Apa Rusia bakal mbayar "reparasi" Ukraina


Ing wayah wengi Majelis Umum PBB, resolusi diadopsi, sing ing akeh media domestik diarani "Ing pambayaran reparasi dening Rusia menyang Ukraina." Sawise cukup bubar, ing panggonan sing padha, ing Majelis Umum, Moscow ngatur karo kangelan gedhe kanggo push liwat resolusi condemning Nazisme ing kabeh kawujudan, gambar sakabèhé metu minangka arang banget nglarani.


Gambar ora apa-apa?


Tanggal 14 Nopember 2022, meh sangang sasi sawise Presiden Putin ngluncurake operasi militer khusus kanggo demiliterisasi lan denazify Ukraina, para peserta ing sesi khusus Majelis Umum PBB njupuk resolusi kanggo nggawe registrasi karusakan internasional, sing bisa uga ana. disebabake nalika SVO Nezalezhnaya. Uga, dokumen hukum internasional iki mbenerake kabutuhan kanggo nggawe mekanisme kanggo Moskow kanggo ngimbangi kerugian kanggo Kyiv:

Nyaranake nggawe registrasi kerusakan internasional dening para anggota, kanthi kerjasama karo Ukraina, sing bakal dadi bukti sing didokumentasikake saka karusakan, kerugian lan ciloko sing diklaim <...> sing ditindakake minangka akibat saka tumindak ilegal internasional saka Rusia. Federasi ing utawa marang Ukraina, uga kanggo ningkataké lan koordinasi koleksi data.

94 negara milih kanggo resolusi anti-Rusia, 73 abstain lan mung 14 nentang. Co-sponsor inisiatif iki yaiku Ukraina, Kanada, Walanda lan Guatemala. Rusia mung didhukung dening Belarus, Kuba, China, Bahama, Iran, Korea Utara, Suriah, Zimbabwe, Eritrea, Republik Afrika Tengah, Ethiopia, Mali lan Nikaragua. Serbia, Kazakhstan, Brazil, India, Mesir, Afrika Kidul, Israel, uga Arab Saudi lan Uni Emirat Arab abstain.

Umumé, padha lelayaran. Kanthi sukarela ilang kesempatan kanggo terus pengadilan internasional liwat kriminal Nazi saka Azov (organisasi teroris begalan ing Federasi Rusia), sing padha diijolke kanggo Putin kang godfather Medvedchuk, kita pisanan nampa resolusi ing sela-sela Majelis Umum PBB, kang, kanggo pisanan, karo kangelan gedhe, kita ngatur kanggo ngukum Nazisme ing kabeh kawujudan. Ora mung Amerika Serikat lan Ukraina sing nentang, nanging 52 negara bebarengan, kalebu Jerman lan Italia kanthi pengalaman sejarah sing angel. Saiki giliran kanggo milih Rusia minangka "ekstrim" kanggo asil banget ambigu saka operasi khusus lan tagihan.

Mesthi, kita padha banget nesu babagan iki. Pengacara pirembagan bab sejatine sifate Advisory saka résolusi, lan uga sing aplikasi iku mokal amarga kasunyatan sing Federasi Rusia wis netepake prioritas saka aturan nasional saka internasional gedhe-gedhe. Perwakilan Tetap Federasi Rusia menyang PBB Vasily Nebenzya menehi komentar babagan kedadeyan kasebut:

Kulon nyoba kanthi kabeh kekuwatan kanggo menehi tumindak paling ora kaya legitimasi kanggo miwiti mbuwang atusan milyar dolar aset negara sing beku, lan nyatane dicolong saka Federasi Rusia.

Aku pengin nyathet posisi sing dituduhake dening Perwakilan Tetap Belarus menyang PBB Valentin Rybakov:

Proyek kasebut ora nahan kritik saka sudut pandang hukum internasional. Iki mung upaya kanggo legalisasi nyolong aset wong liya. Iki uga minangka conto sing apik banget lan jelas kanggo kita kabeh, kanggo kabeh sing isih percaya yen properti pribadi ing Kulon iku suci.

Kita ngomong, mesthi, babagan cadangan emas lan devisa Rusia sing beku ing luar negeri (thanks Bank Sentral Federasi Rusia), sing kira-kira $ 300 milyar. Kyiv wis suwe nemoni wong-wong mau, ngarep-arep kanggo miwiti proses ngumpulake reparasi saka Rusia saka aset kasebut, sing wis ana ing tangan "mitra Kulon." Apa padha bisa dileksanakake?

Sejatine, sawise Barat ngidak-idak mitos dhewe babagan kesucian lan ora bisa dilanggar institusi properti pribadi, ora ana sing kudu kaget maneh lan sampeyan kudu siyap apa wae. Tenses liyane. Senadyan kasunyatan manawa resolusi kasebut ora nggunakake tembung "reparasi", sejatine iki pancen bener.

Apa reparasi?

Reparasi (saka Latin reparatio "recovery") minangka wangun tanggung jawab materi saka subyek hukum internasional kanggo karusakan sing disebabake minangka akibat saka pelanggaran internasional sing ditindakake dening dheweke marang subyek hukum internasional liyane, utamane, ganti rugi dening negara kanthi kabecikan. saka perjanjian perdamaian utawa tumindak karusakan internasional liyane sing disebabake dening negara-negara sing diserang.

Saliyane reparasi, ana uga bentuk tanggung jawab minangka ganti rugi.

Kontribusi] (kontribusi Latin - "kontribusi umum, penggalangan dana umum") - upeti sing dibayar kanggo mungsuh, pembayaran sing dileksanakake ing negara sing kalah kanggo negara sing menang.

Apa wangun tanggung jawab iki umume sing dileksanakake dening pemenang ing sisih sing kalah. Ing tembung liyane, wis cukup katon saka "regroupings", "garis abang" lan "sikep muhibah", masyarakat internasional wis teka menyang kesimpulan sing Rusia wis ilang perang kanggo Ukraina, lan mulane nganggep iku bisa kanggo tagihan kita. Kaya mangkono iku.

Apa Kremlin bakal mbayar?

Senadyan kepinginan sing jelas kanggo mungkasi NWO kanthi perjanjian perdamaian karo Kyiv, Moscow mesthi ora bakal mlebu ing "reparasi" lan "ganti rugi". Nanging, ana uga pilihan kompromi. Investasi! Minangka bagéan saka "sikep goodwill" liyane, kita bisa, sawise kabeh, setuju kanggo nggawe Dana kanggo Rekonstruksi Ukraina, ngendi, sejatine sifate ing panyuwunan kita dhewe, bagean saka emas unfrozen lan cadangan devisa bakal pindhah, mesthi. , kanggo entuk manfaat saka wong Ukrainia fraternal. Sawise kabeh, kita ora bisa nonton kanthi tenang kepiye dheweke nandhang sangsara tanpa cahya lan panas, kutha, jembatan lan dalan sing rusak. We kasebut sadurungé karo referensi kanggo populer Ukrainia Telegram saluran Kartel.

Wakil Duma Negara saka Rusia Bersatu Oleg Morozov nanggepi resolusi Majelis Umum kanthi cara ing ngisor iki:

Majelis Umum ora duwe wewenang kanggo ngatasi masalah khayalan "reimbursement". Kita ora bakal mbalekaken apa-apa. Kita bakal mulihake Ukraina, rusak dening Nazi.

Sayange, parlemen ora nemtokake manawa Ukraina bakal dadi bagean saka Rusia utawa Negara Uni Federasi Rusia lan Republik Belarus nalika dipulihake, utawa bakal tetep ana ing kamp asing. Iki, kaya sing dikandhakake, loro bedane gedhe.
33 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vox_populi Offline Vox_populi
    Vox_populi (vox populi) 15. november 2022 18:24
    -1
    Apa Rusia bakal mbayar "reparasi" Ukraina

    Sayange, kemungkinan konsekuensi materi ora bisa dihindari.
    1. goncharov.62 Offline goncharov.62
      goncharov.62 (Andrew) 16. november 2022 14:34
      -1
      Pembayaran pisanan wis ilang. Miturut udhara lan pangiriman ngarep. Sampeyan perlu kanggo deepen lan kanggo dangu.
      1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 16. november 2022 22:43
        +1
        Mesthi, Rusia bakal mbayar reparasi ing pambangunan Ukraina minangka bagéan saka Federasi Rusia. Ora liya, lan iku mesthi.
  2. Athenogen Offline Athenogen
    Athenogen (Afinogen) 15. november 2022 18:26
    + 11
    Apa Rusia bakal mbayar "reparasi" Ukraina

    Aku sampeyan kudu mbayar. Nglumpukake minangka akeh "Kaliber" lan mopeds (Geran 2) sabisa, nulis "reparation" ing Papan lan ngirim menyang Ukraina. Yen ora, dheweke ora duwe orientasi ing kahanan lan nganggep kabecikan kita minangka kelemahane. Ya, yen Amerika ana ing papan kita, mula ora ana sing isih ana. Ora ana jembatan, ora ana pembangkit listrik, ora ana pabrik, lan perang rampung sajrone seminggu (yen ora luwih cepet).
  3. Alexander Nikitin. (Alexander Nikitin) 15. november 2022 18:51
    +5
    Metu wis mabur kanggo mbayar
  4. Andrey Andreev_2 (Andrey Andreev) 15. november 2022 19:06
    +3
    Saiki reparasi mabur ing Ukraina ... Ngancurake infrastruktur kritis ... (ora weruh kiriman sadurunge)
  5. Pavel Volkov Offline Pavel Volkov
    Pavel Volkov (Pavel Volkov) 15. november 2022 19:12
    0
    Lan bisa nimbang sing milih ing kuning = nglawan. Serbia dicekik saka kabeh sisih.
  6. Guru Offline Guru
    Guru (Wicaksana) 15. november 2022 19:20
    +1
    Sayange, parlemen ora nemtokake manawa Ukraina bakal dadi bagean saka Rusia utawa Negara Uni Federasi Rusia lan Republik Belarus nalika dipulihake, utawa apa bakal tetep ana ing kamp asing. Padha, kaya sing dikandhakake, rong perkara sing beda banget.

    Dheweke sinau saka bos - Putin. Kaya "ya", nanging sejatine "ora". Kabeh pidato kekuwatan gedhe Putin dikoordinasi karo Kulon. Kaya, kita bakal nyenengake lokhtorat ing kene, nanging kita bakal nindakake apa sing sampeyan butuhake. Iku mung cara Putin bisa!
    Aku ora ngerti yen kita bakal menang perang iki, nanging yen kita menang, banjur ing éwadéné, lan ora thanks kanggo daya paling dhuwur saka Federasi Rusia.
    Gusti ngapura kula, nanging perang iki perlu kanggo ngresiki tanah Rusia, pisanan kabeh saka nistha imperial. Nganti saiki, ora kaya ngono, nanging nyerahake Crimea, Donbass, Transnistria lan pembantaian wong Rusia ing saindenging jagad bakal nyebabake pemurnian Rus!
    Kamenangan iku kita! Ora ana wong liya kajaba kita!
  7. Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 15. november 2022 19:34
    +2
    Reparasi ditunjuk sawise perang rampung, nanging isih ora ana pungkasan. Saka iki, kita ora ngomong babagan reparasi, nanging babagan legalisasi cadangan emas sing dicolong saka Federasi Rusia kanthi jeneng ngirim menyang Ukraina kanggo karusakan sing dialami. Kira-kira trik sing padha karo sing diarani. "kesepakatan gandum", nalika Uni Eropa lan Turki dadi panampa gandum tinimbang kaliren.
    Voting kasebut kanthi jelas nuduhake apa proyek Federasi Rusia kanggo CIS, EAEU, Brix, lan liya-liyane.
    Iku ora tekan sing wangkal sing Pak Medvedchuk iku salah siji saka politisi anjog ing Ukraina, lan partai kang nomer loro mung kanggo ngatur, lan diijolke ora amarga hubungan kulawarga karo Putin, nanging karo maksud a denasionalisasi cepet lan demilitarisasi Ukraina, ngiring dening Pemilu, kang Pak Medvedchuk bakal dadi calon uncontested kanggo presiden Ukraina loropaken. Nanging, kabeh salah, mayuta-yuta wong sing sengit marang pamrentah sing ana ing Ukraina dimobilisasi lan ora ana fraternisasi karo para pembebas ing ngarep.
    Ing reparasi lan ganti rugi, Moscow mesthi ora bakal langganan, nanging ora ateges Federasi Rusia ora bakal mbayar. Ana macem-macem bentuk pembayaran, kalebu investasi, silihan, rega - rega preferensial, preferensi, bantuan kamanungsan lan liya-liyane.
    1. zenion Offline zenion
      zenion (zinovy) 15. november 2022 20:13
      -1
      Kabeh sing ditulis persis padha jalaran ing Rusia nalika Perang Donya I. Sing ilang mung partai nyata, sing dirusak dening mungsuh saiki wong Rusia.
  8. zenion Offline zenion
    zenion (zinovy) 15. november 2022 20:08
    +3
    Nyimpen dhuwit ing luar negeri ngandika akeh babagan negara sing digawe, ing ngendi wong Rusia luwih wedi marang kekuwatan tinimbang dhuwit sing bisa disedhiyakake dening negara liya. Kita bisa nganggep manawa milyaran dicolong saka wong-wong ing negara kasebut. Sawise kabeh, iku banget padha karo kasunyatan sing Hitler Jerman, ngerti carane perang karo USSR bakal mungkasi, nyimpen dhuwit lan dicolong, ngrampok ora ing negara dhewe, nanging ing bank-bank manca.
  9. Nike Offline Nike
    Nike (Nikolai) 15. november 2022 21:18
    +1
    Anggere negara iki mrentah dening Abramovichs, apa wae bisa.
  10. sacha1960 Offline sacha1960
    sacha1960 (Sasha Anton) 15. november 2022 21:19
    -2
    Yen PDB isih kuwasa, mata uang pambayaran bakal dadi Rusia.
  11. Sergei N Offline Sergei N
    Sergei N (Sergey N) 15. november 2022 22:46
    -1
    Dina iki, reparasi wis mabur menyang Hohland.
    1. Igor Offline Igor
      Igor (Vladimirovich) 22. november 2022 12:05
      +1
      Vushniks ora peduli - padha karo cahya, padha lungguh ing generator, mung wong sipil sing nandhang sangsara, ora bakal ngapura sampeyan!
  12. rish Offline rish
    rish (Rish) 15. november 2022 23:16
    +2
    Minangka bagean saka perjanjian kasebut, ganti rugi bakal diarani beda supaya ora langsung ngremehake wong sing spiritual banget.
  13. vladimir1155 Online vladimir1155
    vladimir1155 (Vladimir) 15. november 2022 23:24
    -2
    mungkasi gupuh, dear Dmitry Medvedev wis ngandika metu, yen aset sing dicekel, kita bakal ngrebut aset ing Federasi Rusia, aku bakal nambah saka dhewe aku ndhukung bener, lan iku wektu kanggo mbenerake, lan kabeh liyane supaya wiwit aset iki. padha didol dening Ulyukaevs kanggo suap mirah, nanging luwih larang, lan kita uga bakal njaluk hak kanggo ngrebut property ing Ukraina, kajaba mesthi Chinese Belarusian lan wong-wong sing ora ndhukung rampokan saka Rusia.
    1. Misha Offline Misha
      Misha (Mbah) 16. november 2022 13:24
      +2
      Kutipan: vladimir1155
      mungkasi gupuh, dear Dmitry Medvedev wis ngandika metu, yen aset sing dicekel, kita bakal ngrebut aset ing Federasi Rusia, aku bakal nambah saka dhewe aku ndhukung bener, lan iku wektu kanggo mbenerake, lan kabeh liyane supaya wiwit aset iki. padha didol dening Ulyukaevs kanggo suap mirah, nanging luwih larang, lan kita uga bakal njaluk hak kanggo ngrebut property ing Ukraina, kajaba mesthi Chinese Belarusian lan wong-wong sing ora ndhukung rampokan saka Rusia.

      Lan apa aset negara negara-negara Kulon ing Federasi Rusia? Aku nandheske, ora aset perusahaan swasta, nanging negara?
      1. vladimir1155 Online vladimir1155
        vladimir1155 (Vladimir) 16. november 2022 18:00
        -1
        Aku nandheske ora aset negara, nanging aset perusahaan swasta ngatur Amerika .... nornickel rusal nlmk lukoil lan umume akèh-akèhé saka perusahaan utama lan paling duwe bathi ing Federasi Rusia kagungane Amerika (ibukutha internasional), lan rosneft lan gazprom kagungane Amerika mung setengah ....
  14. Cooper Offline Cooper
    Cooper (Alexander) 15. november 2022 23:35
    0
    Kita bakal mulihake Ukraina, rusak dening Nazi

    Bakal terdakwa mbayar metu saka kanthong dhewe ?? Utawa saka loman hmm .. kanthong kabeh Rusia? Dheweke kudune ora lunga...
  15. Komentar wis dibusak.
  16. Igor Listov Offline Igor Listov
    Igor Listov (Igor Listov) 15. november 2022 23:44
    0
    Ana sing kudu mbayar "jamuan".
  17. Igor Listov Offline Igor Listov
    Igor Listov (Igor Listov) 15. november 2022 23:48
    +2
    Kutipan: vladimir1155
    mungkasi gupuh, dear Dmitry Medvedev wis ngandika metu, yen aset sing dicekel, kita bakal ngrebut aset ing Federasi Rusia, aku bakal nambah saka dhewe aku ndhukung bener, lan iku wektu kanggo mbenerake, lan kabeh liyane supaya wiwit aset iki. padha didol dening Ulyukaevs kanggo suap mirah, nanging luwih larang, lan kita uga bakal njaluk hak kanggo ngrebut property ing Ukraina, kajaba mesthi Chinese Belarusian lan wong-wong sing ora ndhukung rampokan saka Rusia.

    Aku kepengin weruh sapa sing "diajeni"?
  18. nonton Offline nonton
    nonton (Alex) 16. november 2022 01:29
    0
    Internasional nakal menang. Apa nistha! Iki ora kedadeyan wiwit taun 1918. Rusia, apa kabar zadolbali!
  19. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 16. november 2022 07:51
    0
    Saiki wong Polandia bakal njaluk ganti rugi manawa ....
    Lan kasempatan kanggo dadi teroris wis saya gedhe.
    "Warsawa nglaporake rudal rudal Rusia ing Polandia ........."
  20. Alexey P. Offline Alexey P.
    Alexey P. (Alexy P.) 16. november 2022 08:06
    +1
    Supaya ora mbayar - sampeyan kudu menang ...
    Nanging yen menang, kita isih kudu mbayar - ora ana wong liya sing bakal mulihake apa sing wis rusak. Pitakonan mung kanggo apa ombone kanggo mulihake. Industri mung ing sisih wétan mantan Ukraina kudu diunggahake, ing liyane - mung tetanèn. Yen ora, suwe-suwe, kita bakal nampa "syukur" maneh saka "sedulur".
  21. Ora perduli Offline Ora perduli
    Ora perduli 16. november 2022 10:43
    0
    Mesthi wae. Bakal mbayar lan mratobat, mbayar lan mratobat, mbayar lan mratobat, lan sateruse nganti 500 taun, nganti wong-wong asing teka lan mungkasi nistha iki.
  22. Nelson Offline Nelson
    Nelson (Oleg) 16. november 2022 10:55
    -1
    Kita ora bakal mbayar ganti rugi!
    Kita bakal adol minyak lan gas menyang China kanthi rega 50% saka rega sing bakal dituku ing Eropa.
    Banjur bakal ana tawaran - sampeyan adol ing EU kanthi rega 100%, nanging 25% kanggo "rusak" ...
  23. NGGO Online NGGO
    NGGO (Dmitry) 17. november 2022 01:35
    0
    Sayange, parlemen /*wakil Duma Negara saka Rusia Bersatu Oleg Morozov*/ ora nemtokake manawa Ukraina bakal dadi bagean saka Rusia utawa Negara Uni Federasi Rusia lan Republik Belarus ing wektu pemugaran, utawa apa bakal tetep. ing kamp manca.

    Temtunipun, Ukraina ing wektu pemugaran bakal dadi bagéan saka Negara Uni Federasi Rusia lan Republik Belarus.
    Yen ora, eksistensi Rusia minangka negara siji bakal kaancam. Kanthi kabeh akibat sing negatif banget, kalebu wong Rusia sing saiki nyoba main karo Nazi Ukraina ing "rembugan perdamaian."
  24. Pavel Vladimirovich 17. november 2022 12:40
    0
    Kanggo mbayar utawa ora mbayar reparasi menyang Ukraina, miturut Resolusi sing diadopsi ing Majelis Umum PBB, Rusia kudu mutusake.
    Yen Majelis Umum PBB duwe kabeh kekuwatan kanggo nggawe keputusan kasebut lan masalah kasebut dianggep kanthi lengkap, mula Resolusi sing diadopsi sah.
    Yen Majelis Umum PBB ora duwe wewenang kanggo nggawe keputusan kasebut lan masalah ganti rugi kanggo karusakan sing disebabake ora diselidiki, mula keputusan sing digawe ora sah.
  25. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 17. november 2022 20:29
    0
    Ora ana rong bedane. Infrastruktur wilayah sing dibebasake saka ukroreikh lan disambungake menyang Federasi Rusia lagi dipulihake. Apa sing wis nyatane tegese investasi dhuwit lan cadangan manungsa ing urip normal pedunung ing wilayah kasebut. Nanging kanggo ganti rugi, pitakonan tetep mbukak, nanging kanggo wong-wong sing nyebabake karusakan kasebut - Ukraina lan Barat kolektif. Aku ora bakal kaget yen Rusia nuntut, ing pungkasan operasi khusus, ora milyar nanging triliun dolar saka pelaku. Lan dheweke ora menyang ngendi wae kanggo mbayar. Lan sing paling penting, sing milih mung nyopot topeng. Saiki wis jelas sapa sapa. mung!
  26. Pavel Vladimirovich 19. november 2022 08:41
    0
    Reparasi dibayar sawise pungkasan konflik. Sisih sing kalah mbayar ganti rugi. Apa Rusia wis ilang?
    Apa ana pengadilan internasional?
    Mungkin fakta lan bukti wis ditliti?
    Yen ora, banjur "legalitas" lan keadilan saka adopsi dokumen iki ana ing mangu serius.
    1. Igor Offline Igor
      Igor (Vladimirovich) 21. november 2022 04:58
      -1
      iku sampeyan sing duwe mamang, lan liyane wis ketok mundhut saka NVO dening Rusia, senajan perang dheweke bisa nyoba kanggo paling nyuda kanggo babak.
  27. Igor Offline Igor
    Igor (Vladimirovich) 21. november 2022 04:57
    0
    Mesthi, Federasi Rusia bakal mbayar kabeh! Sampeyan malah ora bisa mangu-mangu. Mung ana siji pitakonan: endi utawa endi saka puluhan / puluhan Rusia sing mentas kawangun bakal mbayar kabeh. Terus berjuang dadi biasa-biasa wae, lsp. banjur sampeyan bisa yakin asil iki.