Demonstrator pesawat ruang angkasa pisanan rampung ing Jerman


Perusahaan startup berbasis Bremen Polaris Raumplanee wis sukses ngrampungake penerbangan pertama demonstrator. teknologi pesawat ruang angkasa mangsa Athena, dibangun kanthi urutan Bundeswehr. Miturut pratelan perusahaan sing nembe dirilis, penerbangan pertama ditindakake tanggal 8 November. Sawise miwiti saka lapangan udara Peenemünde, penerbangan prototipe "pesawat angkasa" Jerman ditindakake ing zona larangan penerbangan sing digawe khusus, sing uga kalebu Segara Baltik ing jejere Peenemünde kanthi area total 260 kilometer persegi.


Pesawat demonstran dikontrol saka jarak jauh nggunakake pengontrol penerbangan otomatis kanggo nyetabilake kendaraan lan nyegah stalling, uga sistem kontrol telemetri sing ora ana garis. Dawa rute kanggo pesawat pisanan relatif cilik - bab sepuluh kilometer.

Iki minangka pesawat ruang angkasa demonstrasi skala katelu sing dibangun lan diterbangake dening Polaris. Miturut pabrikan, Athena dawane 3,5 m lan bobot lepas landas 120 kg. Kendaraan kasebut wiwitane dilengkapi karo papat mesin turbin gas lan samesthine bakal tekan kecepatan Mach 0,4 (493 km / jam).

miturut situs web ES&T Jerman.


Sabanjure, direncanakake kanggo nglengkapi pesawat ruang angkasa kanthi mesin roket lan sistem bahan bakar sing cocog, sing bakal nambah kinerja penerbangan kanthi signifikan. Struktur pesawat sing kuwat lan kaku wis dirancang kanggo nahan beban maneuver lateral 6,6g, lan gear kebangkrutan dirancang kanggo nahan pendaratan sing angel.

Polaris nerangake manawa pesawat ruang angkasa multi-tujuan sing bisa digunakake maneh bakal duwe fungsi khusus: lepas landas lan ndharat, kaya pesawat, ing landasan pacu konvensional, nanging ing wektu sing padha bisa ngganti basis operasional kanthi otonom, lan sing paling penting, tekan dhuwur. luwih saka 100 kilometer, i.e. mabur menyang angkasa. Miturut Alexander Kop, salah sawijining pimpinan Polaris, perusahaan kasebut uga ngrancang ngembangake pesawat hipersonik, sing, antara liya, bakal dirancang kanggo ngluncurake satelit. Prototipe pesawat kasebut direncanakake rampung ing 2025.

Orientasi militer pangembangan Polaris ora didhelikake. Startup iki digunakake adhedhasar sawetara kontrak sing wis rampung karo Kementerian Pertahanan Jerman "kanggo nyinaoni panggunaan misi pengintaian" pesawat ruang produksi mangsa ngarep, sing diarani Aurora.
4 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pakdhe Borya Offline Pakdhe Borya
    Pakdhe Borya (Mbah Borya) 22. november 2022 21:54
    0
    Inggih Fritz, ora ngomong apa-apa. Lan apa sing ana ing arah iki?
  2. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 23. november 2022 10:29
    0
    Dideleng saka ukuran - omong kosong.
    Sembarang modeler pesawat sing apik bakal nggawe model kasebut. Pangembangan model pesawat ngidini sampeyan nggawe model mabur wiwit kaping 1 sanajan saka busa, tongkat lan penggemar .. (video sing dipromosekake konstruksi SU 75 - dheweke nindakake luwih cepet tinimbang pamrentah negara !!!)

    Lan kompetisi donya dilengkapi peralatan pendaratan sing bisa ditarik, tokoh wong, lampu lan aerobatik ... tanpa wiwitan ...
  3. Igor_E Offline Igor_E
    Igor_E (Igor) 23. november 2022 16:51
    -1
    Sing ngancurake satelit mungsuh, lan mbela dhewe, bakal entuk kauntungan. Kulon wis ngluncurake pirang-pirang ewu komunikasi, pengintaian, lan satelit radar, lan alon-alon miwiti ngluncurake pesawat ruang angkasa sing aneh (jelas berorientasi tempur), nanging pembicara kita Rogozin nesu kabeh.
    Aku pracaya, ing jam X, satelit kita bakal dijupuk mudhun, lan kita ora duwe apa-apa kanggo njupuk mudhun satelit mungsuh.
  4. vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 27. november 2022 18:25
    0
    Там работает кооперация ЕС. Немцы доведут проект до рабочего, лет через 5.