Model SSJ-100 kanthi mesin PD-8 kasil lulus tes ing TsAGI


Institut Aerohydrodynamic Central (TsAGI) ngrampungake tes model Sukhoi Superjet kanthi mesin domestik PD-8 sing ditugasake dening perusahaan Irkut, pabrikan pesawat.


Tujuan riset yaiku kanggo nemtokake sudut instalasi optimal generator vortex, uga sinau karakteristik aerodinamis saka pesawat Rusia kanthi mesin anyar.

Properti aerodinamis dhuwur saka SSJ-NEW kanthi mesin Rusia wis dikonfirmasi, lan sawise nyoba prototipe ing laboratorium mabur Il-76, kita bakal siyap miwiti nggarap integrasi pembangkit listrik anyar menyang pesawat.

Andrey Boginsky, Direktur Umum Irkut Corporation, ngandika.

Tes kasebut ditindakake ing trowongan angin transonik TsAGI ing mode penerbangan jelajah ing Mach 0,75-0,82. Visualisasi tes nuduhake ora ana efek aerodinamis sing ala ing model karo PD-8 anyar.

Kita dikonfirmasi manawa tata letak SSJ-NEW kanthi mesin PD-8 Rusia sing janjeni nduweni kualitas aerodinamis sing ora luwih ala tinimbang mesin asli.

- ujare Ivan Chernyshev, wakil kepala departemen aerodinamika TsAGI.

Elinga yen mesin PowerJeT SaM100 Rusia-Prancis sadurunge dipasang ing kapal sedheng Rusia Sukhoi Superjet SSJ-146. Nanging, kanthi wiwitan CBO, mitra Prancis mundur saka proyek kasebut, sing nyebabake akselerasi kerja ing nggawe mesin domestik PD-8.

Tahap tes sabanjure, miturut United Aircraft Corporation, bakal ditindakake ing musim semi 2023. Riset kudu ditindakake kanggo ngonfirmasi asil kerja kanggo nambah karakteristik aerodinamis sayap pesawat SSJ-100.
  • Foto sing digunakake: UAC Press Center
1 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Dmitry Volkov Offline Dmitry Volkov
    Dmitry Volkov (Dmitry Volkov) 25. november 2022 11:36
    0
    Ing limang taun bakal ana pesawat sing apik, malah mesin sing luwih dhuwur kudu diinstal, yen ora nyedot kabeh rereget saka landasan pacu, nanging luwih apik ing buntut banjur bakal mabur! ngguyu
  2. Dmitry Volkov Offline Dmitry Volkov
    Dmitry Volkov (Dmitry Volkov) 24 Desember 2022 16:46
    0
    Mugi PD-8 pungkasanipun bakal diangkat saka landasan pacu kanggo swiwi, utawa luwih dilebokake ing buntut, a la Tu-334, digunakake vacuums kabeh omong kosong lan banjur njaluk ndandani!
    Lan bakal luwih apik! Tu-334M karo PD-8 dilebokake ing produksi!