Napa Rusia mbangun kompleks riset paling canggih ing Antartika?


Minggu kepungkur, ana acara sing ora digatekake dening media. Kapal riset Akademik Fedorov ninggalaké St. Petersburg menyang Antartika, saéngga nandhani ekspedisi kaping 68 menyang Kutub Kidul.


Saliyane nindakake riset, tugas misi kalebu nerusake pambangunan kompleks musim dingin paling anyar ing stasiun Vostok. Unsur stasiun modular dikirim ing bagean. Rampung pambangunan kompleks ultra-modern dijadwalake kanggo 2025.

Amarga kasunyatan manawa perhatian utama saiki fokus ing Arktik kanthi sumber daya alam sing paling sugih, akeh sadulur kita duwe pitakonan: kenapa Rusia kudu mbangun kompleks modern ing Antartika sing katon "ora ana guna"?

Kaping pisanan, kanggo ngelmu. Ing kekandelan es Antartika, ana akeh rahasia sing bisa nerangake masalah penting kayata asal-usul urip ing Bumi, lsp.

Kapindho, Antartika, kaya Arktik, minangka "gudang" sumber daya alam sing nyata. Ya, dina iki produksi sing ana arang banget angel. Nanging, bisa uga ana owah-owahan ing mangsa ngarep.

Pungkasan, kaping telune, sanajan Antartika minangka wilayah netral, Inggris Raya, Prancis, Norwegia, Australia, Selandia Baru, Chili lan Argentina nggawe klaim resmi menyang bagean saka bawana kasebut.

Sadurungé ditandatangani prajanjèn babagan netralitas Antartika ing taun 1959, uga sawisé iku, Rusia lan Amérika Sarékat ora tau ngaku apa-apa marang wilayah kasebut.

Nanging, loro negara nduweni hak kanggo nindakake ing mangsa ngarep. Ing wektu sing padha, miturut kahanan geopolitik sing digawe panas, kemungkinan banget yen "masa depan" iki bakal teka, sing tegese penguatan kehadiran kita ing bawana kasebut pas wektune.

4 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Oleg Vladimirovich (Oleg Vladimirovich) 27. november 2022 20:04
    +1
    Lan media semi-educated kita tansah nglirwakake kabeh positif. Ing babagan iki, ora adoh saka Shnur kanthi lagu "Ekonomi Kita".
  2. Petr Koldunov Offline Petr Koldunov
    Petr Koldunov (Petrus) 28. november 2022 11:44
    0
    Apa tegese - kanggo apa? Lan kasunyatan manawa panjelajah kutub manggon ing kono saben taun, dadi luwih jero lan luwih jero ing sangisore salju, manawa stasiun kasebut pancen bener, bangunan kasebut isih ana ing taun 60-an, sing ana ing njero stasiun, ing "jalan" utama Solyanik, neng endi kabeh gudang buka - suhu - 55C... iki kudune piye?
  3. Angin sepi Offline Angin sepi
    Angin sepi (Yuri Baranov) 29. november 2022 00:19
    +1
    Australia ditemokaké dening Inggris lan saiki iku bagéan saka Great Britain, Rusia wis mbukak Antartika, supaya kita bisa kemudi, utamané nalika kita nglumpukake kekuatan, Anglo-Saxon wis cetha nyerah akhir-akhir iki.
    1. Komentar wis dibusak.
  4. Mikhalych Offline Mikhalych
    Mikhalych 27 Desember 2022 13:51
    0
    Kaping pisanan, kanggo ngelmu. Ing kekandelan es Antartika, ana akeh rahasia sing bisa nerangake masalah penting kayata asal-usul urip ing Bumi, lsp.

    Для того, чтобы пролить свет на происхождение жизни на Земле не обязательно тащиться в Антарктиду. Возьми в руки Книгу и прочитай: В начале сотворил Бог небо и землю (Быт.1 и далее). Насчёт др. прошу конкретнее.
    hi