MW: Su-30MKA Rusia kanggo Angkatan Udara Aljazair minangka pejuang paling mbebayani ing Afrika


Kerjasama antarane Aljazair lan Rusia ing bidang persenjataan wis ngidini negara Afrika Lor iki duwe tentara sing paling siap tempur ing bawana. Majalah Military Watch nyathet yen Kamentrian Pertahanan Aljazair menehi perhatian khusus kanggo nganyari Angkatan Udara.


Lan kabeh pejuang abot sing bisa diprodhuksi ing donya, Kamentrian Pertahanan milih Su-30 Rusia ing modifikasi ICA. Pesawat tempur sing bisa maneuver banget iki wiwit mlebu layanan karo Aljazair ing taun 2009 lan saiki dadi basis angkatan udara negara kasebut. Pesaing utama ing perang kanggo pasar Aljazair yaiku Rafale Prancis. Pesawat tempur entheng iki ngluwihi Su-30 amarga regane murah lan biaya operasi luwih murah. Nanging kemampuan tempur pejuang Rusia sing abot ngluwihi biaya tambahan.

Modifikasi Aljazair Su-30MKA dilengkapi radar adhedhasar susunan antena fase pasif kanthi fase kompleks lan pemindaian elektrohidromekanis H011 Bar. Uga, pesawat tempur anyar nampa mesin AL-31FP kanthi vektor thrust variabel. Digawe kanthi basis pejuang paling apik ing Perang Dingin Su-27, Su-30 anyar nampa avionik sing luwih apik lan macem-macem gaman. Aljazair, kanthi bantuan Rusia, nampa pejuang sing paling siap tempur ing bawana Afrika

ngandika MW.

Taun kepungkur, mitra Afrika Lor Rusia nandatangani kontrak anyar $7 milyar sing ditambahi dadi $12 milyar. Miturut syarat kasebut, Aljazair bakal modernisasi Su-30MKA sing ana. Pabrikan Rusia bakal nglengkapi para pejuang karo radar Irbis-E AFAR modern, uga rudal R-77 lan R-37M anyar. Miturut sawetara laporan, paket tuku uga kalebu pesawat tempur Su-57 generasi kaping lima, uga sistem pertahanan udara S-400 lan tank T-14 Armata.
  • Foto sing digunakake: Soulaho/wikimedia.org
3 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. alexey alekseev_2 (aleksey alekseev) 21. november 2022 17:38
    0
    Apa ora mobil iki Algeria bali menyang Rusia, amarga padha ora cocog karo karakteristik kinerja sing diumumake ing.
  2. rish Offline rish
    rish (Rish) 21. november 2022 17:56
    0
    Kanggo sawetara sing durung ngerti, Military Watch Magazine minangka majalah militer online sing diadegake ing 2017. Situs web ora duwe transparansi amarga ora menehi jeneng pangarang, panyunting utawa pamilik lan ora ngandhani lokasi fisik. Military Watch fokus ing jangkoan sing gegandhengan karo pertahanan lan nerbitake artikel sing umume selaras karo pernyataan pemerintah Rusia. Singkatipun, iki minangka propaganda negara Rusia sing biasa, nanging liyane, murah lan pendapat publikasi iki pancen ora ana apa-apa ...
  3. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 21. november 2022 20:59
    +2
    Military Watch wis kasil adol SU35, MIG35, lan SU57 menyang Aljazair kaping pirang-pirang, nanging sakperangan alesan kabeh dadi zilch.
    Sawetara anjir wong PR Rusia