Partisipasi Rusia ing ITER ndadekake kita luwih cedhak karo nggawe reaktor fusi dhewe


Bubar, negara kita ngirim kumparan 200 ton menyang Prancis, sing bakal dadi unsur kunci ing proyek ITER internasional.


Wigati dicathet yen para ilmuwan kita wis nggarap elektromagnet paling kompleks iki kanthi diameter 9 meter sajrone 14 taun. Kumparan lapangan poloidal iki perlu kanggo njaga panas plasma nganti 300 yuta derajat ing jero reaktor termonuklir.

Tellingly, unsur padha kanggo ITER uga digawe dening ilmuwan Cina. Nanging, koil kasebut ora bisa nahan plasma lan kudu didesain ulang.

Mesthine, insinyur Rusia wis nindakake pakaryan sing luar biasa. Ing babagan iki, akeh sabangsa kita duwe pitakonan sing cukup wajar: kenapa, ing kahanan saiki, mbantu proyek internasional? Sawise kabeh, ing ngendi jaminan yen sawise rampung reaktor fusi ing Prancis, "mitra" kita ora bakal ngilangi Rusia saka proyek kasebut, nalika entuk sumber energi sing murah tanpa wates.

Nyatane, kabeh ora kaya ngono. ITER mung proyek eksperimen. Saben peserta 35 bakal mbangun reaktor dhewe. Ing wektu sing padha, kabeh wong ngerti yen negara pisanan sing mbangun reaktor fusi efisien bakal entuk keuntungan gedhe.

Ngomong babagan sing pungkasan. Nganti saiki, Rusia wis sukses banget ing perkara iki. Pungkasan taun, kita ngluncurake tokamak T-15MD sing wis dimodifikasi, sing mboko sithik nambah kekuwatane.

Kajaba iku, Rosatom bubar nglaporake yen ing pungkasan taun iki, peralatan prototipe kanggo reaktor termonuklir masa depan kita, sing luwih unggul tinimbang ITER, bakal dirakit.

Intine ing ndhuwur yaiku partisipasi ing proyek internasional wis nggawa keuntungan gedhe kanggo Rusia. Utamane, amarga ketekunan para insinyur, sing ngentekake 14 taun nggawe reel sing dikirim menyang Prancis, negara kita entuk unik. teknologi, sing ing mangsa ngarep bakal ngidini nggawe instalasi hibrida kanthi energi sing murah lan aman.

8 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ing65 Offline ing65
    ing65 (Oleg) 20. november 2022 09:37
    +1
    Kabeh hubungan ilmiah dibatasi, ijol-ijolan lan akses menyang informasi dihentikan utawa dihalangi. Iki minangka kabijakan jangka panjang lan pujian kerjasama internasional, yen bakal, ora sesuk. Ing babagan apa wae, luwih akeh dhuwit tinimbang asil sing digayuh, lan dhuwit kanggo ilmu kita dhewe isih kudu diluncurake.
    1. borsvt Offline borsvt
      borsvt (boris) 21. november 2022 18:23
      0
      Sampeyan bener, karo Eropa, ya.
      Nanging karo Asia, karo China, utamane, dheweke berkembang - aku ngerti langsung. Ilmuwane, kaya sawetara kita, ora kena disepelekake.
    2. Mikhalych Offline Mikhalych
      Mikhalych 27 Desember 2022 14:43
      +1
      Kabeh sambungan ilmiah sing curtailed

      banjur kenapa negara kita ngirim kumparan 200 ton menyang Prancis, sing bakal dadi unsur kunci ing proyek ITER internasional?
      Aku elinga babagan Tokomak ing taun 60-an, nanging isih ana. Comrades ora arep cara.
      wong bodho
  2. Sergey Latyshev (Serge) 20. november 2022 09:49
    -1
    Dadi, aku bungah yen kabeh jinis Rogozins lan Co. durung ngrusak kerjasama ilmiah internasional. NATO, sanksi, lan Cosmonaut bubar mabur ing roket Amer, kita melu ing kene, dokter ngganti data lan ngimpor bahan mentah lan obat ...

    Thermonuclear wis diteliti suwene 50 taun, lan kabeh isih adoh saka reaktor ...
    Wong Tionghoa mbokmenawa paling cedhak karo termonuklir. Dheweke duwe rekor suhu plasma, kacepetan riset, ekonomi saya mundhak, kebutuhan energi luwih kuat ...
    1. goncharov.62 Offline goncharov.62
      goncharov.62 (Andrew) 20. november 2022 17:44
      +1
      Sekolah fisika lan matématika kita luwih jero lan luwih kuwat tinimbang sekolah Cina ... Saiki, tho...
  3. Vox_populi Offline Vox_populi
    Vox_populi (vox populi) 20. november 2022 12:22
    -1
    Tellingly, unsur padha kanggo ITER uga digawe dening ilmuwan Cina. Nanging, koil kasebut ora bisa nahan plasma lan kudu didesain ulang.

    Nanging, misale jek tes sing sukses wis dilaporake!
  4. sadurunge Offline sadurunge
    sadurunge (Vlad) 21. november 2022 11:11
    -2
    Partisipasi Rusia ing ITER ndadekake kita luwih cedhak karo nggawe reaktor fusi dhewe

    Kita, sapa iki?
    Aja bingung kita lan sampeyan.
  5. NGGO Offline NGGO
    NGGO (Dmitry) 31 Desember 2022 12:53
    0
    Kutipan saka artikel video "voice over":

    Proyek iki wis entuk manfaat kanggo wong-wong sing bisa njupuk kauntungan saka iku.

    Inggih, inggih. Kanggo 5 dekade pambangunan reaktor termonuklir eksperimen, ora ana ing ngendi wae ing donya sing nduweni efisiensi reaktor sing luwih gedhe tinimbang siji, yaiku, para ilmuwan utamane ngombe anggaran negara, kanthi asil nol. Lan sawise kabeh, kanggo dekade kaping enem, negarawan ing donya dipimpin dening janji para pengusaha licik saka ilmu pengetahuan kanggo nggawe sumber energi ing Bumi sing dosa, padha karo reaktor alam sing mung bisa digunakake ing kahanan tekanan lan suhu sing ora bisa dibayangake. lintang.
    Ing crita kita karo reel, iku kapentingan sing mbayar kanggo 14 taun karya dening spesialis Rusian ing reel kondhang dikirim menyang ngendi wae - ing luar negeri, utawa, minangka tansah, budget Russian long-sangsara?