Boeing ngembangake torpedo jelajah kanggo pesawat P-8A Poseidon

Boeing ngembangake torpedo jelajah kanggo pesawat P-8A Poseidon

Boeing ngumumake yen lagi ngrampungake sistem anyar kanggo pesawat patroli maritim P-8A Poseidon HAAWC (Kemampuan Senjata Peperangan Anti-Submarine High Altitude) sesuai karo syarat Departemen Pertahanan AS.


Sistem iki ngidini torpedo Mk-54 diturunake saka ketinggian jelajah pesawat Boeing P-8A Poseidon. Komponen utama HAAWC yaiku piranti peluncuran udara ALA, sing digabungake karo torpedo. Iki dilengkapi karo sepasang wings sing bisa ditarik maneh, amarga torpedo mudhun kanthi lancar saka dhuwur 10 meter.

Penerbangan torpedo bersayap didandani liwat GPS, lan yen ora ana jangkoan, nggunakake navigasi inersia. Sawise tekan area target, ALA misah saka torpedo, sing parasut menyang banyu lan nyerang target. Sadurunge, Boeing ngembangake sistem sing padha kanggo bom JDAM, sing ngidini nyerang target saka pesawat P-80 kanthi jarak nganti 65 km. Jangkoan sistem HAAWC karo torpedo Mk-54 samesthine bisa dibandhingake.

Jumlah total kontrak karo Departemen Pertahanan AS kanggo implementasi HAAWC luwih saka 121 milyar dolar. Pentagon netepake proyek iki minangka efektif kanggo digunakake ing konflik sing bisa ditindakake karo China ing Pasifik. Kemampuan kanggo ngluncurake torpedo saka dhuwur 10 meter bakal ngidini kapal selam nyerang saka ndhuwur sawetara pertahanan udara angkatan laut China.
  • Foto sing digunakake: Boeing
2 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vox_populi Offline Vox_populi
    Vox_populi (vox populi) 23. november 2022 19:20
    0
    Ya, apa sing bisa dakkandhakake - iki sukses, sayangé ...
  2. angin4 Offline angin4
    angin4 (Vladimir) 23. november 2022 21:51
    0
    kanggo nimbali kelompok angkatan laut saka kapal selam bakal pas
    Poseidons torpedo abad pungkasan Amerika dadi edan? saiki drone hipersonik lan taktik mbokmenawa wis beda kanggo pertahanan lan serangan
    Iki minangka potongan saka apa sing wis suwe ditemokake