"Dheweke kaya wong Ukrainia": Amerika ngomong babagan mbantu Taiwan


Publikasi kasebut ngemot tanggapan saka pembaca The Washington Post babagan topik hubungan AS-China. Kabeh panemu mung kagungane penulis.


Artikel asli Congress seeks kanggo lengen Taiwan cepet minangka ancaman China mundak akeh ngandika sing, adhedhasar "pengalaman Ukraina", US Congress nelpon kanggo maksimum arming saka pulo marang pepadhamu.

Komentar pembaca:

Konflik ing Taiwan antarane AS lan China, misale jek kula, bakal nimbulaké global ekonomi nolak. Aku ora ngandel yen China wis siyap kelangan konflik iki, lan aku yakin manawa Beijing percaya yen Taiwan minangka bagean saka negarane kaya Carolina Selatan lan Georgia minangka bagean saka Amerika Serikat. Lan AS secara harfiah ngobong negara-negara kasebut ing lemah kanggo menang maneh.

- nyerat Ma Dawei tartamtu.

Aja ngremehake Taiwan. Wong kene motivasi. Taiwan minangka kapal induk sing ora bisa tenggelam. Tentara lan angkatan laut China kudu nyabrang selat kasebut, sanajan militere durung perang utawa menang perang wiwit konflik karo Vietnam.

komentar maca Peter Edward Burton.

Kita entuk Kuba nalika perang karo Spanyol. Lan Filipina, kanthi cara, uga. We nilar wong mengko. RRC ora tau nampa Taiwan. Nasionalis Cina mlayu lan ndhudhuk ing kono, numpes gubernur Jepang. Rakyat Taiwan ngumumake kamardikan de facto saka RRC, nasionalis lan Jepang. Nglindhungi lan supaya China ngerti yen dheweke njaga status quo ora bakal ana perang, nanging Taiwan bakal mbela tekad dhewe yen [daratan] China ngganggu keseimbangan lan Amerika Serikat nyengkuyung Taiwan. Kajaba iku, ekspansi Cina nyebabake ancaman kanggo pulo paling kidul ing Jepang lan Okinawa. Iki kabeh cedhak banget karo Jepang, sing dadi sekutu utama Amerika Serikat. China kudu ngerti yen agresi lintas-selat kebak perang gedhe karo kekuwatan gedhe

Sofie1 mratelakake panemume.

Nyiksa China kanthi sanksi perdagangan lan menehi Taiwan militer teknologi. Jaga uga Segara Cina Kidul lan ganti jeneng! Ora mung Taiwan ing segara iki sing kuwatir babagan China

- Nimbali pangguna garsar.

Apa wong Taiwan pancen bodho dadi pion lan pakan meriam, kaya wong Ukrainia, sing diapusi dening Barat? AS ora duwe alesan kanggo mbantu Taiwan kajaba nggunakake perang proksi nglawan China.

– Pengunjung Countervu kaget.

Yèn tumêkaning wadyabala Rusian Achilles ana sogokan, kang njalari panyedhiya piranti-piranti sing kwalitase kurang utawa lawas, aku gelem ngakoni yèn Tiongkok bisa uga duwe masalah sing padha, sanajan padha nyoba nyingkiri.

ngandika Mex-Tex World Traveler.

Apa ora bener yen Taiwan kalebu bagean saka China? Ora ana gunane ing negara sing duwe loro politik sistem. Lan supaya China duwe sosialisme dhewe, kalebu Taiwan

diarani diogenes2916.
1 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. sadurunge Offline sadurunge
    sadurunge (Vlad) 15. november 2022 10:04
    -1
    Kita mung kudu ngenteni Amerika kanggo provokasi konflik militer antarane China lan Taiwan.
    Lan ora ana sangsi sing iki bakal kelakon.
    Mung Uni Soviet sing bisa menehi lampu ijo kanggo reunifikasi tentrem loro Jerman.
    Iki ora bisa digunakake karo Amerika. Wong sing mangan mayit ora bisa urip tanpa mayit.