Armada pejuang China nolak mesin Rusia


China wis wiwit ngganti mesin AL-31 Rusia ing jet tempur karo mesin turbofan WS-10B dhewe. Peralatan maneh saka armada tempur Angkatan Udara PLA diwiwiti sadurunge kadaluwarsa umur layanan AL-31. Iki dilaporake dening Military Watch Magazine.


Wiwit taun 2010, China wiwit nginstal mesin WS-10 kanthi desain dhewe ing pejuang J-11 mesin kembar abot. Nganti wektu kasebut, kabeh pesawat Angkatan Udara PLA dilengkapi AL-31 Rusia, sing dikembangake ing taun 1985. Peralatan maneh saka pesawat tempur ringan mesin tunggal J-10 ditundha amarga linuwih saka seri WS-10 pisanan.

Ing wulan Januari taun iki, skuadron pisanan pesawat J-11 kanthi mesin WS-10B sing dianyarke, lan rauh panggantos AL-31 karo turbin Cina lan J-10 mesin siji diwiwiti, sing nuduhake linuwih mesin. .

Seri pejuang paling anyar sing dilengkapi khusus karo AL-31 Rusia yaiku J-15 berbasis operator Angkatan Udara PLA. Adhedhasar operator pesawat digawe panjaluk dhuwur ing resistance karat mesin. Ing pungkasan Nopember, J-15 pisanan karo mesin WS-10B anyar katon, sing nuduhake yen mesin wis rampung kanggo operasi ing pangkalan kapal induk.

Nganti 2010, manufaktur mesin Cina tetep konco saingan manca, meksa padha terus nggunakake AL-31 kanggo domestik J-10 lan J-11 pejuang. Pangembangan WS-10B nandhani tonggak sejarah penting ing pangembangan industri mesin pesawat negara lan tren kanggo ninggalake pembangkit listrik AL-31 Rusia kanggo WS-10.

nyerat MW.

Publikasi kasebut uga nyathet yen mesin tempur tetep dadi wilayah pungkasan konstruksi pesawat, ing ngendi China kalah karo Rusia. Penghapusan AL-31 bakal ngidini standarisasi armada tempur PLA, sing bakal nyuda biaya kanggo njaga lan njaga kelayakan pesawat PLA Air Force.
  • Foto sing digunakake: Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia
5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. tukang baja Offline tukang baja
    tukang baja 25. november 2022 15:46
    -1
    Wiwit taun 2010, China wiwit nginstal mesin WS-10

    Yen sampeyan nandhang sangsara suwe, ana sing bakal kedadeyan.
  2. Sergey Latyshev (Serge) 25. november 2022 19:36
    +1
    Dheweke nulis ing VO sadurunge covid manawa China nambah kekuwatan lan linuwih mesin kanthi 5-7% saben taun.
    Coba, kejiret ing kualitas kanggo 22nd
  3. ing65 Offline ing65
    ing65 (Oleg) 26. november 2022 07:26
    +4
    Kanthi mripat China babagan peran Pabrik Dunia lan tingkat investasi ing pangembangan teknologi (pabrik apa, yen mung pangembangan wong liya ing bisnis, sampeyan kudu mbayar lan gumantung marang karsane wong manca) , wayahe iki bisa ditebak. Lan panguwasa kita isih durung mutusake babagan tugas ekonomi. A bagean cilik saka apa sing perlu ing pembangunan dibiayai, lan banjur, sendok teh saben jam, lan ora ana pirembagan bab advance ing umum. Kanthi basis produksi, kahanan ora luwih apik. Kita bakal nindakake, nanging ora kabeh, kita bakal berkembang, nanging ing tartamtu. Ngendi dalan iki bakal mimpin cetha. Nganti nabrak pisanan.
  4. Anton Kusmin Offline Anton Kusmin
    Anton Kusmin (Anton Kusmin) 26. november 2022 15:18
    +1
    Iki dudu sing ditulis komentator lan penulis mbatesi topik artikel kasebut. Fenomena kasebut diterangake, nanging ora ana tembung babagan alasane. Wong Cina, mesthi, apik. Nanging kanthi ilmu material, tradisional ora apik banget. Dheweke ora bakal bisa nindakake dhewe.

    Lan apa Motor Sich kudu apa karo? Sawise kabeh, ora ana apa-apa! /nyengir licik/ :)
  5. Dmitry Volkov Online Dmitry Volkov
    Dmitry Volkov (Dmitry Volkov) 6 Desember 2022 08:45
    +1
    Kabeh iki konyol kanggo titik colic, nanging iku kok, mesin Cina iku klon AL-31, njupuk menyang akun fantasi, iku nyata, kanggo nglakoake mesin, mung R&D perlu kanggo 10-15 taun. ! Wong ngimpi!
    China ngenteni Tu-22 telung puluh taun ing omah, dheweke pancene butuh mesin NK-32. Lan kita uga duwe AL-41 lan isih umur rong puluh taun sadurunge, kaya sadurunge tembok Cina ngguyu