведь у тебя в украине - до последнего украинца, у нас в России всё совсем не так. Мы бережем своих солдат. Территории можно вернуть, здания и города можно отстроить погибших солдат воскресить невозможно! Так что думай головой когда пишешь.
  19. RATU atmosfir Offline RATU atmosfir
    RATU atmosfir (Ratu Atmosfer) 14. november 2022 13:29
    0
    Tanpa kendhat iku perlu kanggo mencet sektor energi, pabrik, lapangan udara, pusat komunikasi, railways. Lan Staff Umum stubbornly nglindhungi pungkasan. Kagem sinten ? Kanggo pati sampeyan dhewe?
  20. Wasya 225 Offline Wasya 225
    Wasya 225 (Vyacheslav) 14. november 2022 14:30
    +1
    Negara bosok. Solusi masalah militer ora realistis tanpa ngilangi rot iki. Tanpa iki, tumindak bakal tansah duwe prioritas salah.
    1. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 15. november 2022 00:51
      -1
      Вася ты про свою прогнившую украину пишешь? Да, сгнила, туда ей и дорога.
      1. Wasya 225 Offline Wasya 225
        Wasya 225 (Vyacheslav) 15. november 2022 10:40
        +1
        Нет, Олежек, пишу об Абрамовиче и Пескове.
  21. Olga Tassilina Offline Olga Tassilina
    Olga Tassilina (Olga Tasilina) 14. november 2022 16:36
    +1
    Мне не хочется верить, что сдача Херсона - договорняк. Я почти уверена в том, что это не договорняк. Как и верю в то, что Россия победит в итоге. Я верю! Другим предлагаю присоединиться к моей вере.
    Россия избавляется от ошибок и иллюзий, хотя бы такой "Воевать небольшой, хорошо обученной и укомплектованной армией контрактников". Именно СВО показало всю глупость подобных построений армии. Возможно, где-то это и прокатит, но не при таких территориях и не при таких мощных противниках, как у России. Армию надо иметь большей численности и её укомплектование доверить государству, а не случайным частным лицам, которые взвинтили цены на всё армейское до небес. Забота об армии и солдатах полностью возложить на государство и забрать всё, что относилось к этой заботе у частных лиц( обувь, одежда, носки, бельё, палатки, отопление палаток и блиндажей, солдатские пайки и аптечки. Это должна быть забота государства, а не случайных заинтересованных лиц.
  22. RFR Online RFR
    RFR (RFR) 14. november 2022 19:42
    -1
    Даешь больше транзита газа через укробандеросвинарню...Миллионы баксов ежедневно идут в счет оплаты поставок оружия с Запада и убийств наших военных....И еще больше зерновых сделок и сдач российской территории...Талант нашего гаранта не знает границ...
  23. sacha1960 Offline sacha1960
    sacha1960 (Sasha Anton) 14. november 2022 21:59
    0
    Автор всегда делает то же самое, сначала описывая (действительно) очень сложную ситуацию на фронте, а затем предлагая легкие решения, иллюзии и добрые пожелания, всегда давая новые возможности тем, кто их не заслуживает.

    Другими словами, избегайте самого серьезного и очевидного: проблема не в героических русских солдатах и ​​республиканцах, проблема в том, что русское руководство настолько вопиюще некомпетентно и трусливо, что только другое Чрезвычайное правительство может изменить катастрофическое будущее войны.

    Потому что какое бы мощное у вас ни было оружие, если вы не решитесь его применить (внутри Украины), вы безнадежно проиграете войну с НАТО.
    1. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 15. november 2022 00:59
      -1
      Васша после капитуляции украины от ядерного удара ты ведь жить в украину не поедешь, верно? А радиация с украины до тебя не дойдет, верно? Ты ведь на Луне живешь, верно? Ну и то, что украина это наша земля а на своей земле не гадят, ты ведь не знаешь, верно? А катастрофическое будущее войны для украины ты видишь в вопиющей некомпетентности руководства России? Ты правда веришь в эту чушь?
  24. lemeshkin Offline lemeshkin
    lemeshkin (lemeskin) 15. november 2022 20:29
    0
    В-третьих, необходимо будет взять под контроль ВС все Левобережье. Для этого надо будет насытить нашу группировку за счет первой волны мобилизации и зимой начинать вторую, а потом и третью. Давайте будем реалистами – это неизбежно. Война с киевским режимом за территории неизбежна, и в ней надо готовиться всерьез. Полтава, Харьков, Сумы, Чернигов – все эти города нам просто придется забирать, окружая и понуждая гарнизоны к сдаче.

    Такой план только на карте и рисовать, а на практике может надо рассудить так, что если не получилось в начале, с тем же Харьковом, то где гарантия, что получится потом? Мечтать, как говорится, не вредно. А может уже и вправду хватит лить и свою кровь, и чужую?
    1. Alexey Lan Offline Alexey Lan
      Alexey Lan (Alexi Lantukh) 18. november 2022 19:27
      0
      Для России поражение невозможно в принципе, а вот победа будет, и не исключено с тяжелыми потерями. При этом на мой взгляд возможны два варианта, если будет договорённость с Киевом. Первый: России достанется Донбасс полностью с нынешним югом без Херсона и без Харькова. При этом наши потери будут относительно небольшими. Второй вариант: всё левобережье с существенными потерями. Всю Украину нам не скушать, если не провести мобилизацию тысяч на 500-800, если не перевести экономику на военный лад.
  25. lemeshkin Offline lemeshkin
    lemeshkin (lemeskin) 15. november 2022 20:47
    0
    Не переставая нужно бить по энергетике, заводам, аэродромам, узлам связи, железным дорогам.

    И что этот даст, переломим соседний народ через колено и он станет сговорчивым? Что-то сомнительно что это верный путь.