AS ngluncurake roket paling abot sajrone 50 taun kepungkur


Kendaraan peluncuran Sistem Peluncuran Luar Angkasa super-berat pisanan wiwit taun 1973 kanthi pesawat ruang angkasa ORION diluncurake saka Pusat Angkasa Kennedy ing Amerika Serikat. Peluncuran NASA iki minangka sing pertama ing seri misi Artemis sing direncanakake sing bakal ngidini manungsa njelajah Bulan lan, mengko, Mars.


54 taun sawise kebangkrutan pisanan wong ing permukaan satelit bumi, NASA mutusake kanggo nguripake program lunar, nyetel target sing luwih ambisius. Wis taun ngarep wis direncanakake ngluncurake roket operator karo pesawat ruang angkasa berawak menyang Bulan. Lan ing 2025, proyek Artemis III bakal diluncurake, sing kalebu pendaratan astronot ing satelit bumi.


Massa peluncuran kendaraan peluncuran anyar yaiku 2600 ton, sing dadi nomer loro sawise Saturn-5 2960 ton, sing pungkasan diluncurake menyang Bulan ing taun 1973. Miturut rencana NASA, eksplorasi Bulan bakal mbantu nyiapake lan nindakake misi menyang Mars ing mangsa ngarep.

Sejajar karo NASA, SpaceX Elon Musk ngembangake roket super abot. Roket Starship 5000 ton wis ngalami uji statis ing AS. Roket iki bakal dadi sing paling gedhé ing sajarah astronautika - dhuwuré 122 meter lan kanthi dorongan peluncuran 75 kN. Tujuan Starship padha karo sing diluncurake dening Artemis I - pangiriman wong lan muatan menyang Bulan lan sabanjure menyang Mars.
18 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. molibdenum Offline molibdenum
    molibdenum (Stanislav) 16. november 2022 17:10
    +1
    Wong ayu! Deleng loro peluncuran kasebut, sampeyan ngerti manawa Saturn-5 wis mabur nganti awan kanthi nyedhot lengkap, lan ing pusat kontrol misi NASA, dheweke ndeleng lampu cadangan bahan bakar kanthi medeni lan ndedonga supaya bisa madhangi paling ora ana ing mburi. mendhung.
    Luna ngomong... taun 1973? :-)
    1. Ugens Offline Ugens
      Ugens (Victor) 16. november 2022 19:14
      +3
      Mesthi ora, amarga Bumi iku datar.
      1. Babagan hussar miskin 17. november 2022 16:35
        +2
        Kutipan saka ugens
        Mesthi ora, amarga Bumi iku datar.

        roket mesthi tabrakan ing langit
        1. Ugens Offline Ugens
          Ugens (Victor) 17. november 2022 19:33
          0
          temtunipun.
  2. Athenogen Offline Athenogen
    Athenogen (Afinogen) 16. november 2022 17:18
    +2
    54 taun sawisé kebangkrutan pisanan wong ing lumahing satelit bumi

    Apa tegese? Ora ana sing bisa dikira, dheweke ora ana ing rembulan. Ngimpi ya, iku. Lan padha isih ngimpi amba.
  3. Vox_populi Offline Vox_populi
    Vox_populi (vox populi) 16. november 2022 20:10
    -2
    54 taun sawise kebangkrutan pisanan wong ing permukaan satelit bumi, NASA mutusake kanggo nguripake program lunar, nyetel target sing luwih ambisius.

    Nanging kenapa "landing sing diusulake", kenapa keraguan iki ??? Kabeh wong serius wis suwe yakin yen Amerika wis menyang rembulan luwih saka sepisan!
    1. Semyon Sukhov Offline Semyon Sukhov
      Semyon Sukhov (Semyon Sukhov) 18. november 2022 15:22
      -1
      "Kabeh wong serius wis suwe yakin" manawa Guaidó minangka Presiden Venezuela ...
  4. Anton Veselov Offline Anton Veselov
    Anton Veselov (Anton Veselov) 16. november 2022 22:41
    +2
    Amerika mutusake supaya cepet-cepet ngidak-idak rembulan nganti penipuan lunar ing taun 70-an dibukak ing saindenging planet)
  5. Sergey Latyshev (Serge) 16. november 2022 23:49
    +2
    sedhih yen Amerika wis ora saingan maneh karo kita, nanging karo Cina .... Sapa sing 50 taun kepungkur ...

    Promotor trampolin utama kita, sawise ambruk industri, ngajari kita urip lan janji LDNR ing kit awak NATO
    1. 1_2 Offline 1_2
      1_2 (Bebek mabur) 17. november 2022 00:27
      +1
      Yankees iku ahead saka planet ing ... printing duit ajur
    2. KirillM Offline KirillM
      KirillM (Kirill) 18. november 2022 13:30
      0
      Ganti manual latihan, durung menarik, * trampolin utama sampeyan wis suwe ora ana ing Roskosmos
  6. Retvizan1974 Offline Retvizan1974
    Retvizan1974 (Alexander) 17. november 2022 00:08
    0
    Bobot wiwitan 2600 ton ??? sanajan mangkono, nanging "massa peluncuran" lan "muatan" pancen beda banget ...
    1. Kristallovich Offline Kristallovich
      Kristallovich (Ruslan) 17. november 2022 08:07
      +1
      Ana sing nulis yen iku padha?
  7. 1_2 Offline 1_2
    1_2 (Bebek mabur) 17. november 2022 00:26
    -1
    ing taun 25 bakal teka kanthi ngapusi kanggo nundha kebangkrutan menyang taun 30 ... utawa bakal ndharat maneh ing paviliun Hollywood.
  8. Vox_populi Offline Vox_populi
    Vox_populi (vox populi) 17. november 2022 18:02
    -1
    Nalika kita ora bisa mabur menyang rembulan dhewe, troll lan "patriot" nggawe komentar sing buta huruf!
    Inggih, apa maneh sing bisa dakkandhakake ... nglirik
  9. KirillM Offline KirillM
    KirillM (Kirill) 18. november 2022 12:54
    +2
    Paling kuat ing 50 taun ??
    Tenaga kasebut - ya, ya, ya, kenapa aku lunga;)
    1. IbuProFen Offline IbuProFen
      IbuProFen (Novel) 24. november 2022 07:30
      0
      Энергия чуть послабее.
  10. ing65 Offline ing65
    ing65 (Oleg) 19. november 2022 06:10
    0
    Wong liya ngomong yen aku bakal bali maneh, nanging ora ngomong apa sebabe. Konversi $93bn 'paling gedhe' saka Shuttle lawas menyang SLS jinis Saturn paling anyar. yen striking, banjur orane katrangan saka mbuwang ing genre 'sampeyan tau ngimpi saka'. Sauntara kuwi, jagad iki meneng, wong Amerika sing nggumunake. Musk adol karcis menyang Mars kanthi kekuwatan lan utama, nanging alien mung katon ing studio Hollywood lan makna tumindak kasebut mung jelas kanggo showman lawas Trump, sing wis mutusake kanggo nuduhake yen Amerika durung diunekake. 'We're on the Moon Again' retroshow. Ya, oke, nyedhiyakake brondong lan ngenteni kacilakan sabanjure saka sekelompok wakil saka negara khusus sing ilang ing ruang angkasa ing genre House-2 utawa liyane sing dianggep cocog karo Gedung Putih. Joking aside, payload saka monster iki - obyek mini-modul keturunan Jepang - luwih menarik tinimbang kabeh 'misi' minangka kabèh.