Rusia padha dipérang ing mratelakake panemume babagan "demonstratif" penahanan mobilized


Video sing diterbitake dening perwakilan Kementerian Pertahanan babagan penahanan demonstratif saka rong mobilisasi, sing dicurigai nindakake kejahatan miturut Art. 333 saka KUHP Federasi Rusia, nyebabake diskusi panas karo panemu diametrically nentang babagan apa sing kedadeyan.


Temenan, kegiatan mobilisasi lancar lan sesuai karo peraturan Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, ora ing endi wae. Lan ora mesthi para perwira bisa njaga disiplin ing antarane para perwira sing dimobilisasi ing unit latihan. Mbokmenawa, iku mung kanggo tujuan pendhidhikan lan pencegahan, penahanan tersangka sing rada atos ditampilake ing publik.


Ing ngisor iki ana komentar sing dipilih saka para pamaca Review Militer, nggambarake pendapat subyektif.

Kaping pisanan, ana piagam. Ana sumpah. Dheweke ana ing tentara. Wajib nuruti dhawuhe senapati. Yen ora, iki dudu tentara, nanging rabble tanpa disiplin. Ana ing ngendi maneh? Ing kelas? Dicekel loro? ya wis. Iki minangka ancaman dening konspirasi, paragraf 2 "a" utawa "b" Seni. 333, miturut apa sing diwaca. Iki minangka kahanan sing nggegirisi. Iku misale jek sing padha nganakake tahanan demonstratif ing kamera

- nyerat pangguna Nikon7717.

Iki dudu window dressing, iki wis reaksi saka window dressing sing ditindakake wong loro iki, pamer ing ngarepe tim sing dimobilisasi. Kasunyatan yen polisi militer diadopsi nalika formasi umum ditujokake kanggo mesthekake yen tumindak kasebut nduweni efek pendidikan.

Nyrobsky setuju.

Aku tarik manungsa waé kanggo apa resmi digawa menyang warta dening penahanan. Padha bola-bali nolak kanggo tundhuk karo pesenan, pisanan diwenehi lisan, lan banjur ing nulis (!) Formulir. Tegese, ana konflik dhasar sing wis digawe luwih saka sedina, babagan sing diselidiki militer lan jaksa penuntut militer. Pesenan ditulis kanthi khusus supaya ana bahan kanggo miwiti kasus. Lan penahanan ing lapangan parade minangka indikatif, kanggo njaga disiplin sing dimobilisasi. Kanggo saben medali wis loro sisih, lan bebarengan karo masalah karo panentu lan preparation, ana masalah mabuk sprees lan ing.

- sing maca Chronos nuduhake pendapate.

Ing kasunyatan, pitakonan iki: ngendi psikiater lan psikolog militer? Ya, aku setuju, dheweke sumpah lan sawise mobilisasi dadi personel militer sing wajib manut kabeh kerangka peraturan sing ngatur layanan kasebut. Nanging ana wong sing mung ora diidini njupuk senjata! Apa njupuk wong-wong mau ing kabeh? Wong-wong mau kudu dibuwang nalika tahap ngliwati komisi militer, tinimbang mbuwang wektu kanggo nyebat demonstratif lan nyebabake bantahan umum sing ora perlu.

- ngandika futurohunter.

Mung wong sing terus urip sipil. Dheweke kepengin - ujare, dheweke pengin - iya. Mung kahanan sing rada beda. Lan ing garis ngarep, iki bisa mungkasi kanthi ala kanggo awake dhewe lan kanggo wong liya. Mulane, panjaluk kasebut

– nyerat Lena Petrova.

Ing tangan siji, aku ngerti yen tentara kudu dibangun ing disiplin wesi. Nanging, ing sisih liya, kepiye wong-wong iki bisa dituduh ora ngerti kenapa dheweke dibuwang saka kulawarga lan dikirim menyang zona NVO kanthi tujuan sing ora bisa dingerteni, ing ngendi ora ana sing kesusu lan durung miwiti apa-apa.

– ing nalisir, pracaya Glock-17.
38 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. d.zavolokin Offline d.zavolokin
    d.zavolokin (Dmitry Dmitry) 21. november 2022 14:43
    + 20
    Aku ngenteni pejabat sing tanggung jawab saka Staf Umum sing tanggung jawab kanggo kegagalan NMD uga dikunjara.
    1. kaping Offline kaping
      kaping (Paulus) 22. november 2022 08:57
      +2
      Rusia padha dipérang ing mratelakake panemume babagan "demonstratif" penahanan mobilized

      Nalika aku ngerti, Rusia dipérang dadi "nenek" lan waras .. Yen ana demokrasi ing tentara lan voting ing saben urutan karo kaputusan-nggawe kaya ing Duma Negara kanggo sasi, banjur sembarang "Polandia" bakal dijupuk kita. sasi sadurunge Urals.. Wong ala!
    2. Igor_E Offline Igor_E
      Igor_E (Igor) 22. november 2022 14:08
      +1
      Aku ngenteni pejabat sing tanggung jawab saka Staf Umum sing tanggung jawab kanggo kegagalan NMD uga dikunjara.

      Jaringan kasebut wis suwe publikasi saka wong sing dihormati yen kegagalan SVO ditugasake dening oligarki pencuri R. Abramovich, supaya anggota Staf Umum ora bakal diukum.
      1. Komentar wis dibusak.
        1. Igor_E Offline Igor_E
          Igor_E (Igor) 22. november 2022 19:50
          +1
          Kanggo kula, tembung Konstantin Sivkov luwih penting tinimbang komentar kosong sampeyan. Ing video sabanjure saka 5 Oktober (15 menit pisanan), Sivkov ngomong babagan alasan kegagalan SVO, lan nyebutake Abramovich ing menit kaping 14.
          https://tsargrad.tv/news/prosto-biznes-nichego-lichnogo-o-cinichnom-sryve-zadach-svo-zajavil-sivkov_638887
          1. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 22. november 2022 22:43
            0
            Igor, yen Sivkov terus nindakake badai salju, mula kita ora bisa ndeleng maneh ing TV, amarga wong iki, ora ketompo apa sing dicekel dheweke, mbantah rencana presiden karo pernyataane. Iku Putin sing ngirim Abramovich ing misi tanggung jawab kang * kelalen * kanggo ngabari sawetara Sivkov utawa apa wae. Nanging aku isih pengin takon sampeyan - supaya apa Abramovich bener pindhah menyang Istanbul?
    3. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 22. november 2022 22:33
      0
      d.zavolokik, supaya ngerti yen NWO wis tenan diwiwiti, lan sampeyan wis arep kunjara pejabat Staff Umum kanggo Gagal NWO. Apa ora cepet banget ana ing Ukraina sing padha mutusaké sing pinten kanggo njagong kanggo *gagal*? Kocak!
  2. Michael 68 Offline Michael 68
    Michael 68 21. november 2022 15:14
    + 14
    Resmi kita ora duwe perang. Banjur kok kaku kuwi? Ayo panguwasa njawab pitakonan apa sing kedadeyan karo kita. Banjur kita peduli karo wong liyo. Nanging kita ngalahake dhewe. Apa kita diganjar kanggo mundhut 350 milyar. Lan kanggo posisi sipil ngukum. Ya, tentara butuh disiplin. Nanging sampeyan uga kudu pangerten kanggo apa kabeh pesenan iki? Kanggo pertahanan negara. Utawa kanggo jendral kita terus main prajurit timah. Ing wektu sing padha digunakake minangka mobilized? Ayo para jenderal kita njawab luwih dhisik babagan tiwase personil militer. Kedadeyan resmi ing wektu tentrem. Lan apa sing bakal kelakon ing militer banjur? Lan sing paling menarik yaiku ora ana sing ujar persis apa pesenan sing ora ditindakake. Utawa Mungkin padha bener? Lan jenderal maneh nutupi incompetence utawa nyolong kanthi bantuan rahasia?
    1. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 22. november 2022 22:00
      +1
      Sing njero liberal sampeyan, Mikhail. Wong kaya sampeyan mlayu ngubengi alun-alun marang panguwasa sipil lan moyoki polisi, lan apa sampeyan mikir yen ing Tentara sampeyan uga duwe hak kanggo ngayunake kebebasan lan hak asasi manungsa marang panguwasa militer sing wis ana? Nah, ing urip sipil karo sampeyan manawa panguwasa nyusoni tentara, nomer kasebut ora bakal bisa digunakake kanggo sampeyan. Lan sadurunge eksekusi, sawetara bakal diinterogasi, supaya freethinkers liyane bakal pundung.
    2. Oleg Vladimirovich (Oleg Vladimirovich) 28. november 2022 13:54
      +1
      В армии некогда разбирать политические события и обсуждать действия командования. Два наглеца решили, что им ничего не будет если они начнут хамить и игнорировать приказы командира. Пусть скажут спасибо, что их арестовали, а то можно было бы послать на передовую как самых крутых и пусть хамят там украинским офицерам. Могут даже дать им по морде. Если они молодцы против молодца.
  3. nonton Offline nonton
    nonton (Alex) 21. november 2022 15:47
    +2
    Kutipan: Michael 68
    Banjur kok kaku kuwi?

    Ing iki sampeyan ndeleng "kekejeman"? Nerangke.
    1. Ugens Online Ugens
      Ugens (Victor) 21. november 2022 16:26
      +2
      Nggulung tangan lan masang borgol iku kejem banget, nganti saiki mung ditahan, ora ditangkep, lan ora nglawan.
      1. kaping Offline kaping
        kaping (Paulus) 22. november 2022 09:01
        -4
        Nggulung tangan lan masang borgol iku kejem banget, nganti saiki mung ditahan, ora ditangkep, lan ora nglawan.

        Yen saben penjahat dijupuk "monggo" nalika ditahan, kaya ing film "Judge Dreid", banjur lafa bakal teka ing angkara! )) Lan tentara duwe hukum sing padha, mung luwih angel! Tentara lagi perang, sanajan ing "operasi khusus"!

        Secara resmi, kita ora duwe perang. Banjur kenapa kaku kaya ngono?

        Lan kanggo informasi sampeyan, yen ana perang resmi, banjur amarga gagal netepi pesenan - eksekusi!
        Nek ditakoni mbahmu apa wis urip, mesthi diomongi saka ngendi bolong-bolongan roti kuwi.. Kecuali, mesthine perang ing pihak Nazi..
        Dadi sopan santun sing berlebihan, ora kasar..
        1. Ugens Online Ugens
          Ugens (Victor) 22. november 2022 09:28
          +2
          Sing ditahan durung dadi durjana.
          Iki kanggo program pendidikan.
  4. sadurunge Offline sadurunge
    sadurunge (Vlad) 21. november 2022 18:12
    -6
    Sampeyan ora pengin mati kanggo daya lan properti saka maling - ing pakunjaran.
    1. kaping Offline kaping
      kaping (Paulus) 22. november 2022 09:07
      +2
      Sampeyan ora pengin mati kanggo daya lan properti saka maling - ing pakunjaran.

      Kaping pisanan, prajurit kita mati, lan sampeyan sing bakal mati!
      Kapindho, kita berjuang kanggo kebebasan lan hak kanggo nindakake kaya sing dikarepake, lan dudu geyropa lan Anglo-Saxon!
    2. AlexMalysh Offline AlexMalysh
      AlexMalysh (Alexander) 22. november 2022 09:35
      0
      Sampeyan ngerti, kancaku manggon ing wilayah Belgorod. Porasskazyval ........ Wangsulan saiki babagan apa sing kudu ditindakake dhewe - sampeyan bakal, nalika khusus kanggo properti YOUR kabeh bakal mudhun ???? Yen dideleng saka pacelathon, sampeyan bakal nyatakake yen sampeyan isih ora duwe niat mati kanggo panguwasa.
      1. kaping Offline kaping
        kaping (Paulus) 22. november 2022 18:40
        +1
        Sampeyan duwe crests nang endi wae kanca ing wilayah .. Kita bakal matèni sampeyan rauh
    3. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 22. november 2022 22:54
      -1
      sadurunge, supaya Mungkin pangarep-arep kanggo pakunjaran lan ora kanggo eksekusi minangka alesan kanggo mati kanggo daya lan properti saka maling? Nanging kepiye wong-wong wicaksana iki nalika isih kudu mati kanggo * kekuwatan lan properti ... * Moderate ambisi kanggo maju lan nyerah dadi polisi, yen durung mateni? Ora, perang iku pilihan lan langsung dadi jelas sapa sing.
  5. DeadPahom Offline DeadPahom
    DeadPahom (Evgeniy) 22. november 2022 05:48
    +1
    Komentator paling ora maca Art. 333 sadurunge nangisi babagan penahanan sing ora perlu.
    1. kot711 Offline kot711
      kot711 (vov) 22. november 2022 10:20
      0
      tinimbang nangis babagan penahanan sing ora perlu.,,
      Apa dheweke nolak utawa nyoba mlayu?
  6. Vadim Sharygin Offline Vadim Sharygin
    Vadim Sharygin (Vadim Sharygin) 22. november 2022 10:04
    + 12
    Nanging komandan mburi tentara kita, sing kaluputan amarga kekurangan puluhan ewu set seragam, kaya sing ditulis media, apa dheweke uga bisa dicekel sadurunge garis mobilisasi?
  7. DeadPahom Offline DeadPahom
    DeadPahom (Evgeniy) 22. november 2022 10:37
    +2
    Kutipan saka: kot711
    Apa dheweke nolak utawa nyoba mlayu?

    Miturut artikel kasebut, dheweke wis nggunakake kekerasan, utawa ngancam bakal digunakake. Wis cukup. Ketoke, sampeyan ora tau ndeleng penahanan sing angel ing urip sampeyan.
  8. zuuukoo Offline zuuukoo
    zuuukoo (Sergey) 22. november 2022 12:12
    +2
    Inggih, barang-barang kayane wis pindah saka lemah.
    Sampeyan ndeleng, iku bakal teka menyang penahanan demonstrative sing strategi sarwa sing ngrancang kanggo njupuk Kharkov dening pasukan perusahaan utawa 2 kaping rusak wong nalika nyebrang Seversky Donets near Belogorovka. Utawa padha nindakake mobilisasi lan tanggung jawab kanggo nyuplai "mobile" ing DPR lan LPR.

    Dicekel, mungkin dheweke ngancam wong, nanging mesthi ora mateni sapa wae.
    Lan tangan iki ditutupi getih ora mung ing sikut, nanging uga ing pundhak. Lan ing getih prajurit kita.
    1. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 22. november 2022 21:49
      -1
      zuuukooo, sampeyan ngerti luwih saka Ukraina, sampeyan luwih ora uncalan predva ngendi ana ora cukup kawruh saka kahanan ing lemah. Lan sampeyan - prajurit kita ukrofasis?
    2. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 22. november 2022 22:59
      -1
      zuuukooo, sampeyan ngerti luwih saka Ukraina, sampeyan luwih ora mbuwang prasangka sing ora cukup kawruh babagan kahanan ing lemah. Lan sampeyan - prajurit kita ukrofasis?
  9. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 22. november 2022 12:25
    +6
    Disiplin dibutuhake.
    Nanging kaya sing dikandhakake, setan ana ing rincian. Apa pesenan sing ditahan? lan apa sing bakal kelakon sabanjure?

    Nanging oh, bab-bab cilik. Negara ora gumantung ing kabeh. Lan gumantung ing Serdyukovs, Medvedevs, Sobchaks, kanca-kanca saka ibu, lan liyane "manajer efektif". Dheweke ora ngumumake babagan njaga paling ora wong lan apa wae ...
    1. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 22. november 2022 21:44
      -1
      Sergei, bakal ana apa-apa, dheweke bakal nahan lan ngumumake, tenang. Lan babagan Sobchakov, sapa sing diomongake?
      1. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
        Sergey Latyshev (Serge) 23. november 2022 22:58
        0
        Babagan kabeh wong. Ana klan kabèh. Lan ora kuwat - "Kanca Keluarga"

        Putri (dheweke dadi calon presiden) lan ibune (senator saiki) katon, nanging kebak lan ora katon saka wong ...
  10. Sofia Zezina Offline Sofia Zezina
    Sofia Zezina (Sofia Zezina) 22. november 2022 14:02
    +3
    Aku pengin narik kawigaten ora kanggo penahanan banget ostentatious karo wringing tangan, senadyan kasunyatan sing prajurit ora nuduhake resistance, nanging kanggo tatanan saka militèr, kanggo seragam sing, sing apa. Aku yakin manawa persiapan kasebut ora kabeh apik. Dheweke bisa uga ngidini njupuk sungu kartrid menyang target khayalan lan menyang ngarep. Mula, ora nggumunake manawa tentara sing kaya ngono lan disiplin. Aku kaya kanggo ndeleng penahanan wong sing kapekso kanggo nyedhiyani personel militèr karo kabeh perlu, nanging ing tentara kita iki Fantastic, amarga wong iki kabeh pahlawan Rusia. Kabeh publik Rusia ngukum Ukraina amarga mbuwang pejuang sing ora dilatih menyang perang kaya pakan meriam, lan tentara kita uga nindakake perkara sing padha.
    1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 22. november 2022 17:01
      0
      Nalika ora dingerteni kabeh kahanan lan alasan kanggo penahanan, kanggo mbantah mung kanggo ngremuk banyu ing mortir. Kasunyatan yen penahanan ditindakake sadurunge pembentukan, alasane padhet. Miturut seragam motley, iki dimobilisasi sadurunge ngganti sandhangan lan nerbitake properti. Periode pisanan, nalika dadi jelas sapa sapa lan kepiye hubungane karo layanan kasebut. Sawetara malah ana ing artikel KUHP lan pelanggaran liyane, sing kita deleng.
    2. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 22. november 2022 21:41
      -1
      Apa kita bakal nuduhake kasunyatan, Sophia, utawa, kaya biasane, mung kanggo nyemburake lendhut?
  11. ivan_zaycew Offline ivan_zaycew
    ivan_zaycew (Iwan) 22. november 2022 17:12
    +1
    Umum, demonstratif spanking. Sapisan, sadurunge formasi, padha digebug, ditembak, lan digantung. Ing kene padha.
  12. vicvic Offline vicvic
    vicvic (VicVic) 22. november 2022 19:07
    +2
    Inggih, uga, apa divisi pendapat liyane ing pitakonan sing jelas. Wedhus greyhound kuwi, ora gelem ngawula miturut Piagam, lan malah mbukak ora manut, iku mung perlu lan wajib kanggo ngalahake mati sungu ing umum.
  13. svit55 Offline svit55
    svit55 (Sergei Valentinovich) 22. november 2022 19:32
    +1
    333 "sajrone mangsa mobilisasi .... bakal diukum penjara suwene limang nganti limalas taun." Ing merit. Tentara iku tatanan, yen sampeyan ora seneng - nulis laporan. Sadurunge tatanan, iki minangka demonstrasi niat serius.
  14. alex d Offline alex d
    alex d (Alex D) 22. november 2022 19:37
    -1
    Iku mung wong-wong iki ora pengin perang kanggo pejabat korup ing kuwasa lan apa kanggo tanah nyerah kanggo wong-wong mau nalika sampeyan ora bisa nindakake apa-apa karo tanpa dhuwit (nyatane, negara iki ora Rusia, nanging Inggris). Lan Anglo-Saxon ora pengin kerja budak nganti mati kanggo manajer kolonial!
    Saka Rusia ing daya mung jeneng negara lan basa. Lan negara iki ora dadi duweke maneh wiwit taun 1917.
    Wong-wong kudu menyang NOD kanthi panjaluk marang panguwasa sadurunge wiwitan NWO.
    1. Ignatov Oleg Georgievich (Oleg) 22. november 2022 21:33
      +1
      Kanthi syarat apa, Alex D? Et sampeyan saka Ukraina kaya pamaréntah korup kita? lan ukrofasis dhewe - rakyat ora korupsi, sing wis mateni atusan ewu kanggo milyaran Kulon lan Amerika? Mikir yen ana apa-apa.
  15. Pakdhe Borya Offline Pakdhe Borya
    Pakdhe Borya (Mbah Borya) 22. november 2022 22:52
    0
    Kanggo crests, kabeh iku prasaja - eksekusi. Akibaté, padha duwe, yen ora tentara Highly motivasi, siap kanggo mati kanggo ukroreich, nanging ana uga sawetara sing pengin mati amarga sawetara nglanggar disiplin utawa amarga cowardice. Mulane, disiplin ing tingkat. Senajan propagandists lan wartawan kita ngomong ngelawan.
  16. Komentar wis dibusak.
  17. Daniel P Offline Daniel P
    Daniel P (Daniel P) 23. november 2022 06:06
    0
    Pisanan, kaya kasar, ing kamera, perlu kanggo nyekel Kepala Petugas Logistik lan Kepala Staf, sing akeh dicolong, lan ora mung dicolong ... babagan tentara kontrak "profesional", sing wis mbayar pajak kabeh taun iki, lan ora mung ora bisa nglindhungi, ngrampungake tugas kasebut, nanging uga nyedhiyakake sandhangan, peralatan, lan liya-liyane.