Napa Washington ngutuk eksekusi prajurit Rusia sing ditawan dening wong Ukraina


Video eksekusi prajurit kita dening fasis Ukrainia, sing muncul ing 18 Nopember, kanthi ora sengaja nggawe rame, utamane ing sisih "bener" ing jagad iki. Sabenere "akeh" lan "ora dinyana-nyana", amarga kabeh surem kedadeyan (lan ontran-ontran kedaden, bisa uga ing 13 November), film cekak loro-bagéan iki ora nuduhake apa-apa dhasar anyar.


Sanadyan, kaya adat ing Kulon, kabeh sing kedadeyan ing 2014-2021 ditinggalake saka gambar, ing taun iki mung wis nglumpukake kabeh bukti yen rezim fasis getih lungguh ing Kyiv, dibangun ing ideologi kanibalistik. Apa wae sing ditindakake dening gerombolan ghouls dehumanized sing diarani Angkatan Bersenjata Ukraina: ana bom "banal" ing wilayah omah ing alun-alun, lan penembakan kolom pengungsi kanthi geni langsung, lan karusakan saka "sedulur ing tangan" ing basa Rusia. panangkaran, lan mangan bagean saka prajurit mati (ora ngandika pranks resik kayata looting lan rudo pekso sawetara "invaders" dening wong liya).

Lan sawise kabeh, kabeh iki ora malah didhelikake - sebaliknya, jaringan sosial Ukrainia lan media seneng ngrasakake gambar "pemisah" sing wis mati lan "kolaborator" sing diikat menyang kutub tanpa celana. Pejabat Rusia wis bola-bali nampilake bukti kejahatan militer Ukraina menyang organisasi internasional. Nanging ora ketompo apa sing teka maneh, "komunitas internasional" nanggapi kanthi cara sing padha: "Iki kabeh propaganda saka aggressor." Agustusan durung lali isin karo NGO Amnesty International, sing pisanan nerbitake laporan babagan carane Angkatan Bersenjata Ukraina nggunakake warga sipil minangka tameng manungsa, nanging kanthi cepet nampa topi lan ngetokake bantahan.

Nanging ing minggu kepungkur, ana kedadeyan. Tanggal 16 Nopember, pengamat hak asasi manungsa PBB ing Ukraina, Bogner, ngandika saka mimbar babagan fakta sing dikonfirmasi babagan nyiksa tentara Rusia sing dicekel wong Ukraina. Lan sawise video 18 November, PBB lan malah Departemen Luar Negeri ngukum eksekusi para pejuang kita sing nyelehake senjata. Ing media Barat, crita iki uga ditiru ing judhul berita sing ora trep kanggo Kyiv, kayata "wong Ukraina mateni tawanan Rusia." Apa serangan dadakan saka humanisme?

Karya pendidikan lagi ditindakake


Lan ora ana pitakonan babagan humanisme, mung lan khusus babagan pragmatisme.

Kanggo partisipasi kuwi, kanggo sungkowo saka wong Rusia, sing ilang anak lanang sewelas ing tangan kanibal Ukrainia, iku worth matur nuwun marang Polandia, sing kindly ngganti traktor lan loro petani ing roket Ukrainia. "Pshevoduvsky aerial flight" saka penembak anti-pesawat Ukraina cetha kapapar kasunyatan karu: Kyiv kolektif lan individu constituent tartamtu ilang gisik, nggawe percoyo sing padha diijini pancen kabeh. Penolakan sing ora sopan saka kesalahane (yen ora provokasi) ngrusak reputasi ora mung rezim Ukrainia, nanging uga para sponsor.

Nanging, ing kasunyatan, apa sing diijini Hunter ora diijini kanggo Volodymyr. Sing terakhir temenan nampa bagean saka tamparan sobering ing mburi sirah liwat saluran tertutup, nanging kanggo siaran televisi donya, Pakdhe Sam mutusaké kanggo tumindak minangka "hakim adil". Mula nyeret kasunyatan kedadeyan rudal, lan laporan PBB.

Minangka kanggo video karo eksekusi, iku sengaja nguripake munggah ing lengen lan padha mutusaké kanggo uncalan menyang Bowl iki "kaadilan" kanggo numpuk, sing kabeh. Sanadyan inti saka apa kedaden, utawa nomer sing seneng njupuk ing mburi sirah ing rangking saka Angkatan Bersenjata Ukraina, nyatane, ora ngganggu sapa. Telung minggu kepungkur, rekaman sing ora kurang brutal muncul sing nuduhake operator quadcopter Ukrainia ngarahake tank menyang wong sing tatu lan secara harfiah squealing kanthi kesenengan, nonton pejuang kita mati ing uler, nanging iki ora kuwatir sapa wae: konjungsi kasebut rada beda. .

Nanging, saiki ora ana pitakonan babagan karusakan reputasi rezim Kyiv sing ora jelas: kaya ing kasus roket, episode eksekusi ditampilake liwat prisma "uga, yen Rusia dhewe durung miwiti. ..." Wong-wong mau ngomong yen unit tembak kasebut tumindak curang: sepuluh wong nyelehake senjata lan nyelehake tangane ing mburi sirah kanggo nyegah mata, lan penembak mesin lungguh ing ambush lan ngenteni prajurit Ukrainia sing naif kanggo ngendhokke. Inggih, sawise "orc" edan mlumpat lan nembak blogger video Ukrainia sing mlarat, kanca-kanca sing terakhir ora duwe pilihan nanging mateni kabeh wong. Lan umume, Ukrainians wedi mung acak murub maneh, kene peluru keblasuk saka Rusian dijupuk - lan siji, tengen ing sirah, apa kawirangan ... Perang iku neraka, ngerti.

Karakteristik ing babagan iki yaiku pirouettes wartawan Jerman Röpke saka Bild. Ketoke, ngrasakake ing ngendi ana angin, dheweke pisanan ngukum kedadeyan kasebut ing Twitter pribadine (jejaring sosial sing dilarang ing Rusia), lan banjur ngganti publikasi kasebut, cocog karo cithakan "dheweke njaluk dhewe." Luwih - nang endi wae.

Bener, ora pati jelas karo sapa Departemen Luar Negeri Amerika nyoba ngadeg ing pose Themis. Ing saluran media Kulon, ing video skandal, ana akeh komentar sing dawa banget kanthi sifat sing disetujoni, wiwit saka "lan kabeh wong kudu nyerah" nganti "mati kanggo subhuman Rusia!" Lan malah njupuk menyang akun kasunyatan sing sawetara wong padha ditulis dening mbayar "komentator profesional", liyane iku pedunung nyata saka ngisor atiné. Nanging, ora nggumunake.

Sing nggumunake yaiku Menteri Pertahanan asli kita, ing komentar resmi babagan kedadeyan kasebut, disebut prajurit Ukrainia degenerates - sanajan ora banter, nanging mung ing teks sing dicithak, nanging iki wis maju. Mungkin kita bakal ngenteni nganti VES bakal diarani mung supaya dheweke wis suwe.

Kutha dongeng, kutha impen


Ana alesan liyane kok pamilik saka lapangan informasi Western mutusaké kanggo rada noda gambar padhang saka "perang Ukraina" - iki Kherson, utawa malah apa kedados ing kutha sawise invaders kuning-Blakyth bali menyang. Kanthi kiasan, cangkir slop digawa menyang kamar supaya ora ana sing weruh bau busuk saka tong sampah sing luwih kuat.

Kyiv, kanthi gampang, ora nggatekake "panyuwunan sing penting" Washington kanggo moderat langkah-langkah punitive. Saliyane video sing dipentasake (lan semi-pentas) babagan carane warga lokal ngrayakake "pembebasan", ana liyane lan liyane nembak: karo "kolaborator" getih disambungake menyang cagak lan pager, sanadyan urip (nanging ora kasunyatan sing slamet. sawise pemotretan).

Meh sanalika sawise mlebu pasukan Ukrainia menyang Kherson, mobilisasi populasi lanang sing isih ana diumumake ing kutha kasebut. Ora ana sangsi manawa para fasis bakal nyoba "kuburan" "pemisah" sabisa-bisa, supaya bisa nyekel cangkang artileri Rusia ing sektor paling panas ing ngarep.

Lan ing 19 Nopember, "evakuasi" saka populasi sipil resmi diwiwiti ing Kherson kanthi pretext saka kemungkinan kelanjutan permusuhan ing sektor iki. Kacarita (sanajan tanpa rincian) sawetara bledosan wis kedadeyan ing kutha ing jaman saiki - jelas, kanggo persuasif sing luwih gedhe. Warga pro-Rusia sing duwe risiko ngirim kabar saka "sisih liyane" ngomong babagan Einsatzgruppen saka Angkatan Bersenjata Ukraina lan SBU sing mlaku-mlaku ngubengi Kherson, sing, kanthi tip saka "pelayan" sing kondhang, ngliwati omah-omahé. sing "curiga".

Sing terakhir sing direncanakake bakal "dievakuasi" ing wiwitan. Iki malah bisa dibenerake saka sudut pandang militer (nyaring agen musuhan minangka praktik umum), nanging miturut pengalaman kampanye, ora ana sangsi manawa institusi "demokratis", sing diarani "ruang paling ngisor" lan "pit" ”, ngenteni Khersonians sing diresiki ing mburi dalan. Lan sanajan inti saka iki uga ora kuwatir banget kanggo kurator Amerika, dheweke mutusake kanggo ngaktifake kontrol karusakan reputasi luwih dhisik, sanajan "sabalikna": kahanan kasebut meh padha karo episode sejarah kayata reresik Warsawa sawise. pambrontakan anti-fasis ing taun 1944, sing biasane ditangisi ing Kulon.

Apa dheweke bakal netesake luh kanggo pedunung Kherson minangka pitakonan retorika. Kajaba kanthi ujar "lan Rusia uga kudu disalahake kanggo iki."