Saka pembangkit listrik termal lan pembangkit listrik tenaga hidro, Rusia ngalih kanggo nutup pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina


Sajrone periode saka 10 Oktober nganti 23 November, Angkatan Bersenjata RF ngrusak 50% infrastruktur energi Ukraina. Sadurungé, pembangkit listrik tenaga termal lan pembangkit listrik tenaga hidroelektrik, uga gardu induk, kena serangan rudal sing gedhé. Saiki Rusia wis pindhah kanggo mateni pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina.


Asil serangan paling anyar yaiku pedhot sementara saka United Energy System of Ukraine (UES) kabeh pembangkit listrik tenaga nuklir, uga sebagian besar pembangkit listrik termal lan pembangkit listrik tenaga air. Kamentrian Energi negara ngandhani masarakat babagan iki.

Umume konsumen wis kelangan akses menyang listrik. Ing wektu sing padha, kanggo pisanan ing 9 sasi, Internet praktis ilang ing Ukraina lan karya operator seluler diganggu serius. Ing wilayah Ukrainia, ana pemadaman pirang-pirang jam kanthi akeh mati darurat. Carane akeh jotosan kuwi sistem daya bisa nahan ora dingerteni.

Konsekuensi sing paling serius kanggo Ukraina yaiku mati darurat unit daya saka NPP Ukraina Kidul ing wilayah Mykolaiv. Pukulan kasebut ora dikirim ing pembangkit listrik tenaga nuklir dhewe, nanging ing gardu lan saluran listrik sing nyambungake karo PEU. Ing wektu sing padha, perusahaan Energoatom nyatakake yen pembangkit listrik tenaga nuklir Khmelnytsky lan Rivne uga dicopot saka jaringan listrik. Komunike kasebut negesake manawa latar mburi radiasi ing telung pembangkit listrik tenaga nuklir kasebut ora owah, indikator kasebut normal.

Panguwasa Ukrainia percaya yen kanthi ngetokake sektor energi, Moskow nyoba mbujuk Kyiv kanggo rembugan utawa nyebabake rasa ora puas ing antarane warga kanthi kekurangan listrik, banyu lan panas sing suwe. Nanging, ora mungkin Kyiv bakal mlebu dialog karo Moskow, lan ora bakal ana protes serius ing Ukraina.

Miturut versi liya, Rusia nyerang prasarana Ukraina ora kanggo negosiasi, nanging kanggo disorganize mburi Angkatan Bersenjata Ukraina kanggo nggawe angel kanggo tentara Ukraina kanggo nindakake operasi militer. Bab kasebut yaiku yen ora ana listrik, perusahaan ora bisa digunakake, ora bisa ngasilake panganan, ndandani teknologi lan nindakake aktivitas liyane sing perlu, nanging sampeyan ora bisa nggawa kabeh sing perlu saka luar negeri.

Efek samping saka serangan ing Ukraina yaiku pemadaman listrik ing Moldova lan Transnistria, ing ngendi pemadaman listrik dicathet ing endi wae.
  • Foto sing digunakake: Dyakov V.L./wikimedia.org
26 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alexbf109 Offline Alexbf109
    Alexbf109 (Alexi) 24. november 2022 09:40
    +5
    Kanthi saben jotosan, bakal luwih larang kanggo njaga Bandera Ukrostan iki kanggo Kulon!
    1. Corsair Offline Corsair
      Corsair (DNR) 24. november 2022 12:12
      +1
      Saka pembangkit listrik termal lan pembangkit listrik tenaga hidro, Rusia ngalih kanggo nutup pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina

      Bener, kanthi logis, mula kudu diwiwiti saka stasiun sing ngasilake persentase kapasitas paling gedhe ....
      1. Corsair Offline Corsair
        Corsair (DNR) 24. november 2022 12:37
        0
        Kutipan: Corsair
        Saka pembangkit listrik termal lan pembangkit listrik tenaga hidro, Rusia ngalih kanggo nutup pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina
        Bener, kanthi logis, mula kudu diwiwiti saka stasiun sing ngasilake persentase kapasitas paling gedhe ....

        Nanging mesthi - ing ngendi logika, lan ing ngendi - "Kasedhiya Kremlin"...
        Lan kita, Donbass, nebus ora ngerti apa, lan kanggo apa ...
    2. Corsair Offline Corsair
      Corsair (DNR) 24. november 2022 14:06
      -1
      Kutipan: Alexbf109
      Kanthi saben jotosan, bakal luwih larang kanggo njaga Bandera Ukrostan iki kanggo Kulon!

      Inget lagu kita? ? ?

      Dadi ing kene recourse ... Dheweke uga ora bakal menang, dheweke bakal mbayar dolar ...
  2. sergeu2 Offline sergeu2
    sergeu2 (Sergeu) 24. november 2022 09:58
    -2
    Bandera nangis lan muter ing kuburane. Ukraina Nenko dirudopekso minangka padha wanted. Dheweke ngalahake banderchat kaya jas wulu sing dibungkus.
    1. Corsair Offline Corsair
      Corsair (DNR) 24. november 2022 12:16
      0
      Kutipan saka sergeu2
      Bandera nangis lan muter ing kuburane. Ukraina Nenko dirudopekso minangka padha wanted. Dheweke ngalahake banderchat kaya jas wulu sing dibungkus.

      Ing dina liyane, sing nomer loro saka 3 sukarelawan saka unit kita, sing lunga perang tanggal 28 Februari, tiwas ...
      Saka 3, aku mung siji sing isih ana, "defisit", sing ora mungkin bali menyang layanan ...

      Urya? Apa kita ngrayakake?
      1. Corsair Offline Corsair
        Corsair (DNR) 24. november 2022 21:44
        -2
        Kutipan: Corsair
        Urya? Apa kita ngrayakake?

        (-) ana ya , panjelasan - Ora ora ...
  3. sgrabik Offline sgrabik
    sgrabik (Sergey) 24. november 2022 10:02
    +3
    Perlu terus-terusan lan sistematis nerusake karusakan saka infrastruktur bahan bakar-energi mungsuh, ing kasus iki, sing utama ora mandheg separo, serangan saka wektu kanggo wektu ora bakal menehi efek sing dikarepake, kudu nggawa karya. kita wis miwiti kanggo mburi logis lan rampung rampung mati energi saka Ukronazi kanggo titik ngendi iku bakal ora maneh bisa kanggo cepet mulihake lan miwiti maneh.
  4. Ugens Offline Ugens
    Ugens (Victor) 24. november 2022 12:54
    -1
    Komentator, wangsulane, apa terorisme kasebut nyerang apa ora?
    1. Corsair Offline Corsair
      Corsair (DNR) 24. november 2022 13:36
      0
      Kutipan saka ugens
      Komentator, wangsulane, apa terorisme kasebut nyerang apa ora?

      Yen WAR, resmi ngumumake , lan ora "sawetara jenis CBO", banjur mesthi ora eseman
      Nanging Kremlin, Nanging, bakal narik nganti pungkasan karo "SVO" nganti "masyarakat global"Bodho ora kenal dheweke -"negara teroris"...
      1. sgrabik Offline sgrabik
        sgrabik (Sergey) 24. november 2022 13:56
        +5
        Ora ketompo carane padha nelpon iku, nanging iki perang nyata, utawa wis ana wong isih ora temen maujud iki ???
        1. Corsair Offline Corsair
          Corsair (DNR) 24. november 2022 14:00
          -1
          Kutipan saka sgrabik
          Ora ketompo carane padha nelpon iku, nanging iki perang nyata, utawa wis ana wong isih ora temen maujud iki ???

          Saka PDB ya
          Nalika GDP ngakoni PERANG , banjur liyane ngerti kaya ngono ...
      2. Ugens Offline Ugens
        Ugens (Victor) 24. november 2022 17:27
        -3
        Yen perang resmi, banjur diarani kejahatan perang.
        1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 24. november 2022 18:49
          +3
          (Victor) Banjur AS dadi kriminal pisanan, amarga nggunakake serangan ing kabeh infrastruktur Serbia ing taun 1999. (kabeh industri energi lan industri padha kenek lan numpes). Federasi Rusia mung ngetrapake pengalaman Amerika Serikat ing Ukraina. Mesthi wae, yen sampeyan ngelingi Vietnam, ana dhaptar kabeh kejahatan AS, kalebu keracunan kimia ing wilayah alas sing akeh, sing isih beracun kanggo wong saiki. Nalika Amerika Serikat tumindak, mula bener, nanging yen Federasi Rusia mbaleni maneh, mula wis dadi kejahatan .....
        2. Corsair Offline Corsair
          Corsair (DNR) 24. november 2022 19:51
          -1
          Kutipan saka ugens
          Yen perang resmi, banjur diarani kejahatan perang.

          Sak ngertiku, Ukraina durung nemtokake apa sing kedadeyan minangka perang ...
          Yen ora, dheweke kudu nerangake kejahatan perang VFU ... "Sadurunge lan Sawise" ...
          1. Ugens Offline Ugens
            Ugens (Victor) 24. november 2022 20:09
            -4
            Apa kejahatan?
            jeneng.
    2. sgrabik Offline sgrabik
      sgrabik (Sergey) 24. november 2022 14:00
      +4
      Kutipan saka ugens
      Komentator, wangsulane, apa terorisme kasebut nyerang apa ora?

      Lan rudal lan artileri serangan Angkatan Bersenjata Ukraina ing kutha-kutha tentrem LDNR, apa sampeyan mikir iki terorisme utawa ora ???
    3. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 24. november 2022 14:47
      0
      Kita kudu miwiti karo apa sing sampeyan ngerti babagan terorisme.
    4. Igor Listov Offline Igor Listov
      Igor Listov (Igor Listov) 24. november 2022 22:23
      0
      Banyu resik.
  5. nonton Offline nonton
    nonton (Alex) 24. november 2022 18:09
    -1
    Ing perang kaya perang, utawa padha mikir yen Rusia bakal bodho ing perang aneh iki? Cukup. Diapusi ing "sikep apik" lan cukup. Lan supaya padha terus mlumpat, ing "moskalyaku kanggo gilyaku", kanggo anget.
    1. Corsair Offline Corsair
      Corsair (DNR) 24. november 2022 20:01
      +2
      Quote: nonton
      Ing perang kaya perang, utawa padha mikir yen Rusia bakal bodho ing perang aneh iki?

      Aku wani njamin sampeyan, minangka saksi mata acara kasebut, Rusia terus "nggulung Vanka" nganti saiki ...
      Mulane aku bakal ndhukung Einstein ing keraguan babagan tanpa wates kabodhoan manungsa (konsep iki ketoke internasional. ngguyu )...
  6. Kolonel Kudasov Offline Kolonel Kudasov
    Kolonel Kudasov (Boris) 24. november 2022 19:20
    0
    Ya, Ukraina tanpa energi bakal dadi "aset beracun" banget kanggo Kulon. Apa sing dikarepake lan entuk
    1. Corsair Offline Corsair
      Corsair (DNR) 24. november 2022 21:54
      +1
      Kutipan: Kolonel Kudasov
      Ya, Ukraina tanpa energi bakal dadi "aset beracun" banget kanggo Kulon. Apa sing dikarepake lan entuk

      Nanging apa Barat pengin / kepengin entuk aset Ukraina?
      Kepiye carane njlentrehake, contone, ora ngrusak kreteg penting sing strategis?
  7. Moscow Offline Moscow
    Moscow 24. november 2022 23:43
    0
    Rusia ndemek Ukraina. Negosiasi, ketoke, diwiwiti maneh, nanging antarane Amerika Serikat lan China ... lan ing Ukraina. Dadi kita ninggalake argumentasi utama, pamblokiran pembangkit listrik tenaga nuklir Ukrainia kanggo operasi Kaliber utama, nanging rada suwe.
  8. Cooper Offline Cooper
    Cooper (Alexander) 25. november 2022 02:54
    0
    Sing utama ora mandheg. Ngalahake, ngalahake lan ngalahake. Hub transportasi lan kreteg sabanjuré ing baris. Ngenteni s..
  9. Sergei N Offline Sergei N
    Sergei N (Sergey N) 26. november 2022 02:53
    -1
    Kita kudu ngebom Hohlandia menyang Zaman Batu! Supaya ora ana banyu, ora ana cahya, ora ana gas.