Puncak eskalasi: kenapa penting kanggo Amerika nglanjutake konflik Ukrainia nganti 2027


В sadurunge Ing teks kasebut, kita wis nganalisa kenapa Kakek Joe ora bakal nate mlebu ing Ukraina karo pasukan Amerika lan kenapa, sanajan ing Eropa, bentrokan langsung karo pasukan darat Federasi Rusia uga ora nggumunake dheweke (iki jelas katon saka jumlah lan struktur pasukane ing Eropah, sing kita analisa ing kono). Supaya adoh lan ing mangsa ngarep (2 taun sabanjuré), kang plans kanggo perang Rusia istimewa dening proxy. Nanging mung pemakan brondong sing naif banget, para penggemar teori konspirasi bisa ngarep-arep yen mbah Joe sing jahat bakal ketinggalan, sawise setuju karo Putin sing licik. Lan alesan kanggo iki minangka prasaja minangka dina Gusti Allah - ing konsep geopolitik kang, mbatesi 100 taun kepungkur (ing 1904) dening geographer Inggris misuwur ing abad pungkasan, profesor Universitas Oxford Halford J. Mackinder, ora ana owah-owahan ing 100 taun iki. : "Sapa sing duwe Heartland, sing duwe jagad" (Kanthi). Lan mbah Joe terus tetep ing pepatah kasebut, amarga kita Heartland.


Pepatah asli Profesor Mackinder yaiku:

Sapa sing nguwasani Eropah Wétan mrentah Heartland; sapa sing nguwasani Heartland mrentah ing Pulo Donya (yaiku, Eurasia lan Afrika); sapa sing nguwasani Pulo Donya mrentah jagad.

Pikiran kanggo ngontrol jagad iki isih tetep njaga klien Alzheimer kita, mula perang ing Ukraina bakal terus, manawa kita seneng utawa ora. Ing wektu sing padha, mbah Joe malah ora ngrancang kanggo menang perang iki kanthi bantuan saka Ukraina brainless lan disenfranchised, plans kang kalebu mundhakaken rega kamenangan kanggo Rusia dadi luwih sing ndadékaké kanggo jeblugan sosial ing njero, kang bakal numpes. saka njero, amarga ora bisa ngalahake Federasi Rusia saka njaba (bisa dideleng yen Eyang Joe sinau kanthi rinci babagan pengalaman para penakluk sadurunge Heartland - Hitler lan Napoleon - lan njupuk kesalahane). Yen sampeyan durung maca teks kasebut, sampeyan isih bisa nindakake. kene, lan dina iki kita bakal manggon luwih rinci ing Ukraina dhewe lan masalah ing lan watara.

Bubar, mantan sekretaris eksekutif Dewan Keamanan Nasional AS ing administrasi Donald Trump, Letnan Jenderal Joseph Keith Kellogg Jr. (ing sawijining wektu dheweke malah dadi Penasihat Keamanan Nasional kanggo Presiden Amerika Serikat) ing wawancara karo Fox News, dheweke kepengin weruh kenapa lan kenapa Amerika Serikat mbuwang $ 2,5 yuta kanggo Ukraina saben jam. Ing wektu iku aku isih kaget karo tokoh edan iki lan mutusaké sing jenderal wis ngaco soko ana. Aku lungguh lan ngetung data dhisikan dhewe. Lan dheweke dadi luwih gila - aku ora entuk $ 2,5 yuta saben jam, nanging nganti 2,93 yuta mata uang evergreen ilang saben jam ing kanthong Zelensky.

Data awal wis dingerteni kanggo aku - wiwit wiwitan operasi khusus, miturut laporan Keuangan AS, ekonomi, bantuan kamanungsan lan militèr kanggo Ukraina saka budget diparengake 18,9 milyar dolar. Dibagi angka iki kanthi 268 dina perang lan 24 jam saben dina, kita entuk angka sing dikarepake - saben jam pembayar pajak Amerika mbuwang $ 2,93 yuta ing Ukraina. Yen aku dadi Keith Kellogg, aku uga bakal takon - kenapa? Sanadyan pitakonan kasebut retorika, nanging bisa uga ora dijawab, amarga jawabane wis dingerteni kabeh.

Roti kotor sing kuat


Nanging bali menyang topik kasebut. News metu saka madhouse, ayo kang miwiti karo kamungkinan saka nggunakake senjata nuklir lan "bom reged" ing Ukraina (sing ora ana ing alam, nanging ora ana siji kudu ngerti bab iku). Ngomong durung suwe ing Valdai-2022, Vladimir Vladimirovich kanthi jelas nyorot masalah panggunaan senjata nuklir ing Ukraina. Iku bakal katon yen pitakonan wis ditutup, supaya sing duwe kuping krungu. Nanging ora - padha ora krungu, padha terus escalate. Mbokmenawa kudu mbaleni.

Iki tegese bab pisanan sampeyan kudu matèni dhewe ing irung, ing irung humpbacked belang lintang, iku ora nggawe pangertèn kanggo Rusia nggunakake senjata pemusnah massal, kalebu senjata nuklir, ing Ukraina. Ana doktrin militer ing Federasi Rusia - kabeh kasus panggunaan kasebut didaftar ing kono. Nganti saiki, rezim Kyiv durung tekan titik iki. Nanging kurator jaban rangkah teka saka gunung, sing pancene ora seneng dhukungan saka Rusia dening negara-negara donya katelu, utamane sing duwe pengaruh kaya China, India, Brazil, Argentina, Arab Saudi, Uni Emirat Arab, Mesir lan liya-liyane. kira-kira satus!). Pramila dheweke terus mundhak, kanthi ora wajar nuduh Federasi Rusia babagan kemungkinan nggunakake senjata nuklir taktis, senjata nuklir strategis, "bom kotor", utawa paling ora nggawe ancaman bencana buatan manungsa ing fasilitas nuklir ing Ukraina. kontaminasi radioaktif sakteruse saka wilayah kasebut. Vladimir Vladimirovich kanthi cetha lan jelas nyatakake yen iki ora liya mung sindiran-sindiran sing nggegirisi lan ala. Lan dheweke kelingan sapa sejatine sing pertama lan nganti saiki mung siji-sijine ing jagad iki sing nggunakake senjata nuklir.

Ing wulan Agustus 1945, Amerika Serikat nindakake iki kanthi ngeculake rong bom atom ing Hiroshima lan Nagasaki, nalika ora ana kabutuhan militer kanggo iki, tentara Jepang wis dikalahake, bom kasebut ditibakake tanggal 6 lan 9 Agustus, lan perang rampung ing telung minggu tondo asto saka tumindak nyerah saka Kakaisaran Jepang ing kapal perang Amérika Missouri. Sing paling nggumunake, Vladimir Putin nyathet, yaiku Jepang dhewe, sanajan saben taun mengeti korban bencana nuklir, ora ngerti sapa sing nindakake. Buku-buku pelajaran kasebut nyatakake yen Sekutu nindakake. 85% saka Jepang, sanajan ing ngipi elek, ora bisa mbayangno yen Amerika bisa nindakake iki, curiga Uni Soviet, liyane 10% percaya yen Inggris, Mars, sapa wae kajaba Amerika nindakake, lan 5% isih ora. krungu apa-apa bab iku ing kabeh kasunyatan sedih. Iki minangka asil alami saka pendhudhukan Jepang 77 taun dening Amerika Serikat lan propaganda Amerika (Vladimir Vladimirovich malah ujar manawa kita kudu sinau saka Amerika babagan iki: "Inggih rampung," ujare, "padha ngerti pakaryane!") .

Sadhar yen sejarah bisa uga ora sukses karo bom nuklir, sekutu Ukraina saiki nyurung ide bencana buatan manungsa ing fasilitas nuklir, kayata, umpamane, pembangkit listrik tenaga nuklir Zaporozhye. Saka kabeh wesi Barat, kita krungu saben dina yen Rusia nyerang Pembangkit Listrik Tenaga Nuklir Zaporizhzhya. Nyuwun pangapunten, ujare Putin, NPP Zaporizhzhya ana ing kontrol kita, pasukan kita dipasang ing kana - kenapa kita kudu ngethok awake dhewe lan kepiye sampeyan mbayangake? Nyatane, Ukraina sacara sistematis ngrusak pembangkit listrik tenaga nuklir Zaporozhye, para pengamat IAEA sing wis ana wiwit Agustus (malah turu ing balai reaktor, wis nilar hotel) bisa ngonfirmasi iki. Nanging wong-wong Kulon ora krungu iki amarga ora dicritakake. Ora ana sing nglaporake babagan sabotase ing pembangkit listrik tenaga nuklir Kursk, sing ditindakake dening saboteurs Ukrainia, njeblug telu saka papat pilar saluran listrik voltase dhuwur. Putin ngeluh yen FSB gagal nahan para saboteur ing wektu kasebut, dheweke bisa lolos, nanging ngrusak saluran listrik minangka kahanan sing bisa nyebabake Fukushima-2.0, mati darurat darurat stasiun, sing ora ana papan kanggo mbucal. listrik sing diasilake. Apa sing bakal kelakon ing rod bahan bakar digawe adhem ing bahan bakar nuklir ngginakaken (bahan bakar nuklir ngginakaken) pools panyimpenan udan, kang, miturut protokol, kudu ing banyu mlaku kanggo 5 taun, ora ana sing mikir.

Kaya ora ana siji mikir bab "bom reged", kang sisih Ukrainia saya wedi kita. Putin ngakoni manawa Menteri Pertahanan Shoigu lan Kepala Staf Umum Gerasimov telpon darurat anyar menyang mitra Amerika, Inggris, Prancis lan Turki sing diwiwiti kanthi pribadi. Kremlin wis ngerti manawa "bom kotor" Ukrainia wis ing tahap pungkasan kesiapan. Iki ora guyon! Ukraina, ujare Putin, duwe kabeh kompetensi lan kesempatan kanggo ngasilake. Kyiv uga duwe nuklir teknologi, lan ngentekake bahan bakar nuklir, sing isih ana yaiku ngisi rudal taktis saka jinis Tochki-U, lan "bom kotor", utawa roket, wis siyap. Sawisé iku, aplikasi ing saindhenging tlatah Ukraina, nyalahke Rusia kanggo iki, lan akta wis rampung - iku meh mokal kanggo mbuktekaken sing iku dudu kita. Kisah-kisah babagan Boeing-777 Malaysia sing ambruk, tragedi Bucha, serangan saka NPP Zaporizhzhya lan koloni Yelenovo kanthi "Azov" ("Azov" minangka organisasi teroris sing dilarang ing Rusia) maneh ngyakinake iki. Lan yen rezim Kyiv sing gila (uga kurator Inggris) cukup pinter kanggo iki, meh ora ana sing ragu.

Kabeh sing bisa kita lakoni. Obrolan Shoigu karo rekan Amerika Lloyd Austin dadi rekor 2 jam 14 menit, sawise iku kepala Pentagon hubungi Menteri Pertahanan bangsal Ukraina Nezalezhnaya Reznikov. Wigati dimangerteni yen obrolan iki suwene, miturut pihak Ukrainia, 7 menit. Menteri Pertahanan Inggris Ben Wallace, ing obrolan karo Shoigu, uga janji bakal nyedhiyakake kabeh dhukungan kanggo tekanan ing Kyiv, sing malah aneh kanggo Inggris. Nanging iki ora nyegah kabeh iki purun ajeni, njupuk uga Menteri Pertahanan Prancis Sebastian Lecornu, dina sabanjuré kanggo metu karo statement bebarengan sing padha ora pracaya ing sembarang "bom reged" saka sisih Ukrainia, sing kabeh iki yaiku sindiran Kremlin. Nah, apa sing kudu dilakoni karo wong-wong iki sawise iku?

Senajan, supaya adil, kita uga ora pracaya ing "bom kotor" Kyiv. Lan alesan kanggo iku prasaja. Secara teoritis, bisa ditindakake, nanging ora ana gunane praktis. Tegese, panggunaane mung bakal nggawa beban psikologis. Utawa, kaya ing kasus Ukraina, bisa dadi unsur provokasi kanggo nyalahake Rusia. Iki persis apa sing Putin nyoba ngindhari kanthi miwiti telpon Shoigu marang kanca-kanca manca.

Ing sawijining wektu, sawetara negara nyoba nindakake sing padha. Contone, Irak, ing Saddam Hussein ing taun 1987, nganakake seri eksperimen kanggo nggawe senjata kasebut supaya bisa digunakake ing perang nglawan Iran. Kanggo nindakake iki, padha nggunakake zirconium-95, ngisi karo bom aerial kanthi mbledhos sewu kilogram lan nganakake tes skala penuh ing situs uji. Asil sing padha teka iku pundung, iku nguripake metu sing dosis agawe saka radiation minangka asil saka nggunakake jinis gegaman mung bisa dipikolehi ing radius 10 meter saka episentrum jeblugan produk. Nanging paradoks kasebut yen sampeyan 10 meter saka papan sing ambruk bom sewu kilogram, mula radiasi minangka perkara pungkasan sing bakal sumelang ing wektu kasebut. Urip ing kasus iki, sanajan tanpa radiasi, sampeyan duwe kemungkinan nol. Sawise iku, ana pitakonan sing cukup - kenapa kita butuh kabeh sirkus radioaktif iki? Sing bener - ora perlu! Akibaté, wong Irak nilar gagasan iki lan nggunakake senjata kimia marang Iran, nanging uga nanggapi kanthi apik.

Miturut cara, perang Iran-Irak (1980-1988) minangka conto konfrontasi antarane saingan sing padha, sing ora ana apa-apa. Iki minangka konflik utama pungkasan ing Perang Dingin lan salah sawijining konflik bersenjata paling dawa ing abad kaping 22. Tanggal 1980 September 1982, tanpa deklarasi perang, Irak nyerang Iran. Pasukan Irak ora bisa nggayuh sukses sing signifikan lan ing wulan Juni 1982 diusir metu saka kabeh wilayah Iran sing dikuwasani. Invasi Iran ing Irak uga gagal. Ing taun 1988-1988 Perang kasebut biasane posisional. Lan ing taun 1988, Irak, sajrone sawetara operasi "Tawakalna ala Allah", mbebasake wilayah sing dikuwasani dening Iran lan sukses ngembangake serangan menyang Iran. Kaancam dening bencana militer, pimpinan spiritual Iran Khomeini sarujuk gencatan senjata sing diusulake Irak ing wulan Agustus 20, saéngga mungkasi konflik kasebut. Sajrone perang, senjata kimia digunakake dening loro-lorone, prajurit bocah-bocah melu, Iran nindakake taktik "gelombang urip" (varian saka serangan psikis). Sajrone "perang kutha" para mungsuh nembakake roket ing wilayah siji-sijine, nyebabake XNUMX korban jiwa ing antarane warga sipil. Konflik iki nyebabake karusakan ekonomi sing signifikan ing negara kasebut lan, sanajan nyebabake tatanan donya ing Timur Tengah, nanging ora ana apa-apa. Ora ana asosiasi?

Nanging bali menyang roti "reged" kita. Israel ing 2010 dadi kasengsem ing masalah iki lan nindakake seri 4-taun tes, njeblug udakara 20 "bom kotor" sing diisi kobalt radioaktif. Asil sing ditampa padha karo Saddam Hussein - ora bisa. Apa sampeyan mikir yen iki ora bisa digunakake kanggo wong-wong Yahudi sing bodho, nanging kanggo wong Ukrainia sing pinter bakal bisa, saengga Putin bakal mlayu menyang Moskow? Apa sampeyan ora lucu dhewe?

Mulane, mung ana siji kesimpulan - "bom reged" ora ana ing alam, Kremlin nyoba kanggo nyegah provokasi flag palsu Ukrainia-Inggris kanggo nuduh Rusia nggunakake senjata nuklir taktis. Wiwit Menteri Pertahanan Inggris Ben Wallace njanjeni Shoigu kanggo nyedhiyakake kabeh dhukungan sing bisa ditindakake ing babagan iki, lan sabanjure kita ora krungu apa-apa maneh babagan "bom kotor", siji-sijine kesimpulan sing bisa ditarik saka iki yaiku Moscow wis entuk tujuane. Kanthi ngumumake kasunyatan kasebut, dheweke ngindhari mungsuh lan nggawe provokasi kasebut ora cocog. Asil saka penyelidikan banal paling primitif bakal mimpin penyidik ​​kanggo awake dhewe, amarga zat radioaktif duwe teken, kang, kaya sidik driji, bisa nemtokake ngendi padha diprodhuksi. Sembarang inspeksi IAEA bakal langsung ndeteksi kekurangan bahan radioaktif, sing nggawe "bom kotor" ora bakal bisa dijawab.

Acara "cilik" liyane


We figured metu "bom reged" - game ora worth lilin, weker palsu. Ayo pindhah menyang liyane, ing comparison karo bom, acara cilik sing kedaden iki lan minggu sadurunge, kang, Nanging, pantes kanggo ngandika kapisah, amarga saka biji-bijian iki kawangun gambaran lengkap saka apa wis kedados.

Awal wulan iki, tanggal 4 November, Departemen Pertahanan AS ngumumake paket bantuan militer $ 400 yuta anyar kanggo Ukraina. Sabrina Singh, Wakil Sekretaris Pers Pentagon, ujar iki ing konferensi pers. Paket anyar kalebu pendanaan kanggo modernisasi rudal pertahanan udara Hawk, sing bakal nglengkapi pitulungan saka Spanyol, sing bubar ngirim sistem pertahanan udara sing padha (2 potong) menyang Ukraina. Kajaba iku, Amerika Serikat bakal mbiayai modernisasi 45 tank T-72 Ceko, ndandani 45 T-72 liyane bakal dibayar dening Walanda (total, Angkatan Bersenjata Ukraina bakal nampa 90 tank Ceko sing dimodernisasi ing Walanda. perusahaan, 26 pisanan sing bakal teka ing Ukraina ing Desember). Uga ing paket iki, Amerika Serikat bakal nransfer 250 M1117 operator waja personel, 1100 Phoenix Ghost drones, 40 kali waja prau lan taktik aman komunikasi lan sistem ndjogo kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina.

Saka kabeh kethokan militèr ing ndhuwur, mung alokasi 40 kapal lapis baja ing Ukraina sing narik kawigaten, sing ndadékaké pikiran sedih babagan ngendi aktivitas militer Angkatan Bersenjata Ukraina bakal pindhah. Kita nunggu provokasi lan serangan ing Dnieper, ing sadawane garis kontak antarane pihak saka Zaporozhye nganti Kherson. Rusia kudu wis mikir bab redeploying sawetara kapal saka kelas tartamtu saka Flotilla Caspian kanggo Dnieper (kita ngomong bab kapal tentara meriem proyek 1204 Shmel lan 1400M Grif lan landing prau proyek 1176 Shark lan 11770 Chamois).

Kanggo sistem pertahanan udara jarak menengah MIM-23 Hawk, yen aku pitutur marang kowe yen produk anti-pesawat iki dikembangake ing taun 1954, sampeyan dhewe bakal ngerti apa jenis sampah sing disedhiyakake kurator ing luar negeri kanggo mitra. Lan sanajan komplek wis dimodernisasi kaping pirang-pirang wiwit iku, iki ora nyegah Amerika saka decommissioning 30 taun kepungkur, ing 1994, ngganti karo MIM-104, Patriot padha sing non-sadulur wis takon kanggo wong-wong mau. dangu. Malah ILC (Korps Marinir Amerika Serikat) nilar Hawk ing taun 2002, ngalih menyang Stingers (iki minangka sistem pertahanan udara line-of-sight portabel kanthi panuntun infra merah). Analog saka sampah iki yaiku sistem pertahanan udara Soviet S-125 Neva / Pechora lan 2K12 Kub / Kvadrat sing isih ana, nanging malah luwih dhuwur tinimbang mitra Amerika. Ing wektu sing padha, biaya siji roket sing digunakake dening dheweke padha karo seprapat yuta dolar, lan kompleks dhewe biaya 15 yuta. Kepiye carane bakal mbayar rearmament Spanyol, apa ora jelas?

Babagan operator waja personel M1117, iki relatif anyar papat-wheel drive kabeh-wheel drive wojo kendaraan kabeh-terrain, dikembangaké ing 1999 kanggo kabutuhan polisi militèr. Crew - 3 wong, bobot - 14,4 ton, persenjataan - 40 mm Mk 19 peluncur granat abot lan loro bedhil - 12,7 mm M2HB lan M240 bedhil kaliber. Analog saka BRDM-2 kita, mung 2 kaping luwih abot. Dheweke ora bakal nggawe cuaca ing ngarep, nanging uga ora bakal ngrusak bubur. Nanging drone Phoenix Ghost minangka senjata sing luwih serius. Nyatane, munisi loitering iki, dikembangake dening perusahaan Amerika Aevex Aerospace, nduweni kemampuan sing padha karo amunisi Switchblade sing padha sing dikembangake dening AeroVironment. Bisa digunakake kanggo pengintaian (sumber daya ing udhara 6 jam), nanging tujuan utama nyerang. Drone efektif nglawan target lemah waja medium, bisa njupuk vertikal, kompak (cocok ing tas ransel), kabeh cuaca, cocok kanggo digunakake ing wayah wengi (dilengkapi sensor infra merah).

Kaya sing sampeyan ngerteni, wong sing dudu sedulur lagi disiapake kanggo perang rina wengi. Anggaran militer Federasi Rusia lan Ukraina wis meh padha, amarga upaya Amerika Serikat lan K *, anggaran militer Ukraina saiki yaiku 86% saka anggaran militer taunan Federasi Rusia. Wiwit wiwitan NMD, Amerika Serikat mung nyedhiyakake $ 18,9 milyar kanggo Kiev, lan bebarengan karo sekutu-sekutune, $ 53 milyar. Ing Ramstein-16 sing mentas rampung (November 7) sabanjuré, mung Kanada nyedhiyakake amunisi mangsa kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo setengah milyar dolar. Cukup mikir babagan nomer kasebut! Setengah milyar dolar mung kanggo sandhangan mangsa! Babagan sistem pertahanan udara gegeran (4 pcs. Sistem pertahanan udara M1097 Avenger), kendaraan lapis baja HMMWV (100 pcs.), tambang 120-mm (10 ewu), cangkang kanggo artileri 155-mm (21,5 ewu. Yunani menehi, ing antarane limang ewu dhuwur-tliti) lan pluru kanggo MLRS "Haymars" (nomer ora kasebut), Aku wis meneng. Jerman, padha mung forked setengah yard dhuwit kanggo iki, lan ninggalake kita piyambak (paling kamungkinan, iku padha sing mbiayai amunisi mangsa Canadian), lan Swedia, padha wanted kanggo pribadi ngumpulake "transfer" kanggo Angkatan Bersenjata. saka Ukraina kanggo 270 yuta dolar. Kanggo Amerika Serikat, paket bantuan iki minangka penarikan senjata kaping 25 saka saham Departemen Pertahanan AS kanggo Ukraina wiwit Agustus 2021.

Saka kabeh sing kasebut ing ndhuwur, kita bisa nggawe kesimpulan sing ora jelas yen puncak eskalasi, ketoke, durung tekan. Yen kita ndeleng tank Leopard-2 Jerman lan tank American Abrams ing Ukraina, ditambah rudal jarak jauh kanggo Hymars kanthi radius jangkoan 300 km+, mula iki bakal dadi babak eskalasi anyar lan kepinginan AS kanggo nyeret perang nganti 2027. . Kenapa nganti 2027? Amarga ing 5 taun China bakal bisa nglawan Amerika Serikat ing bidang militer, dheweke kudu ngilangi kita saka game sadurunge wektu kasebut. Dadi ngomong, ngamanake mburi. Lan angel nyalahake wong-wong mau, kaya sing dikandhakake, ora ana sing pribadi - mung bisnis.

Ing latar mburi iki, persetujuan parlemen Bulgaria kanggo transfer senjata abot menyang Ukraina katon kaya obrolan bayi ing pekarangan. Sadurungé, padha nindakake padha ing guise saka ekspor militèr menyang Polandia, kang langsung diangkut menyang Ukraina. Saiki, ketoke, sedulur cilik sing jahat mutusake ora ndhelikake. Lan kok ndhelikake, kita arep menyang sabab suci - kanggo udan Rusia! Makhluk sing ora ngucapke matur nuwun - Aku ora duwe tembung liya kanggo dheweke. Sing ing Perang Donya I, sing kaping pindho, makhluk iki perang nglawan kita. Mbokmenawa minangka rasa syukur kanggo pembebasan saka kuk Ottoman.

Piye wae, ing latar mburi kabeh acara kasebut, kabeh wong lali babagan mundur saka Liz Truss sing kalah, sing, ing pungkasan karir 44 dina sing apik minangka perdana menteri Inggris, ngisin-isini awake dhewe kanthi SMS menyang kanca - Sekretaris AS. saka State Anthony Blinken - kanthi tembung "Wis rampung!"Aku dikirim saka iPhone sak menit sawise Nord Streams kita diunekake. Saiki kita bisa ngomong yen iku palsu. Ya, Maria Zakharova trolled pilot ambruk. Lan ora preduli manawa sumber informasi saka pamicara Kementerian Luar Negeri Rusia diarani telpon Perdana Menteri Inggris sing disusupi, sing, sawise peretasan wiwit musim panas, ana ing aman sing disegel nunggu diselidiki (Lise Truss). makarya minangka Menteri Luar Negeri nalika hack lan ing musim gugur, nalika ora duwe akses menyang telpon). Kuwi dudu pokoke. Lan apa persis, diterangno mantan kepala dinas rahasia Israel "Nativ" Yakov Kedmi. Dheweke nerangake manawa para pelaku, utamane sing ngrusak infrastruktur internasional, ora nggunakake saluran komunikasi lan pertukaran informasi sing ditampa umum. Ana saluran komunikasi sing ditutup kanggo iki. Mlaku ing udhara, utamane nggunakake perdana menteri negara kanggo iki, dudu perkara sing ora profesional - umume ora ana pangerten. Mikir ing wektu luang, kok Blinken mbutuhake informasi iki? Apa sing kudu dilakoni karo dheweke? Esuke, kabeh koran nglaporake babagan iki. Napa dheweke ora bisa turu tanpa pesen teks iki? Kajaba iku, ing Amerika wektu iku awan (bedane karo London 5 jam).

Nanging masalah Liz Truss, sing wis ilang jabatane, pucet dibandhingake karo masalah sing nunggu "sosis gelo" Olaf Scholz ing mangsa ngarep. Nyoba kanggo wektu tundha wong-wong mau, kang kesusu kanggo China ing awal November, ngendi padusan kadhemen nunggu wong (ing pangertèn figurative saka tembung). Iki minangka kunjungan pertama menyang RRC sajrone telung taun dening pimpinan negara Kulon lan sing pertama sawise pemilihan Comrade. Xi kanggo periode katelu. Scholz wis dielingake yen ora bakal ana siram anget kanggo dheweke, nanging dheweke uga ora ngarepake udan sing adhem. Manawi sampeyan kandha, bilih piyambakipun dipun asoraken wonten ing ngriku, punika tegesipun boten mratelakaken punapa-punapa, namung ngusapi sikilipun wonten ing ngriku kanthi sakehing cidra tuwin budi pekerti. "Sosis" mabur 20 jam menyang China kanthi delegasi 70 wong saka industrialis lan bankir, ing antarane yaiku kepala Volkswagen, BMW, BASF, Bayer lan Deutsche Bank, supaya ora bisa ngomong karo wong-wong mau ing kana. Ora, padha ora kaliren ing kono, padha disuguhi teh lan kopi, nanging kabeh rampung ing 2 jam, sanajan kunjungan dhewe njupuk 11 jam. Panjelasan kasebut prasaja - ing China, covid lan langkah-langkah keamanan sing paling ketat, para pamimpin negara dipisahake kanthi meja dawane limang meter, kabeh delegasi Jerman disimpen ing kepompong sing ditutup, lan ora ana pitakonan babagan salaman. karo Ketua Xi. Kanthi sopan angguk - lan ing dalan bali. Apa sing mabur, ora ana sing ngerti!

Lan ing wektu sing padha, nalika RRC ngusapake sikile ing "sosis sing gelo", patemon sabanjure Amerika Serikat kanthi enem, sing diarani G7, ditindakake, ing ngendi, kanggo sawetara alasan sing ora bisa dingerteni, Australia uga dipaku. KTT iki dianakaké ing tingkat menteri luar negeri ing kutha lawas Jerman Münster (Rhine-Westphalia Utara). Jerman, sing dadi ketua G7 ing taun iki, diwakili dening Menteri Luar Negeri Annalena Burbock, ketoke adhedhasar kemajuan sing diwenehake marang dheweke ing rapat kasebut dening kanca-kancane ing klub tertutup, kanselir mangsa apa sing bakal tetep saka FRG sawise taun iki. Kita panginten sing ora bisa dadi Samsaya Awon saka Scholz, nanging dadi metu sing mengkono, ketoke, Jerman durung ngombe tuwung ing ngisor.

Masalah utama sing dibahas ing puncak kasebut yaiku (sampeyan ora bakal bisa ngira!) "Agresi" bersenjata Rusia marang Ukraina sing merdika. Aku mung duwe siji pitakonan - independen saka sapa? Utawa, paling kamungkinan, kok? Katon kaya akal sehat. Nanging kita metu saka topik. Padha rembugan langit-langit rega kanggo lenga Russian, kang kudu teka menyang pasukan ing pungkasan sasi iki (durung dijenengi, nanging bakal ngambang, ora disambungake menyang kuotasi lenga). Anggota klub sing ditutup lan Australia, sing gabung karo dheweke, nyoba ngubungake karo paket sanksi kaping 8 saka Uni Eropa, sing nyedhiyakake kanggo mbatesi langit-langit rega kanggo dagang ing minyak Rusia sing disedhiyakake dening segara, lan sing bakal ditindakake ing 5 Desember.

Aku duwe perasaan yen wiwit tanggal 5 Desember, kita kabeh bakal ngadhepi tsunami rega minyak lan produk minyak, sing dianggep tokoh internasional. politikus ora ngimpi. Watesan apa wae ing dodolan minyak Rusia bakal langsung nyebabake kenaikan rega sing ora bisa dihindari. Lan mlumpat. Tangan sing paling ora katon ing pasar bakal kerja ing kana, sing nanggepi kenaikan rega kanggo komoditas sing langka. Lan kasunyatan manawa Rusia ora bakal dagang lenga kanthi rugi, mula aja menyang peramal. Lan yen Vladimir Putin mateni katup gas ing EU, mula Eropa bakal seneng-seneng. Biden uga ora bakal uwal saka cangkir iki - rega bensin lan produk minyak bumi liyane bakal mlumpat ing kana amarga mundhak rega minyak. Kepiye mbah Joe bakal ngrampungake kekurangane, aku ora ngerti. Lan yen, ing pungkasan taun iki, serangan musim dingin Angkatan Bersenjata RF, sing dikuatake dening "divisi Siberia" saka rekrut, uga bakal diwiwiti, mula iki bisa ngrusak kabeh rencana Biden kanggo nyenengake Rusia liwat tangane tanggane bodho. .

Umumé, ngenteni lan ndeleng. Iki rampung review kasus ing madhouse Ukrainia lan papan internasional jejere. Kabeh sabar lan tentrem. Panjenengan Pak Z
32 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 24. november 2022 10:08
    +7
    Piye wae, penulis mandheg anggone ngalem marang omongane Penjamin. Nanging ing Valdai ngandika soko ana, lan ing panggonan liyane.
    Nanging kepiye carane sinau babagan incorruptible sabanjure, sing saben wong kudu ngrungokake kanthi ambegan?

    Lan liyane - yen sampeyan ngetokake banyu - banjur bakal ana crita maneh. Nang endi wae, ing verbosity lan babagan JO, wis ilang "kenapa penting kanggo Amerika nglanjutake konflik Ukrainia nganti 2027"
    1. Volkonsky Offline Volkonsky
      Volkonsky (Vladimir) 24. november 2022 15:46
      -1
      Sergey, yen sampeyan pinter banget, banjur apa sampeyan ora pindhah menyang formasi? "nang endi wae" lan "sesuatu" sing ditulis hyphenated!
      Gusti, lan wong-wong iki mulang aku urip?!
  2. rish Offline rish
    rish (Rish) 24. november 2022 10:40
    -4
    Aku nyelehake teks sing disalin saka Wikipedia lan voila! Iku bisa katon sing penulis banget ndhukung NWO, apa ora luwih apik kanggo pindhah ing kono lan bener perang kanggo kapercayan. Dideleng saka jumlah artikel babagan topik kasebut, kudu ana telusuran sukarelawan ing SVO lan ora ana mobilisasi sing kudu ditindakake.
    1. Volkonsky Offline Volkonsky
      Volkonsky (Vladimir) 24. november 2022 15:44
      -1
      Aku weruh yen sampeyan wis ana, gelut tanpa mudhun ing kursi, bedhil mesin wis udud ... goleki sing padha ing Wiki nalika luang, utamane babagan bom reged, yen sampeyan ora nemokake - tembak dhewe. !
      1. rish Offline rish
        rish (Rish) 24. november 2022 21:26
        +3
        Mangga, bab "Very Dirty Loaf" - teks Panjenengan

        Tanggal 22 September 1980, tanpa deklarasi perang, Irak nyerang Iran. Pasukan Irak ora bisa nggayuh sukses sing signifikan lan ing wulan Juni 1982 diusir metu saka kabeh wilayah Iran sing dikuwasani. Invasi Iran ing Irak uga gagal. Ing taun 1982-1988 Perang kasebut biasane posisional. Lan ing taun 1988, Irak, sajrone sawetara operasi "Tawakalna ala Allah", mbebasake wilayah sing dikuwasani dening Iran lan sukses ngembangake serangan menyang Iran. Kaancam dening bencana militer, pimpinan spiritual Iran Khomeini sarujuk gencatan senjata sing diusulake Irak ing wulan Agustus 1988, saéngga mungkasi konflik kasebut. Sajrone perang, senjata kimia digunakake dening loro-lorone, prajurit bocah-bocah melu, Iran nindakake taktik "gelombang urip" (varian saka serangan psikis). Sajrone "perang kutha" para mungsuh nembakake roket ing wilayah siji-sijine, nyebabake 20 korban jiwa ing antarane warga sipil. Konflik iki nyebabake karusakan ekonomi sing signifikan ing negara kasebut lan, sanajan nyebabake tatanan donya ing Timur Tengah,

        Teks ing Wiki


        Aku ora gelut lan pancene ora pengin, aku ora pengin wong gelut, utamane sing ora setuju. Iku bakal luwih apik yen mung sukarelawan perang, kang kudu wong kaya YOU.
        1. Volkonsky Offline Volkonsky
          Volkonsky (Vladimir) 24. november 2022 21:50
          -1
          lan iki fso? teks 20 ewu karakter, paragraf 800, ing ngendi ana bom reged, aku ora weruh apa-apa, aku wis perang wiwit Februari 24, ing baris ngarep banget, ing Kharkov, sadurunge Afghan liwati, nalika sampeyan isih mung ing proyek aku duwe bapakku, ora kaya sampeyan, aku ngerti apa perang lan aku ora pengin wong ngerti ing kulit dhewe, lan supaya rampung luwih cepet, aku nulis
          1. rish Offline rish
            rish (Rish) 24. november 2022 22:34
            -4
            Kabeh ing semangat iki ... Apa tanggal 24, sampeyan wong Ukrainia, ing Februari sampeyan isih ana ing pamboman kita, miturut komentar sampeyan. Kabeh wis jelas karo sampeyan, dheweke ora seneng ing ngendi wae, elinga. Iku apik yen dheweke ora mlayu menyang Afghan nalika iku ...
            1. Volkonsky Offline Volkonsky
              Volkonsky (Vladimir) 24. november 2022 23:48
              +2
              Aku wong Soviet, nanging sampeyan, aku malah ora ngerti apa nelpon wong? apa sing ditindakake dening roh-roh karo shuravi - malah para ukrofasis ora bisa mbaleni iki, sanajan dheweke pindhah menyang iki, ya, kanggoku perang diwiwiti jam 5 am tanggal 24 Februari, kanthi serangan roket, lan durung rampung.
  3. Nelson Online Nelson
    Nelson (Oleg) 24. november 2022 11:23
    0
    Kenapa nganti 2027? Amarga ing 5 taun China bakal bisa nglawan negara

    Apik kaya biasane, nanging aku luwih kepengin weruh apa sing bakal kelakon ing ekonomi Rusia.
    Sawetara warta minggu iki -
    ing pabrik Renault Moscow, perakitan SKD saka JAC Cina ing merek Moskvich wis diwiwiti (kanthi rencana lokalisasi),
    Avtotor ngumumake rencana kanggo ngumpulake BAIC Cina maneh.
    Vektor kasebut ora jelas, China dadi mitra utama kita, kanthi akibat sing bisa dingerteni babagan kedaulatan.
    Dadi yen diarani. NWO bakal nyeret nganti 2027, banjur keputusan bakal digawe ing rembugan antarane Beijing lan Washington.
    1. solois2424 Offline solois2424
      solois2424 (Oleg) 24. november 2022 12:54
      +6
      Iku sembrono kanggo nggawe kesimpulan bab mundhut saka kadhaulatan Rusia adhedhasar kasunyatan sing padha miwiti kanggo ngumpul silang Cina. Ya, saiki ora ana sing bakal nandur modal kanggo nggawe mobil anyar - larang, nanging saiki pancen kritis? Sanajan kita mindhah mobil Cina, Iran lan liya-liyane, kita ora bakal mati. Lan China, mesthi, minangka sekutu penting Rusia, nanging Rusia uga penting kanggo China, mula China kudu ngetung karo Rusia.
      1. Nelson Online Nelson
        Nelson (Oleg) 24. november 2022 14:15
        -2
        Kutipan saka solist2424
        kesimpulan babagan mundhut kedaulatan Rusia adhedhasar kasunyatan manawa dheweke wiwit ngumpulake crossover Cina.

        A silang siji, mesthi, ora ateges apa-apa.
        Kode kasebut diklumpukake dening Eropa, Cina, Korea, Amerika - saben mitra ora kena pengaruh.
        Nanging nalika kabeh wong lunga, kajaba wong Cina, wong Tionghoa, minangka monopoli, bisa nyetel syarat.
        Lan kahanan iki ora mung ing industri otomotif.
        Industri mobil mung luwih umum.
        Padha ditrapake kanggo kabeh liyane utawa kurang industri teknologi.
        Lan kanggo ekspor ...
        Pertengkaran karo China wis dadi ora bisa ditindakake, mula sampeyan kudu ngrampungake kekarepan apa wae.
        Lan iki mundhut kedaulatan.

        Kutipan saka solist2424
        lan Rusia penting kanggo China

        Nanging Rusia minangka mitra sekunder kanggo China, luwih murah tinimbang AS / EU.
        1. Tentrem Tentrem. (Tumar Tumar) 25. november 2022 09:07
          +3
          "Ora Rusia sing lemah" penting banget kanggo China, kanthi ekonomi lan militer. Dheweke ora bisa ngatasi Anglo-Saxon piyambak. Aku kaya kanggo weaken dawa ago wis rampung. Dheweke bakal terus ndhukung Rusia, manawa dheweke seneng utawa ora, yen ambisi saiki kanggo nguwasani China ing saindenging jagad ora owah.
          1. Nelson Online Nelson
            Nelson (Oleg) 25. november 2022 09:43
            0
            Quote: Peace Peace.
            Dheweke bakal terus ndhukung Rusia

            China ora ndhukung Rusia.
            Dheweke njupuk kauntungan saka kahanan saiki - lan ora liya.

            Ana artikel lengkap babagan topik iki ing situs kasebut
            https://topcor.ru/29228-pochemu-kitaj-ne-stal-dlja-rossii-nadezhnym-tylom-v-protivostojanii-s-zapadom.html
            1. Tentrem Tentrem. (Tumar Tumar) Wingi, 14:39
              0
              Kanggo dhukungan, aku ora ateges akrab, lan liya-liyane, yaiku, ora ngganggu bisnis lan entuk keuntungan dhewe. Ing tataran politik donya iki, iku sinonim karo paseduluran. Sawise riko penyihir kang kanggo Taiwan, roh militan Cina vaunted cetha nggawe kesalahan, lan apa dheweke kepengin utawa ora, dheweke katon ing Rusia metu saka sudhut mripate.
        2. solois2424 Offline solois2424
          solois2424 (Oleg) 25. november 2022 19:58
          +2
          Pertengkaran karo China wis dadi ora bisa ditindakake, mula sampeyan kudu ngrampungake kekarepan apa wae.

          Apa China dadi kritis irreplaceably penting kanggo Rusia? Tuku hidrokarbon? Ya, iki penting, nanging negara liya uga tuku, India, contone. Nanging, siji bisa takon apa sing bakal ditindakake China tanpa gas, minyak, batu bara, teknologi Rusia. Ora, China lan Rusia ana ing bundel sing padha, lan loro-lorone bakal angel tanpa siji liyane.

          Nanging nalika kabeh wong lunga, kajaba wong Cina, wong Tionghoa, minangka monopoli, bisa nyetel syarat.

          Malah ing industri otomotif isih ana model Iran, Renault tetep (Granta, Niva, Vesta). Dadi, paling ora, kita bakal lunga.
  4. Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 24. november 2022 12:13
    +1
    1. Luwih suwe perang, luwih akeh Federasi Rusia bakal nglampahi sumber daya kanggo tumindak lan pangopènan lingkungan sosial, sing ing pungkasan kudu ngurangi sumber daya Federasi Rusia.
    2. Shasovites ngutangi Ukraina lan saka iki padha duwe income politik lan ekonomi
    3. Angkatan Bersenjata Ukraina berjuang kanggo kepentingan Barat, sing dadi kepentingan asosiasi transnasional kayata Monsanto, Cargill, Dupont, pemain paling gedhe ing pasar gandum, wiji lan agrokimia.
  5. vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 24. november 2022 13:02
    +5
    Tembung, tembung lan ramalan. Penulis kelalen ngomong yen sanajan ing Ivan the Terrible, Inggris ngrusak Rusia, lan iku 1550, lan ing kene sampeyan mung kudu ngenteni nganti 2027.
  6. Dinggo Offline Dinggo
    Dinggo (Victor) 24. november 2022 13:25
    -2
    Ora njupuk utawa nambah. Cetha, menyang titik. Matur nuwun kanggo review wawasan.
    Nanging, kaya sing dikandhakake - "Kita bakal ngenteni lan ndeleng, kita bakal urip lan ngerteni, kita bakal urip lan nggawe kesimpulan."
  7. Dinggo Offline Dinggo
    Dinggo (Victor) 24. november 2022 13:49
    0
    Analog saka sampah iki yaiku sistem pertahanan udara S-125 Soviet sing isih ana

    Aku wani nambah sawise maca review Panjenengan. Saka lawas, isih Soviet 125th, Serbia "tumbling" bangga "siluman" ... Ana isih guyon kuwi ing wektu sing - "Nuwun sewu, kita ora ngerti yen dheweke ora katon ...".
    Nanging apa padha "crammed" menyang modernisasi iki ... Wektu bakal ngomong.
    1. Volkonsky Offline Volkonsky
      Volkonsky (Vladimir) 24. november 2022 15:40
      0
      ana kasus ing taun 1999, misale jek dadi Soviet - tegese apik banget! yen Yankees ora ngemot sistem pertahanan udara iki, biaya roket $ 250 ewu, sistem pertahanan udara jarak menengah - tembak drone, bangkrut sajrone sasi, kita ora melas karo drone
      1. Dinggo Offline Dinggo
        Dinggo (Victor) 24. november 2022 23:29
        0
        njupuk drone

        Nanging kanggo drone, ora mungkin ... Senajan ... Iku gumantung ing sawetara frekuensi stasiun makaryakke ing.
        Sorry, iki dudu snobbery. Mung metu saka 2 taun layanan militer ing pertahanan udhara - setengah taun ing latihan, kaping pindho ing papan latihan ing Sary-Shagan saka Juni kanggo November ("Dal-78" lan "Soyuz-79"), ing steppe, ing tarub. Sersan, operator ACS kelas 1.
        Dheweke nggoleki "tamba" kanggo "kapak" sing "dheweke" pengin diselehake ing Eropa Kulon - rudal jelajah. ketemu...
        Lan 250 "ton greenery" ... Pancen akeh.
        1. Volkonsky Offline Volkonsky
          Volkonsky (Vladimir) 25. november 2022 16:57
          0
          sary-shagan minangka papan sing misuwur, sapa sing njabat ing pertahanan rudal / pertahanan udara ngerti yen sampeyan bakal luwih tuwa tinimbang aku, mung aku njabat ing Peonies 2s7, saiki lagi kerja ing Donbass ing loro-lorone, ukrov, nanging, trunks wis lungse, nanging ora ana panggantos, lan cangkang uga, diuripake kanggo standar NATO
          1. Dinggo Offline Dinggo
            Dinggo (Victor) 25. november 2022 20:39
            +1
            Ya ... Iki uga disebut "Sary-Paris" ... Iklim "landhep cepet", ing 13 September salju tiba supaya kémah-kémah guwa ... Lan nedha bengi maneh +40-aneh ...
            78th Guards ZRB (S-79) lan RTC kita - Korps Pertahanan Udara Yaroslavl kaping 200 (dibubarake dening Taburet) makarya ing Dal-3. Mangsa sebagean, ing wilayah Vologda, lan ing musim semi padha ketemu - maneh ana. Padha + penerbangan (resimen udara saka cedhak Yaroslavl).
            Ana iku serius. Panglima korps manggon ing posisi, nanging ing kung. Sadurunge nedha awan, IA dianggo (nuding menyang belahan bumi ngarep, ing mburi, miturut parameter) sawise nedha awan ZRB (diluncurake lemah, diluncurake saka operator).
            Ing dalan. dina mundur...
            Ana akeh perkara ... Kaping pirang-pirang pilot ninggalake panuntun dhumateng, sumpah ... Sampeyan bisa ngerti - dheweke duwe kacepetan ing wilayah MAX 1,5 utawa luwih sithik (ora langsung, ing layar) lan dhuwur 400 m - kang keno munggah karo iki "shnyaga" (KR) ... Lan aku meh ora weruh wong loro ing "locals" - kadhangkala aku nuding metu dening extrapolation. "Smear" iku tengen steppe ing kesalahan slightest ... sepisan utawa kaping pindho.
            Ing pungkasan Koldunov A.I. miber ing (kita uga "mimpin" kang "turntable" saka kelompok observasi). Dheweke lungguh ing jejere posisi - lan kanggo kita, menyang sistem ...
            Padha ketemu mengko ... Ing lapangan, tanpa insignia ... Panjenenganipun salaman tangan lan operator sandi ing basis saka - "Thank you guys! Padha nindakake proyek gedhe. Mung manungsa matur nuwun."
            Sing ana layanan. Aku ndeleng tentara saiki - kangen ...
  8. k7k8 Offline k7k8
    k7k8 (vic) 24. november 2022 14:11
    +2
    Puncak eskalasi: kenapa penting kanggo Amerika nglanjutake konflik Ukrainia nganti 2027

    Aku elinga sing bubar bubar kumpul akeh banget saka turbopatriots lokal (iki ora bab penulis) vangoved sing NWO bakal mungkasi ing Desember 1.
    1. Demonlivi Offline Demonlivi
      Demonlivi (Dima) 24. november 2022 21:35
      0
      Old Man ngandika 3-4 dina, Shoigu 2-3 minggu! Ana ing youtube! ;)
      1. k7k8 Offline k7k8
        k7k8 (vic) 25. november 2022 09:27
        0
        Paling ora ndhelikake ing ngisor tutup, Pak tsipsoshnik. Ing tanggal 01.03.2022 Maret 3, Shoigu ujar manawa CBO bakal ngeculake apa sing dibutuhake kanggo ngrampungake tugase. Lukashenka bener-bener ngomong babagan istilah 4-XNUMX dina, nanging mung minangka visi babagan kahanan lan carane dheweke bakal nindakake yen ana konflik. Nanging turbopatriots lokal excitedly vanglvali istilah sing announced (utamané karakter saka kutha kamulyane Irkutsk, sing bangga disebut piyambak expert_analyst_predictor).
        1. Volkonsky Offline Volkonsky
          Volkonsky (Vladimir) 25. november 2022 16:58
          0
          predictor ilang nang endi wae, ramalan ora kayektenan
        2. Vox_populi Offline Vox_populi
          Vox_populi (vox populi) 25. november 2022 17:13
          0
          Kanggo "prediktor" - mesthine (kanthi cara, sakperangan alesan, komentar sing nyebutake "ramalan" dheweke bubar dibusak ing kene).
          Ngomong-ngomong, dheweke kadhangkala nulis ing VO lan ujar manawa dheweke uga nulis ing kene, nanging ora nulis maneh, nanging kanthi tenang "plus" lan "minus" ...
  9. gusti-palladore-11045 (Konstantin Puchkov) 25. november 2022 07:56
    +1
    Penulis, kita ora peduli babagan kepentingan kasur. Lan sampeyan pengin ngomong yen artikel kudu ditulis luwih cendhek, luwih ringkes. Yen sampeyan wis rampung maca artikel nganti pungkasan, lan sampeyan ngerti yen mung ember banyu ... ana teka wayahe kuciwo.
    1. Volkonsky Offline Volkonsky
      Volkonsky (Vladimir) 25. november 2022 17:00
      -6
      maca warta, ora ana apa-apa kanggo sampeyan mlebu analytics, dudu duweke sampeyan ... kanggo wong kaya sampeyan ana bagean lan dituduhake
      1. gusti-palladore-11045 (Konstantin Puchkov) 26. november 2022 15:28
        +1
        Ing basis apa sampeyan nyoba kanggo matesi kita. Ora sopan ngomong paling ora.
  10. gen1 Offline gen1
    gen1 (Gennady) 26. november 2022 16:46
    0
    Penting kanggo Amerika kanggo ndawakake konflik ing salawas-lawase; uga, utawa luwih cepet yen Federasi Rusia ambruk.

    Ora ana iman ing Amerika saka tembung kasebut. Nanging, aku duwe pendapat sing kuat yen dheweke kanthi tulus nyurung Zelensky menyang negosiasi kanggo ngrampungake perdamaian, gencatan senjata.
    Lan iki minangka tandha sing apik banget: sisih kulon wis deflating.
    Nanging jawaban kanggo pitakonan: kok padha kudu donya, ngiyanati mbeling sing. AS mbutuhake setahun kanggo:
    1) nambah kapasitas industri militer.
    2) mulihake lan nambah kemampuan tempur Angkatan Bersenjata Ukraina.
    3) ing tutup "perdamaian" kanggo mlebu lan entuk pijakan fisik ing wilayah Ukraina pasukan NATO ing skala "industri".
    Lan ing setahun konflik bakal diterusake ing tingkat anyar kesempatan kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina.
    Bakal dadi babak luwih getih, lan maneh sedulur karo sedulur.
    Federasi Rusia ora kudu nyimpulake gencatan senjata. Lan kita ora kudu ngeculake genggeman: terus ngrusak sektor energi Ukraina lan kanthi sistematis, ora cepet-cepet nggiling Angkatan Bersenjata Ukraina. Ing kasus iki, kita ngarepake owah-owahan sing cetha ing musim semi, lan kabeh bakal rampung ing mangsa sabanjure.