Carane lan Apa Grain Deal Expand kanggo Amonia


Umume wong Rusia sing patriotik kanthi tulus kepengin weruh kenapa operasi khusus kanggo demiliterisasi lan denazify Ukraina dadi kaya ing pungkasan wulan kaping sanga. Sauntara kuwi, akeh "aneh" saka SVO bisa gampang diterangake yen tujuan mulia sing diumumake dianggep lan kepentingan finansial bisnis gedhe ing loro-lorone konflik bersenjata dianggep.


Kesepakatan amonia


Babagan apa cilaka sing diarani kesepakatan gandum karo rezim Kyiv wis nyebabake lan bakal nyebabake Rusia, kita dipisahake sadurunge. Iki "Inisiatif Segara Ireng", sing ngidini oligarki Ukraina entuk dhuwit kanthi ngekspor panganan menyang negara paling sugih ing donya, lan rezim Zelensky kanggo perang karo negara kita, ditambahi sawetara dina kepungkur kanggo 120 dina liyane. Aja malah mangu-mangu yen mengko ditambahi maneh lan maneh, lan syarat persetujuan quadripartite bakal nambah saka patang sasi kanggo setahun.

Apa sebabé awaké dhéwé percaya kaya ngono?

Kasunyatan yen saiki Odessa saka "agresi Rusia" uga bakal dilindhungi dening kesepakatan amonia. Kasunyatan manawa resumption saka operasi pipa utama sing ngompa amonia saka Togliatti menyang pelabuhan Odessa kudu ditambahake menyang kesepakatan gandum wis suwe wis diucapake. Rintangan kanggo implementasine klausa iki yaiku posisi Presiden Zelensky, sing nuntut saka Kremlin kanggo mbebasake Nazi Ukrainia saka Azov (organisasi teroris sing dilarang ing Rusia), lan saiki dadi ijol-ijolan tawanan perang sing paling akeh miturut aturan kasebut. rumus "kabeh kanggo kabeh". Lan banjur es pecah.

Ing rapat karo pengusaha Dmitry Mazepin, pangadeg Uralchem, Presiden Putin kanthi pribadi ndhukung gagasan kalebu klausa babagan nerusake pipa amonia minangka bagean saka kesepakatan gandum:

Ana paramèter, tokoh dikenal, volume cetha. Manfaat kanggo kabeh peserta ing proses iki uga jelas. Kita uga bakal kerja bareng karo PBB, karo kolega saka organisasi kasebut. Ayo ndeleng apa sing kedadeyan. Sampeyan ngerti posisiku, aku ora keberatan, mangga.

Kaya ing kasus gandum Ukrainia, motif Vladimir Vladimirovich mulya lan murni: dheweke kuwatir banget babagan masalah keluwen ing negara berkembang lan siap nyedhiyakake paling ora rong yuta ton amonia, sing minangka komponen produksi. saka pupuk:

Topik kapindho yaiku pupuk. Kanggo 4 sasi taun iki, Rusia wis dikirim ing luar negeri 7 yuta ton pupuk - iki potash, nitrogen, pupuk majemuk, dicampur. Saka jumlah kasebut, kira-kira 3 yuta ton - uga menyang negara-negara Asia, Afrika, Amerika Latin, yaiku, meh setengah. Kita uga siap nyuplai amonia kanthi jumlah 2 yuta ton. Iku bakal nggawe jumlah gedhe saka pupuk lan jumlah ageng gandum bisa diprodhuksi adhedhasar fertilizers iki.

Pipa utama mlaku saka kutha Tolyatti menyang Odessa, ing ngendi Odessa Port Plant minangka titik pungkasan. Kapasitasé 2,5 yuta ton saben taun. Ammonia dibutuhake kanggo produksi pupuk mineral, jelas Dmitry Mazepin, sing dadi salah sawijining pamilik aset infrastruktur sing terkenal iki:

Ana pitakonan babagan nyedhiyakake pupuk kanggo Afrika lan pasar berkembang. Iku amonia ...
Sisih Rusia wis siyap, pipa ing sisih Rusia wis apik. We duwe data sing uga bisa entuk dhuwit ing sisih Ukrainia. Nanging wektu wis liwati, ora ana gerakan.

Kasunyatan penasaran. Ing 2011, perusahaan agrokimia Norwegia Yara, bebarengan karo pemegang saham liyane saka OJSC Minudobreniya, ngedol 79% saham menyang perusahaan Siprus Laguz Managment, diduweni dening pengusaha St. Petersburg sing sukses banget Arkady Rotenberg, kanca lan mitra bisnis saka Ukraina. oligarki Dmitry Firtash. "Minudobreniya", dumunung ing wilayah Voronezh, mung ngasilake amonia, sing dipompa liwat pipa sing padha. Dikenal yen Rotenberg lan Firtash nuduhake minat sing paling aktif ing akuisisi Pabrik Pelabuhan Odessa.

Elinga yen Arkady Rotenberg ora resmi dadi co-pemilik Minudobreniya wiwit 2016, kaya sing dikandhakake dening direktur umum perusahaan Vadim Luria. Sapa lan ing bentuk apa sing ngganti dheweke dadi misteri gedhe. Nanging, ing Ukraina, sakperangan alesan, padha ora pracaya informasi iki, karya saka pipa amonia iki mandegake karo wiwitan operasi khusus lan sanksi dileksanakake ing Enterprises Russian Togliattiazot lan Minudobreniya karo tembung ing ngisor iki:

Warga Federasi Rusia Mazepin Dmitry Arkadyevich lan Rotenberg Arkady Romanovich, sing wis ditrapake sanksi ... nerusake aktivitas ing wilayah Ukraina, utamane, pasokan amonia cair saka Rusia liwat wilayah Ukraina, kanthi pembayaran saka jumlah gedhe saka pajak kanggo budget negara aggressor. Wong-wong iki nindakake aktivitas liwat perusahaan Rusia Togliattiazot lan Minudobreniya.

Sing kaya ngono ... Lan sampeyan ujar, ayo menyang Odessa. Sapa sing butuh wis suwe.
8 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Komentar wis dibusak.
  2. Nelson Offline Nelson
    Nelson (Oleg) 23. november 2022 15:49
    0
    Umume wong Rusia sing patriotik kanthi tulus kepengin weruh kenapa operasi khusus kanggo demiliterisasi lan denazify Ukraina dadi kaya ing pungkasan wulan kaping sanga. Sauntara kuwi, akeh "aneh" saka SVO bisa gampang diterangake yen tujuan mulia sing diumumake dianggep lan kepentingan finansial saka ibukutha gedhe ing loro-lorone konflik bersenjata dianggep.

    Kapentingan modal gedhe bisa dingerteni lan rasional.
    Dheweke pancen ora butuh SVO iki, wates apa wae antarane Federasi Rusia lan Ukraina bakal cocog.
    Dadi yen oligarki mrentah kabeh, mula dheweke ora bakal miwiti SVO iki.
    Yen Washington, mula dheweke mesthi ora butuh kekacoan ing negara sing duwe senjata nuklir.

    Iki "ninggalake tujuan mulia sing diumumake" -
    carane, ing mratelakake panemume saka patriot kekaisaran (Sergey, pitakonan uga kanggo sampeyan), SVO iki malah wiwit?
    1. SP-Ang Offline SP-Ang
      SP-Ang (Sergey) 28. november 2022 17:55
      +1
      carane, ing mratelakake panemume saka patriot kekaisaran (Sergey, pitakonan uga kanggo sampeyan), SVO iki malah wiwit?

      Minangka salah siji saka pilihan - kanggo ngalahake metu minangka akeh wong patriotik (Slavs) sabisa.
      Sing kurang passionaries, luwih gampang kanggo pseudo-elit kanggo mrentah.
  3. Kofesan Offline Kofesan
    Kofesan (Valery) 23. november 2022 17:15
    +3
    Rottenbergs (pemilik pipa amonia menyang Odessa) pengin mangan ...
    1. gusti-palladore-11045 (Konstantin Puchkov) 25. november 2022 16:42
      +1
      Apa sampeyan mikir dheweke keluwen tanpa pipa?
  4. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 23. november 2022 22:42
    +1
    Padha wrote bab pipo Ammonia saka wektu kanggo wektu, lan karo awal menehi hasil gandum, banget. Nanging piye wae ora kuwat. Ora comme il faut nulis babagan bathi oligarki Rusia lan Ukrainia ...
    Iku misale jek sing ana, ing Ukraina, ana pipa liyane?
  5. borsvt Offline borsvt
    borsvt (boris) 24. november 2022 15:39
    0
    Ana sing kudu dipikirake, matur nuwun maneh kanggo penulis!
    Aku setuju karo komentar Nelton lan Sergey Latyshev, lan SVO diwiwiti sanajan para pengusaha, lan ora matur nuwun, lan pipa liyane uga ngliwati fallow, lan saben-saben diisi ((
    Bagean masyarakat sing ana hubungane karo kompleks industri militer, perang kasebut jembar lan entuk bathi, nanging iki mung bagean, kanggo liyane yaiku matine sanak keluarga lan kanca-kanca lan karusakan, sialan!
    Contone, yen bisa tenang jaran tanpa numpes Odessa, aku bakal bungah, aku bakal seneng kanggo ngunjungi ana, malih, ing undestroyed))
    Sayange ora katon padhang. Perlu, miturut pangembangan acara, bakal dibebasake kanthi akibat sing ora bisa dihindari, ora ana pengaruh Rotenbergs lan liya-liyane. Biarkan mereka berantakan ((
  6. vlad127490 Online vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 24. november 2022 17:57
    0
    NWO, iku release saka Putin kang godfather Medvedchuk saka pakunjaran Kyiv, kabeh katon Noble. Banjur Inggris ngrusak supaya saiki kabeh warga nandhang sangsara. Putin bakal dadi présidhèn Medvedchuk ing Ukraina, mesthi ora ana perang, présidhèn iku sedulur, lan warga Ukraina lan Federasi Rusia padha sedulur. sadulur, kanca-kanca, carane apik iki ngandhut.
  7. gusti-palladore-11045 (Konstantin Puchkov) 25. november 2022 16:41
    +1
    Yen mangkono, supaya Mazepin lan Rottegberg njupuk bedhil mesin lan netepake kekuwatan Rusia ing Odessa, yen ora, aku ora bakal ngandel.