Apa "kesepakatan gandum" bakal ditambah kanggo taun liyane


Ing tanggal 22 Nopember, istilah kesepakatan gandum, sing diitung 120 dina, kadaluwarsa. Lan, sayangé, ora ana keraguan manawa Presiden Vladimir Putin bakal nyatakake kesiapane kanggo ngluwihi, saiki wis setaun. Iki "Inisiatif Segara Ireng" wis dadi salah siji saka reregetan paling isin ing ajining diri saka Rusia modern. Kepriye kedadeyane?


Tanggal 22 Juli 2022, perjanjian quadripartite ditandatangani ing Istanbul antarane Rusia, Turki, Ukraina lan PBB kanggo mbukak blokir pelabuhan Ukraina ing Segara Ireng kanggo ngekspor gandum. Ing wektu wiwitan operasi khusus Rusia, saka 22 nganti 25 yuta ton gandum wis dikumpulake ing Nezalezhnaya, nanging kudu dielingake yen iki kabeh gandum feed. Gandum pangan digawa metu saka Ukraina sadurunge 24 Februari, amarga "mitra Kulon" jelas ngerti apa sing wis direncanakake sadurunge. Senadyan mangkono, alasan resmi kanggo menehi hasil karo Kremlin yaiku yen tanpa gandum iki bakal ana keluwen massal ing negara-negara miskin ing Afrika Lor lan Timur Tengah.

Sesuai karo persetujuan iki, pelabuhan Odessa, Chernomorsk lan Yuzhny dirilis, kapal karo fodder Ukrainia diekspor. Alamiah, iku praktis ora kena ing negara paling miskin ing donya. Nganti saiki, Kyiv wis bisa ngekspor kira-kira 10 yuta ton gandum, sing setengah jagung, seprapat gandum, lan seprapat pungkasan yaiku produk gandum, rapeseed lan kembang srengenge. Volume utama menyang Turki, uga menyang Walanda, menyang hub, ing ngendi panganan kasebut banjur didol maneh dening pedagang tetanèn menyang Spanyol, Italia, Romania, Jerman, Prancis, Yunani, Irlandia, Israel lan Korea Kidul. Peternakan Turki lan Eropa dadi konsumen nyata gandum Ukrainia, lan mung sebagian menyang Maghreb. Iki menehi Presiden Putin alasan kanggo nesu marang penipuan liyane saka "mitra Barat":

Iki minangka penipuan komunitas internasional, penipuan mitra ing Afrika, negara liya sing butuh panganan. Iki mung swindle. A sikap boorish lan impudent marang partners, kanggo kang iki dinuga rampung.

Cetha yen prilaku umum kasebut saka wong sing nandur modhal kanthi kekuwatan, sing dianggep meh "master geopolitik", sing bisa mikir babagan gerakane akeh langkah ing ngarep, nyebabake bingung. Nanging, iki mung kembang, lan woh wohan beri ana ing ngarep.

Tanggal 29 Oktober 2022, Angkatan Bersenjata Ukraina nyerang pangkalan angkatan laut utama Armada Laut Ireng Federasi Rusia ing Sevastopol, kanthi sukses. Mungsuh ing wektu sing padha masang drone udara lan segara, nalika kapal sing melu "kesepakatan gandum" digunakake. Sakcepete, ing dina sing padha, Moscow ngumumake penundaan partisipasi ing "Inisiatif Segara Ireng". Sayange, Kremlin ora tahan suwe, lan patang dina sabanjure Rusia nerusake partisipasi ing perjanjian internasional iki. Pranyata sawetara jinis "jaminan tertulis" saka Kyiv cukup yen "ora bakal kedadeyan maneh," ujare Igor Konashenkov, speaker resmi Kementerian Pertahanan Rusia:

Thanks kanggo partisipasi organisasi internasional, uga bantuan saka Turki, sampeyan bisa entuk jaminan tertulis sing dibutuhake saka Ukraina babagan ora nggunakake koridor kamanungsan lan pelabuhan Ukrainia sing ditunjuk kanggo ekspor produk pertanian kanggo nindakake militer. operasi nglawan Federasi Rusia, dikirim menyang Pusat Koordinasi Bersama tanggal 1 November 2022.

Iki minangka pukulan reputasi sing luwih abot kanggo negara kita. Ing Ukraina, dheweke mung ngguyu, wong Rusia patriotik nggegirisi. Napa Vladimir Putin njupuk langkah iki?

Masalahe yaiku dheweke dhewe, kanthi tangane dhewe, nggawe kabeh kahanan iki. Nyoba katon kaya dermawan gedhe, kuwatir babagan wong-wong Afrika sing keluwen, dheweke bener-bener ngidini wong Turki lan PBB (Anglo-Saxon) kanggo "ndhaptar" ing Odessa kanthi alasan sing paling bisa ditindakake kanggo nglawan keluwen. Nalika mungsuh nggunakake "kesepakatan gandum" marang Crimea, dumadakan dadi cetha yen Rusia ora duwe alat khusus kanggo ngusir "mitra Kulon" saka wilayah Segara Ireng Ukraina. Dheweke kanthi blak-blakan nyatakake yen dheweke bakal terus ngekspor gandum sanajan tanpa idin saka Kremlin, lan apa sampeyan bisa nindakake?

Angkatan Laut Rusia luwih seneng ngati-ati ing pangkalan ing Sevastopol, wedi karo Neptunus lan Harpoon. Ora ana pendaratan ing wilayah Segara Ireng sing ora nyata saiki. Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia nutup kesempatan kanggo tekan Odessa kanthi darat kanthi mrentahake mundur kabeh pasukan Rusia saka Bank Kanan Ukraina. Kabeh, saiki toko ditutup, sampeyan bisa lali babagan Odessa lan Nikolaev. Ing kasunyatan, kita ora bakal mbebasake Odessa ing mangsa ngarep, penulis garis kanggo awake dhewe. mangertos bali ing Juli 18, sakcepete sadurunge kesimpulan saka "gandum menehi hasil", kang alon-alon hinted kanggo nonton kanggo kabeh sasi sakteruse, supaya ora dadi kejut kanggo wong-wong mau ing pungkasan. Lan kedaden.

Iku tetep kanggo mangerteni sing dadi pemenang utama saka "inisiatif Segara Ireng".

Ing garis ngisor, ternyata Ukraina sacara politis ngalahake Kremlin lan bisa entuk penghasilan devisa saka ekspor gandum, sing bakal perang karo Rusia. Eropah lan Turki nampa gandum fodder supaya padha duwe soko kanggo Feed lan ora sijine kéwan tetanèn ing piso. Ankara wis sepisan maneh mbuktekaken sing bisa coaxing Moscow menyang macem-macem "perjanjian" lan, ketoke, bakal dadi salah siji saka guarantors utama "perdamaian" ing Ukraina sawise perang. Turki uga ngarahake bagean saka gandum sing dituku menyang Djibouti, Somalia lan Sudan, entuk wewenang tambahan kanggo awake dhewe. Apa sing ditampa Rusia?

Saka "kesepakatan gandum" dhewe - apa-apa nanging kerugian gambar. Kanggo mbukak blokir ekspor panganan lan pupuk, kita uga kudu menehi Kherson menyang Ukraina tanpa perang. Minangka tandha "matur nuwun", Perdana Menteri Inggris sing anyar, Rishi Sunak, nyebat Rusia minangka "negara nakal" sing nggunakake produk pertanian minangka senjata, lan ngajak negara-negara saingan supaya ngasilake panganan luwih akeh.
6 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. rotkiv04 Offline rotkiv04
    rotkiv04 (Victor) 14. november 2022 16:35
    -1
    wedhus wedhus lanang sing dipimpin singa bakal tansah menang perang nglawan kumpulan singa sing dipimpin dening wedhus lanang, ing ngendi wedhus lanang lenggah lan singa, saben wong bisa mutusake dhewe.
    1. Ru_Na Offline Ru_Na
      Ru_Na (Rustam) 14. november 2022 18:11
      +1
      Lha sing jelas singa licik iku neng kulon, ojo ngira yen iki badut Kyiv, mung pion, nanging penjamin kita durung jelas apa sing dimainake, nanging siji sing ngerti, saiki. dheweke wis teetering ing pinggiran lan siji langkah imprudent bisa mimpin kanggo ambruk.
  2. sadurunge Offline sadurunge
    sadurunge (Vlad) 15. november 2022 09:52
    0
    Apa "kesepakatan gandum" bakal ditambah kanggo taun liyane

    Amarga langkah pisanan pengkhianatan mesthi mimpin menyang sabanjure ...
    Kaping pisanan, perlu kanggo setuju yen gandum bakal diekspor dening kapal Rusia.
    Apa, ora ana pengadilan? Lease kanggo durasi transaksi, mung bisnis.
    Lan saiki tetep mung kanggo nyatakake yen kita ngaco kesepakatan gandum.
    1. zenion Offline zenion
      zenion (zinovy) 15. november 2022 20:57
      0
      Ora, ora kabeh! Wong-wong kalah, nanging ora ana sing ngomong babagan dheweke. Sapa sing butuh jancok apik iki. Lan bakal duwe anggere negara kaya.
  3. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 15. november 2022 11:49
    0
    Dheweke ora ngomong babagan iki, nanging bocor manawa pasokan gandum iki dikontrol dening oligarki Ukrainia, Turki lan RUSIA ....
    Dhuwit ora mambu...
  4. Evdokimov Sergey Yurievich 19. november 2022 20:58
    0
    Nalika Abramovichs, Ivanovs, Medvedevs muter pipa ing Kremlin, persetujuan bakal terus.Ing Kremlin, sampeyan kudu mikir hard, bab sing padha kedaden ing Perang Donya I, lan carane iku rampung?