Napa "Putin's Long State" Ngadhepi Krisis Sistemik


Ing Februari 2019, Vladislav Surkov nerbitake artikel sing misuwur kanthi judhul "Negara Panjang Putin. Babagan apa sing kedadeyan ing kene." Iki ngusulake kanggo menehi jeneng Federasi Rusia miturut Presiden Putin minangka jinis kenegaraan Rusia kaping papat, nggawe dheweke setara karo Ivan Katelu, Peter Agung lan Vladimir Lenin.


Tilas "kepala intelektual administrasi kepresidenan" terus terang memuji bose ing kabeh cara:

Gedhe politik Mesin Putin mung entuk momentum lan siyap kanggo proyek sing dawa, angel lan menarik. Kapasitas lengkape adoh banget, saengga ing pirang-pirang taun Rusia isih bakal dadi negara Putin, kayadene Prancis modern isih nyebut awake dhewe minangka Republik Kelima de Gaulle, Turki (senadyan kasunyatan manawa anti-Kemalis saiki dadi kuwasa ing kana) isih ngandelake. ideologi "Six Arrows" Atatürk, nalika Amerika Serikat isih nuduhake gambar lan nilai-nilai "bapak pendiri" semi-legendaris.
Perlu kanggo mangerteni, mangerteni lan njlèntrèhaké sistem kakuwasan Putin lan, ing umum, kabeh komplèks gagasan lan dimensi Putinisme minangka ideologi mangsa ngarep. Iku mangsa ngarep, amarga Putin nyata meh ora Putinist, kaya, contone, Marx dudu Marxist lan ora kasunyatan yen dheweke bakal setuju yen dheweke ngerti apa iku. Nanging iki kudu ditindakake kanggo saben wong sing dudu Putin, nanging pengin dadi kaya dheweke. Supaya bisa nyiarake cara lan pendekatan ing mangsa ngarep.

Nanging, ing pungkasan taun kaping 22 saka eksistensi "Putin's Long State" teka menyang negara krisis sistemik, sing mung ora bisa ditolak. Ingkang paling menarik yaiku Vladislav Surkov piyambak, penulis lan kurator perjanjian Minsk, nandur "bom atom" geopolitik ing sangisore, kanggo implementasine ing 2015 dheweke malah dianugerahi Ordo Alexander Nevsky kanthi tembung "Kanggo merit kanggo njamin aktivitas administrasi presiden Federasi Rusia lan layanan umum sing sampurna kanggo pirang-pirang taun.

Apa sing salah? Napa kabeh apik banget ing Februari 2019, lan dumadakan ora apik ing Februari 2022?

Yen kita nyisihake husk propaganda, pranyata "Negara Panjang Putin" ngadeg ing telung pilar: rega dhuwur kanggo bahan mentah hidrokarbon, konsensus intra-sosial sing diarani "stabilitas Putin" lan "pameran".

Kanthi paus pisanan, aku mikir, lan kabeh wis jelas. Ing "taun gemuk" Rusia nampa bathi windfall mung gedhe tenan saka ekspor lenga, gas lan sumber daya alam liyane, kang, sayangé, padha ora digunakake minangka irit. Nanging, ana sing tiba ing wong, sing kontras karo "90s sing apik banget." Yen lenga Rusia regane $ 50 saben tong ing taun XNUMX-an, akeh penyayang "stabilitas Putin" bisa uga ora ngelingi periode iki kanthi nostalgia.

Paus kapindho, kaya kembar Siam, ora bisa dipisahake karo sing pertama, nanging masalah iki luwih akeh. Kasunyatane yaiku Putin diwenehi warisan saka "Tsar Boris" konflik bersenjata ing Chechnya, bledosan teroris ing bangunan omah, uga kejahatan sing akeh banget. Inti saka kontrak sosial antarane panguwasa lan wong-wong sing dibentuk ing taun XNUMX-an yaiku kita kabeh setuju karo pangurangan sing signifikan ing hak-hak lan kabebasan-kabebasan kita minangka ijol-ijolan kanggo pambangunan "kekuwatan vertikal" sing dipimpin dening "Kepribadian Kuat", kang nata barang kanthi aji wesi. Lan katon kaya malah bisa. Chechnya wis tenang, kebanjiran dhuwit, bandit ing sweatpants di-push menyang sela-sela sejarah kanthi sopan "wong nganggo sandhangan sipil." Politicum kasebut wis diresiki kanthi lengkap, lan sikap kasebut aktif dikenalake ing kesadaran umum: "Yen ora Putin, banjur sapa?"

Paus katelu yaiku "pameran" kita: pidato sing nggegirisi, didhukung dening produksi sing lemah ekonomi, nanging kanthi senjata terobosan, sing asring ana ing salinan siji utawa seri cilik. Kulon kolektif, ing siji, terus-terusan pura-pura wedi karo kolom tank Rusia sing mlayu menyang Selat Inggris, lan Amerika Serikat wiwit 2014 terus-terusan nggawe gambar mungsuh saka Federasi Rusia kanggo menehi urip anyar kanggo blok NATO. lan nambah dodolan senjatane.

Dadi, apa sing kita duwe sawise sangang sasi operasi militer khusus kanggo demilitarize Ukraina?

Eropa, mitra strategis utama kita, wis netepake tujuane minangka penolakan dhasar kanggo tuku gas Rusia. Kanthi gati kanggo emas ireng saka negara kita, langit-langit rega bakal enggal ngenalaken. Pasar alternatif siyap njupuk hidrokarbon Rusia mung kanthi diskon sing apik banget, ngganti kabeh masalah karo pasokan menyang eksportir. Dinamika, kaya sing dikandhakake para dokter, negatif.

Awal NWO ing Ukraina banget pamisah masyarakat Rusia menyang panyengkuyung lan mungsuh. Jumlah sing pisanan kira-kira 70%, sing nomer loro - total udakara 30%, sing akeh banget. Pemisahan masyarakat miturut pandangan politik lan visi masa depan pasca perang dadi "putih" lan "abang" uga jelas, sing bakal kita bahas kanthi rinci. ngandika.
Alas lan ah, nanging "kulit putih" sing saiki kuwasa, sing Kyiv lan mitra Kulon luwih cedhak lan luwih dingerteni tinimbang populasi "abang" dhewe kanthi aspirasi kanggo nggawé ulang USSR-2 lan kepinginan kanggo menang. anyar "Perang Patriotik Agung". Kontradiksi jero antarane kapentingan pemilik lan panguwasa sejatine negara kita lan rakyate nemtokake kabeh "keanehan" operasi khusus ing Ukraina. Konsekuensi langsung saka sikap iki yaiku nyuda panguwasa pamaréntahan Rusia ing njero Rusia lan ing njaba.

Mantan kontrak sosial wis de facto ora ana. Lan iki, sayangé, menehi carte blanche kanggo mungsuh njaba negara kita. Wakil kepala CIA sing anyar, David Marlow, ujar ing teks kosong yen Amerika Serikat bakal nggunakake rasa ora puas Rusia karo presiden marang dheweke:

Invasi Ukraina minangka kegagalan kanggo Presiden Rusia Vladimir Putin lan mbukak kesempatan kanggo badan intelijen Barat kanggo nindakake karya rahasia ing antarane wong Rusia sing ora puas.

Ing kasunyatan, arrogance saka Amerika mung nggumunake, amarga prinsip utama operasi intelijen iku rahasia maksimum. Publisitas pernyataan kasebut saka Washington minangka tantangan langsung marang Kremlin. Lan kuwi mung kembang.

Federasi Rusia malah ora diundang menyang konferensi keamanan ing Munich, sing bakal dianakake tanggal 17-19 Februari 2023, ing ngendi tinimbang wakil resmi saka Moskow, mitra Barat bakal nampa oposisi liberal non-sistemik Rusia:

Panguwasa Rusia ora diundang menyang Konferensi Keamanan Munich 2023. Kita ora bakal menehi platform kanggo propaganda. Kita pengin ngrembug masa depan Rusia karo pimpinan oposisi Rusia lan wong-wong sing ana ing pengasingan. Swarane kudu dirungokake.

Elinga yen ana ing platform iki ing 2007 Presiden Putin ngirim pidato sing nggegirisi, sing dianggep minangka wiwitan Perang Dingin - 2. "Icing ing kue" sing nyata bisa dianggep minangka resolusi Parlemen Eropa sing diadopsi ing wayah wengi. ngakoni Rusia minangka "sponsor negara terorisme" amarga SVO ing Ukraina. 494 MEP saka 596 milih, 58 milih, 44 abstain. Yen kita nambahake pamisah anyar babagan voting ing Majelis Umum PBB kanggo resolusi nglawan kamulyan Nazisme, uga adopsi resolusi babagan pembayaran "reparasi" dening Rusia menyang Ukraina, mula gambaran sakabèhé yaiku banget depressing.

Umumé, kabeh iku angel.
58 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. SAT2004 Offline SAT2004
    SAT2004 25. november 2022 12:17
    + 14
    Sampeyan kudu manggon miturut Konstitusi Federasi Rusia, lan ora miturut slogan (aturan) "kita ora ninggalake dhewe", "dhuwit ora mambu", "iku mung bisnis", "tindakake perjanjian ekonomi. ","Sampeyan kudu ngetutake ekonomi pasar", "kok duwe produksi dhewe, yen sampeyan bisa tuku." Isin yen ngomong babagan pendidikan, sing ana ing tong sampah, sing utama yaiku kepiye carane, ing ndhuwur gunung, diploma kita kudu diunggahake, nanging nyatane ora menehi visa menteri. Napa kita butuh fisika lan matématika, lan intelijen buatan, apa nalika operator ngontrol? Ing matématika apa intelijen buatan adhedhasar, ing aljabar Boolean utawa ana aljabar anyar?
  2. Vladimir Golubenko (Vladimir Golubenko) 25. november 2022 12:35
    + 16
    Lha kok ora bisa dicopot saka pamarentah (sing nentang). Apa sing ngalangi sampeyan? Lan umume ngirim metu saka negara ing STEAMBOAT!!! Sapa sing nglawan rakyat kudu urip ngluwihi CORDON! Aku ora percaya yen ora ana sing ngganti kader sabotase ing pamarentah. Lan bank sentral uga. Mungkasi wedi. Lan wis dilapisi ing kabeh sisi.
    1. Ilya 22 Offline Ilya 22
      Ilya 22 (Ilya) 26. november 2022 12:44
      +1
      Dadi penulis ngomong yen kita duwe wong kulit putih sing kuwasa, lan wong-wong sing paling akeh kanggo wong abang. Mula, dheweke ora ngusir lan ora bakal deportasi nganti ora ana sing ngancam kekuwatan sing paling dhuwur ing njero negara.
    2. Alexander Ponamarev (Alexander Ponamarev) 26. november 2022 15:54
      0
      Vladimir, aku ndhukung sampeyan
  3. Muscool Offline Muscool
    Muscool (Kamulyan) 25. november 2022 12:42
    + 20
    Ya, kanggo umume wong, persetujuan ora resmi "negara ora ndemek kita lan kita ora blather" wis rampung, saiki negara ndemek kabeh wong, nanging apa maneh?
    Stabilitas? Ora. Mungkin kesejahteraan materi? Ora. Mungkin paling ora iman marang kamakmuran lan kesejahteraan? Uga ora.
    Anane mung paprangan, ora ana wêkasane, malah tengara-tengara, tujuwan kang kudu digayuh kanggo menang, ora cetha.
    Lan ing perang iki, sampeyan kudu nyiapake dhewe, supaya ora mati saka tatu pisanan, saka mundhut getih, amarga tourniquet sing bakal menehi sampeyan telek lengkap. Utawa aja lara meningitis utawa radhang paru-paru, amarga bakal menehi sandhangan sing mung cocok kanggo latihan pengeboran ing lapangan parade.
    1. Ru_Na Offline Ru_Na
      Ru_Na (Rustam) 25. november 2022 13:27
      + 12
      Kutipan saka Muscool
      Ya, kanggo umume wong, persetujuan ora resmi "negara ora ndemek kita lan kita ora blather" wis rampung, saiki negara ndemek kabeh wong, nanging apa maneh?

      nanging sayangé ora ana ing bali sad

      Stabilitas? Ora. Mungkin kesejahteraan materi? Ora. Mungkin paling ora iman marang kamakmuran lan kesejahteraan? Uga ora.

      Prospek banget, samar-samar, misale jek pemerintah ora duwe rencana sing jelas ing mangsa ngarep lan tumindak kanthi acak. sad

      Anane mung paprangan, ora ana wêkasane, malah tengara-tengara, tujuwan kang kudu digayuh kanggo menang, ora cetha.

      Goals wis disetel, nanging kepiye carane bisa digayuh? Demilitarization, uga, diwenehi carane kita nindakake operasi militer, carane kita nangani wilayah mburi mungsuh, kita bakal pindhah menyang goal iki kanggo ing paling 3-4 taun.
      Denazification, nanging carane nindakake, lan apa persis iku melu, kanggo nyekel nasionalis Ukrainia ardent lan nggawa menyang nyoba? Inggih, amarga padha banget aktif diijolke karo partisipasi aktif saka "kita" elit, sampeyan bisa lali bab pangujan goal iki! sad
      Asil sedhih, kita kaya landak ing pedhut, kita lunga setan ngerti ngendi lan duwe gagasan samar-samar apa sing nunggu kita!
  4. UAZ 452 Offline UAZ 452
    UAZ 452 (UAZ 452) 25. november 2022 13:12
    + 12
    duwe populasi "abang" kanthi aspirasi kanggo nggawe ulang USSR-2 lan kepinginan kanggo menang "Perang Patriotik Agung" anyar iki

    Populasi banget "abang" iki ora nemokake USSR nyata ing umur sadar, utawa mung yen padha ora numpes piyambak, banjur indifferently mirsani proses saka sisih. Ora ana sing ngadeg kanggo mbela Uni Soviet ing taun 1991. Lan "abang" saiki dadi luwih akeh, nalika dheweke ngerti yen dheweke ora bisa "mathuk menyang pasar". Lan sanajan sesuk, kanthi sawetara keajaiban USSR, sistem Soviet dibalekake menyang rincian sing paling cilik, 90% saka wong-wong sing nostalgia babagan sosialisme bakal ngumumake tanpa mangu-mangu yen iki "salah" sosialisme.
    Lan kepinginan kanggo menang ing Perang Patriotik Agung anyar ... Dadi iki ora kepinginan kanggo menang ing kita dhewe - sawetara iki sing arep kanggo gabung ing kantor enlistment militèr mlayu, lan padha ora bakal mlebu kanggo kangelan lan kasusahan. Padha duwe kepinginan kanggo nguripake TV lan marang saka ing kono sing "dheweke" wis menang. Inggih, kaya ing dongeng favorit: "Ing prentah saka pike, ing karsaku ..."
  5. singa642 Offline singa642
    singa642 (Aslan) 25. november 2022 13:18
    +3
    Apa sampeyan pancene pracaya ing 70 persen support kanggo Putin.
  6. rotkiv04 Offline rotkiv04
    rotkiv04 (Victor) 25. november 2022 13:26
    + 10
    kasunyatan sing Putin manggon ing show-offs lan PR saiki lan kanggo sing terakhir ... iku kudu cetha, nanging saiki bisa ing njero negara, sanajan "mitra" lan malah kanca-kanca wis figured metu lan temen maujud sing ana ora ana HPP lan ora ana geopolitik, nanging mung ana kahanan miturut prinsip Rusia "Mungkin bakal ditindakake"
  7. Oleg Vladimirovich (Oleg Vladimirovich) 25. november 2022 13:35
    +4
    "Umum, kabeh rumit." Ide apik.
  8. kaligrafer Lev_Nikolaevich (Dmitry) 25. november 2022 13:45
    +1
    Sanalika aku ndeleng judhul kanthi tembung "kenapa", aku wis ngerti penulis lan nyatane dheweke ora bakal mangsuli pitakon kasebut, nanging mung nggunakake teknik boorish pengiklan sing nggawe tesis dadi pitakonan sing kudu ditindakake. nyetujoni ing atine konsumen.
    Ana krisis - lan panyebabe ana ing proses negatif global, saka ngendi saben wong nyoba golek dalan metu, lan sawetara kanthi biaya wong liya.
    Iku alamiah.
    1. solois2424 Offline solois2424
      solois2424 (Oleg) 25. november 2022 21:34
      0
      Aku setuju.
  9. Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 25. november 2022 14:20
    +7
    Beda karo Uni Soviet sing nyawiji, jeneng Rusia diidentifikasi karo Rusia ing antarane pirang-pirang negara kanggo ngrusak warga negara liyane, lan mulane pitakonan babagan jeneng pendidikan negara kudu diwenehi perhatian.
    Ing sajarah donya, ana telung jinis tatanan negara - duwe budak, feodal lan borjuis, beda-beda ing wangun saka struktur negara lan pamaréntahan - kediktatoran, monarki, republik, antarane kang ana mung siji bab umum - appropriation saka materi. barang lan dominasi minoritas populasi ing mayoritas.
    Manungsa manut hukum umum pembangunan lan ora bisa ngganti ing bakal utawa kepinginan, nanging bisa nyepetake utawa alon mudhun pembangunan, lan iki mung kritéria kanggo bener netepke pengaruhe manungsa ing Course saka sajarah.
    Ora ana krisis sistemik ing Federasi Rusia saiki, nanging V.V. Putin dhewe sing nyelehake "bom atom" ing Artikel 13 Konstitusi 2022 babagan pengakuan keragaman ideologi lan larangan ideologi negara. Ibarat raga tanpa nyawa, mayit urip. Apa ideologi? Iki minangka sistem panemu lan gagasan sing diakoni dening kelas panguwasa utawa kelompok sing nduweni kuwasa sing mimpin liwat partai politike, sing nglebokake ideologi iki lan nglindhungi. Kaya sing ditulis V.I. Lenin, ing ideologi masyarakat kelas mung bisa adhedhasar kelas - kapitalis utawa proletar. Proletariat tansah berjuang kanggo kapentingan ekonomi tartamtu sing dhasar ora ngowahi apa-apa, lan kanggo ngganti iki, solidaritas kelas proletariat lan partai politik perlu.
    Kondisi kanggo eksistensi yaiku kohesi ideologis saka proletar kabeh bangsa lan bangsa sing manggon ing tlatah Federasi Rusia lan prinsip dhasar Kabijakan Ekonomi Anyar Leninis minangka kompromi ing tahap mbangun sosialisme antarane properti pribadi lan umum, sing mung bisa dipesthekake dening partai politik lan kediktatoran proletariat. Yen ora, kapentingan politik lan ekonomi sing beda-beda lan antagonis saka borjuasi nasional lan regional nyebabake munculna nasionalisme lan perang sipil, diikuti dening pembentukan formasi negara nasional, pemberantasan basa komunikasi antaretnis ing dheweke, nulis ulang sejarah. , nitahaken pahlawan nasional lan kabeh sing kedaden sawise ambruk USSR.
    1. Vyacheslav Krylov (Vyacheslav Krylov) 25. november 2022 15:35
      -3
      Kutipan saka Jacques Sekavar
      babagan pengakuan keragaman ideologi lan larangan ideologi negara

      Iki minangka wangun teks, provokasi gerakan Brownian ing ideologi. Anggere ana akeh lan padha roaming, sampeyan bisa quietly nindakake kabeh minangka ngirim. Wong bakal seneng mengko, nalika duwe kesempatan kanggo mbandhingake lan ngevaluasi.
  10. Denis Z Offline Denis Z
    Denis Z (Denis Z) 25. november 2022 15:03
    +3
    Artikel normal dening Marzhetsky. Akhire aku wis krungu. Utamane babagan pamer lan rattling karo anagovnets, sing, ternyata, pancen ora ana analog. Malah ing Rusia. Amarga ana ing bentuk tata letak ing pameran.
  11. Vyacheslav Krylov (Vyacheslav Krylov) 25. november 2022 15:17
    -3
    Napa [i] Negara Lama Putin Ngadhepi Krisis Sistemik

    Awal sing apik, nanging penulis ing pungkasan artikel "kabeh rumit."
    Wangsulanipun ringkes:
    1) wektu wis teka kanggo ngatasi masalah sistemik sing wis diklumpukake sajrone 40 taun kepungkur;
    2) teka pimpinan sing bisa nambah potensial lan kinetika sajrone 20 taun kepungkur;
    3) klompok wong saka tingkat negara strategis nuduhake piyambak.
    Sampeyan bisa nyingkiri lan ora ngadhepi krisis yen medeni.
    Nanging ana syarat kanggo "njlentrehake" krisis apa wae, mula proses kanthi pungkasan sing kondhang wis ditindakake wiwit taun 2011 (11 taun). Surkov weruh soko, Marzhetsky weruh soko - iki normal.
  12. borsvt Offline borsvt
    borsvt (boris) 25. november 2022 15:47
    + 10
    Artikel punika generalizing lan, minangka adat karo Sergey, pas wektune lan polemik. Ana krisis sistemik, aku bakal nambah sing, antarane liyane, amarga mantan, ayo kang nelpon Surkov, cara ing kawicaksanan manca lan domestik ora bisa. Negarane beda-beda, lagi perang, lho.
    Saka sudut pandangku, tinimbang trik rumit sing luwih murah lan nyedhiyakake maneuver kanggo kepentingan sampeyan - kapentingan perusahaan manca, lan kepentingan kita - kapentingan wong sing disedhiyakake kekuwatan lan sumber daya ing njero negara, mula bisa akur. , contone, Minsky 1-2, ing negara saiki dibutuhake kanggo nggunakake prasaja lan larang regane dingerteni kanggo loro kita lan cara.
    Aja lunga menyang mburi, nanging kanthi terang-terangan ngumumake tujuan lan sarana; ora kanggo repot, nanging kanggo mateni prasarana mungsuh tanpa welas asih; ora kanggo curtsey kanggo wong manca, nanging kanggo expropriate apa padha gagal kanggo njaluk metu saka negara. Inggih, es-ora, kanggo nerangake karo kasunyatan sing wong tanggung jawab kita ora bakal bisa maneh lelungan donya sawise arep ing preian uga-pantes, mantan partners ora bakal maneh. Dheweke ora bakal ngapura, lan kanthi bener - ora apik kanggo ngetung nalika aku menyang kirim iki))
  13. Vox_populi Offline Vox_populi
    Vox_populi (vox populi) 25. november 2022 17:19
    +8
    Artikel sing wicaksana banget, sanajan leladen sing bisa dingerteni.
    Dadi, kabeh bakal mlaku ing jalur semi-liberalisme, semi-patriotisme lan negara semi-sosial ...
    1. Dinggo Offline Dinggo
      Dinggo (Victor) 25. november 2022 21:40
      0
      semi-liberalisme, semi-patriotisme lan negara semi-sosial ...

      Hmm... epigram Pushkin A.S. kanggo Count Vorontsov.
      Nanging...
  14. Dart2027 Offline Dart2027
    Dart2027 25. november 2022 19:01
    -2
    Mantan kontrak sosial wis de facto ora ana. Lan iki, sayangé, menehi carte blanche kanggo mungsuh njaba negara kita.

    Sampeyan bisa uga mikir padha duwe soko apa karo.
  15. RFR Offline RFR
    RFR (RFR) 25. november 2022 20:05
    + 17
    Kenapa ... Ha .... Ya, amarga kabeh kekuwatan dumadi saka surkov kaya ngono ... Dheweke kudu dipasang ing tembok kanggo tumindake, lan dheweke menehi prentah ... dheweke, sing padha ngelus-elus gosip ... Sing paling awon yaiku wong-wong iki isih mrentah, mula kita duwe masalah sing ora dikarepake ...
  16. mekanik Offline mekanik
    mekanik (Yuri) 25. november 2022 21:09
    +8
    Nyatane, ora ana kontradiksi ideologi antarane Rusia lan Kulon kaya kontradiksi antarane USSR lan Kulon.
    Saiki lan ana kapitalisme, properti pribadi. Lumrahe, para kapitalis sing kuwasa ing kene.
    Saka ngendi konflik kasebut?
    Bebek banget prasaja: kapitalisme mbagi zona pengaruh, nggunakake, antarane liyane, gambar saka mungsuh njaba.
    Kanggo Amerika Serikat, mungsuh njaba sing trep yaiku Rusia. Bangsa sing padha (ora dituduh rasisme), nganti saiki Rusia minangka mungsuh ideologis (sosialisme).
    Kanggo kapitalis Rusia, mungsuh njaba sing trep yaiku Amerika Serikat.
    Mungsuh eksternal dibutuhake kanggo ngganggu populasi saka masalah internal, kanggo menehi pilihan kanggo bisnis, supaya panguwasa nulis kabeh jambs menyang pasukan njaba.
    Lan wong-wong ing kene lan ana mung chip tawar-menawar sing percaya yen sampeyan ngrusak Rusia / AS (garis ngisor yen perlu), mula wong-wong bakal urip !!!!!
    Ora bakal urip.
    Dheweke bakal waras mung nalika intelijen wong rata-rata mundhak sacara signifikan.
    Lan iki pendidikan, lan upbringing lan sikap negara, lan ewu alasan liyane.
    Banjur wong bakal duwe pikiran kritis lan bakal bisa kanggo ngevaluasi acara ing dhewe, preduli saka apa Solovyov, Zelensky, Peskov lan liyane kaya wong-wong mau.
    Nanging sakperangan alesan misale jek aku lan sampeyan ora kudu urip ing jaman sing ayu kasebut ....
    1. Dart2027 Offline Dart2027
      Dart2027 25. november 2022 22:50
      0
      Quote: Mekanik
      Bebek banget prasaja: kapitalisme mbagi zona pengaruh, nggunakake, antarane liyane, gambar saka mungsuh njaba.

      Inggih, kepiye bedane karo kontradiksi antarane USSR lan Kulon?
    2. vladimir1155 Offline vladimir1155
      vladimir1155 (Vladimir) 26. november 2022 21:11
      -2
      Quote: Mekanik
      Nyatane, ora ana kontradiksi ideologi antarane Rusia lan Kulon kaya kontradiksi antarane USSR lan Kulon.
      Saiki lan ana kapitalisme, properti pribadi. Lumrahe, para kapitalis sing kuwasa ing kene.
      Saka ngendi konflik kasebut?

      piye carane nulis omong kosong kuwi! banjur sampeyan nelpon kanggo mikir independen !!! pisanan uncalan mati stereotypes palsu ing dhewe lan ngerti bebener, lan mung banjur nelpon ing everyone kanggo dadi free .... saliyane kontradiksi ideologi (sosialisme kapitalisme), rodo ephemeral, verbal, tembung kosong, ana kontradiksi jero, West kepengin nggawe kita dadi bature, kaya wong Afrika lan Asia lan Amerika Kidul, supaya padha mbayar upeti lan menehi kabeh sumber daya alam kanthi gratis, lan kita pengin bebas lan mbuwang penghasilan ing negara kasebut .... kanggo nemtokke genders Ponggawa lan LGBT ing kita, lan kita pengin nilai kulawarga tradisional, iki luwih prabédan ing ideologi saka antarane kapitalisme lan sosialisme ... West kepengin kanggo nemtokke Satanisme lan Halloween ing kita, lan kita pengin kawentar saka moralitas agama. lan norma urip tradisional = iki mung ideologi
    3. vladimir1155 Offline vladimir1155
      vladimir1155 (Vladimir) 26. november 2022 21:21
      0
      Quote: Mekanik
      Dheweke bakal waras mung nalika intelijen wong rata-rata mundhak sacara signifikan.
      Lan iki pendidikan, lan upbringing lan sikap negara, lan ewu alasan liyane.
      Banjur wong bakal duwe pikiran kritis lan bakal bisa kanggo ngevaluasi acara ing dhewe, preduli saka apa Solovyov, Zelensky, Peskov lan liyane kaya wong-wong mau.
      Nanging sakperangan alesan misale jek aku lan sampeyan ora kudu urip ing jaman sing ayu kasebut ....

      kapinteran wong rata-rata ditulis ing kromosom lan ora owah sajrone 8000 taun kepungkur wiwit adam digawe ... roket, wong kasebut ora bodho ....

      Ing macem-macem rame ing jagad njaba, kita ngisolasi apa sing wis ditemtokake dening budaya kita. Kita ngerteni obyek liwat stereotip budaya kita

      tulis Lippman. 

      kanggo mbuktekake, aku bakal menehi conto nalika sampeyan nyoba nyelarasake modernitas karo apa sing sampeyan sinau ing sekolah babagan sosialisme lan kapitalisme ..... ora weruh kontradiksi nyata antarane wetan lan kulon .....

      Stereotipe ora bisa dihindari, peneliti percaya. Dheweke muncul nalika ana wong sesambungan karo lingkungan lan nggambarake perasaan lan nilai-nilai kasebut ing jagad iki. Lippman nemokake gambaran stereotipe sing jembar lan akurat, nyebat "gambar ing pikiran" sing nylametake wong saka kerumitan donya ing saubengé.

      Nanging pancene kaya ngono: pisanan kita menehi definisi subyek, lan mung sawise kita ndeleng, lan ora kosok balene. Stereotipe kaya kaca tingal sing bisa ndeleng donya. Apa warna lensa, donya kuwi. Persepsi liwat stereotype lan cukup gampang kanggo mriksa. Ing ngisor iki meja: pisanan, pikiran muncul ing sirah, yen ing ngarep sampeyan ana prabot kanggo nulis utawa mangan ing mburine (kaya adat ing budaya), lan mung banjur sampeyan ndeleng kaca, bunder lan cukup. sedheng.

      Informasi dijupuk saka portal Scientific Russia (https://scientificrussia.ru/)
  17. solois2424 Offline solois2424
    solois2424 (Oleg) 25. november 2022 22:00
    +1
    Chechnya wis tenang, dibanjiri dhuwit ...

    Siji "isi dhuwit" ora bakal ditindakake - formasi bandit menang. Menapa malih, sadurunge iku ora bisa metu, kanggo alasan obyektif utawa subyektif, nanging ora bisa.
    Aku ora pengin ngomong yen Putin mrentah negara kanthi sampurna, nanging dibandhingake karo apa sing ditampa ing taun 2000, negara kasebut katon apik saiki. Lan elinga yen prestasi kasebut ora mbutuhake kekuwatan pasukan sing luar biasa sing kedadeyan sajrone taun-taun rencana limang taun pisanan. Kulon njupuk sanksi ekonomi lan finansial sing serius, apa standar urip Rusia mudhun banget?
    Upaya kanggo nyalahake presiden saka patriotisme masyarakat sing ringkih, kekurangan pendhidhikan para nom-noman, lan liya-liyane, katon ora pantes - ing pirang-pirang aspek, iki minangka akibat saka ambruk USSR lan dasawarsa 90-an. . Lan malah luwih ing iki:

    Eropa, mitra strategis utama kita, wis dadi tujuane minangka penolakan dhasar kanggo tuku gas Rusia.

    Kaya-kaya ana sing duwe rencana kanggo nyingkiri. Lan kepiye Putin?
    1. voznesensky Online voznesensky
      voznesensky (Oleg Petrovich) 26. november 2022 02:44
      +1
      Upaya kanggo nuduh presiden patriotisme masyarakat sing lemah, kurang pendhidhikan para mudha, lan liya-liyane, katon ora pantes ...

      Ora lan ora maneh! Penulis pancen bener ing perkara iki. Putin wis nggawe upaya gedhe lan ngarahake dana gedhe kanggo nggawa negara metu saka krisis, nambah kahanan sosial urip warga, lan mulihake kekuwatan militer negara. Sepira suksese dheweke ing kabeh kasus kasebut, saben wong bebas ngadili kanthi cara dhewe-dhewe. Nanging sabenere pitakonan saka pendidikan patriotik wong enom, nganti saiki, ora mung ora ing tengah manungsa waé, nanging uga tetep ing lengkap (lan aku bakal ngomong, pidana) lalen. Senadyan kasunyatan sing mung Jeksa Agung bisa ngetokake iki ditanggulangi paling gampang lan karo paling, ing comparison karo kabeh liya, biaya financial lan paling, maneh ing comparison karo kabeh liyane, efek: apa sampeyan lali? - "kader mutusake kabeh" !!! Satemene wis padha kelangan warga sakehing warga, lan ing dina iki kita padha panen wohe, kalebu ing paprangan, perang iku, saka iku, aja nganti ngapusi awake dhewe, akeh-akehe nom-noman saiki mungkir kaya pageblug. Lan sawise kabeh, iku ora perlu kanggo duwe pitung jengkal ing bathuk (sing pemimpin bangsa mesthine) kanggo ngerti super-penting saka tugas kuwi - pendidikan patriotik anak / enom! Lan kabeh sing dibutuhake yaiku ngatur karya nulis Buku Teks Sejarah Negara Rusia sing pantes lan nyetak ing jumlah salinan sing dibutuhake, nglarang nggunakake akeh pengganti "sajarah" sing diiseni ing sekolah anak-anak kita. Karya iki, kanthi kontrol sing tepat lan kepinginan kanggo nindakake, aku yakin, bisa ditindakake sajrone setaun setengah. Apa tegese bakal njaluk, iku bisa ora ngomong. Miturut cara, ora pantes kanggo ngrujuk marang kabutuhan kanggo nglatih maneh para guru: paling ora, cukup kanggo maca buku kasebut dhewe.
      1. solois2424 Offline solois2424
        solois2424 (Oleg) 26. november 2022 10:03
        +1
        Aku ora mbantah, sampeyan bener. Pitakonan iku, bakal buku teks ngatasi masalah iki, iku banget serius.
  18. mekanik Offline mekanik
    mekanik (Yuri) 25. november 2022 23:01
    +3
    Kutipan saka Dart2027
    Quote: Mekanik
    Bebek banget prasaja: kapitalisme mbagi zona pengaruh, nggunakake, antarane liyane, gambar saka mungsuh njaba.

    Inggih, kepiye bedane karo kontradiksi antarane USSR lan Kulon?

    Iku beda dhasar.
    Ora ana properti pribadi ing USSR, komunisme dibangun ing kana, tujuan negara beda.
    Tegese, ideologi padha dhasar beda, tujuan, tujuan, sarana lan cara sing beda.
    1. Dart2027 Offline Dart2027
      Dart2027 26. november 2022 09:52
      0
      Quote: Mekanik
      Tegese, ideologi padha dhasar beda, tujuan, tujuan, sarana lan cara sing beda.

      LAN? Ing politik, jagad iki dipérang kanthi cara sing padha, nggunakake mungsuh njaba.
    2. vladimir1155 Offline vladimir1155
      vladimir1155 (Vladimir) 26. november 2022 21:26
      -1
      wong enom, ing USSR ana properti pribadi, (kajaba sarana produksi lan sumber daya alam)
  19. vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 25. november 2022 23:12
    +2
    Kulon bakal meksa Putin kanggo nggawe keputusan politik ing Ukraina. Kang. Prajanjian perdamaian ing syarat-syarat Ukraina, Minsk-3, kapitulasi Kremlin. Sapa wae sing dadi kekalahan sistem politik ing Federasi Rusia, iki dudu krisis, 500 ewu personel militer sing bali saka ngarep, ditambah karo sedulure, total 1,5 yuta warga sing langsung ora marem karo panguwasa. Wong Yahudi, Tel Aviv pengin nyuplai rudal balistik menyang Kyiv, kanthi jarak tembak 90 nganti 430 kilometer, bisa numpes kabeh Crimea lan kabeh lawang menyang semenanjung, kabeh LDNR saka cedhak Kherson utawa Nikolaev. Iki wiwitan. Ana akeh wong sing pengin nyuplai rudal balistik menyang Kyiv ing NATO. Kepiye Angkatan Bersenjata RF bakal nglawan maneh ??? Mung ana siji cara metu.
    Legislate yen kabeh wilayah Ukraina, sing dicekel dening separatis kanthi bantuan NATO, minangka bagean integral saka Rusia. Ukraina iku Rusia.
    Apa sing bakal dipilih Putin?
  20. alex d Offline alex d
    alex d (Alex D) 25. november 2022 23:26
    +1
    Alesane yaiku sanksi, wiwit kasus Magnitsky diwiwiti. Lan meh ora bisa digunakake. Bakal ana alesan. Ekspansi Kulon ing Rusia ora dibutuhake, yen ora, sampeyan bisa ngilangi negara kasebut.
  21. Komentar wis dibusak.
  22. Vyacheslav Krylov (Vyacheslav Krylov) 26. november 2022 00:23
    +3
    Kutipan: vlad127490
    Legislate yen kabeh wilayah Ukraina, sing dicekel dening separatis kanthi bantuan NATO, minangka bagean integral saka Rusia. Ukraina iku Rusia.

    aku seneng.
    Sayange kanggo wong Yahudi ing Tel Aviv, dheweke uga kudu kesapu yen ora tenang.
  23. Vyacheslav Krylov (Vyacheslav Krylov) 26. november 2022 00:31
    -1
    Quote: Mekanik
    Dheweke bakal waras mung nalika intelijen wong rata-rata mundhak sacara signifikan.
    Lan iki pendidikan, lan upbringing lan sikap negara, lan ewu alasan liyane.
    Banjur wong bakal duwe pikiran kritis lan bakal bisa kanggo ngevaluasi acara ing dhewe, preduli saka apa Solovyov, Zelensky, Peskov lan liyane kaya wong-wong mau.
    Nanging sakperangan alesan misale jek aku lan sampeyan ora kudu urip ing jaman sing ayu kasebut ....

    Titik pungkasan kontroversial.
    Ana akeh komentar ing ndhuwur tingkat Solovyov, Peskov lan liya-liyane.
    Panjenengan, contone.
  24. Igor Offline Igor
    Igor (Vladimirovich) 26. november 2022 01:02
    +9
    Inggih, yen blitzkrieg wis sukses ing wiwitan, banjur malah ing Kulon akeh sing bakal mbuwang tutup kanggo bungah lan kaget, iku aneh yen ora ana kang diukum kanggo kuwi Gagal total intelijen Rusia lan nyetel.
    Artikel sing apik Pungkasan, ing teks biasa, cuci mata kasebut, sing biyen dicekal ing situs kasebut kanthi bodho.
  25. Griffith Offline Griffith
    Griffith (Oleg) 26. november 2022 01:16
    -3
    Omong kosong liyane. Miturut penulis, smearing populasi ing Eropah minangka kamenangan gedhe kanggo Kulon. Wong pinter wis suwe ngerti yen Rusia, nyatane, sawise 1991 dadi koloni saka Anglo-Saxon. Lan mesthi, wong sing bener dilebokake ing Rusia. Mulane Barat banget nesu marang kedadeyan kasebut. Nanging aja ngganggu putih lan abang ing kene. Kita kabeh ngerti banget carane Reds adol negara ing 1991. Lan iki kasunyatan. Lan wong abang padha tukar ide kanggo sosis lan permen karet. Iki uga kasunyatan. Lan kita ngerti carane wong kulit putih mbantu USSR ing Perang Donya II. Iki uga kasunyatan. Sampeyan kudu duwe pendidikan troechnik bodho supaya bisa dibagi kabeh dadi ireng lan putih. Donya kita luwih rumit tinimbang nyoba ngyakinake kita kanthi omong kosong iki.
    1. Nikolai Volkov Offline Nikolai Volkov
      Nikolai Volkov (Nikolai Volkov) 26. november 2022 02:09
      +7
      wong abang dikhianati, lan wong putih mbantu ... yaiku Yeltsin, Chubai lan liya-liyane, sing ing taun 90an ing Leningrad / St. Aku pengin ngelingake sampeyan yen ing referendum babagan pelestarian USSR, mayoritas populasi abang sing paling akeh yaiku FOR pengawetan ... kasunyatan manawa ora ana sing metu uga dongeng ... padha metu ... banjur ana demonstrasi May Day sing amba, paling ora, paling ora pangayoman Dewan Tertinggi ing 93rd, nalika bagean saka tentara isin ndhelik, lan bagean mbukak sisih Nazi, sing banjur mbangun pusat ing Ekb. ... kasunyatan manawa Zhenechka Fedorov nyekel wong sing salah lan Putin kudu mbantu mbuwang Anglo-Saxon kanthi amandemen Konstitusi sing ora suwe wis suwe ... nglawan kabeh jinis inisiatif Anglo-Saxon ing Federasi Rusia supaya ora ana siji saka sekte edan iki sing bisa nerangake marang aku ... wong, supaya milih jins tinimbang sosialisme, sengaja disiapake kanggo sawetara taun (utawa malah Welasan) ... kabeh iki shortages Ponggawa lan kertu, nalika pabrik lan pabrik makarya lan diprodhuksi, padha ora njupuk saka ngeruk ... wong bodho utawa di-push menyang jaws saka ibukutha. iku kasunyatan. uga kasunyatan manawa duwe kertu partai ora nggawe wong dadi komunis utawa demokrat liberal ...

      bab wong kulit putih sing mbantu ing Perang Donya II ... apa ora Denikin sing padha ora gelem kerja sama karo Hitler? uga, mung bantuan ageng ... wong, nanging Denikin kalah mesthi bakal bantuan Hitler ngalahake USSR ... sing ana sawetara Guderians, ya Mansteins ... lan jeneng saka "asisten" Krasnov, Shkuro lan sawetara liyane. ora babagan apa ora padha ngomong? uga kira-kira puluhan ewu émigran kulit putih sing diapusi? sampeyan uga nyritakake babagan "patriotisme" saka accomplice Nazi Ivan Ilyin ... sawetara mesthi mbantu, sawetara tetep netral, lan bagean penting aktif mbantu Hitler ... lan iki minangka kasunyatan tanpa syarat ...
      1. Griffith Offline Griffith
        Griffith (Oleg) 26. november 2022 02:25
        +4
        Apa sampeyan ngerti sapa Yeltsin, Kravchuk, Shushkevich lan liya-liyane padha nalika USSR? Apa padha tiba saka udhara? Utawa padha digawa ing ditahan saka tanah jaban rangkah? Apa lantai sing dicenthang dening mikroskop dening wong-wong sing dipindhah munggah saka mejo sekolah? Nanging ora ana sing kudu ngerti ideologis? Apa sing ditindakake layanan khusus KGB? Lan wong-wong kaya Yeltsin, Kravchuk, lsp. ana ewonan? Lan wong dipindhah kabeh saka sekolah? Ale? Mungkin kabeh padha wuta lan ora weruh apa Yeltsin? Utawa Yeltsin pancen jenius nganti ngapusi kabeh wong? Ora perlu ngomong babagan pengkhianat Yeltsin ing kene. Lan yen sampeyan ngomong, banjur marang kita carane wong-wong kaya wong teka kanggo daya ing USSR. Nalika iku aku bisa dipercaya sampeyan.
        1. SAT2004 Offline SAT2004
          SAT2004 26. november 2022 20:16
          0
          Saben uwong sing ana ing Komite Pusat CPSU kepéngin lan perang kanggo posisi sekretaris jenderal, padha ora kasengsem ing urip wong, kang bukti, contone, Novocherkassk rastrel. Lan kepiye dina iki, nalika Putin VV takon dhokter babagan gaji, wangsulane kaget. Nanging kanggo zeroing, njupuk 2 jam kanggo nemtokake referendum, kabeh pakurmatan ing pakurmatan, nanging apa gaji, carane wis diganti kanggo dhokter lan guru?
  26. Pro100 Offline Pro100
    Pro100 (Vladimir Babaev) 26. november 2022 01:38
    + 10
    Sawise, ing sekolah Soviet, guru ngandika: ing kapitalisme, negara lan bangsa bakal perang antarane piyambak, lan oligarki saka negara iki bakal perdagangan antarane piyambak, nanging aku ora pracaya. Lan saiki aku pracaya.
    1. oleg Pesotsky Offline oleg Pesotsky
      oleg Pesotsky (Oleg Pesotsky) 26. november 2022 11:25
      +2
      Iku bener. Kita ngira yen kita sinau babagan masa lalu, nanging ternyata iki masa depan.
  27. Norma51 Offline Norma51
    Norma51 (Nick) 26. november 2022 03:06
    +7
    Putinisme minangka campuran Yeltsinisme lan KGBisme, penggelapan lan penindasan, kabeh jinis Abramovich lan klise, komprador lan pengganggu, ekonomi adhedhasar sumber daya lan negara polisi, oligarki parasit lan nomenklatura bosok, anti-patriotisme lan anti-demokratisme.

    Tugas kanggo V. Surkov: Ayo munggah karo soko uglier lan liyane njijiki.
  28. mungsuh Pshekov Offline mungsuh Pshekov
    mungsuh Pshekov (Arkady) 26. november 2022 07:19
    -8
    Pengarang iku wong ngimpi.
    Kaping pisanan, rega hidrokarbon mundhak amarga GDP dadi kuwasa, lan aliran sumber daya sing ora bisa dikendhaleni kanthi mbuwang rega menyang Kulon mandheg.
    Kapindho, ora ana watesan hak lan kebebasan ing Rusia. Ing bab mung sing negara wis pungkasanipun dipunwiwiti kanggo nglindhungi warga saka bandit saka 90s, sing mutusaké sing padha diijini kanggo nindakake kabeh. Wong-wong mung matur nuwun marang PDB. Hak lan kabebasan banget diwatesi ing AS lan Uni Eropa, ing ngendi sampeyan bakal ditendhang kanggo propaganda apa wae sing nglawan arus utama.
    Katelu, "pameran" mung ana ing imajinasi sampeyan. Ing donya, kabeh luwih rumit supaya wong bisa pamer. Ana masalah kanggo kita lan kanggo wong-wong mau. Lan isih durung dingerteni sapa sing bakal luwih angel ngatasi masalah kasebut ing mangsa ngarep.
  29. Wasya 225 Offline Wasya 225
    Wasya 225 (Vyacheslav) 26. november 2022 08:31
    + 12
    Iku Surkov sing utang wong Mariupol ewonan pati ing taun iki. Dheweke dadi pencipta tumindak (inaction) ing 2014, nalika iku perlu kanggo kick bali pengecut Yanukovych kanggo UA lan nguripake konflik menyang perang sipil.
  30. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 26. november 2022 09:53
    +3
    Apa endlessly ngrembug pengkhianat, werewolves lan "sleepers" ing kostum?
    Saben uwong wis suwe ngerti yen sing ngiyanati sepisan bakal ngiyanati maneh.

    Kaping pisanan padha munggah kanggo crusts saka CPSU, saiki padha quietly katahan ing ngarep, vilify galoshes saka USSR lan mbangun pusat Yeltsin, Quote Solzhenitsyn, lan Anak, looking ing Keluarga, clutched untu liwat hilllock lan jus saka negara ... ...

    Kanthi shifter kaya mengkono sing padha ngomong siji, padha nindakake liyane, padha keplok amer ing pikirane, banjur padha pura-pura kaget carane kedaden ....
    ora bisa nganggo cara liya....
  31. kriten Offline kriten
    kriten (Vladimir) 26. november 2022 10:15
    -2
    Luh pait saka liberal sing complains sing pembangunan kanthi cepet saka kapitalisme pro-Kulon maling, kang Surkov martakaké, minangka ideologist Yeltsin mesthi kanggo nguripake Rusia menyang koloni saka Kulon (banjur mesthi ora owah lan dawa) dumadakan katon alangan. , lan banjur NWO. Obor demokrasi wis ninggalake lan tinimbang kita saiki bakal melu ing rapat Munich kanggo nemtokake tren global Kulon.
  32. oleg Pesotsky Offline oleg Pesotsky
    oleg Pesotsky (Oleg Pesotsky) 26. november 2022 11:22
    +6
    Artikel panjelasan. Pamanggih panganggit dipunandharaken kanthi gamblang, saged dipunmangertosi saha dipunangge nalar. Tanpa phrases lan terminologi abstruse. Ayo kula nambahi dhewe - mbayangno yen ana pipa, rapi, mengkilat, dicet, nyenengake ing mripat. Lan padha menehi tekanan liwat pipa iki, lan langsung mili saka kabeh retakan lan bolongan sing sadurunge wis caulked, dicet, lan ditutupi. Total meksa kuat lan output sengsara irungnya. Lan manajemen sing obyek kasebut, tinimbang ndandani, wiwit golek alesan lan nyalahke sapa wae. Lan retakan lan bolongan dipasang dening tukang reparasi prasaja kanthi cara improvisasi. Iki carane aku ndeleng kahanan saiki. Lan ya, yen kita ora ndandani pipa, banjur Khan bakal dadi kita.
  33. mekanik Offline mekanik
    mekanik (Yuri) 26. november 2022 12:14
    +3
    Quote: oleg Pesotsky
    Artikel panjelasan. Pamanggih panganggit dipunandharaken kanthi gamblang, saged dipunmangertosi saha dipunangge nalar. Tanpa phrases lan terminologi abstruse. Ayo kula nambahi dhewe - mbayangno yen ana pipa, rapi, mengkilat, dicet, nyenengake ing mripat. Lan padha menehi tekanan liwat pipa iki, lan langsung mili saka kabeh retakan lan bolongan sing sadurunge wis caulked, dicet, lan ditutupi. Total meksa kuat lan output sengsara irungnya. Lan manajemen sing obyek kasebut, tinimbang ndandani, wiwit golek alesan lan nyalahke sapa wae. Lan retakan lan bolongan dipasang dening tukang reparasi prasaja kanthi cara improvisasi. Iki carane aku ndeleng kahanan saiki. Lan ya, yen kita ora ndandani pipa, banjur Khan bakal dadi kita.

    Setuju. Nanging aku ndeleng rada beda:
    Ana organisasi anggaran: pendidikan, obat, tentara.
    Aku nonton TV, lan ing kono padha antusias muji pendidikan lan medicine kita, carane guru dianugerahi medali, dictations kabeh-Rusia, carane larang MRIs sijine ing rumah sakit.
    Aku karo anakku menyang sekolah, lan ana jahitan lengkap: ora cukup guru, ora ana lading ing kantin, loker kebak siswa.
    Aku menyang poliklinik, lan ana jahitan lengkap, - ora ana spesialis siji, setengah saka terapi ora cukup.
    Lan ing kene aku nonton TV maneh, lan ana pertunjukan tank, latihan militer kabeh-Rusia, misil super duper.
    Lan aku ora kudu menyang tentara kanggo ngerti apa sing kedadeyan ing kana, mung kanthi analogi karo pendidikan lan obat ...
    1. vladimir1155 Offline vladimir1155
      vladimir1155 (Vladimir) 26. november 2022 20:46
      -5
      Quote: Mekanik
      Aku karo anakku menyang sekolah, lan ana jahitan lengkap: ora cukup guru, ora ana lading ing kantin, loker kebak siswa.
      Aku menyang poliklinik, lan ana jahitan lengkap, - ora ana spesialis siji, setengah saka terapi ora cukup.

      dadi kerja ing sekolah utawa ing klinik utawa ing tentara .... Aku ora ngerti ngendi sampeyan bisa, basa Aku teka kerja kanggo sampeyan lan ana jahitan lengkap, kualitas nol, tenggat wektu ora kejawab ..... basa iku guyon, nanging ing umum sampeyan kudu ndeleng apik ing kabeh, ora ing saben negara padha mulang lan nambani kondisi gratis, ing Amerika Serikat bagean gedhe saka populasi buta huruf, padha ora ngimpi babagan medicine (ora ana apa-apa). ), lan buruh hard redneck uga bodho ing kono (amarga kekhasan pendhidhikan lokal ) lan muter kaya bajing ing rodha, kabeh ana ing silihan ..... sampeyan kudu nyingkirake pakulinan scotch kabeh. domestik lan sujud ing Kulon, uga terus-terusan nuntut saka presiden luwih akeh, luwih apik lan luwih apik .... lan entuk dhuwit dhewe !!! Ya mlebu sekolah swasta lan klinik swasta, cukup guru lan doktere.....
      Aja ngadili, lan sampeyan ora bakal diadili; aja ngukum, lan sampeyan ora bakal diukum; ngapura, lan sampeyan bakal diapura;
  34. vladimir1155 Offline vladimir1155
    vladimir1155 (Vladimir) 26. november 2022 20:30
    -1
    penulis sing dihormati kanthi entheng ngevaluasi kahanan saiki, 2022 diwiwiti kanthi tumindak nggawe jaman VV Putin, pimpinan sing pantes kanggo negara gedhe, sing bisa dibandhingake karo Ivan Agung (Ivan Katelu), sing ngidak-idak panjaluk upeti sing isin. gerombolan emas. dadi VV Putin ing awal 2022 mbatalake aturan anggaran, yaiku, upeti sing ngisin-isini kanggo Kulon ........ Barat langsung nuduhake warna sing sejatine kanthi nyetel fasis Ukraina ing Federasi Rusia ..... . banjur VV Putin dibusak Chubais Ernst, kanggo kabeh allegorically, wong aku ngormati, Vladislav Surkov, bener ditulis piyambak bab negara LONG Putin, drop by drop squeezing metu abdi liberal pro-Kulon kanggo akèh taun, kene sampeyan ora bisa nuduh Putin saka pro-Westernisme, amarga sampeyan kudu remet abdi pro-Kulon saka wong diapusi dening goroh dening Hollywood TV lan Internet, wong mung abang ing katon, nanging sampeyan dig, menehi wong kabeh diimpor, lelungan menyang Turki lan Paris. kaya ngimpi, 700 ewu pengkhianat mlayu saka mobilisasi! sing nggegirisi! kabeh struktur negara iku pro-Kulon lan wong-wong sing bengok-bengok sing padha diduga patriot, sakperangan alesan padha mbaleni sawise BBS lan SNN, bab sawetara sanksi ephemeral lan drown bab njero bosok, ora pracaya sing luwih apik bisa rampung. ing Rusia utawa China tinimbang ing Jerman .... iki carane jero admiration slavish kanggo Kulon wis rumiyin ditempelake ing wong lan pejabat .... pramila SW Vladislav Surkov nyerat babagan negara LONG kanggo dangu, terus-terusan. lan stubbornly, wiwit saka Chechnya, squeezing metu kabeh busuk iki saka wong lan pejabat ... nanging kabeh disalahake ing menteri lan oligarki dening wong-wong sing ora pengin nguripake awake dhewe lan patriotisme mung meri marang sing luwih sukses lan ora gelem kerja lan entuk, mung kabodhoan lan ora bisa ... pejabat iku ora gampang, amarga padha kudu diganti dening patriot ngendi sampeyan bisa nemokake supaya akeh? lan ana perjuangan, ing kene aku diusir saka universitas amarga pandangan patriotik, umurku sing wis maju tegese aku bakal kelangan kerja ing salawas-lawase, amarga pejabat lemak jahat sing cilik-cilik kadang sengit karo patriot ...... lan sampeyan ngomong babagan menteri. lan oligarki....

    Pangilon lan Monyet

    Monyet, ndeleng gambar ing Mirror.
    Tendangan Bear kanthi tenang:
    "Deleng," dheweke kandha, "bapak baptisku!
    Apa mug sing ana?
    Apa antics lan mlumpat dheweke wis!
    Aku bakal nyekek awak karo kangen,
    Yen mung dheweke katon kaya dheweke.
    Ah, ngaku, ana
    Saka gosipku, ana lima utawa enem wimps:
    10 Aku malah isa ngétung nganggo drijiku.”
    "Apa sing dianggep minangka gosip,
    Apa ora luwih apik kanggo nguripake dhewe, godfather?
    Mishka mangsuli dheweke.
    Nanging saran Mishen'kin mung ilang tanpa guna.
    -----

    Ana akeh conto ing donya:
    Ora ana sing seneng ngenali awake dhewe ing sindiran.
    Aku malah weruh iki wingi:
    Sing Klimych iku najis ing tangan, kabeh wong ngerti iki;
    Dheweke maca babagan suap menyang Klimych.
    20Nanging rasul Pétrus manthuk-manthuk.
    1. singa642 Offline singa642
      singa642 (Aslan) 28. november 2022 11:25
      +1
      Yen ora kanggo Putin, kita bakal ana ing telek, nanging thanks kanggo wong kita ana ing bokong lengkap Sampeyan isih bisa lumaku ing dermis ing boots, nanging ing bokong kabeh bakal dadi telek.
  35. pilot mudhun Offline pilot mudhun
    pilot mudhun (Simpatetik) 26. november 2022 21:17
    +1
    Apa sampeyan nulis babagan negara sing dawa ... ing dina libur, amarga niat apik, aku mutusake nonton film "Stasiun Belarusia". Panjenenganipun tetep kanggo kabèh menit, minangka tandha pakurmatan kanggo Papanov lan Leonov. Banjur dumadakan jeneng NKVD sing cidra Urgant ngeruk pikiranku sedhela. Banjur mug surem saka wong 90-taun flashed dening ing tali Pundhak letnan karo siji longkangan nanging karo lintang utama gedhe, lan aku mateni film.
    Wong-wong Rusia tanggung jawab kanggo nasib atusan wong sing manggon ing tlatah Rus suci, lan mung kaya ngono, dheweke ngobong kabeh kanthi ngombe.
    Sapa wae sing kepengin takon marang awake dhewe lan tanggane: apa kekuwatane, sedulur, kaya ... apa sing kudu ditindakake lan sapa sing kudu disalahake ... apa ide nasional Rusia.
    Laziness, indifference lan rudeness bakal numpes Rusia lan kabeh bangsa sing pracaya dheweke atusan taun kepungkur.
    Mungkin langsung perlu disebarake selimut? Kaya Demokrat..
  36. alex d Offline alex d
    alex d (Alex D) 27. november 2022 09:54
    +3
    Kutipan saka: sat2004
    Sampeyan kudu manggon miturut Konstitusi Federasi Rusia, lan ora miturut slogan (aturan) "kita ora ninggalake dhewe", "dhuwit ora mambu", "iku mung bisnis", "tindakake perjanjian ekonomi. ","Sampeyan kudu ngetutake ekonomi pasar", "kok duwe produksi dhewe, yen sampeyan bisa tuku." Isin yen ngomong babagan pendidikan, sing ana ing tong sampah, sing utama yaiku kepiye carane, ing ndhuwur gunung, diploma kita kudu diunggahake, nanging nyatane ora menehi visa menteri. Napa kita butuh fisika lan matématika, lan intelijen buatan, apa nalika operator ngontrol? Ing matématika apa intelijen buatan adhedhasar, ing aljabar Boolean utawa ana aljabar anyar?

    Wong-wong mau ora ngrumangsani yen salahe negara wis mudhun dadi tingkat telu. Iki amarga para pedagang sing ngrebut kekuwatan. Sanksi minangka asil-respon marang aktivitase.
  37. Vasilias Offline Vasilias
    Vasilias (Vasilevs +) 27. november 2022 12:02
    +1
    Aku bakal pitutur marang kowe liyane - Kepemimpinan biasa-biasa wae saka guarantor (sing ora njamin apa-apa kanggo sapa wiwit Februari) uga biasa-biasa wae lan bakal mungkasi ... prinsip utama lan accomplices "Federasi ora kanggo Rusia!" lan "gesheft ndhuwur kabeh!" ... lan ambruk sosial bakal kedadeyan sadurunge pemilihan ing 24 taun ...
  38. mekanik Offline mekanik
    mekanik (Yuri) 27. november 2022 15:48
    +2
    Kutipan: vladimir1155
    wong enom, ing USSR ana properti pribadi, (kajaba sarana produksi lan sumber daya alam)

    Iku ora pribadi, nanging pribadi, maca klasik saka komunisme.
  39. mekanik Offline mekanik
    mekanik (Yuri) 27. november 2022 22:57
    -1
    Kutipan: vladimir1155
    Quote: Mekanik
    Nyatane, ora ana kontradiksi ideologi antarane Rusia lan Kulon kaya kontradiksi antarane USSR lan Kulon.
    Saiki lan ana kapitalisme, properti pribadi. Lumrahe, para kapitalis sing kuwasa ing kene.
    Saka ngendi konflik kasebut?

    piye carane nulis omong kosong kuwi! banjur sampeyan nelpon kanggo mikir independen !!! pisanan uncalan mati stereotypes palsu ing dhewe lan ngerti bebener, lan mung banjur nelpon ing everyone kanggo dadi free .... saliyane kontradiksi ideologi (sosialisme kapitalisme), rodo ephemeral, verbal, tembung kosong, ana kontradiksi jero, West kepengin nggawe kita dadi bature, kaya wong Afrika lan Asia lan Amerika Kidul, supaya padha mbayar upeti lan menehi kabeh sumber daya alam kanthi gratis, lan kita pengin bebas lan mbuwang penghasilan ing negara kasebut .... kanggo nemtokke genders Ponggawa lan LGBT ing kita, lan kita pengin nilai kulawarga tradisional, iki luwih prabédan ing ideologi saka antarane kapitalisme lan sosialisme ... West kepengin kanggo nemtokke Satanisme lan Halloween ing kita, lan kita pengin kawentar saka moralitas agama. lan norma urip tradisional = iki mung ideologi

    Ora ana kontradiksi sing jero, kabeh kontradiksi mung entheng. Kita duwe luwih akeh kontradiksi karo jagad Islam.
    Lan karo Kulon, kita saka ras padha, saka iman padha, lan banget padha.
    Lan padha nggantung mie iki kanggo sampeyan, supaya luwih gampang ngatur sampeyan.
    Wigati dimangerteni yen wong-wong sing nyoba kanggo gawe uwong yakin sampeyan ana sawetara kontradiksi insurmountable padha pumping kabeh cadangan financial Rusia menyang Kulon. Ibu Nebiullina, sing ngompa kabeh cadangan Rusia menyang Kulon (sing saiki wis beku), isih ana ing kantor.
    Iki tegese ing mratelakake panemume manajemen senior, dheweke nindakake kabeh kanthi bener, lan dheweke bakal nransfer cadangan kita maneh ing kesempatan pisanan.
    Yagene panguwasa kita durung ngliwati hukum sing nglarang investasi cadangan finansial Rusia ing dana Barat?
    Apa sebabe para panguwasa adaptasi karo Kulon sajrone 20 taun, nyetel pendidikan lan obat-obatan kanggo standar?
    Lan sapa sing wiwit aktif ngenalake yuvinulka ing negara kita, lan mung nesu aktif wong sing mandhegake proses iki?
    Sapa sing nggawe reformasi pensiun "a la Zapad"?
    Gawea kesimpulan, sapa sing kudu matur nuwun amarga saiki ana ing ngendi kita ....
  40. Komentar wis dibusak.
  41. Adm Hts Offline Adm Hts
    Adm Hts (AdmHts) 1 Desember 2022 22:42
    0
    pamisah masyarakat Rusia dadi panyengkuyung lan mungsuh. Jumlah sing pisanan kira-kira 70%, sing nomer loro - total udakara 30%, sing akeh banget.

    data kasebut bener sadurunge wiwitan mobilisasi ...
    sing. sadurunge "perang" iku bisnis saka panguwasa lan "mercenary" - kontraktor ...
    mobilisasi nuduhake yen negara ora mung bisa kanggo narik kawigaten "mobiks" ing sisih, nanging malah kanggo nyedhiyani kanggo wong-wong mau ...
    mayuta-yuta, sing padha indifferent kanggo dhewe, langsung dadi marang dhewe lan Putin, wiwit "ndhelikake" saka konsep nang negara, lan bab yuta mlayu liwat gunung ...
    Iki minangka indikator sing jelas yen ora bisa narik patriotisme "Soviet" ing bogey kapitalisme ...
    amarga mobilized, minangka aturan, wong diwasa, wis duwe kulawarga, banjur siji bisa unequivocally pangkat kabeh sederek, kanca lan kanca antarane mungsuh ...
    uga majikan...
    lan nalika peti mati ing massa, protes bakal dadi eksponensial ...
    amarga non-kontraktor mobilisasi dudu pilihane ...
    Kajaba iku, iki dudu mobilisasi pungkasan ...
    Dadi, jumlah "kanggo" wis paling apik 30% ...
    mung katon ing jumlah sukarelawan - iku diabaikan dening standar mobilisasi
    nang endi wae aku ndeleng tokoh, minangka argumentasi, dheweke ujar manawa ana akeh - nganti 18000 ...
    nglawan 300000 mobilisasi ...