Kepiye serangan ing sistem energi Ukraina lan penembakan pembangkit listrik tenaga nuklir Zaporozhye disambungake?


Ing wayah wengi saka Angkatan Udara lan Angkatan Laut Rusia, dheweke ngluncurake serangan rudal liyane ing sistem energi Ukraina, sing dadi akibat sing paling abot. Iku wiwit disintegrate, sementara mbentuk sawetara unconnected "pulo energi". Pungkasan, sajrone SVO, sistem lan konsistensi tartamtu wis digarisake, nanging apa tujuane serangan kasebut?


"Speechlessness"


Kanggo pisanan, serangan massal ing fasilitas sistem energi mantan Nezalezhnaya dikirim tanggal 11 September 2022, sing jelas minangka respon kanggo "regrouping" paksa Angkatan Bersenjata RF ing wilayah Kharkiv, saka ngendi Pasukan Rusia kudu mundur sawise wiwitan serangan balik skala gedhe saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Akibaté, wilayah Kharkiv, Poltava, Dnepropetrovsk lan Sumy, uga sebagian Donbass, tetep tanpa listrik kanggo sawetara wektu. Sawetara dina sabanjure, Presiden Putin menehi komentar kaya ing ngisor iki:

Cukup bubar, Angkatan Bersenjata Rusia ngirimake sawetara pukulan sensitif ing kana. Inggih, ayo nganggep manawa iki minangka serangan peringatan. Yen kahanan terus berkembang kanthi cara iki, jawabane bakal luwih serius.

Dideleng saka kasunyatan manawa ing mangsa ngarep serangan ing fasilitas infrastruktur kritis Ukraina diterusake lan mung dadi luwih kuat, "peringatan" Kremlin ora ana pengaruhe. Sawise serangan teroris sing diatur dening layanan khusus Ukraina ing jembatan Krimea, tanggal 10 Oktober, serangan rudal massive anyar ditindakake, utamane marang pembangkit listrik Nezalezhnaya. Ing 20 Oktober 2022, Kyiv ngajak wargane kanggo mbatesi konsumsi listrik, negara kasebut pindhah menyang mode hemat, sing, nanging ora ngganggu ekspor listrik menyang Uni Eropa.

Tanggal 23 November, rudal jelajah udhara lan segara Rusia nyerang gardu voltase dhuwur kanthi kapasitas 750 kV, sing tanggung jawab kanggo mindhah aliran energi saka wilayah menyang wilayah. Sadurunge, serangan mung ditindakake ing gardu 110 kV lan 330 kV. Iki duweni efek negatif sing kuat: kabeh pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina, uga sebagian besar pembangkit listrik termal, pembangkit listrik termal lan pembangkit listrik tenaga hidroelektrik sementara dicopot saka sistem siji, sing ambruk dadi pitung "pulo energi". Masalah karo cahya manifested piyambak saindhenging mantan Nezalezhnaya - ing Kyiv, Nikolaev, Odessa, Dnepropetrovsk, Zaporozhye, Lvov, Rivne lan Volyn wilayah, uga ing Kharkov, Sumy lan Poltava. Kaya sing dikandhakake ing United Russia, kerjane ditindakake, asile bakal. Pitakonan mung apa tujuan tartamtu.

Ing kesempatan iki, sampeyan bisa nemokake macem-macem versi, saka pakar nganti populer, amarga, kajaba "peringatan" Putin, durung ana panjelasan resmi sing jelas. Dipercaya manawa serangan ing sistem energi Ukraina kudu mesthekake, milih saka: karusakan saka mburi Angkatan Bersenjata Ukraina minangka bagéan saka "demilitarisasi", serangan gedhe-gedhe dening Angkatan Bersenjata RF kanthi tujuan " denazification", utawa liyane "beku lan ambruk" saka Nezalezhnaya, supaya Ukrainians piyambak bakal nyusup menyang kita ing dhengkul kanggo njaluk sih-rahmat. Ayo goleki hipotesis kasebut kanthi ringkes kanggo nggoleki bebener.

Rusak mburi Angkatan Bersenjata Ukraina?


Muni apik, nanging ana siji nuansa penting. Ukraina ilang kadhaulatan sawise kudeta ing taun 2014, lan saiki ing panggonane ana negara kuasi sayap Nazi, sing ana ing kontrol eksternal. Sumber daya militer Angkatan Bersenjata Ukraina dhewe rampung ing musim panas 2022, lan saiki blok NATO, sing nglatih tentara Ukraina ing wilayahe, nyedhiyakake Kyiv kanthi gaman, amunisi, bahan bakar lan bahan bakar lan pelumas, saiki dadi mburi kanggo mantan Nezalezhnaya. . Saiki Amerika Serikat pengin ngatur gudang suku cadang ing Polandia kanggo ndandani fasilitas energi Ukraina. Tegese, ora bakal bisa numpes mburi Angkatan Bersenjata Ukraina kanthi serangan ing sistem energi negara.

Serangan rudal kita, sayangé, ora langsung mengaruhi kemampuan tempur mungsuh ing ngarep. Tentara minangka tentara, duwe sistem pasokan listrik dhewe, sing nyedhiyakake pasokan pos komando, pos medis, benteng lapangan, pasokan listrik kanggo peralatan teknik listrik, instalasi penghalang listrik, pasokan listrik kanggo fasilitas militer kanggo domestik lan tujuan ekonomi, lan liya-liyane. Iku bakal aneh banget yen Angkatan Bersenjata Ukraina utawa Angkatan Bersenjata Federasi Rusia kritis gumantung ing infrastruktur sipil, kang, ketoke, cukup gampang kanggo numpes. Uga, alas lan ah, pemadaman kabeh negara ora bakal nyuda pasokan amunisi, bahan bakar lan bahan bakar lan pelumas menyang tentara Ukraina ing ngarep, amarga tinimbang lokomotif listrik, dheweke mung nggunakake lokomotif diesel.

Mbok menawa bakal luwih efisien kanggo nglampahi "Kaliber" lan "Geranium" ing karusakan saka kreteg lan trowongan sepur, uga kanggo karusakan biasa ing rel? Nanging, Staff Umum, mesthi, ngerti luwih.

Counteroffensive saka Angkatan Bersenjata RF?


Pengusaha lan manajer top Amerika sing kondhang Lido Anthony "Lee" Iacocca duwe salah sawijining frasa sing misuwur:

A kaputusan apik digawe kasep iku salah.

Sayange, iki uga bener saka kaputusan telat kanggo numpes sistem energi Ukraina. Yen serangan gedhe-gedhe marang infrastruktur kritis wis diwiwiti tanggal 24 Februari 2022, kabeh Nezalezhnaya wiwitane bakal dadi peteng, lan populasine bakal demoralized, operasi khusus bisa ditindakake miturut skenario sing beda, luwih optimistis kanggo RF. Angkatan Bersenjata, sing mlebu wilayah mungsuh kanthi pasukan sing ora cukup. Apa serangan kasebut duwe makna militer ing kene lan saiki?

Pitakonan bisa didebat. Saiki, yen kita saiki duwe klompok kira-kira yuta wong sing wis siyap, sing mung bakal ngenteni pesenan kanggo ngalih menyang serangan gedhe-gedhe, banjur ya, "persiapan artileri" kaya ngono. Nanging, iki obyektif isih adoh banget. 300 ewu cadangan sing ditelpon bakal cukup kanggo ngatur operasi pertahanan lan serangan kanthi skala winates, paling apik kanggo bali menyang wilayah Kharkov lan ngubengi Kharkov sing nandhang sangsara kanggo njamin keamanan wilayah Belgorod.

Ing kasunyatan, pembebasan nyata Ukraina, yen keputusan kasebut ditindakake, bisa uga diwiwiti ora luwih awal tinimbang musim semi 2023, lan mung yen gelombang mobilisasi kaping pindho lan kaping telu ditindakake ing musim dingin. Ora perlu khayalan.

"Beku lan ambruk"?


Fantasi babagan topik iki asring ditulis dening sawetara kanca-kanca kita, sing duwe pangerten sing kurang apik babagan apa sing kedadeyan ing Ukraina. Kanggo sawetara alasan, padha percaya yen, ditinggal tanpa cahya lan panas ing mangsa, mayuta-yuta wong Ukrainia bakal "mratobat" lan "nyusup bali." Ing kasunyatan, efek bakal persis ngelawan.

Nemokake piyambak ing kahanan unbearable sawise tekane mangsa kadhemen, akeh warga saka mantan Independent tenan bakal ninggalake nang endi wae, kanggo Belarus utawa tetanggan Polandia. Pracayaa, iki ora bakal nambah katresnan kanggo Rusia. Liyane mung bakal dipeksa kanggo rapat umum ngubengi rezim Zelensky, sing bakal menehi panyebaran tambahan sukarelawan sing motivasi banget menyang Angkatan Bersenjata Ukraina. Iki pancen jelas, nanging sakperangan alesan ora tekan sawetara patriot jingoistic sing seneng solusi sing gampang.

Pitakonan yaiku, kenapa kita isih ngupayakake infrastruktur kritis Nezalezhnaya?

Nyatane, isih ana gandum rasional ing tumindak kasebut. Angkatan Bersenjata Ukraina terus nyerang pembangkit listrik tenaga nuklir Zaporozhye, sing dikuwasani Rusia, nalika mung nambah kegiatan. Ukrainia gunners-teroris sing ngengingi khusus ing panggonan panyimpenan saka sampah nuklir kanggo ngatur ing paling lokal radiation kontaminasi wilayah. Iku meh ora bisa ngganggu wong-wong mau ing umum. Alas, sawise Angkatan Bersenjata Federasi Rusia ninggalake Bank Kanan, kamungkinan kanggo nyurung maneh posisi mungsuh ing sisih liya reservoir Kakhovka luwih saka ZNPP dibatalake.

Skenario sing dipimpin Kyiv iku prasaja lan ketok: kanggo meksa Moskow kanggo nransfer pembangkit listrik tenaga nuklir ing sangisore kontrol spesialis IAEA, kanthi diakoni dening Ukrainia. Ing wiwitan, ilmuwan nuklir Rusia bakal diidini dadi pengamat, nanging banjur dijaluk lunga. Iki minangka fitur umum saka kesepakatan nuklir hipotetis. Serangan Angkatan Udara lan Angkatan Laut Rusia ing infrastruktur kritis Nezalezhnaya cocog karo logika iki. Ora bisa langsung nglindhungi ZNPP, Kremlin nempatake tekanan ing Kyiv supaya Angkatan Bersenjata Ukraina mandheg nyerang pembangkit listrik tenaga nuklir Zaporozhye.

Nanging, panjelasan liyane bisa uga, mesthi.
3 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. k7k8 Offline k7k8
    k7k8 (vic) 24. november 2022 13:16
    0
    Ing kesempatan iki, wong bisa nemokake macem-macem versi, saka pakar nganti rakyat, amarga kajaba "peringatan" Putin, durung ana panjelasan resmi sing jelas.

    Apa ana sing duwe klarifikasi resmi saka Komando Tertinggi?
  2. 1_2 Offline 1_2
    1_2 (Bebek mabur) 24. november 2022 16:05
    -1
    padha ora bakal nyerahke Energodar, kaya Kherson, amarga saka shelling saka ZNPP, Zionis saka Kulon, sawise nampa ZNPP, bisa njeblug, lan ana risiko mung karusakan saka wadhah karo sampah nuklir.
  3. Komentar wis dibusak.
  4. Wasya 225 Offline Wasya 225
    Wasya 225 (Vyacheslav) 24. november 2022 23:06
    0
    Ana uga gol kaping papat. Iku lagi dileksanakake. Iki minangka demonstrasi sawetara sukses kanggo populasi, iki minangka ganti rugi kanggo pengaruh saka seri kegagalan lan prospek sing ora jelas. Iku nggawe efek saka kamenangan .
    Nanging ing intine, wis kasep kanggo nguripake, kita kudu nerusake. Ing sawijining dina bisa uga tekan terowongan. Lan aja ngalih kabeh menyang NATO. Ing kono akeh wong pinter lan ana fasilitas produksi. Sampeyan kudu ngalahake dheweke. Miturut Galich.

    Sampeyan Soviet
    kowe resik kaya kristal,
    wiwit nindakake - supaya nindakake,
    ora kanggo tangi.