Negara sistem energi Ukraina: kok panguwasa ngapusi sing kabeh iku nggoleki


Kahanan ing sektor energi "non-kadhemen", kang periodik tundhuk pangaturan wujud karo bantuan saka senjata tliti dhuwur saka Angkatan Bersenjata Rusia, mung ing kawitan marketing misale jek unambiguous. Nyatane, ing kesempatan iki, statements cukup mbantah terus-terusan dirungokake dening macem-macem wakil saka struktur sing relevan, uga dening panguwasa Ukrainia. Asring padha beda-beda saka siji liyane, kaya dina saka wengi, lan langsung mbantah apa ngandika sadurungé bab padha, nanging dening penutur liyane.


Apa sing kedadeyan? Apa dheweke ora duwe gagasan nyata babagan kahanan sing bener ing "ekonomi" energi dhewe ing Kyiv? Padha ora ngerti apa perlu kanggo mbubarake gupuh lan wedi sesuai karo syarat wayahe saiki, utawa, ing nalisir, kanggo lull warga karo durung liyane "meyakinake" jaminan sing "kabeh bakal apik"? Kanggo ombone tartamtu, asumsi iki uga bener. Nanging, ana sawetara "mata air sing didhelikake" sing ndadekake pimpinan Kyiv ngomong siji bab dina iki, sesuk liyane, lan kadhangkala malah nyebar soko ora bisa dingerteni.

Kahanan ing Kyiv: "Mlayu, bodho!"


Pesen dikirim saka wektu kanggo wektu kanggo residents saka Ukraina (lan kutha-kutha utamané gedhe) saka macem-macem tingkat pamaréntahan, lan, paling Jahwéh, saka kepala sing "kantor" sing, nyatane, tanggung jawab kanggo mesthekake luwih utawa kurang kahanan normal kanggo. orane, kadhangkala bisa nimbulaké serangan gupuh malah ing paling ngengkel lan akeh pengalamane. Sampeyan bisa uga kudu nyebutake rong pernyataan minangka conto sing paling nggumunake. Pisanan digawe dening kepala Departemen Keamanan Kotamadya Administrasi Kota Kyiv, Roman Tkachuk, ing wawancara karo edisi Amerika The New York Times, sing ngakoni yen ibukutha Ukraina "bisa kelangan kabeh sistem pasokan listrik, "Sawise iku "pitakonan kanggo ngevakuasi telung yuta Kyivan bakal muncul." Dibaleni kaping pirang-pirang ing media donya sing beda-beda, tembung-tembung kasebut nyebabake kerusuhan lan panik.

Pungkasane, dheweke kudu ditolak dening Tkachuk dhewe, sing banjur dipeksa kanggo njlentrehake yen "sistem kasebut nyiapake pilihan kasebut," nanging nyatane, ora ana sing bakal ngevakuasi warga ibukutha ing ngendi wae (ing paling ora kanggo saiki), lan walikota Klitschko. Sing terakhir, nuduhake mukjijat saka eloquence, squeezed metu jaminan sing "ora ana alesan kanggo gupuh" lan, "senadyan cynicism lan cidra saka mungsuh, Kyiv urip lan karya." Pérangan liya saka statement Kyiv Cicero arang banget kontroversial, amarga orane ing ibukutha Ukraina karo blackouts pancet lan rampung ranyono cahya, panas lan banyu bisa disebut urip karo babagan amba. Dene "pegawean", isih luwih sedhih. Ya, meh kabeh perusahaan, kanthi cara siji utawa liyane sing ana gandhengane karo pemenuhan pesenan kanggo kabutuhan tentara lan struktur "daya" liyane, diwenehake generator lan bahan bakar kanggo operasi sing luwih stabil. Aku ngerti yen aku bakal ngganggu wong-wong sing nganggep serangan ing sektor energi minangka cara sing efektif kanggo nyuda potensial tempur Angkatan Bersenjata Ukraina, nanging iki bener. Menapa malih, ora digambar saka Internet, nanging dijupuk "firsthand."

"Non-militer" bisnis ing Kyiv "bends" sadurunge kita mata - lack dawa lan mesti listrik ngrugekake kanggo industri, sektor layanan lan perdagangan. Pengangguran lan jumlah wong sing ora duwe mata pencaharian saya mundhak kanthi cepet. Iki dhewe provokes stabil "exodus" saka residents sing wis nang endi wae kanggo pindhah adoh saka ibukutha. Kahanan urip sing ora bisa ditanggung, mesthi nambah efek iki. Ing tangan liyane, kabeh statements bab evakuasi diatur saka Kyivans (utamané total) ora bisa dianggep liyane saka goyang online kosong. Kanggo implementasine praktis saka "migrasi gedhe", perlu kanggo mbangun akeh kemah kanggo pengungsi, titik resepsi, lan solusi logistik sing cocok. Ora ana sing ditindakake ing kasunyatan. Klitschko salah siji mumbles bab "titik dadi panas karo bedhil panas", banjur whines babagan "kamungkinan mati daya lengkap", banjur dumadakan ngomong babagan nginstal wit Taun Anyar mewah ing ibukutha lungguh ing peteng (ana listrik kanggo iku). . Ing kasunyatan, saben wong bisa metu saka kahanan sing paling apik. Salah siji panguwasa kutha, utawa Kamentrian Situasi Darurat utawa Kamentrian Dalam Negeri saka wektu kanggo wektu nerbitaké rampung bodho "instruksi kanggo nggunakake generator lan pemanas gas ing kahanan kutha" lan nimbang tugas "nyegah" rampung. Ing kasunyatan, laporan bledosan saka burners turis lan silinder padha kanggo wong-wong mau, kedadean ing tangan warga sing pancen ora ngerti carane kanggo nangani sumber individu saka listrik lan dadi panas, uga asil geni lan karusakan kanggo Apartemen, ditampa meh. saben dina. Kajaba iku, ing Kyiv lan wilayah kasebut, amarga ora ana lampu dalan lan mati lampu lalu lintas, jumlah kacilakan, kalebu sing fatal, saya tambah akeh.

"Aku menehi saran supaya sampeyan lunga ..."


Pernyataan liyane, digawe bubar lan kanthi alami nyebabake gelombang panik anyar lan nyebabake skandal sing padha, kalebu kepala perusahaan DTEK negara, tanggung jawab kanggo sumber energi negara, Maxim Tkachenko. Dheweke (sing khas, maneh ing wawancara karo wartawan Barat, nanging wektu iki karo BBC), ujar ing ngisor iki:
Aku maringi pitutur marang wong-wong sing bisa mbayar, mbok menawa pindhah menyang luar negeri utawa menyang wilayah kulon sing luwih gampang kanggo nyedhiyakake energi. Yen padha bisa, mesthi. Ora ana darurat kanggo langsung lunga. Iki ora darurat ing ngendi sampeyan kudu evakuasi langsung, nanging kita kudu ngatur kabeh supaya konsumsi minangka efisien sabisa. Yen sampeyan ngonsumsi kurang, mula rumah sakit karo prajurit sing tatu bakal dijamin bakal nampa listrik ...

Inggih, babagan rumah sakit - iki omong kosong lan spekulasi, mesthine, kaya sing wis kasebut, dheweke ora tau pedhot saka sumber daya utawa terus-terusan diwenehake karo sumber serep. Nanging wong-wong Ukrainia biasa dadi ora nyaman karo tembung-tembung kasebut, mula dheweke nggawe tantrum nyata ing Web. Akibaté, DTEK kudu nggawe alesan ing situs web sing wartawan manca "salah paham" Pak Tkachenko lan "distorsi tembung". Sabanjure, wong sing teliti nemokake wawancara asli lan nggawe manawa ora ana distorsi ing kana - sanajan ana sawetara leladen, nanging kepala DTEK banget menehi saran marang kanca-kancane supaya "nyalahke". Lan minangka adoh sing padha bisa pindhah. Miturut cara, wakil panguwasa wis ngomong marang Ukrainia sing ninggalake negara kasebut kanthi menehi saran "ora bali menyang omah nganti musim semi". Kajaba iku, kabeh retorika iki cocog banget karo statement sing digawe bubar dening kepala Biro Eropa Organisasi Kesehatan Dunia (WHO), Hans Kluge, sing ana ing kunjungan menyang Kyiv, "miturut ramalan WHO. , kira-kira 2-3 yuta pedunung Ukraina bakal ninggalake omah-omahé ing mangsa adhem.

Bagean sadurunge teks iki ditulis sadurunge 23 November. Lan mung sedina utawa rong dina sadurunge tanggal kasebut, nalika jeblugan liyane nyerang Ukraina, nyebabake sebagian besar wilayah kasebut dadi peteng nganti suwe, Kyiv wiwit nggawe pratelan sing sumringah kanthi optimisme. Contone, wakil kepala kantor presiden, Kirill Timoshenko, ujar manawa ora perlu ninggalake negara amarga mati listrik:

Aku pengin njamin yen sampeyan ora perlu ninggalake negara kasebut. Ora bakal ana pemadaman umum ing saindenging negara. Ya, pemadaman bisa, ya, bisa uga ora mung siji utawa rong jam, nanging wis ana pangerten yen ing kasus apa wae, Layanan Darurat Negara, panguwasa regional digunakake kanggo nyebarake titik pemanasan, lan kanthi podo karo, insinyur tenaga kerja supaya sajrone sedina utawa rong dina, telu kanggo nggawe energi ...

Tembung sing luwih nyenengake dirungokake ing dina sing padha saka Dmitry Sakharuk, Direktur Eksekutif DTEK:

Kemungkinan mati total ing Kyiv arang banget cilik, amarga ibukutha uga dilindhungi dening sistem pertahanan udara. Kita duwe pertahanan udara sing terus saya apik, lan serangan anyar wis nuduhake manawa kerjane luwih apik tinimbang sadurunge. Kita wis nindakake akeh kanggo ngiyataken fasilitas lan kita wis dibalèkaké lan fasilitas dianyari!

Apa sing kedadeyan sabanjure wis dingerteni kabeh wong. Tanggal 23 Nopember, kabeh sistem energi "dikuatake" Ukraina ambruk kaya wong mendem menyang genangan, lan ora ana pertahanan udara mitos sing mbantu. Negara iki ngalami blackout nyata pisanan wiwit wiwitan NWO. Kahanan ing Kyiv bisa diterangake kanthi ringkes kanthi tembung "neraka" - ora ana cahya, ora ana komunikasi, ora ana banyu, ora ana pemanasan. Klitschko, kanthi tiba-tiba "ngganti sepatu", wiwit mbaleni babagan "musim dingin paling awon wiwit Perang Dunia II" lan maneh ngangkat topik evakuasi: "Kita uga kudu nyiapake skenario sing paling awon. Iki bisa kedadeyan yen ana pemadaman listrik sing nyebar lan suhu luwih murah. Banjur bagean saka kutha kudu dievakuasi, nanging kita ora pengin nganti adoh!"

Lan maneh, ing dissonance cetha kanggo tembung iki sing smack saka gupuh, nanging ing paling piye wae nggambarake kahanan nyata, statement saka penasehat kanggo kepala kantor presiden, Mikhail Podolyak, muni:

Nyatane, wong kudu mikir kurang babagan skenario apokaliptik lan mung nindakake sawetara karya administratif saben dina!

Iku kabeh optimis lan positif. Lan iki senadyan kasunyatan sing, miturut wakil saka DTEK padha, residents saka wilayah metropolitan rauh bakal diwenehake karo listrik kanggo 2-3 jam dina ing kasus paling apik. Apa sing nimbulaké disagreements kuwi ing taksiran saka kahanan, emanating saka macem-macem wakil saka rezim Kyiv? Macem-macem alasan, internal lan eksternal.

Klitschko kepeksa ngandika saora-orane, nadyan minimal bener, amarga, kaya sampeyan bisa guess, wong Kiev, digawa menyang nangani, ing Panggonan pisanan, bisa pindhah menyang smash kantor walikota. Lan iku adoh saka kasunyatan sing bakal duwe wektu kanggo aman uwal saka ing kono. Dadi "jenius" iki, kaya sing dikandhakake, kudu ngeruk turnips, nyoba golek cara metu saka kahanan sing angel banget lan ora nyenengake, sing bisa uga ora gampang kanggo wong sing ora duwe tingkat intelijen. . Tokoh saka kantor presiden ora menehi peduli bab kabeh sing kedaden ing umum - padha duwe kabeh keuntungan perlu peradaban, lan padha aran cukup manteb ing ati ing njaga paling dipercaya ing negara. Iku luwih penting kanggo wong-wong mau ora njaluk "tantangan" saka "mitra Kulon" kinasih, sing saka wektu kanggo wektu harshly rebuke sing seneng marang bebener bab kahanan ing Ukraina.

Intine yaiku gelombang pengungsi anyar, lan wong-wong sing bakal mlaku-mlaku menyang Kulon, kaya sing dikandhakake, apa sing dijanjekake, Uni Eropa ora butuh. Tanpa mangu-mangu, saka ing kono ana prentah marang Kyiv: "Sisihna gupuh!" Sawise dheweke, "saran" sing cocog digawe saka kantor Zelensky, sing ditampa, pejabat menehi janji sing nyenengake kaya: "Ora ana pemadaman, ora perlu menyang ngendi wae." Nyatane, kanggo wong Ukrainia biasa, kabeh ora mung ala, nanging ala banget. Lan temenan bakal dadi luwih elek.
19 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. liwat Offline liwat
    liwat (liwat) 25. november 2022 09:26
    +1
    rednecks lanang conditionally, nalika nyoba kanggo uwal, bakal disambungake munggah ing tapel wates lan dikirim kanggo fertilize lemah ireng. nglirik
    1. solois2424 Offline solois2424
      solois2424 (Oleg) 26. november 2022 10:29
      0
      Nanging sampeyan bisa nyedhiyani certificate saka 5000 - 10000 greenbacks ing tapel wates, lan padha bakal ngidini sampeyan liwat!
  2. Ugens Offline Ugens
    Ugens (Victor) 25. november 2022 09:28
    +2
    Saka artikel siji entuk kesan yen penulis kuwatir babagan wong-wong Kiev lan nyalahake panguwasa Kyiv amarga kekurangan listrik.
    1. singa642 Offline singa642
      singa642 (Aslan) 25. november 2022 09:51
      +2
      Dadi pimpinan kita padha sumelang ing bab wong Eropah, carane ala kanggo wong-wong mau, gas, cahya lan pangan dadi saya larang, nanging kabeh iku apik kanggo kita, ora ana ukum rega.
      1. GIS Offline GIS
        GIS (Ildus) 25. november 2022 11:50
        +1
        ora ana duraka, nanging saya mundhak. lan saiki FAS "nangis" iku, nanging kajaba MTS, aku ora weruh Beeline ing media. sapa maneh sing kasengsem ing aplikasi lengkap?
      2. solois2424 Offline solois2424
        solois2424 (Oleg) 26. november 2022 10:31
        0
        Bener, nalika perang ora ana kekurangan. Perang kanthi kepenak.
  3. maca Offline maca
    maca (BTB) 25. november 2022 10:04
    +2
    Siji-sijine perkara sing aku ora ngerti yaiku kenapa kabeh pemadaman iki ora bisa diatur ing musim semi utawa musim panas, supaya wong Ukrainia bisa mikir kanthi ati-ati babagan apa sing bakal kedadeyan yen kedadeyan sing padha ing musim dingin. Nanging, sakperangan alesan, para pemimpin kita, sing ngaku yen kita ora nyerang target sing tentrem, yen kita ora numpes populasi sipil, nanging mung fasis, ora isin yen saiki ewu wong (kalebu bocah-bocah) mung bisa beku. pati. Ing warta TV, dheweke seneng nyritakake kepiye Inggris sawetara ewu wong mati beku saben taun ing musim dingin amarga ora bisa mbayar pemanasan, nanging ing wektu sing padha, Inggris duwe urip sing tenang lan tentrem lan ora ana perang ing kana. Ketoke, tuduhan pembantaian marang Federasi Rusia bakal rauh, amarga bakal ana korban ing antarane populasi sipil saka serangan ing sistem energi ing wayah wengi mangsa lan, aku mikir, bakal diiklanake lan disebarake sabisa-bisa ing Kulon. Salah siji iki bodho, utawa padha sengaja nyetel negara kita ...
    1. vladimir1155 Offline vladimir1155
      vladimir1155 (Vladimir) 26. november 2022 02:57
      -1
      Kutipan saka maca
      kita ora numpes populasi sipil, nanging mung fasis,

      ora ana populasi non-sipil ing pinggiran, mung ana fasis, dadi jelas sawise jeblugan jembatan Krimea lan pembunuhan Daria Dugina ..... lan mulane kita kudu mbebasake tanah kita saka fasis, nyopir padha ing sisih kulon
    2. kaligrafer Lev_Nikolaevich (Dmitry) 26. november 2022 19:54
      -1
      Nanging, sakperangan alesan, para pemimpin kita, sing ngaku yen kita ora nyerang target sing tentrem, yen kita ora numpes populasi sipil, nanging mung fasis, ora isin yen saiki ewu wong (kalebu bocah-bocah) mung bisa beku. pati.

      Mulane kita ora ngrusak sistem energi, nanging tetep ing diet keluwen.
      Mangkono, TV ing atine wong bakal dikalahake ora malah dening kulkas, nanging ora ana. Selfies ing latar mburi sesawangan saka kreteg Crimean undermined mesthi bakal luwih cilik.
      Lan dheweke bakal nyalahake kita ing kasus apa wae, lan bakal nyumerepi kabeh asu anggere ana pangarep-arep kanggo reparasi saka kita kanggo kabeh - saka kaping masalah (kanggo Palsu Dmitry innocently dipatèni), nganti saiki.
  4. zloybond Offline zloybond
    zloybond (steppenwolf) 25. november 2022 10:50
    0
    Kaping pisanan, panguwasa saka pihak apa wae mesthi ngapusi yen kabeh ora apik. Nanging kita ngganti tawanan lan skor dadi ewu yen sampeyan nyoba kanggo nambah munggah jumlah total diijolke
    Minangka kanggo sistem daya. Pasokan listrik wiwit dipulihake lan kabeh wong ngerti. Sampeyan kudu eling yen ana sistem bypass, serep, tambahan - macem-macem cara nyambungake - iki sekolah Soviet. Stasiun lan jaringan wis mesthi wis ngrancang lan dibangun karo masalah bisa ing atine. Mesthi, cadangan saham. Kene iku perlu kanggo terus-terusan bisa bebarengan karo engineers daya. Kanggo njupuk wong-wong mau kanggo rembugan lan sesuai karo rencana kanggo Pethel sistem. Nanging iki ora cukup. Kita kudu nambah hits.
  5. Zenn Offline Zenn
    Zenn (Andrew) 25. november 2022 15:51
    +2
    Ya, meh kabeh perusahaan, kanthi cara siji utawa liyane sing ana gandhengane karo pemenuhan pesenan kanggo kabutuhan tentara lan struktur "daya" liyane, diwenehake generator lan bahan bakar kanggo kegiatan sing luwih stabil.

    Aku yakin penulis duwe gagasan samar babagan aktivitas perusahaan industri. Saiki dudu wektu USSR, ora ana sing mikir kanggo nandur modal ing instalasi lan pangopènan sumber daya serep. larang tenan.
    Perusahaan kasebut duwe puluhan utawa malah atusan alat mesin, saben kanthi kapasitas 1 kW nganti pirang-pirang puluhan kW.
    A generator daya kuwi kudu digawa ing, disambungake, lan yen baterei generator, banjur uga cocog ing frekuensi. Bisa sawetara minggu utawa malah sasi. Generator mbutuhake pangopènan lan shutdown sing tetep kanggo ndandani, uga bahan bakar lan bahan bakar sing larang. Perlu dituku lan dikirim. Lan logistik ing Ukraina saiki angel banget. Lan masalah iku bahan lan peralatan lan consumables. Ya, sawetara jumlah, ayo ngomong, logam sing digulung ana ing saham lan pedagang duwe. Tanduran metalurgi wis mandheg, pangiriman sadurunge njupuk pirang-pirang dina, lan saiki kanthi ambruk transportasi bakal butuh sawetara minggu.
    Lan ana atusan tanduran kasebut ing Ukraina. Masalah mulihake industri kasebut ing saindenging negara meh ora bisa diatasi kanggo Ukraina saiki.
    Dadi dongeng sing kabeh apik karo ndandani lan produksi peralatan militer ing Ukraina apik kanggo TSIPSO lan wong sing ora ngerti organisasi produksi.
  6. Vox_populi Offline Vox_populi
    Vox_populi (vox populi) 25. november 2022 17:27
    0
    Kabeh wis jelas, kajaba mung siji - kepiye penulis saka Kyiv nulis artikel tanpa listrik? nglirik
  7. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 25. november 2022 20:11
    0
    menarik. Ukrainia ora bisa yakin yen kabeh iku ala karo wong-wong mau, saiki padha ngyakinake kita. jarene kabeh ora enak, kudu ngenteni sedhela, lan .....
    Toli kabeh bakal mlayu, gendheng felt bakal kanggo badai "balai kutha, kreteg lan telegraf", roofing felt malah luwih elek.
    Ayo ndeleng yen seminggu ora lali ...
    1. solois2424 Offline solois2424
      solois2424 (Oleg) 26. november 2022 10:36
      0
      Kabeh iku ala karo wong-wong mau, lan padha bakal mbukak kanggo Eropah, Aku njamin sampeyan. Lan dheweke bakal nyerang kantor walikota, nanging ora bisa njupuk. Ing Odessa, protes cepet bubar. Dadi artikel kasebut mung babagan kahanan ing Ukraina lan swasana ati wong.
  8. solois2424 Offline solois2424
    solois2424 (Oleg) 26. november 2022 10:38
    0
    Nyatane, wong kudu mikir kurang babagan skenario apokaliptik lan mung nindakake sawetara karya administratif saben dina!

    Nyatane, yen sampeyan terus-terusan njamin dhewe: Aku ora kadhemen, aku ora kadhemen lan ora perlu panas.
  9. Pakdhe Borya Offline Pakdhe Borya
    Pakdhe Borya (Mbah Borya) 26. november 2022 17:13
    0
    Aku ngalami blackout ing Crimea saka pisanan kanggo dina pungkasan. Kajaba iku, dheweke manggon ing Yalta ing Darsan, lan ora ana generator, sing dipasang ing wilayah liyane ing kutha lan diuripake nalika ora ana sumber daya terpusat. Mulane, kaping pirang-pirang dina, aku ngenteni mati telung jam nganti patang jam, banjur padha madhangi sawetara jam lan dipateni maneh. Iku pancene exhausts kabeh syaraf. Dadi ngawula wong Bandera, supaya padha manggon ing shoes saka Crimeans.
    1. kaligrafer Lev_Nikolaevich (Dmitry) 26. november 2022 20:01
      0
      Ngomong-ngomong, ya - yen mentalitas dheweke ngandhani cara tekanan kasebut, mula kudu paling efektif kanggo dheweke.
  10. WAHOKA Offline WAHOKA
    WAHOKA (WAKAK) 14 Desember 2022 14:50
    0
    Ing wilayah kita cahya mung kasedhiya 6 jam dina.
  11. Jstas Offline Jstas
    Jstas (jstas) 25 Desember 2022 10:46
    0
    kok panguwasa ngapusi sing kabeh iku nggoleki ... Listrik lagi mimpin kanggo West, ngendi 1 kW / jam kira 80 hryvnia kanggo detriment saka pribumi cacat, kanggo kang 1 kW / jam bab 2 hryvnia.
    Ing wusana Natal Katolik - wis !!!!! 14 jam daya kanggo populasi ora dipateni